Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    NA alkatrész    »    NA vászontető    |   << vissza

NA vászontető

2011-08-05 15:29:04
Szani

Szani

Posztok: 199
Velünk: 5072 napja
sturm, 2011-08-05 15:09:35
Szia!

Nekem a héten cserélték üvegre a pvc-t, viszon olyan gondom van, hogy nem tudom, hogy lehet a hátsó fűtését beüzemelni (a vezetéke ott lóg az ülés mögött). Valami olyasmit olvastam valahol, hogy a fűtés automatikusan kapcsol be, ha a ventillátort 2-es fokozat fölé állítod. Ha erről tudsz valamit, megköszönném, ha elmesélnéd smile  

sturm

Ez engem is nagyon érdekelne!

2011-08-05 15:09:35

sturm

Posztok: 161
Velünk: 5246 napja
DonPedro, 2011-08-05 13:17:57

Nekem ez a tető a második. Eddig PVC ablakos volt. Sosem zipzáraztam ki. Örültem, hogy egyben van a zipzár. Lenyitáskor középen kicsit meg kell paskolni, és kész. Télen nem nagyon akarja, de azért bírta, csak gondosan ügyelni kell a középen bepaskolásra, nehogy betőrjön. Ennek ellenére nemrég vettem egy üvegablakos tetőt, és ha minden jól megy ma-holnap rakom fel.

Szia!

Nekem a héten cserélték üvegre a pvc-t, viszon olyan gondom van, hogy nem tudom, hogy lehet a hátsó fűtését beüzemelni (a vezetéke ott lóg az ülés mögött). Valami olyasmit olvastam valahol, hogy a fűtés automatikusan kapcsol be, ha a ventillátort 2-es fokozat fölé állítod. Ha erről tudsz valamit, megköszönném, ha elmesélnéd smile  

sturm

2011-08-05 14:15:21
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5510 napja
DonPedro, 2011-08-05 13:17:57

Nekem ez a tető a második. Eddig PVC ablakos volt. Sosem zipzáraztam ki. Örültem, hogy egyben van a zipzár. Lenyitáskor középen kicsit meg kell paskolni, és kész. Télen nem nagyon akarja, de azért bírta, csak gondosan ügyelni kell a középen bepaskolásra, nehogy betőrjön. Ennek ellenére nemrég vettem egy üvegablakos tetőt, és ha minden jól megy ma-holnap rakom fel.
Meguntad a paskolást? ,))

2011-08-05 13:17:57
DonPedro

DonPedro

Posztok: 157
Velünk: 5802 napja

2011-08-05 13:03:22
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 6045 napja
m4n4, 2011-08-05 12:44:04

Állítólag a nem lecipzározhatóaknál a plexi pár év alatt tönkremegy, mert ahol meghajlik, ott eltörik, durván bebarnul..ilyenek. Cserébe olcsók.

jah de nem szeretnek zipzarral szorakozni, igy be tudom csukni par masodperc alatt, kenyelmes igy. ha 3km-re megyek akkor is lenyitom. amugy en a mostanit se zipzaroztam ki soha, es nem a hatso ablak adta meg magat eloszor smile

2011-08-05 12:52:23
Cimbi

Cimbi

Posztok: 1217
Velünk: 5254 napja

Enyémet még előző tulaj cseréltette Karpitmannel, ha jól emlékszem 80e körül volt és vászonból van lecipzárosható ablakkal smile Akik próbálták azt mondják, hogy csendessebb és jobban hőszigetel.

aláírás

if in doubt, flat out.

2011-08-05 12:44:04
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5510 napja
m3ss, 2011-08-05 12:14:21

ilyet vettem, meglatjuk milyen lesz. majd beszamolok rola. legalabb zipzar nelkuli, mondjuk ablak nem cserelheto kulon.

valaki csereltetett teto karpitossal? erdekelne mennyiert csinaltak

Állítólag a nem lecipzározhatóaknál a plexi pár év alatt tönkremegy, mert ahol meghajlik, ott eltörik, durván bebarnul..ilyenek. Cserébe olcsók.

2011-08-05 12:14:21
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 6045 napja

ilyet vettem, meglatjuk milyen lesz. majd beszamolok rola. legalabb zipzar nelkuli, mondjuk ablak nem cserelheto kulon.

valaki csereltetett teto karpitossal? erdekelne mennyiert csinaltak

2011-06-22 12:29:28
bistwi

bistwi

Posztok: 849
Velünk: 5170 napja
Bird, 2011-06-21 20:06:00

bistwi, 2011-06-21 19:31:23

Eredeti: mekkora szivas felrakni? sok ido? lassan nekem is aktualissa valik a tetocsere. par honapja kerdeztem vmi bp-i kabriotetokkel foglalkozo ceget, azt mondtak 20e-ert rakjak fel. meg kellene kerdezni karpitmant is, hogy o mennyiert vallalna, mert ha hatalmas macera inkabb el se kezdem.

Hali mindenkinek!

Megcsináltam! Egy fő segítséggel, aki a fiam volt, és egész nap a rendelkezésemre állt, és persze nem szidhattam az anyját.

TETŐCSERE!!! Elég nagy szívás.

Három napon ment rá: első nap a leszedés, második a felrakás, még aznap este berúgás, a harmadik nap a kijózanodás.

Kellett hozzá:

Kézügyesség, valamennyi szerelési gyakorlat, türelem, popszegecs húzó, popszegecsek, fúrók, fúrógép, flex,csavarhúzók, fogók,  jó megfigyelőképesség, hely az átszereléshez, és megint csak nagy türelem, és az alábbi linkek:

http://www.miata.net/garage/garagetops.html

http://www.miata.net/garage/MiataTop2/index.html

Végül, de nem utolsó sorban Csabi76 klubtársunk telefonos segítsége.

A vízelvezető csatornát el lehet törni, nagyon óvatosan kell kezelni.

Elérhetőségem a KLUBTAGOK között. Ha kerestek szívesen adok tanácsot, de csak egyszer csináltam és már pár hónapja, így a felejtés is bejátszhat.

Nagyon szép lett a végeredmény.

Üdv: István

Azért emlékeim szerint nem olyan vészes!

Mi grammal kb 5 óra alatt szedtük le meg raktuk fel ,de közben ettünk ittunk nem siettünk!

Ez nagyon jó idő. Gratula hozzá.

2011-06-21 22:48:03
bistwi

bistwi

Turp, 2011-06-21 22:46:51

Egy flex sohasem árt ki tudja lavort vagy vödröt csinál az ember smile

Ezt mondom én is. wink

2011-06-21 22:46:51
Turp

Turp

Posztok: 413
Velünk: 5976 napja

Egy flex sohasem árt ki tudja lavort vagy vödröt csinál az ember smile

2011-06-21 22:36:33
bistwi

bistwi

myair, 2011-06-21 20:03:36

Fleeeeeex? Jesszus, az meg minek? Mi eddig mindig megúsztuk anélkül...

Valamelyik szegecsnek  kellet a fejét elköszörülni, mert nem tudtam jobbat kitalálni.

Azért látom megmozdult egy kicsit a téma. Ezek szerint lehet belevágni, segítség lesz bőven.

Sok sikert mindenkinek, és hívjatok bátran.

Meg különben is: egy fiú akkor válik férfivá, mikor megveszi élete első flexét. smile smile smile

Sziasztok.

2011-06-21 20:41:23
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5785 napja

A flexet én sem értem, de az idő elsőre nekem is ennyi lett.

Csavar ott nem rohadt be, talán a popszegecs nem jött ki fúróval? 

Azért, ha az ember még nem csinált ilyet, és nincs mellette magabiztos segítség, de alapos munkát végez, azért rászámolhat sztem simán 2 nyugis napot.  Ez nem csak a le-felrakás, hanem az ilyenkor adalék, és máskor el nem végezhető takarítások/állapotfelmérések is hozzátartoznak.

Mondom én, aki bármennyi időt el tudok tölteni bármilyen apró probléma orvoslásával smile

2011-06-21 20:06:00
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6902 napja
bistwi, 2011-06-21 19:31:23

Eredeti: mekkora szivas felrakni? sok ido? lassan nekem is aktualissa valik a tetocsere. par honapja kerdeztem vmi bp-i kabriotetokkel foglalkozo ceget, azt mondtak 20e-ert rakjak fel. meg kellene kerdezni karpitmant is, hogy o mennyiert vallalna, mert ha hatalmas macera inkabb el se kezdem.

Hali mindenkinek!

Megcsináltam! Egy fő segítséggel, aki a fiam volt, és egész nap a rendelkezésemre állt, és persze nem szidhattam az anyját.

TETŐCSERE!!! Elég nagy szívás.

Három napon ment rá: első nap a leszedés, második a felrakás, még aznap este berúgás, a harmadik nap a kijózanodás.

Kellett hozzá:

Kézügyesség, valamennyi szerelési gyakorlat, türelem, popszegecs húzó, popszegecsek, fúrók, fúrógép, flex,csavarhúzók, fogók,  jó megfigyelőképesség, hely az átszereléshez, és megint csak nagy türelem, és az alábbi linkek:

http://www.miata.net/garage/garagetops.html

http://www.miata.net/garage/MiataTop2/index.html

Végül, de nem utolsó sorban Csabi76 klubtársunk telefonos segítsége.

A vízelvezető csatornát el lehet törni, nagyon óvatosan kell kezelni.

Elérhetőségem a KLUBTAGOK között. Ha kerestek szívesen adok tanácsot, de csak egyszer csináltam és már pár hónapja, így a felejtés is bejátszhat.

Nagyon szép lett a végeredmény.

Üdv: István

Azért emlékeim szerint nem olyan vészes!

Mi grammal kb 5 óra alatt szedtük le meg raktuk fel ,de közben ettünk ittunk nem siettünk!

aláírás Kilinccsel elöre:)
2011-06-21 20:03:36
myair

myair

Posztok: 762
Velünk: 6320 napja

Fleeeeeex? Jesszus, az meg minek? Mi eddig mindig megúsztuk anélkül...

aláírás

Tanga