Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Hi-Fi    |   << vissza

Hi-Fi

2015-07-10 14:28:16
b0ris

b0ris

Posztok: 63
Velünk: 3540 napja
rattila, 2015-07-10 11:18:00

b0ris, 2015-07-10 9:31:22

rattila, 2015-07-10 9:04:29

Sziasztok,

Nicsen valakinek elfekvőben egy 2dines fejegysége?

Atti

Nekem van egy gyári fekete, amire nincs szükségem. Mennyit érne meg neked? Gőzöm sincs mi lehet az ára.

attila kukac airgocar pont com ra dobj egy emailt megbeszéljük smile

Atti

Ok, dobtam mailt smile

2015-07-10 12:18:11
Liszt

Liszt

Posztok: 1019
Velünk: 3614 napja

Tomcsi25 irj legyszi az fdaninakkukacgmailpontcom cimre ! Nyiregyi nagyon jo lenne, atugranek holnap erte de nem talalom neten sad Koszi!

aláírás

Dani 

2015-07-10 11:27:16
Red Sun Service

Red Sun Service

Posztok: 972
Velünk: 3980 napja

Sziasztok,

Atti

Nekem is van gyári, 6 lemezes CD váltós.

aláírás Japán autókra specializálódott szerviz és tuningműhely. Felnik, fékek, futóművek, alkatrészek stb.
2015-07-10 11:18:00
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3633 napja
b0ris, 2015-07-10 9:31:22

Sziasztok,

Atti

Nekem van egy gyári fekete, amire nincs szükségem. Mennyit érne meg neked? Gőzöm sincs mi lehet az ára.

attila kukac airgocar pont com ra dobj egy emailt megbeszéljük smile

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-07-10 9:31:22
b0ris

b0ris

Posztok: 63
Velünk: 3540 napja

Sziasztok,

Atti

2015-07-10 9:04:29
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3633 napja

Sziasztok,

Atti

aláírás Üdv, Ati
2015-07-09 16:50:29
Liszt

Liszt

Szia, uuuuuuuu tudsz irni egy elerhetoseget hozza legyszi? 

aláírás

Dani 

2015-07-09 16:25:39

Tomcsi25

Posztok: 36
Velünk: 3555 napja

Szia! Hétvégén veszem át én is a 2.20as szettet. Lehet még találni pár hifisnél készleten, raktáron. Pl Dabason, Szegeden, Kecskeméten és talán Nyíregyházán is van még. A Nyíregyi sráctól vettem meg én is, mintha azt mondta volna, hogy 2van neki, 19.990.-ért.

2015-07-09 11:19:43

AndLac

Posztok: 54
Velünk: 3784 napja

Sziasztok!beszereltem a gyari 2 dines fejegyseget de elegge gyenge a radiovetel.a kijelzojen jelzett jelerosseg sem az igazi.korabbi 1 dines radioval nem volt ilyen gond.akkor ezt buktam ennyit tud a gyaribradio?vagy van vmi trukk?

2015-07-08 22:25:05
Liszt

Liszt

Sziasztok!

szeretnem lecserelni a hangszorokat NB-ben. Olvastam forumot, voltam egy autohifisnel es beszeltem is telefonon parral de nem tudok donteni.

A baj az, hogy mac audio pro flat 2.20 kifutott termek, mar nem kaphato es 20 centis szettet(kozep+csipogo+hangvalto) egyszeruen nem talalok a Focal IS 200-on (50ezer) kivul.

Ajanlottak egy Kicx ALN-803 3utas hangszorot is, de en hajlanek arra, hogy legyen egy magas is felul. Most letakargatva a magasat felul azert van kulonbseg hangzasban.

Szoval a kerdesem az lenne, hogy mennyire ragaszkodjak szerintetek a 20as szetthez? Mennyit jelentene a 16.5-hoz kepest hangzasban es erossegben(mely sem hatrany)? 
Vagy inkabb a 3 utas es nem fogom erezni a magas hianyat?

lehetosegek amiken gondolkozok:
- 20as szett
- 16os szett
- 20as 3 utas (csak 2 hangszoro, nincs magas) 

remelem lesz vki aki mar gondolkozott ilyeneken es hatha ki is probalta :D 

aláírás

Dani 

2015-06-29 22:15:02
Karex

Karex

Posztok: 104
Velünk: 3800 napja
Tomcsi25, 2015-06-29 19:42:32

Karex, 2015-03-08 17:10:26

Update: bekerült az erősítő is végre, azt hiszem, készen vagyok. 

A cél egy olyan rendszer építése volt, ami ebben ebben a környezetben is jól szolgál. 

Korábban volt két extra hangszóró az ülések mögötti "kalaptartón" bekötve, de inkább csak összezavarta a hangképet. Mélyláda a hely miatt nem opció, inkább csomagoknak maradjon hely nagyobb túrák esetén. Tehát valami, ami sztereóban is jól szól / nem igényel jelentős átalakítást, kompromisszumokat.  

A komplett szett tehát:

• Alpine cde-181r fejegység
  • macAudio ProFlat 2.20 -as szett (mély-közép és magassugárzók)
  • Ground Zero GZTA 2.155 2 csatornás erősítő
  • Cordial CLS 225 hangszórókábelek
  • Cordial CFU CC RCA jelkábel
  • macAudio Connect 10 tápkábel szett
  • STP Gold zajcsillapító lapok az ajtóban (külső oldalon, és a kárpit mögött is közvetlenül)

1

2

Eddigi -szubjektív- vélemény, ha valakit szintén kerülgetne az őrület. 

Bár még szerintem idő kell, hogy "összeérjenek" a komponensek, de az erősítő és az újra-kábelezés nagyon sokat hozott hangminőségben. Azt látni kell, hogy a hangsugárzók 2x100w-ot tudnak, és ennyit tud 4 ohm-on az erősítő is. Tehát több mint elég... Egy zajos jel tönkre is teheti a hangszórókat, érdemes tiszta forrásból jelet küldeni nekik. 

Ha ez viszont megvan, akkor a hangerő felfelé csavarásával egyidőben a következő események történnek:

1. "Hmm, ez egész jól szól."
  2. A környékbeli kisebb állatok néhány településsel arrébb keresnek új életteret. 
  3. A csendháborításért kiküldött rendőri egység valamit magyaráz, de nem igazán hallod, és valami amúgy sincs rendben vele, hiszen akinek vér folydogál a hallójárataiból, az már alapból gyanús. 
  4. A háttérben felbukkan az Apokalipszis négy lovasa...
  5. ... majd visszafordulnak...
  6. ... később újra megjelennek, és azt mondják, jó a buli, hoztak 2 rekesz sört, maradnának. 

Némileg vissza a realitásokhoz: a mélyközép 20 centis tányérja így megtámogatva feleslegessé teszi a külön mélyládát, ami ugye ilyen kis csomagtér esetén komoly előny. A magassugárzó szintén erős, abból 1-2 DB-t vissza is kell venni. Itt viszont akkor jön is egy hátrány. A középhangok magasabb hangerőn egyszerűen nem tudnak érvényesülni, elvesznek a két szélső tartomány között. Rock és metal zene emiatt kicsit vérszegénynek hat, viszont elektronikus, hip-hop műfajban nagyon otthon érzi magát a setup. De ismétlem, ez is inkább embertelen hangerő felett zavaró. 

Röviden tehát

+: kis autó ellenére is bőségesen elegendő hangerő és mélyhangok, külön láda nélkül

20-as szett 1-1ben beépíthető, pont ekkora helyet hagytak az ajtóban, nem kell adapterrel szórakozni

a nagyra tervezett erősítőnek nem kell full-atomerővel dolgoznia a viszonylag "kis" hangsugárzók meghajtásán, így nem melegszik túl, hosszú élettartam várható

érkezéskor, ház előtt nem kell a dudát használni, hogy megjöttünk

-: középtartomány gyengébb, ezen újabb, de már nagyobb barmolással lehetne segíteni, ami külön hangváltót, és befaragott középsugárzót jelent a kárpitba, de akkor meg hangtechnikus és pénztárca legyen a talpán, aki/ami összerakja, hogy minden jól szóljon. 

bizonyos hangerő felett az autó biztonságos közúti közlekedésre alkalmatlan, mindhárom visszapillantó tükör folyamatos mozgásban van.

Karex, elérhetőséget szeretnék kérni. Köszi!

Hali, karexhun_kukac_freemailponthu -ra jöhet!

2015-06-29 19:42:32

Tomcsi25

Posztok: 36
Velünk: 3555 napja
Karex, 2015-03-08 17:10:26

Update: bekerült az erősítő is végre, azt hiszem, készen vagyok. 

A cél egy olyan rendszer építése volt, ami ebben ebben a környezetben is jól szolgál. 

Korábban volt két extra hangszóró az ülések mögötti "kalaptartón" bekötve, de inkább csak összezavarta a hangképet. Mélyláda a hely miatt nem opció, inkább csomagoknak maradjon hely nagyobb túrák esetén. Tehát valami, ami sztereóban is jól szól / nem igényel jelentős átalakítást, kompromisszumokat.  

A komplett szett tehát:

• Alpine cde-181r fejegység
  • macAudio ProFlat 2.20 -as szett (mély-közép és magassugárzók)
  • Ground Zero GZTA 2.155 2 csatornás erősítő
  • Cordial CLS 225 hangszórókábelek
  • Cordial CFU CC RCA jelkábel
  • macAudio Connect 10 tápkábel szett
  • STP Gold zajcsillapító lapok az ajtóban (külső oldalon, és a kárpit mögött is közvetlenül)

1

2

Eddigi -szubjektív- vélemény, ha valakit szintén kerülgetne az őrület. 

Bár még szerintem idő kell, hogy "összeérjenek" a komponensek, de az erősítő és az újra-kábelezés nagyon sokat hozott hangminőségben. Azt látni kell, hogy a hangsugárzók 2x100w-ot tudnak, és ennyit tud 4 ohm-on az erősítő is. Tehát több mint elég... Egy zajos jel tönkre is teheti a hangszórókat, érdemes tiszta forrásból jelet küldeni nekik. 

Ha ez viszont megvan, akkor a hangerő felfelé csavarásával egyidőben a következő események történnek:

1. "Hmm, ez egész jól szól."
  2. A környékbeli kisebb állatok néhány településsel arrébb keresnek új életteret. 
  3. A csendháborításért kiküldött rendőri egység valamit magyaráz, de nem igazán hallod, és valami amúgy sincs rendben vele, hiszen akinek vér folydogál a hallójárataiból, az már alapból gyanús. 
  4. A háttérben felbukkan az Apokalipszis négy lovasa...
  5. ... majd visszafordulnak...
  6. ... később újra megjelennek, és azt mondják, jó a buli, hoztak 2 rekesz sört, maradnának. 

Némileg vissza a realitásokhoz: a mélyközép 20 centis tányérja így megtámogatva feleslegessé teszi a külön mélyládát, ami ugye ilyen kis csomagtér esetén komoly előny. A magassugárzó szintén erős, abból 1-2 DB-t vissza is kell venni. Itt viszont akkor jön is egy hátrány. A középhangok magasabb hangerőn egyszerűen nem tudnak érvényesülni, elvesznek a két szélső tartomány között. Rock és metal zene emiatt kicsit vérszegénynek hat, viszont elektronikus, hip-hop műfajban nagyon otthon érzi magát a setup. De ismétlem, ez is inkább embertelen hangerő felett zavaró. 

Röviden tehát

+: kis autó ellenére is bőségesen elegendő hangerő és mélyhangok, külön láda nélkül

20-as szett 1-1ben beépíthető, pont ekkora helyet hagytak az ajtóban, nem kell adapterrel szórakozni

a nagyra tervezett erősítőnek nem kell full-atomerővel dolgoznia a viszonylag "kis" hangsugárzók meghajtásán, így nem melegszik túl, hosszú élettartam várható

érkezéskor, ház előtt nem kell a dudát használni, hogy megjöttünk

-: középtartomány gyengébb, ezen újabb, de már nagyobb barmolással lehetne segíteni, ami külön hangváltót, és befaragott középsugárzót jelent a kárpitba, de akkor meg hangtechnikus és pénztárca legyen a talpán, aki/ami összerakja, hogy minden jól szóljon. 

bizonyos hangerő felett az autó biztonságos közúti közlekedésre alkalmatlan, mindhárom visszapillantó tükör folyamatos mozgásban van.

Karex, elérhetőséget szeretnék kérni. Köszi!
2015-06-25 22:41:11
daniandris

daniandris

Posztok: 175
Velünk: 3907 napja

Sziasztok!

Egyenlőre csak érdeklődési szinten, kinek mennyit érne ez az Nbfl fejegység? Kicseréltem 1Din-re és azóta csak pofogóként funkcionál.

2015-06-23 11:35:58
Balage76

Balage76

Posztok: 253
Velünk: 3539 napja

Sziasztok!

Hasonló dolgon törtem én is a fejem, de...

Elöljáróban annyit hogy május közepe óta vagyok boldog tulajdonosa egy 2006-os NC-nek. A beépített rádió a sima változat volt, tehát nem a Bose. Mindenféle manualok és működés alapján arra jutottam, hogy ebben az autóban csak az ajtókban van hangszóró... A gyári rádiót bárhogy tekergettem az ülések közötti (hátsó) hangszórókból nem jött hang, az ajtóban lévők meg siralmasan szóltak. Vagy hangerő nem volt, vagy hangerő volt akkor meg se mély se magas.....

Az elképzelésem az volt, hogy első körben lecserélem a rádiót (fejegység) egy 2 DINes valamire, utána pedig jöhetnek a hangszórók is.

A fejegység végül egy Clarion NX504E lett, az ILMotorsporttól rendelt beépítőkerettel és egy Mazda-ISO kábellel nagyon szépen a helyére került.  A rengeteg kábelnek a kesztyűtartó felé találtam helyet, de így is eléggé passzentosan fért be...

Amin viszont meglepődtem, hogy:

- megszólaltak a hátsó hangszórók, amiről azt hittem hogy nem is léteznek... bár meglehetősen halkan szólnak..

- az ajtóban lévő hangszórók életrekeltek és azt kell hogy mondjam egész normálisan szóltak.

Mivel eredetileg a hangszórókat is cserélni akartam, a rádióval együtt ezek is megérkeztek... Előre Hertz DCX 570.3 került, ez gyakorlatilag a gyári helyére csont nélkül betehető, csak a mazda csatit kell két sarura lecserélni. Hátra pedig szintén Hertz kerül, DCX 87.3.

Jelenleg ott tartok, hogy a rádió bent van, az ajtóban bent vannak a Hertz hangfalak. Ez így már most is nagyon jól szól, nem torz egyáltalán. Ezek a viszonylag kis hangszórók is komolyan meg tudják mozgatni az ajtó lemezét.

Következő lépésként bekerülnek az ülések közé a hátsók, de nekem ez már nagyobb munka, mert eléggé szét kell szedni hozzá mindent. smile

Szóval a de... folytatásaként azt tudom mondani, hogy nem biztos hogy van értelme... Olyan hangzás sosem lesz mint egy zárt autóban... De ez természetesen az én véleményem. smile

Történet:

Sziasztok!

Hasonló dolgon törtem én is a fejem, de...

Elöljáróban annyit hogy május közepe óta vagyok boldog tulajdonosa egy 2006-os NC-nek. A beépített rádió a sima változat volt, tehát nem a Bose. Mindenféle manualok és működés alapján arra jutottam, hogy ebben az autóban csak az ajtókban van hangszóró... A gyári rádiót bárhogy tekergettem az ülések közötti (hátsó) hangszórókból nem jött hang, az ajtóban lévők meg siralmasan szóltak. Vagy hangerő nem volt, vagy hangerő volt akkor meg se mély se magas.....

Az elképzelésem az volt, hogy első körben lecserélem a rádiót (fejegység) egy 2 DINes valamire, utána pedig jöhetnek a hangszórók is.

A fejegység végül egy Clarion NX504E lett, az ILMotorsporttól rendelt beépítőkerettel és egy Mazda-ISO kábellel nagyon szépen a helyére került.  A rengeteg kábelnek a kesztyűtartó felé találtam helyet, de így is eléggé passzentosan fért be...

Amin viszont meglepődtem, hogy:

- megszólaltak a hátsó hangszórók, amiről azt hittem hogy nem is léteznek... bár meglehetősen halkan szólnak..

- az ajtóban lévő hangszórók életrekeltek és azt kell hogy mondjam egész normálisan szólnak.

Mivel eredetileg a hangszórókat is cserélni akartam, a rádióval együtt ezek is megérkeztek... Előre Hertz DCX 570.3 került, ez gyakorlatilag a gyári helyére csont nélkül betehető, csak a mazda csatit kell két sarura lecserélni. Hátra pedig szintén Hertz kerül, DCX 87.3.

Jelenleg ott tartok, hogy a rádió bent van, az ajtóban bent vannak a Hertz hangfalak. Ez így már most is nagyon jól szól, nem torz egyáltalán. Ezek a viszonylag kis hangszórók is komolyan meg tudják mozgatni az ajtó lemezét.

Szóval a de... folytatásaként azt tudom mondani, hogy nem biztos hogy van értelme... Olyan hangzás sosem lesz mint egy zárt autóban... De ez természetesen az én véleményem. :)

2015-06-22 17:31:30
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4012 napja
Tomcsi25, 2015-06-22 16:37:21

csabihal, 2015-06-15 19:04:54

Fülee, 2015-05-18 8:04:56

Elég jól körbejártam a témakört és ami már látszik, hogy két darab 8 colos (20centis) mélyet lehet ide befaragni viszonylag kevés szívással.

A legjobb ár-érték arányú megoldás ez a hangszóró lenne, ebből kellene kettőt venni:

http://qautohifi.hu/___oofer-hangszoro.html

Beépítésről is találtam már 1-2 képet a neten:

1-2 hónapon belül nekiállok az átalakításomnak, ha gondolod, várd meg, mire jutottam, aztán utána vágj bele! smile

Szervusz!

nem tudom nekiláttál-e, de ha szükséged lenne rá (vagy bárki másnak) van egy NBFL "kalaptartó-lemezem" fölöslegbe, amiből hiányzik pár kisebb rész (bukócső-projekt)

Én jelentkeznék érte, hasonló projekten töröm a fejem.. smile egy elérhetőséget hadd kérjek!

csabihal@gmail.com

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)