mikulas00
Velünk: 3640 napja
Sziasztok! NC1 nem-Bose fejegységem van, a rádió hibátlanul működik, a CD időnként ugrál. Megoldást keresek arra, hogy legyen kihangosítóm, ami kormányról is vezérelhető (tervben van egy későbbi kormány beszerzése, mert a tempomatot is szeretném megoldani.), egyúttal a telefonon levő zenét is tudjam hallgatni, és ha úgy adódik a gyerek mese CD-it is le lehet normálisan játszani. Minden ötlet érdekel.
https://kutyubazar.hu/2405-bluetooth-os-zene-lejatszo.html
de lehet, hogy van ennél jobb is, ezt próbának vettem, hogy müködik-e a gyári kihangosítóval.
Balos jobb lenne, mert így fejjel lefelé kell tartani, jobbra fordítva, ha a szivargyújtó töltőt is használni akarod.
Black Sushi
Ja, de nem az, mert kevés az amper! :-)
Black Sushi
"Csupán" 4 000 Volt... ? Az elég veszélyesen hangzik.. :D
Fun is not a straight line
4 000 Volt... ? Az elég veszélyesen hangzik.. :D
Sziasztok!
Ma én is beszereztem egy AUX-Bluetooth adaptert a zenehallgatáshoz. Hungaroringi nagy találkozón láttam egy NC-be és innét jött az ötlet. A kérdés már csak az volt, hogy az NC-mben a gyári kihangosítóval együtt is működni fog-e? Jelentem működik!
Korábban vezetékkel volt összekötve, hogy zenét tudjak hallgatni (pl. spotify), de sajnos az S8 mobilnak a jack dugójába beletakar a telefontartó, így most nem kell telefontartót cserélnem.
Eddigi tapasztalatok:
Hátránya:
- tölteni kell az adaptert (elvileg 8 órát bír ki)
- leállítom a kocsit akkor a mobilon nem áll le a zene, ezt manuálisan le kell állítani
- adaptert ki/be kell kapcsolgatni
Előny:
-nem lóg még egy vezeték
- csupán 4ezer volt
- gyári kihangosító is működik mellette rendesen
Black Sushi
Sziasztok,
újoncként lenne néhány amatőr kérdésem:
- A 2007-es NC MK1-ben a gyári fejegységet az előző tulajdonos kicserélte a 6CD-s Bose fejegységre - de csak azt cserélte, így értelemszerűen nem szólt valami fényesen. Az autó megvásárlásakor megkaptam az eredetit és visszaraktam.
- Átszerelés után meglepetés: nem lehet CD-t betolni, újabb szétszedés után kiderül, hogy ez a verzió egyáltalán nem tartalmaz CD mechanikát. A neten keresgélve (http://www.roadster.___factory-stereos.html) nem találtam ilyen verziót. Mégis árultak ilyet vagy ebből ez eltűnhetett valahogyan?
- Átépíthető-e a BOSE fejegységből a CD mechanika az eredetibe? (igazából nincs a CD-re szükségem, csak "zavarnak" a funkció nélküli gombok)
- Annak ellenére, hogy nincs CD mechanika (és valószínűleg elektronika) az eredeti fejegységben, használható-e a CD váltó kimenete BT-s (pl. Dension, Yatour, Gromaudio, XCarLink...) adapterrel?
Köszönöm.
Szia! Szeretnék egy visszajelzést adni: beépítésre került az Általad ajánlott szakember által egy DENSION gyártmányú egység, és több, mint el vagyok ragadtatva!
KORMÁNYRÓL vezérlem vele a SPOTIFY-t, ami bluetooth-on keresztül csatlakozik a kocsihoz, működik a szélzajszűrős kihangosító is, és nagyon szépen oldotta meg a szerelést! Végigbeszélgettük a folyamatot, semmi sem sérült meg, szóval nagyon köszönöm!
Ja, és még a gyári CD váltó is működik!
Szia!
én is most tervezek hasonlót belerakni az NB-m be. Ez itt a képen a Pioneer felett az IL Motorsoprtról kapható tároló? Volt valami problémád a két egység beszerelésével vagy minden adja magát? Szeretném magam beszerelni ha nem túl vészes a folyamat
Szia!
Én szeretném. Írtam mailt.
Köszi!
Lenne egy eladó fejegységem.
JVC KD-X70BT
Nekem annyi gondom volt vele, hogy az utóbbi időben már nem sikerült felvennem a kihangosított telefont a fejegységen, vagy ha igen, nem tudtam letenni a hívás végén. Ettől eltekintve tökéletesen működött.
Begurultam, és lecseréltem. Ha valakinek kell, 5.000 ft-ért viheti. Budapesten, Balatonkenesén tudom átadni személyesen.