Zolo
Velünk: 5961 napja
Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)
Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)
Ez engem is érdekelne.
A nagy találkozón összehasonlíthatnánk a különböző megoldásokat.
Emberek!
Most végül is arról a BassPump III- ról van vkinek vmi tapasztalata, amit már itt egyszer vki belinkelt?
Csak azért kérdezem, mert törögetem a fejem valami okos megoldáson, hogy hogyan tudnék értelmes... inkább azt mondanám, hogy kellemes basszushangot kierőszakolni a kisautóban. Nem szeretnék erősítőzni, meg b...ott nagy subládákat tenni a csomiba, inkább a kipuffot szeretem hallgatni, de olykor azért kellemes lenne némi basszushang, persze csak okosba, finoman. Meg lehet ezt oldani erősítő, meg szanaszétkábelezés nélkül? Nemmi...? (Nem akarok hangerőversenyekre járni vele, nem arra kéne...) Inkább csak 1 db Free Air-es (amihez nem kell láda) mélyhangszóróra gondoltam volna max. Nem is a 500 W-os fajtából, mert nem a hangerő a lényeg, inkább vmi kis teljesítményű lenne az igazi. Azt meg nem fogja meghajtani a fejegység, mi? (Pana 4x50 W, persze most csak a 2 ajtóhangszórót hajtja...)
Ha van vkinek hosszászólása, szívesen fogadnám! ( Nyugodtan le is hülyézhettek, mert dunsztom sincs a témáról, annyit tudok, h erősítőzni nem szeretnék, szép mélyeket viszont igen ) ...sőőőt...mondok jobbat...: vegyük úgy, h mindenki "hülyézéssel" kezdi a hsz-ét, és innentől jöhetnek az építő jellegű hosszászólások HEHE
Köszi, és szép időt mindenkinek!
CSabi: he?
Balneum: Szívesen megmutatom egyszer hogy néz ki és akkor elmondod mit meg hogy csináljak. Szívesen fogadok tanácsokat.
az első részét értem...
A második felét elmagyarázod magyarul is?
Azta Rave, kellett Neked új hangfal... pedig Te is csak a kipuff hangját hallgatod
Képzeld el az ajtódat, mint egy mélyládát. Bár azokat ált. kiszámítják, méretezik, hogy mekkora legyen a térfogat, milyen legyen a formájuk, de ilyesmiről van szó az ajtónál is. Nagyon kényes egyensúlyról van szó, ami ráadásul az ajtónál nem is optimális. Ezért nagyon fontos, hogy az ajtóban lévő nyílás, és a hangszóró között ne legyen rés. Mivel nem a gyári van benne, így elképzelhető az esetleges tömítetlenség, amit érdemes orvosolni.
Továbbá esetleg érdemes szigetelni is speciális bitumenlappal az ajtót belülről, a nem kívánatos rezgések elkerülése érdekében. A rezgésekkel az a baj ugyanis, hogy interferálhatnak, és ezzel nagyban rontják az élvezhetőséget.
az első részét értem...
A második felét elmagyarázod magyarul is?
Bár nem vagyok meggyőződve h jobban szól, de két nap alatt 3x szedtem szét és össze, úgyh mostmár marad...
Akkor azért kéne hozzá érősítő?
Ezért jobb választás a Hertz szvsz, mert nem egy 200W-os erősítőhöz van kitalálva, hanem kisebb teljesítményen is normálisan szól. Arról nem is beszélve, hogy ez zenei teljesítmény, ami nem jelent semmit, az RMS-t kell nézni.
Az a Hertz ilyen szempontból valóban egy jó szett, nem is mondtam, hogy nem az, de erősítővel zenélne igazán szépen.
És az is igaz, hogy az RMS-t kell nézni. Ezért hiába 4x45W-os egy fej, nyilván az meg sem közelíti a valóságot, ezért lesz kevés a Hertz-hez is, ami ráadásul nem is papírmembrános. Ha valami érzékeny, de erős anyagból lenne, akkor pedig inkább 80ezer körül lenne az ára.
Kicseréltem a hertzre...
Bár nem vagyok meggyőződve h jobban szól, de két nap alatt 3x szedtem szét és össze, úgyh mostmár marad...
Legalább olcsóbb volt
Akkor azért kéne hozzá érősítő?
Ezzel azért vitatkoznék...
Az, hogy "mennyire szól" főleg az érzékenységtől függ, amiben a Herzt baromi jó (93dB), mígy a Rave által vett Fusion 86dB-es, ami elég vacak arány.
A teljesítmény pedig inkább fordított arányban van a "jól szólással" a gyári papírmembrános pont azért szól egész jól, mert jó az érzékenysége és a teljesítménye a gyári fejhez van hangolva, olyan ~20-25W.
Ezért jobb választás a Hertz szvsz, mert nem egy 200W-os erősítőhöz van kitalálva, hanem kisebb teljesítményen is normálisan szól. Arról nem is beszélve, hogy ez zenei teljesítmény, ami nem jelent semmit, az RMS-t kell nézni.
Nem mondom 100%-os bizonsággal, egy ideje már nem autóhifizek, de majdnem biztos vagyok benne, hogy nem fog úgy szólni erősítő nélkül, mint ahogyan abban is, hogy a papír membránt a lekönyebb meghajtani relatíve kis teljesítménnyel, miközben az szépen is szól.
Nem akarlak lebeszélni arról a Hetrzről (az ára is jó), meg másik komponenes szettről sem, csak nem biztos, hogy olyan lesz az eredmény amire gondoltál. Lehet elkéne mellé egy kisebb méretű 2 csatis erősítő.
Sajnos a legnagyobb baj, hogy az autónk nem arra a bizonyos legoptimálisabb formációhoz van kialakítva, amikor beszerel az ember egy 4 csatis erősítőt, komponens szetettet + mélynyomót.