Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    1db Kerék tömege (gumi+felni)    |   << vissza

1db Kerék tömege (gumi+felni)

2015-04-21 19:50:27
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6650 napja

Ma olvastam valami teljesen zavaros listát hogy hogyan vándorolt a gyártás már mindenhol a távolkeleten, követhetetlen....egy biztos, létezett olyan buddy club felni amin az öntvényben benne van hogy Kosei. I think Kosei is Chinese/Phillipines brand. HISTORY 1950 KOSEI CHUZO KIGYOU KUMIAI was founded 1954 The company name was changed to KOSEI CHUZO CO., LTD. 1964 The company name was changed to KOSEI ALUMINUM CO., LTD. 1976 Started the Aluminum Wheel Production 1987 Established the Turn-Table ( T/T ) system of casting for flexible production 1990 Started the Fukui-Plant to make the aluminum wheel 1993 Started the operation of Yantai Kosei in China 1994 Started the operation of KPI in Philippines 1998 Registered the Certification of ISO 9001 2000 Started the Painting operation of KCC in Thailand 2002 Established a Joint Venture in Shanghai,China ( WALPAX-KOSEI ) 2002 Started the Full-Process operation of KCC in Thailand 2002 Registered the Certification of ISO 14001 2003 Started the operation of KTS in Thailand 2003 Started the operation of KKA in China

aláírás DrasticPlastic Driver

Történet:

Ma olvastam valami teljesen zavaros listát hogy hogyan vándorolt a gyártás már mindenhol a távolkeleten, követhetetlen....egy biztos, létezett olyan buddy club felni amin az öntvényben benne van hogy Kosei.
2015-04-21 16:39:21

Lasi

Posztok: 150
Velünk: 3813 napja

Ezt néztük már, ez a fajta nagyon nehéz ... volt ilyenem is itthon.

Amúgy nem gondolom , hogy a Buddy Club és a Kosei 100% ban ugyan az lenne minőségre, egyiket japánban gyártják, másikat meg valamelyik más ferdeszemű országban. 

aláírás Lexus IS250, Corolla AE86gt, Lexus RX450H, Mazda RX-7 FD
2015-04-21 15:30:27
Gyéé

Gyéé

Bird, 2015-04-21 9:16:17

Gyéé, 2015-04-21 8:34:31

Na most én nem értelek. A Kosei meg a Buddy Club ugyanaz. A BC márka a Kosei amcsi piacos neve.

Tudom hogy a Buddy c. ugyan az, de baszki nem találok ilyet és kellene 2 db  .. akkor biztonságban érezném magam és nem adnám el!

De most paraszt lett nagyon..és nincs oylan felni ami ennyire tetszene.. Jó Adv ban van de az horror ár és nem akarom az autó fél árát felnire költeni! smile

http://www.ebay.co.u___&hash=item1e9d422290

2015-04-21 14:00:37
szizso

szizso

Posztok: 451
Velünk: 3930 napja
Gyéé, 2015-04-21 8:38:13

Ez a felni egy jó minőségű japán cucc elvileg teljesen azonos az 5zigen fn-01r és a Gramlights 57C gyártmányokkal. Szép, jó és teljesen megfelelő a súlya. Ha nem bánkódsz azt jól teszed, jó felnit vettél, hogy a ritka kovácsolt verzió nem jött be azt félre kell tenni. Én nem is piszkáltam volna ezt az egészet, csak baromira utálok, hogy az eladók dobálóznak ezekkel a szavakkal, minden ultrakönnyű meg verseny meg kovácsolt mert "rosszul tudják", ok is "úgy vették" stb. Ez nem korrekt és én nem is hagynám annyiban de én felniőrült vagyok, ha te túl tudsz lépni a dolgon az a legjobb. Itt egy eladó felújítandó szett Gramlight http://www.ukstarlet___ts-57c/#entry1103391

Ilyen szempontbol hasonloak vagyunk, alapesetben en is nyuglodnek ezen. Most talan azert nem izgat a dolog mert ha ugy megyunk neki, hogy ez cast verzio, valoszinuleg akkor is megveszem. Dizajn szin, meret miatt, mindenkep ramenetem volna. (ha tudom, hogy nem a 4.2-es akkor talan jelzem, neki, hogy ez nem az ne ugy arulja es lealkudtam volna belole valamennyit) 

15x7-ben az 5,9kg nem egy kulonleges darab de a gyari kombomhoz kb. 1,5kg igy is konnyitek es kinezete olyan amilyet szerettem volna (tobbek kozott… de egyelore leallok, csak figyelem majd a piacot smile ) . 

Bar jelezni fogom az sracnak, hogy nem 4.2 amit megvettem tole, de ugyet biztos nem csinalok belole, mert most kivetelesen nem feltetlezek szandekossagot, es nem gondolom, hogy azert tortent igy, hogy “5 penzzel” tobbet kapjon erte. De ezt majd az ido eldonti, meg lehet ugyis osszefutok vele. smile

aláírás

RWD: MX5 NB2 BP-Z3 CS <> FWD: ITR DC2

2015-04-21 9:35:07
Gyéé

Gyéé

Ok, értem. Info: http://www.eg-squad.nl/5thgenguide/koseibuddyclub.html

2015-04-21 9:16:17
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6925 napja
Gyéé, 2015-04-21 8:34:31

Na most én nem értelek. A Kosei meg a Buddy Club ugyanaz. A BC márka a Kosei amcsi piacos neve.

Tudom hogy a Buddy c. ugyan az, de baszki nem találok ilyet és kellene 2 db  .. akkor biztonságban érezném magam és nem adnám el!

De most paraszt lett nagyon..és nincs oylan felni ami ennyire tetszene.. Jó Adv ban van de az horror ár és nem akarom az autó fél árát felnire költeni! smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2015-04-21 8:34:31
Gyéé

Gyéé

2015-04-21 8:10:09
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6925 napja
Gyéé, 2015-04-21 7:34:55

Ez a felni egy jó minőségű japán cucc elvileg teljesen azonos az 5zigen fn-01r és a Gramlights 57C gyártmányokkal. Szép, jó és teljesen megfelelő a súlya. Ha nem bánkódsz azt jól teszed, jó felnit vettél, hogy a ritka kovácsolt verzió nem jött be azt félre kell tenni. Én nem is piszkáltam volna ezt az egészet, csak baromira utálok, hogy az eladók dobálóznak ezekkel a szavakkal, minden ultrakönnyű meg verseny meg kovácsolt mert "rosszul tudják", ok is "úgy vették" stb. Ez nem korrekt és én nem is hagynám annyiban de én felniőrült vagyok, ha te túl tudsz lépni a dolgon az a legjobb.

Ez a felni mizéria nagy dilemma és nagy szívás!

Legyen könnyű tartós, szép , jó áras ...stb..

Én most megválok a Kosiktől , pedig olyan szép!

Gyéé te nem láttál mondjuk Buddy clobot ami hasonlít a Kosei k-1 Racingemre?

Persze 17" ban 4x100 ban!?: )

De jön a dilemma? Mi legyen utána? Nekem a Rota nagyon bejött és pótolható is..

Mi jöhetne még számításba ami hasonlóan 7,2 kg mint ezek.

aláírás Kilinccsel elöre:)
2015-04-21 14:58:16
Gyéé

Gyéé

Ez a felni egy jó minőségű japán cucc elvileg teljesen azonos az 5zigen fn-01r és a Gramlights 57C gyártmányokkal. Szép, jó és teljesen megfelelő a súlya. Ha nem bánkódsz azt jól teszed, jó felnit vettél, hogy a ritka kovácsolt verzió nem jött be azt félre kell tenni. Én nem is piszkáltam volna ezt az egészet, csak baromira utálom, hogy az eladók dobálóznak ezekkel a szavakkal, minden ultrakönnyű meg verseny meg kovácsolt mert "rosszul tudják", ok is "úgy vették" stb. Ez nem korrekt és én nem is hagynám annyiban de én felniőrült vagyok, ha te túl tudsz lépni a dolgon az a legjobb. Itt egy eladó felújítandó szett Gramlight http://www.ukstarlet___ts-57c/#entry1103391

Történet:

Ez a felni egy jó minőségű japán cucc elvileg teljesen azonos az 5zigen fn-01r és a Gramlights 57C gyártmányokkal. Szép, jó és teljesen megfelelő a súlya. Ha nem bánkódsz azt jól teszed, jó felnit vettél, hogy a ritka kovácsolt verzió nem jött be azt félre kell tenni. Én nem is piszkáltam volna ezt az egészet, csak baromira utálok, hogy az eladók dobálóznak ezekkel a szavakkal, minden ultrakönnyű meg verseny meg kovácsolt mert "rosszul tudják", ok is "úgy vették" stb. Ez nem korrekt és én nem is hagynám annyiban de én felniőrült vagyok, ha te túl tudsz lépni a dolgon az a legjobb.

Ez a felni egy jó minőségű japán cucc elvileg teljesen azonos az 5zigen fn-01r és a Gramlights 57C gyártmányokkal. Szép, jó és teljesen megfelelő a súlya. Ha nem bánkódsz azt jól teszed, jó felnit vettél, hogy a ritka kovácsolt verzió nem jött be azt félre kell tenni. Én nem is piszkáltam volna ezt az egészet, csak baromira utálok, hogy az eladók dobálóznak ezekkel a szavakkal, minden ultrakönnyű meg verseny meg kovácsolt mert "rosszul tudják", ok is "úgy vették" stb. Ez nem korrekt és én nem is hagynám annyiban de én felniőrült vagyok, ha te túl tudsz lépni a dolgon az a legjobb. Itt egy eladó felújítandó szett Gramlight http://www.ukstarletowners.com/topic/92760-white-gram-lights-57c/#entry1103391
2015-04-20 23:50:48
szizso

szizso

Most vissza nézve amit tegnap már megtaláltam... (. a mérés fürdőszoba mérleggel is lehet egész hiteles. Álljunk rá, felni nélkül, majd utána azzal együtt. smile ) http://measurespeed.com/atech-rims-wheel-weight

aláírás

2015-04-20 23:13:10
szizso

szizso

Sikerult szereznem egy furdoszobamerleget, amivel megtortent a meres. Hat 5.3 es 6 kg kozott szinte minden volt a kijelzon a felni elheyezesetol fuggoen. Gondolom azert mert negy erzekelos lehet a merleg. Mivel kezemben tartva 5.8 kg jott ki, igy ezt tekintjuk hivatalos tomegnek.

Annak ellenere, hogy "nem 4.2" a vonzalom maradektalanul megmaradt. Smile A monoblock mit takar pontosan nem tudom, a belso palaston latszik, hogy az egesz cncvel van kidolgozva. Apro hajszalcsikos az egesz belso. Keszitettem nehany kepet a belsejrol, es a pecsetekrol a kullokon. Gyéé ha ez alapjan talalsz infot, ne tartsd magadba. Wink Koszi az eddigi kutakodast.

aláírás

2015-04-20 14:44:55
tamasx

tamasx

Posztok: 68
Velünk: 6100 napja

Méregettem hétvégén.

Momo Corse Black 15*6,5 +Hankook Ventus Evo v12 14,7kg

Technomagnesio 17*6,5 feltettem ezt a Hankook Ventus Evo v12 és így 16,9kg könnyebb lett mint a Potenzával smile

2015-04-20 15:11:04
Gyéé

Gyéé

Ez rosszul esik de megértem :-) jah, egy hasznos info: azt olvastam most, hogy a legtöbb esetben egy öntött felni hátoldalán helyenként láthatóak olyan bordák vagy rücskös részek amik az öntőforma durvaságából adódnek és mivel nem látható részen vannak nem simítják el őket. A kovácsoló forma viszont polírozott mert az alu tömbnek amit beleraknak a préseléstől nyúlni kell mint a tésztának. Szóval a kovácsolt felni mindenhol sima.

Történet:

Ez rosszul esik de megértem :-)

Ez rosszul esik de megértem :-) jah, egy hasznos info: azt olvastam most, hogy a legtöbb esetben egy öntött felni hátoldalán helyent láthatóak olyan bordák vagy rücskös részek amik az öntőforma durvaságából adódnek és mivel nem látható részen vannak nem simítják el őket. A kovácsoló forma viszont polírozott mert az alu tömbnek amit beleraknak a préseléstől nyúlni kell mint a tésztának. Szóval a kovácsolt felni mindenhol sima.
2015-04-20 14:36:56
szizso

szizso

Uhh, az egy rovid 1200km lenne.

Inkabb belogok a Fressnapfba. smile

aláírás

2015-04-20 14:31:14
Gyéé

Gyéé

Az öntött se nehéz, 13lbs. Azért a 4kg vagy 6kg eldöntésére bármilyen mérleg jó. Az én munkahelyemre (népliget) jöhetsz, van postai mérleg:-)