P.G.
Velünk: 6107 napja
Sziasztzok!
Végül valakinek sikerült beszereznie használható hangszóróhely átalakító keretet??
A gyáriról 16-os ra kéne.
Üdv, Pg.
Sziasztzok!
Végül valakinek sikerült beszereznie használható hangszóróhely átalakító keretet??
A gyáriról 16-os ra kéne.
Üdv, Pg.
Igaziból a márka nem fontos, inkább a kitételek érdeklenek. Mik a tapasztalatok a gyári 2DIN-es egységről? Ebayen 40-100 olyró között kínálják ezeket... Mennyire tartósak? Jól szólnak? Lehet valami gubanc velük (kód tiltás, blabla...)?
Habár megtartanám a kis rekeszt meg a sokat gúnyolt nippon kvarcórát, ha egy mód van rá... Így elsősorban az 1 DIN-est preferálom, itt viszont fontos az originál design.
Pont van egy ilyen eladom Sony müxik.
salevikukacvipmail.hu
Pioneert vagy Sony?
Látom, egy ideje fekszik ez a topic, mégis úgy gondolom, itt jó helyen vetem fel a kérdést;
keresek valami becsületes zenegépet. Elég, ha audio CD-t tud játszani, nekem ne legyen rajta usb bemenet meg SD kártyaolvasó. Még komolyabb kitétel, hogy a kiejlzőn ne szökelljenek delfinek, meg ne legyen tüzijáték, meg ne kanyarogjon Ferrari, mert ezek nekem nem esztétikusak...
Talán még komolyabb kitétel, és itt vagyok bajban, hogy ki gyárt klasszikus kinézetű, gombok és háttérvilágítás szempontjából egy 99-es NB műszerfalfényeivel harmonizáló (esetleg borostyán fényű) minimál CD-lejátszót, ami egyébként nem ugrasztja a CD-t minden kátyúban?
Nem sokmindent találtam neten...
Karesz Errő írhatnál majd részletesebben, esetleg pár képet is mellékelhetnél.
Balneum: Hát akkor valóban nem vagyunk közel, de azért egyszer vmikor nyáron csak csatlakozol hozzánk, estleg egy irányba esz minket a fene
A ládás megoldást a kis csomagtartó miatt én sem annyira részesítem előnyben, ezért már úton van egy ajtókonzol, amibe oldalanként 2db 16-os rockford fosgate lesz beépítve, erőlködőről hajtva. Szerintem lesz ott mély amennyi kell Remélem jövő hétvégére be is kerül a cucc.
Anno a Surányi HiFinél feliratkoztam egy tanfolyamra, ami az autóépítés top 10 hibájáról szólt. Kis kutakodás után megvan minden hírlevél, amit ezzel kapcsolatban kaptam, Word-be átraktam az anyagot. Ebben minden lényeges információ benne van a hangszóró választástól a szerelésig. Ha valakit érdekel, akkor jelezze a morialma1 kukac gmail pont com címen, s elküldöm a cuccot.
Köszi laran!
Ezt jól megolvasom
Kerestem cikkeket a témával kapcsolatban, érdemes olvasgatni ezt, illetve ezt az oldalt.
Egy régi klunbtagunk, volt kollégám írt a Hi-Fi fejlesztéséről pár szót az Indexen. Élőben volt szerencsém meghallgatni a cuccot, JVC fejegységgel hajtotta meg. Nagyon, nagyon szépen szólt, basszus is volt anélkül, hogy nagyon fel kellett volna tekerni a hangerőt. Sajna a plusz erősítőt nehéz lesz kikerülni.
A Surányi Hi-Fi már nem működik, korábban megtették azt, hogy összepróbálták a cuccokat, s azt választhatta a vevő, ami az ízlésének legjobban megfelelt. Talán máshol is van ilyen lehetőség.
Szerintem azért lenne meglepi, hogy basszus-ügyileg mit ki lehet hozni egy 16-os szettből. Sajnos ha már kicsit is jó (zene halgatásra alkalmas) hifit akar az ember akkor pénzköltés nélkül nehéz megúszni. Külső erősítő nélkül max. hangos lesz a cucc, de jól szólni nehezen fog azzal 4x5 watt-tal ami kijön egy cd-lejátszóból.
Külső erősítőt szerintem használtan nyugodtan lehet venni, plusz szerelési köcölékek, miegymás. Én ha már nekiállnék akkor tuti megcsinálnám az ajtó-csillapítást ami mondtak már a többiek. az nagyon sokat számít.
persze mindenkinek más az igényszintje, mást ért auto-hifi alatt. Nekem a régi kocsimba fontos volt a jó hifi, ebbe nem az
ezeket bassz-pumpa meg egyéb csoda dolgokat elfelejteném, a jól bevállt, egyszerű lépéseket érdemes követni szvsz.
Uraim!
Kicsit érdeklődtem erről a BassPump III- ról, állítólag semmiképp sem helyettesíti a mélyládát. Annyira mély frekvenciát ad ki, ami szinte alig hallható, inkább házimozihoz ajánlják, fotelra szerelve, hogy a basszusnál érezni is lehessen a rezgést. (sogenannte Rezonátor)
A kocsihifis mókus azt mondta, nem nagyon lehet megúszni erősítő, ill láda nélkül Ez azért baj, mert én spec nem szeretném azt a kicsike kis csomitartót 95%-ban beépíteni, mint Zolo kolléga.
Bár biztos jól szól, de akkor hova teszem a sporttáskát?
A másik megoldás, ami nem oly hatékony, de valami kis mélyet azért ad, a kalaptartóba szerelt nagyobb 3 utas hangszórópár. Zolo kollégával egyetértek abban, én sem vagyok nagy híve a szabdalásnak
Úgyh egyelőre megfeneklettem a témában. Nemtommilegyen... Lehet, h marad a 2 ajtózümmögő, oszt kalács...
Mindenesetre azért agyaljatok ti is - akit érdekel a téma - és a nagytalin eszmecserélünk live!