Sziasztok!
Hasonló dolgon törtem én is a fejem, de...
Elöljáróban annyit hogy május közepe óta vagyok boldog tulajdonosa egy 2006-os NC-nek. A beépített rádió a sima változat volt, tehát nem a Bose. Mindenféle manualok és működés alapján arra jutottam, hogy ebben az autóban csak az ajtókban van hangszóró... A gyári rádiót bárhogy tekergettem az ülések közötti (hátsó) hangszórókból nem jött hang, az ajtóban lévők meg siralmasan szóltak. Vagy hangerő nem volt, vagy hangerő volt akkor meg se mély se magas.....
Az elképzelésem az volt, hogy első körben lecserélem a rádiót (fejegység) egy 2 DINes valamire, utána pedig jöhetnek a hangszórók is.
A fejegység végül egy Clarion NX504E lett, az ILMotorsporttól rendelt beépítőkerettel és egy Mazda-ISO kábellel nagyon szépen a helyére került. A rengeteg kábelnek a kesztyűtartó felé találtam helyet, de így is eléggé passzentosan fért be...
Amin viszont meglepődtem, hogy:
- megszólaltak a hátsó hangszórók, amiről azt hittem hogy nem is léteznek... bár meglehetősen halkan szólnak..
- az ajtóban lévő hangszórók életrekeltek és azt kell hogy mondjam egész normálisan szóltak.
Mivel eredetileg a hangszórókat is cserélni akartam, a rádióval együtt ezek is megérkeztek... Előre Hertz DCX 570.3 került, ez gyakorlatilag a gyári helyére csont nélkül betehető, csak a mazda csatit kell két sarura lecserélni. Hátra pedig szintén Hertz kerül, DCX 87.3.
Jelenleg ott tartok, hogy a rádió bent van, az ajtóban bent vannak a Hertz hangfalak. Ez így már most is nagyon jól szól, nem torz egyáltalán. Ezek a viszonylag kis hangszórók is komolyan meg tudják mozgatni az ajtó lemezét.
Következő lépésként bekerülnek az ülések közé a hátsók, de nekem ez már nagyobb munka, mert eléggé szét kell szedni hozzá mindent.
Szóval a de... folytatásaként azt tudom mondani, hogy nem biztos hogy van értelme... Olyan hangzás sosem lesz mint egy zárt autóban... De ez természetesen az én véleményem.