Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Rozsda    |   << vissza

Rozsda

2019-12-15 19:16:16
NemMate

NemMate

Posztok: 71
Velünk: 2406 napja

Válasz erre: @Plazmavago #139343 
én boldog vagyok a számokkal is, mert igazából a nagy részük indokolható a sok sok Kakuccsal meg a Hungaroringgel. Ha azokat levonom azért kevesebb. Második (harmadik...) felni is kvázi arra vezethető vissza, semi slick és bukócső teljesen, stb. Azt meg senki sem mondta hogy a versenypályázás olcsó..
Ellenben az elején én inkább költöttem többet, mint roszdásat vettem, és bejött.

Új mx-5ösként egy egy találkozó melegen ajánlott, sokan adnak ötleteket ill kontaktokat kinél mit vegyél wink

Történet:

én boldog vagyok a számokkal is, mert igazából a nagy részük indokolható a sok sok Kakuccsal meg a Hungaroringgel. Ha azokat levonom azért kevesebb. Második (harmadik...) felni is kvázi arra vezethető vissza, semi slick és bukócső teljesen, stb. Azt meg senki sem mondta hogy a versenypályázás olcsó..

Ellenben az elején én inkább költöttem többet, mint roszdásat vettem, és bejött.

2019-12-15 16:12:47
Plazmavago

Plazmavago

Posztok: 212
Velünk: 2190 napja

Válasz erre: @Silent #139340 

Na ennek örülök, hogy valaki leírt ilyen számokat is  Még pár dolog nekem, ami már tervben van, szerintem én is itt leszek összköltségben.

Amúgy jótanács minden leendő miatatulajnak:

• ne írjátok az autóval kapcsolatos kiadásaitokat excelbe
  • vagy ha mégis, ne csináljatok egy összegző cellát

Komolyan nem szabad. Egy ideig figyeltem, hogy mennyibe van, majd kitörtöltem az excelemből az összesen részt, azóta sokkal boldogabb ember vagyok 

2019-12-14 22:17:43
susu

susu

Posztok: 493
Velünk: 2554 napja

Válasz erre: @Purplehays #139326 

Ez is egy opció, csak számolj vele, hogy nagyobb kiadásokba futhatsz bele, mint írtam, lutri. A lelakottságot meg lehet fokozatosan is feljavítgatni, de közben már tudod élvezni. Például én megvétel utáni héten elmentem egy veszprémi közös gurulásra, nagyon élveztem, pedig akkor még bemattult fényszórókkal, szakadt tetővel, kopott kormánnyal mentem. De befogadtak, gurulhattam velük :D Jóarcok smile

aláírás

Touge Runnerz

2019-12-14 21:16:55
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3813 napja

Válasz erre: @Purplehays #139326 

2,2-ért vettem rozsdamenteset. Volt egy márkatárs aki 1 millióért vette az övét. Azonos évjárat, azonos motorizáltság, azonos felszereltség, csak több km és több rozsda, meg lelakottabb állapot. A kocsija ~4 hónapot a szerelőknél állt és 2,3 felett lett vége. Kb. erre lehet szerintem számítani mindig. Vagy veszel valamit és élvezed ahogy van, vagy nekiállsz feljavítani, de akkor se jössz ki olcsóbban a végén mintha a gondmenteset vetted volna. Ha veszel egy elfogadhatót 1,5 millióért és nem vársz érte szalonautót, abban is garantáltan vigyorogni fogsz.

2019-12-14 6:49:08

Purplehays

Posztok: 52
Velünk: 2018 napja

Szóval azt felejtsem el h olcsóbban megveszem es kilakatolom(elvileg van rá emberem)? 1.3 vagy 1.2 körül már lehetne kapni sokkal jobb nem fl nb-ket nem?

Történet:

Szóval azt felejtsem el h olcsóbban megveszem es kilakatolom(elvileg van rá ember)? 1.3 vagy 1.2 körül már lehetne kapni sokkal jobb nem fl nb-ket nem?

2019-12-14 1:01:12
susu

susu

Válasz erre: @Plazmavago #139323 

Hogy a belső küszöb, dobbetét mennyire van oda, azt egy profi, sokat látott karosszérialakatos sem tudja előre megmondani. Emiatt sokan már nem is vállalnak rozsdásat, mert nehéz rá munkadíjat mondani előre. Külső nyomokból lehet következtetni, de pl. alváznál, ha frissen van alvázvédőzve, kutya nem mondja meg, hogy mi a helyzet. Sajnos ez a lutri része a Mazda vásárlásnak. Olaszországból kell megpróbálni behozni, de ott meg ritka a típus.

aláírás

Touge Runnerz

2019-12-13 21:30:40
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @Purplehays #139322 

A legbiztosabb valószínűleg az, ha hozzáértő szerelővel átnézeted.

2019-12-13 20:42:51

Purplehays

Válasz erre: @Plazmavago #139321 

De hogyha drágábban vennék, akkor annál is hogy nézem meg hogy hol rohad, ha nem lehet látni? Vagy induljak ki abból hogy belülről kifelé rozsdásodik?

2019-12-13 19:08:22
Plazmavago

Plazmavago

Válasz erre: @Purplehays #139317 

Szia!

Sajnos csoda nincs, ez nem véletlen ennyi. A tein típustól függően olyan 500-1000€ (plusz a hirdetés alapján Lallee csinálta, tehát plusz munkadíj), tehát a kocsi értékének egy nagy része. Ha ezt leveszed belőle, látható, hogy mennyi az alap kocsi ára, ami valójában nem is rossz talán, de szerintem marha nagy falat ezt tisztességgel rendbe tenni (munkában is, pénzben is).

Nem lebeszélni akarlak, simán lehet tök jó vétel, de az én - nem túl nagy - tapasztalatom az, hogy olyan helyeken is bír rozsdásodni, amit (rém)álmodban sem biztos, hogy gondolnál, sokszor nem is látszó helyeken, tehát ez egész biztosan nem az összes rozsda a kocsin.

2019-12-13 16:07:42

Purplehays

Válasz erre: @susu #139316 Ez az autó ami hahun 890ért van fent és tein van alatta.

2019-12-13 15:45:22
susu

susu

Válasz erre: @Purplehays #139315 

Ha jól értelmezem a képet, akkor ez a bal első nyúlvány. Ez már komolyabb teherviselő elem, és a kép alapján sajnos elég rossz állapotú. Itt két lemez van egymásra lapolva, ahol dudorodik, ott már nem sok acél maradt. Ennek az alapos javításához legalább az első futóművet le kell venni (bölcsővel együtt).

Ha ezt az autót megvenni készülsz, akkor csak abban az esetben ajánlom, ha nagyon olcsón hozzájutsz és valami komolyabb felszereltségű (1.8, sperr, 6-os váltó, klíma). Komolyabb összeget és időt érdemes számolni a rendbetételére.

aláírás

Touge Runnerz

2019-12-13 14:18:03

Purplehays

És ez? Köszi a válaszokat. Sajnos bontás nélkül tényleg nem igazán lehet megállapitani h mennyire rossz

Történet:

És ez? 

2019-12-13 13:33:02
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4164 napja

Válasz erre: @Purplehays #139311 

Szia!

hátul ehhez tudsz viszonyítani:

https://youtu.be/JWFpYCnkgpw?t=305

ha a videót megnézed, akkor látod, hogy alapvetően nem ezek a rozsdák az életveszélyesek...

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2019-12-13 13:30:58
susu

susu

Válasz erre: @Purplehays #139311 

Szia,

Milyen szempontból mennyire gáz? Biztos van olyan vizsgahely, ahol simán átcsúszik, még nincs átlyukadva (valójában igen, csak a fényezés takarja).

Szerkezetileg: nehéz megbontás nélkül állapotot felmérni, tapasztalatok alapján ilyenkor a doblemez is korrodált már, azt "kézművesen" kell javítani, táblalemezből formázni, javítóelem nincs hozzá. A külső ívre van javítóelem. Sajnos ilyenkor a küszöb hátsó része is szeret megindulni. Habár a hátső kerékív teherviselő elemnek számít, ott ez még talán belefér. Viszont a küszöb elég kritikus teherviselő elem, főleg mert egy nyitott tetejű kasztniról beszélünk. Ezek miatt én nem várnék sokat a javítással, ezen a télen már nem vinném ki utcára, következő tél előtt pedig megcsináltatnám.

Pénztárcaügyileg: Hogy mennyibe kerül egy ilyen javítás, az hely, minőség, stb. kérdése, de nagyjából így állna össze: 2 db javítóív: 60k HUF, ezek cseréje 60-80k HUF, fényezés oldalanként 30k HUF; alsóhangon 150k HUF. És akkor a küszöbhöz, doblemezhez még nem nyúltak, az már tényleg megbontás után derülne ki, helyzettől függően még rászámolhatsz 50k-100k-t pluszba.

aláírás

Touge Runnerz

2019-12-13 12:37:36

Purplehays

sziasztok, szerintetek ez mennyire gáz?