Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Hi-Fi    |   << vissza

Hi-Fi

2015-02-13 6:34:38
Karex

Karex

Posztok: 104
Velünk: 3899 napja

Az érdekelne, hogy egy + erősítő beépítése mennyivel adna többet a fejegység és hangszórók munkájához? 

Most van egy Alpine középkategóriás fej és Macaudio proflat 2.20-as hangszórók. Egész jól szól, de azért mindig van feljebb. smile

Arra vagyok kíváncsi, hogy ha valaki járt már ugyanitt (bejáratott szetthez később egy erősítő beiktatása), akkor milyen különbségeket vett észre. Egy ilyen nyitott autóban van-e értelme tovább finomítani a hangzást? 

2015-02-12 23:32:02
DonJulius

DonJulius

Posztok: 268
Velünk: 3733 napja

Elérhetőséged légyszi add meg! 
Keresnélek... smile

2015-02-12 22:10:14
SoVi

SoVi

Posztok: 300
Velünk: 6589 napja

nekem dobozban pihen fekete és van hozzá egy usb olvasó ami cd tár "imitátorként" működik, és pendriveról tudsz zenét lejátszani vele.

2015-02-12 21:55:30
DonJulius

DonJulius

Posztok: 268
Velünk: 3733 napja

Sziastok!

Esetleg, ha van valakinek, és megválna tőle, átvenném a működő 2 dines fejegységét!

Plussz pont, ha az ezüst verzió!

Üdv

2014-10-16 16:31:11
daniandris

daniandris

Posztok: 175
Velünk: 4007 napja

Igen Gonzi az lenne a nyerő smile

2014-10-16 16:30:59
daniandris

daniandris

Igen Gonzi az lenne a nyerő smile

2014-10-15 9:26:46
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3957 napja

daniandris, mindenképp 1din-es fejet szeretnél?

2014-10-14 20:49:40

Törölt profil (kainrath)

Posztok: 82
Velünk: 4095 napja

Hali az lenne a kérdés h hol tudnék legolcsóbban nc-hez 2din-es beépítő cuccot venni??????

2014-09-27 20:21:43
daniandris

daniandris

sziasztok. a mostani fejegységemet szeretném lecserélni egy usb-sre és egy pakolható kis részre alá vagy esetleg fölé az már részletkérdés smile  a kérdésem az hogy ilyen felesleges kis fiókja van e valakinek ? és kéne hozzá beépítőkeret is? előreis köszönöm a válaszokat smile

2014-09-25 9:55:52

donnie

Posztok: 49
Velünk: 4450 napja

Gyakorlatilag bármi befér, hatalmas hely van az ajtóban. A MAC audio ProFlat 2.20 a gyári csavarhelyekre rögzíthető, ha kiveszed a gyári műanyag konzolt. Ha kisebb a hangszóró, akkor kell egy konzolt faragni mondjuk rétegelt lemezből. A gyári konzolba ovális hangszóró megy bele.

Arra figyelj, ha túl magas a konzol, akkor a hangszóró beleérhet az ajtókárpitba.

2014-09-25 9:47:11
gonzi

gonzi

Ezek azok az összegek már, amik miatt inkább rászánok két órát, és megcsinálom magam. Bitu-mentes rezgéscsillapítom valahol talán még van 4 lap, kábellezni már kábeleztem magam, egyedül a forrasztás nem megy :D

Én a 17centis alpine szettet (20k) szeretném előre, ezzel kapcsolatban egyetlen kételyem van:

A 17-es kör hangszóró bemegy érdemi átalakítás nélkül?

Ezt elsősorban olyanoktól kérdem, akik látták már saját szemükkel, vagy csinálták már maguk...

Előre is köszönöm.  

2014-09-24 20:59:18
Karex

Karex

Hangszóró 25k,

4db lapot nyelt el a két ajtó, az 4x5200= cca 21k,

munkadíjban olyan 4-5 óra, már nem tudom pontosan, de az még egy 20k körül.

A köv. szint ugye egy kis erősítő (http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/erosito/clarion-xc1410.html) lenne, de ez már 40k, + érdemes akkor már normálisan átkábelezni, az még egy tizes, és munkadíjra újabb 3-4 óra számolható.

És persze nagyságrendekkel jobban szól, mint a gyári, de ez el is várható. Az erősítőre amúgy a helyi szaki is azt mondta, hogy már nagyon opcionális, annyival többet már nem hozna.

Történet:

Hangszóró 25k,

4db lapot nyelt el a két ajtó, az 4x5200= cca 21k,

munkadíjban olyan 4-5 óra, már nem tudom pontosan, de az még egy 20k körül.

A köv. szint ugye egy kis erősítő (http://www.paradoxautohifi.hu/autohifi/erosito/clarion-xc1410.html) lenne, de ez már 40k, + érdemes akkor már normálisan átkábelezni, az még egy tízes, és munkadíjra újabb 3-4 óra számolható.

2014-09-24 16:49:49
gonzi

gonzi

Ezt mennyiért építették be neked? (hangszóró + csillapítás)

2014-09-23 15:26:41
Karex

Karex

Andro, 2014-09-16 19:21:16

Urak!

Új vagyok a fúrumon, és ez az első Mazdám is. Teljesen véletlenül botlottam bele Lexus keresés közben, de nem bánom.
Viszont fogalmam sincs, hogy mekkora hangszórókat lehetne beletenni, és milyen mélyláda lenne optimális.

Ki hogyan oldotta meg a hifizést? Mik a lehetőségek?

NbFl, 2003-as.

a.

Helló!

1998-as NB: Kapott egy Alpine CDE-181R fejegységet, STP Gold zajcsillapító lapokat és Mac Audio Pro Flat 2.20-as sugárzókat.

A következő szint egy kisebb erősítő beépítése lesz, ami akár a fej mögött is elfér, nem foglal helyet. 

Paradox hifi, ajánlom őket!

bontva

2014-09-23 11:08:04
gonzi

gonzi

Sziasztok!

A hétvégén, miután a gyári 2dines hulladék (csak a felindultság beszél belőlem) nem tudta akadás nélkül tükörsima úton lejátszani a 4x-esen írott CD-t, rászántam magam, és megvettem a korábban már kinézett, két dines Alpine w233r-t.

A gyári magnót könnyű volt kiszedni pálcika nélkül is, kipattintottam a két oldalsó kis díszlécet, és az alatta levő lukakba 4db műszerész csavarhúzót dugtam, jó mélyre, a kazetta deck fedelét kipattintottam, így a csavarhúzokkal ki tudtam húzni a fejet. 

Az alpine-hoz vettem Mazda-ISO átalakítót, a gömbvillám kft-nél 1800 ft-ért. 

Amikor kiszedtem a gyárit, láttam, hogy volt ebben már más, mert a gyári csokiról voltak lefejtve (osztva) szálak, amik ISO csokikba mentek, de azok erősen kontaktosak voltak, még jó, hogy a gyári csatiból nem hiányzott egyetlen szál sem.

Rádugtam a Mazda-ISO átalakítót, így lett még  + 20 centi kábelem, + az alpine saját kábelkötege még 20-25 cm. tápot, antennát, satöbbit az alpine-nál előkészített sarukkal összedugtam, a csokikat is, szépen elrendezgettem a kábeleket, a beépítőő keret felfogató füleit itt-ott behajlítottam, hogy ki ne tudjon csúszni, a fej seggébe pedig betekertem a gumidugót távtartónak.

Feltettem a díszkeretet (azzal úgyis mindig szopás van, mert az Alpine-ok mélyebben ülnek picit a többinél, és szépen lassan kattanásig betöltam.

Képek ITT A LINKEN, sajnos telefonos képek, csukott tetővel, az ezüst rész már le volt ott kopva a műszerfal keretről, csak eddig a gyári fejtől nem látszott. Egész autentikus kinézetű.  Azért ilyen fogyatékos szögekből csináltam a képeket, hogy látszódjon mennyivel van mélyebben, mint a műszerfal (elenyésző).

A hangminőség tipikus elpájn: sokféle beállítási lehetőség, tiszta hang, egész mélyek, nekem nagyon fontos volt a full speed iPhone kompatibilitás, mivel Spotifyról hallgatok online zenét általában, vagy wav-ot a telefonról.

az ára 45k volt az extremeaudiótól. 

Summa summarum, az NB fl gyári 2 Din-es helyére bármilyen átalakítókeret nélkül lehet installálni 2 Din-es fejegységet. 

Uff,

gonzi 

Történet:

Sziasztok!

A hétvégén, miután a gyári 2dines hulladék (csak a felindultság beszél belőlem) nem tudta akadás nélkül tükörsima úton lejátszani a 4x-esen írott CD-t, rászántam magam, és megvettem a korábban már kinézett, két dines Alpine w233r-t.

A gyári magnót könnyű volt kiszedni pálcika nélkül is, kipattintottam a két oldalsó kis díszlécet, és az alatta levő lukakba 4db műszerész csavarhúzót dugtam, jó mélyre, a kazetta deck fedelét kipattintottam, így a csavarhúzokkal ki tudtam húzni a fejet. 

Amikor kiszedtem a gyárit, láttam, hogy volt ebben már más, mert a gyári csokiról voltak lefejtve (osztva) szálak, amik ISO csokikba mentek, de azok erősen kontaktosak voltak, még jó, hogy a gyári csatiból nem hiányzott egyetlen szál sem.

Rádugtam a Mazda-ISO átalakítót, így lett még  + 20 centi kábelem, + az alpine saját kábelkötege még 20-25 cm. tápot, antennát, satöbbit az alpine-nál előkészített sarukkal összedugtam, a csokikat is, szépen elrendezgettem a kábeleket, a beépítőő keret felfogató füleit itt-ott behajlítottam, hogy ki ne tudjon csúszni, a fej seggébe pedig betekertem a gumidugót távtartónak.

Feltettem a díszkeretet (azzal úgyis mindig szopás van, mert az Alpine-ok méllyebben ülnek picit a többinél, és szépen lassan kattanásig betöltam.

Képek ITT A LINKEN, sajnos telefonos képek, csukott tetővel, az ezüst rész már le volt ott kopva a műszerfal keretről, csak eddig a gyári fejtől nem látszott. Egész homológ kinézetű. 

A hangminőség tipikus elpájn: sokféle beállítási lehetőség, tiszta hang, egész mélyek, nekem nagyon fontos volt a full speed iPhone kompatibilitás, mivel Spotifyról hallgatok online zenét általában, vagy wav-ot a telefonról.

Summa summarum, az NB fl gyári 2 Din-es helyére bármilyen átalakítókeret nélkül lehet installálni 2 Din-es fejegységet. 

Uff,

gonzi 

Sziasztok!

Feltettem a díszkeretet (azzal úgyis mindig szopás van, mert az Alpine-ok méllyebben ülnek picit a többinél, és szépen lassan kattanásig betöltam.

Képek ITT A LINKEN, sajnos telefonos képek, csukott tetővel, az ezüst rész már le volt ott kopva a műszerfal keretről, csak eddig a gyári fejtől nem látszott. Egész autentikus kinézetű. 

Uff,

gonzi 

Sziasztok!

Feltettem a díszkeretet (azzal úgyis mindig szopás van, mert az Alpine-ok mélyebben ülnek picit a többinél, és szépen lassan kattanásig betöltam.

Képek ITT A LINKEN, sajnos telefonos képek, csukott tetővel, az ezüst rész már le volt ott kopva a műszerfal keretről, csak eddig a gyári fejtől nem látszott. Egész autentikus kinézetű. 

Uff,

gonzi