Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    NA alkatrész    »    NA vászontető    |   << vissza

NA vászontető

2011-09-28 8:48:13
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 6045 napja

hetvegen szereltetem fel karpitossal a zipzar nelkuli tetot, erdekelne, hogy melyik leiras alapjan csinaltatok. magyar leiras nincs esetleg? karpitos srac meg nem csinalt ilyet, igy is alig akarta elvallalni, mondtam hogy elmegyek okoskodni, meg utmutatot forditani smile igy felrakas utan gondolom jobban atlatjatok a problemakat, ha volt vmi lepes amibol tudok okulni, akkor ne tartsatok magatokban

mana te aktivan reszt vettel a munkafolyamatban? smile mert lehet, hogy lenne majd hetvegen 1-2 kerdesem, ha raersz ilyenekre.

2011-09-22 13:18:01
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5510 napja

Akkor én is jelentek: Időközben szépen rányúlt a tető a keretre, így ismét könnyedén zárható. Az új tető zippzárja tetszik - hihetetlenül könnyen jár. Az ablakíveken teszteltem a gumitömítéseket direkt locsolással (flakonból) és nekem is becsöpög (pedig tuningolt gumik). Némi állítgatással még javítható úgy érzem. Esőben szinte nem jutott semmi az autóba (én nem törölközőt raktam, hanem esőkabátot tettem az ülésekre - azon nyomon követhető, hogy mennyi és kb hol jut be). 

A javított rainrail tökéletesen működik! 

2011-09-22 10:20:54
szeg

szeg

Posztok: 92
Velünk: 5442 napja

A tavaly októberben írtakhoz képest az ablakok/tető közti gumitömítések tuningja nem hozott igazi eredményt, a nagyobb esőkre törölközőkkel kellett készülni.

Tegnap kicseréltem a header rail seal nevezetű, szélvédőkeret/tető és A-oszlop/ajtó közti tömítés és levezető csatornát, botrányos állapotban volt szegény. A rögzítő patentoknál szakadt volt (ezek pont a szélvédőkeret sarkain vannak), a víz bejuthatott a gumi alá a szélvédőkeretre és onnan ki tudja hová, a tetővel találkozó felső része sem volt igazán rugalmas.

Ha pár nappal korábban cserélem, most tudnék eredményt is mondani, de így lekéstem az első esőt.
Mindegy, hosszú az esős évszak, lesz alkalom élesben tesztelni smile

2011-09-12 17:06:59
matzuda

matzuda

Posztok: 595
Velünk: 5220 napja

ja Laughing  m1 biztos az is széééép xdxd

aláírás Slammed miata
2011-09-12 16:37:28
m4n4

m4n4

matzuda, 2011-09-12 16:01:55

Szép lett !!!!Smile

A kép csalóka, mert ez nem az enyém, csak illusztráció, h kb ennyire lehet csukni azt is. Viszont az enyém is szép lett ,))

2011-09-12 16:01:55
matzuda

matzuda

Szép lett !!!!Smile

aláírás Slammed miata
2011-09-12 16:00:05
matzuda

matzuda

Szép lett !!!!Smile

aláírás Slammed miata
2011-09-12 14:47:46
m4n4

m4n4

Hétvégén felraktuk az új ponyvát (kb 10 óra ebéddel, másnaposan) Sokáig tartott, de közben a rozsdafoltokat lecsiszoltuk, festettük..megjavítottam a vízelvezető csatornát (rain rail) tófóliával és pillanatragasztóval.

Jelenleg az vn, hogy 2-3 ember kell a becsukáshoz annyira feszes, de állítólag majd szépen "rányúlik". Ha valaki nagy napsütésben zárt tetővel lát az azért van ,mert most 2 hétig nyújtom a tetőt ,)

2011-09-05 16:07:30
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5254 napja

Szia! Ott ha kicsit arrébb húzod a kárpitot van egy pici lyuk és azt tud eltömődni, én évente kitakarítóm egy erősebb drót segítségével. Gondolom volt már nővel tapasztalatod... na valami nagyon hasonlót kell keresni, viszont elég ha csak egy dróttal operálsz wink

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-09-05 9:55:50

Gedough

Posztok: 39
Velünk: 5081 napja

Sziasztok!

Rettentő amatőr kérdés, de mivel kezdő miatás vagyok, fel merem tenni;

komoly eső után a tetőt lenyitva oldalt a vázcsukló forgáspontja alatt lévő rés alatt (tehát a kárpit alatt) látom, hogy megállt az esővíz a kis üregben. Nyilván belül megy el a víz a tető kialakítása miatt, de miért nem folyik le? El van tömődve a vízcsatorna? Hogy szoktátok Ti ezt tisztítani?

Nem találtam eddig megoldást erre, és jön az ősz... sad

2011-09-01 12:44:59

sturm

Posztok: 161
Velünk: 5246 napja

Ha bírod az angolt, ebben talán van valami használható (az én gyatra tudásomon kifogott):
http://www.fizzindi.demon.co.uk/heatrear.htm

http://www.fizzindi.demon.co.uk/rear_window.pdf

sturm

2011-09-01 8:37:14
DonPedro

DonPedro

Posztok: 157
Velünk: 5802 napja

Néhány csukás-nyitáson már túl vagyok. Azt tapasztaltam, hogy úgy lehet szépen csukni, ha kiszállok és a csukás közepén az ablak felső részét lefelé megnyomom. Ekkor a tető anyaga nem begyűrődik a lengő és a fix borda közé, hanem átcsúszik a lengő borda fölött, és ettől lesz elég tetőanyag az ablaknál, simán lecsukhatóvá téve a tetőt. Szóval a kiszállást csukáskor továbbra sem úszom meg...

A fűtéssel még nem dolgoztam, de ígérem, ha kimértem ki kivel van ide is leírom. Elvileg van ott egy csatlakozó, de az három pólusú, az üvegen meg csak kettő van.

2011-08-31 22:25:16
zeller

zeller

Posztok: 86
Velünk: 5898 napja
DonPedro, 2011-08-12 9:35:53

Nos, a tető felpattant,és csak pár éjszakám ment rá. Persze csinálnom kellett új vízelvezető csatornát és feszítő kábelt is. Nekem is van ott az ablakhoz csatlakozó + az üzemanyagszint jelzőnél visszajelző lámpa, de még nem mértem ki mit, mire kell kötni (3 csatlakozó, de csak 2 az ablakon).

Viszont aki ért hozzá ossza meg velem plíííz, hogy üvegablakos tető lecsukásának mi a technikája, mert 2/3-ig hátra megy, aztán olyan mintha az ablakot félbe kellene hajtani, mert befeszült. Némi tuszkolásra és le föl hajtogatásra azért végül lecsukódik. Az első ötletem, hogy a szalag, amit fel kellett popszegecselni a keretre, rossz helyre csavaroztam a vízelvezetőhöz, így lecsukáskor is megfeszül. De ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom. A másik ötletem: még új a tető nincs bejáratva. Minden esetre a néhány másodperces tető nyitásnak kapáltak. A zárás még mindig könnyű, csak a végén kell kicsit húzni, gondolom még szoros. Nyitva jól néz ki, és csukva is, szóval jól van elrakva (szerintem). Ja és hátra kilátni csukott tetőnél jó dolog.

grat, nem lehetett eccerű! 

2011-08-31 21:29:15

sturm

Posztok: 161
Velünk: 5246 napja
DonPedro, 2011-08-12 9:35:53

Nos, a tető felpattant,és csak pár éjszakám ment rá. Persze csinálnom kellett új vízelvezető csatornát és feszítő kábelt is. Nekem is van ott az ablakhoz csatlakozó + az üzemanyagszint jelzőnél visszajelző lámpa, de még nem mértem ki mit, mire kell kötni (3 csatlakozó, de csak 2 az ablakon).

Viszont aki ért hozzá ossza meg velem plíííz, hogy üvegablakos tető lecsukásának mi a technikája, mert 2/3-ig hátra megy, aztán olyan mintha az ablakot félbe kellene hajtani, mert befeszült. Némi tuszkolásra és le föl hajtogatásra azért végül lecsukódik. Az első ötletem, hogy a szalag, amit fel kellett popszegecselni a keretre, rossz helyre csavaroztam a vízelvezetőhöz, így lecsukáskor is megfeszül. De ezt sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom. A másik ötletem: még új a tető nincs bejáratva. Minden esetre a néhány másodperces tető nyitásnak kapáltak. A zárás még mindig könnyű, csak a végén kell kicsit húzni, gondolom még szoros. Nyitva jól néz ki, és csukva is, szóval jól van elrakva (szerintem). Ja és hátra kilátni csukott tetőnél jó dolog.

Te is NA vázra barkácsoltad fel a hátsóüveget? Mert én igen, és már párszor úgy sikerült lecsukni, hogy azt a gumis/textiles öv félét, ami az üveget tartja, kissé meghúztam a kocsi belseje felé.

Amúgy nálad bekötötték a hátsóabalk fűtést (és ha igen, hogyan), mert én most azzal vergődök...

sturm

2011-08-12 9:35:53
DonPedro

DonPedro

Posztok: 157
Velünk: 5802 napja