Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Hi-Fi    |   << vissza

Hi-Fi

2014-03-25 18:15:05
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5766 napja

Eredetileg egy Clariont néztem ki magamnak, ami még egy kicsit drágább is volt, mint az Alpine amit vettem. Mégis lebeszéltek róla a boltban, ahol azt mondták, ha jó minőséget akarok akkor Pioneer vagy Alpine.

Az én szempontjaim: USB-ről játszon mp3-at, úgysem írok már ki CD-re semmit, és legyen kihangósítós, hogy a Nokia kikerülhessen a kocsiból, mert a kijelzőjét már nagyon utáltam a műszerfalon.

Ebben a kihangosító Parrot, ami jó minőségű cucc. Ajánlottak egy Pioneert is, ami szintén mechanika nélküli és Parrot kihangosítós, de éppen nem volt nekik raktáron, csak a kicsit drágább tipusból, ami csak a nagyobb kijelzője miatt került többe.

És miután a napon úgysem látszik rendesen a kijelző, ill. a drágább tipust inkább kilopják alapon, maradtam inkább ennél. smile

A többi, alább felsorolt márka nem hulladék, csak kevésbbé jók.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-25 18:04:22
Greg

Greg

Posztok: 586
Velünk: 4277 napja
Ordune, 2014-03-25 17:45:18

Nem vagyok egy nagy hifi mágus, de az tuti, hogy a kinézet a másodlagos ebben a témában. smile

Általában az Alpinet a Pioneert szokták inkább ajánlani, mint pl. a JVC-t, a Clariont, a Kenwoodot vagy akár a Sonyt, nem ugyanaz a liga mondták nekem az okosok.

A Blaupunkt nem tudom milyen lehet most, de valamikor sok német autó beszállítója volt.

Még 1 dolog, a kijelző nem olyan fontos, hiszen a szikrázó napsütésben úgysem sok látszik rajta. smile

Jogos, illetve én is ezen a vonalon gondolkoztam, de nem tudom mennyire NEM ajánlott esetleg.

Illetve azét minden gyártónak megvannak a maga kategóriái amiket össze lehet vetni.

Sajnos ma minden fejegység 1000 színes és feleslegesen sok villogó gomb van rajta, ami tény, h kicsit zavar. sad

2014-03-25 17:45:18
Ordune

Ordune

Nem vagyok egy nagy hifi mágus, de az tuti, hogy a kinézet a másodlagos ebben a témában. smile

Általában az Alpinet a Pioneert szokták inkább ajánlani, mint pl. a JVC-t, a Clariont, a Kenwoodot vagy akár a Sonyt, nem ugyanaz a liga mondták nekem az okosok.

A Blaupunkt nem tudom milyen lehet most, de valamikor sok német autó beszállítója volt.

Még 1 dolog, a kijelző nem olyan fontos, hiszen a szikrázó napsütésben úgysem sok látszik rajta. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-25 17:18:47
Greg

Greg

Greg, 2014-03-24 17:41:02

Én is néztem több fejegységet, néztem az Alpine-t is, de formailag nekem az alábbi blaupunkt jött be jobban erről mi a vélemény? smile

http://www.edigital.___jegyseg-p329764.html

Azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést. smile

BLAUPUNKT fejegység(ek) kapcsán pozitív vagy negatív véleménye van valakinek? smile

2014-03-25 23:05:56
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4244 napja

Sziasztok! 

Látom rég írtatok ide. Ideje kérdeznem! :D

Az autóban lévő Sony CDX-MP80-as mp3cd-s fejegységet

és a Sony CDX T69 6 db-os cdváltót

szeretném cserélni erre: http://electrostore.___radio-usb-aux-mp3-sd

Biztosan össze lehet kötni a fejem mögötti hangszórókat is, de azért megkérdezem, hogy ez mennyire macerás?

Utána eladóvá válik a Sony fejegység és a cd-váltó!

2014-03-24 17:41:02
Greg

Greg

Én is néztem több fejegységet, néztem az Alpine-t is, de formailag nekem az alábbi blaupunkt jött be jobban erről mi a vélemény? smile

http://www.edigital.___jegyseg-p329764.html

2014-03-19 9:51:11
Jenci

Jenci

Posztok: 191
Velünk: 7236 napja

Na az mar tisztessegesen hangzik, ennek azert erdemes normalis forrast biztositani. Meg az is lehet, h egyszer raszanom magam, h vmi normalis(abb) zenet csinaljak az autoba, bar ilyenkor mindig felteszem a kerdest, h erdemes-e ebben az orszagban ilyesmivel ingerelni a barbarokat...

2014-03-19 9:44:49
Ordune

Ordune

2db 3 utas az ajtókárpitban,, 2db 2 utas a fejtámlákban, és egy sub a kesztyűtartó alatt erősítővel. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-19 8:15:08
Jenci

Jenci

Kosz. Jol hangzik. Az sosem eleg ha bele van irva a marketing dumaba, a lenyeg, h meg is csinalja-e. smile Nekem gyari minden, ami alapvetoen szol annyira jol ami egy roadsterbe kell, de pont ezek a 21. Szazadi dolgok hianyoznak. Neked milyen/mennyi hangszorot hajt meg?

2014-03-19 17:31:54
Ordune

Ordune

29.990 Ft volt a fejegység, 2.000 Forint a kis tálca, ill. vettem hozzás egy 8 Gb-os extra kicsi pendrivot 3.500 forintért, mert az enyém túl nagy és 5. sebességben zavarja a kezem (az előző fejegységemen jobb oldalt lent volt (2 DIN) az usb bemenet, ezért a méret nem számított.

A hazaúti tapasztalat, 1/4 óra. Nagyon jó a kihangosító, nagyon jól kommunkál az iPhone-nal. Felismeri a hivó felet, van benne híváslista, és fel-le lehet venni a telefont a kijelzőről, valamint automatikusan lejátssza zenéket a telefonról, ha odalépek a menüben.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-18 21:51:10
Jenci

Jenci

Épp akartam írni, hogy bár nem vagyok egy nagy szakértő én sem, de az Alpine-t javaslom.

Komoly autókba csinálnak komoly gyári fejegységeket, szerintem a bluetooth-telefon-kihangosító-integráció-egyéb hókuszpókusz témában olyan tapasztalatuk van, amit nem sok másik gyártó tudhat magáénak, szerintem nem fogod megbánni.

Majd ha gondolod írd meg a tapasztalataidat légy szíves, én is állandóan gondolkodom a modernizálásban, főleg az előlapi usb, mp3-ak normális kezelése, és telefon kapcsolat miatt.

Ez meg egy normális árú kütyünek tűnik. Ha nem titok, mennyibe került egyébként az egész művelet? Ha jól láttam 29900 a javasolt fogy. ára a fejegységnek az Alpine oldalán.

Kösz

2014-03-19 17:20:03
Ordune

Ordune

Ma beszerelték a magnót. A helyet (Paradox Autóhifi és házimozi bemutatóterem, szaküzlet, beszerelőműhely, szakszerviz és webáruház - Szada) csak ajánlani tudom! Igaz, hogy a fejegységeket máshonnan kicsivel olcsóbban is meg tudtam volna venni, azonban itt a beszerelés is benne van az árban.

Gyakorlatilag 2,5 órát szenvedtek, mire sikerült normálisan berakni, mert ennek a kocsinak abnormális a fejegység számára készült kivágás. Lehet, hogy ez csak azért van, mert az enyém amerikai, de ultra nagy sz-pás volt az tuti. Ráadásul a régi kihangosítómat is kiszerelték, és semmi extrát nem kellett fizetnem, csak a 2.000 forintos kis fiókot a magnó alá. Mindezek mellett azt sem bánták, hogy végig körülöttük sertepertéltem, annak ellenére, hogy van rendes, kultúrált váróhelyiségük ingyenes Wi-Fi-vel, kávéval, és ásványvízzel.

http://www.paradoxautohifi.hu/

Sötét lett, mire készen lett.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-18 5:09:31
Ordune

Ordune

Nitzer, 2014-03-17 22:32:16

Nem lehet, hogy túl halk a kipufogód?

Azért akarsz valami kis zenével kompenzálni? Tongue out

Szerintem rakj fel hangosabb hátsó dobot Cool

Csak fejegység csere lesz, a többi marad. smile

Amúgy tényleg elég hangos vagyok... Cool

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-18 5:07:56
Ordune

Ordune

Ezen is filóztam, de van egy 8 Gb-os pendrive-om, ami kb. 3 mm-t lóg ki csak.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-03-18 4:58:05
myair

myair

Posztok: 762
Velünk: 6417 napja

Szerintem nem elhanyagolható szempont, hogy hol az usb csati. Én azért választottam olyan alpine-t, amin hátul van, mert egyrészt így tök mindegy, milyen ótvargusztustalan bumszli pendrájvot teszel bele, nem rontja el a kinézetét. Másrészt elég közel van a váltó, és ha arrafelé kalimpál az ember keze, könnyen beleakadhat egy kilógó akármibe. Nekem hátul van elvezetve egy kábéllel a kesztyűtartóba, szerintem így teljesen kompakt megoldás.

aláírás

Tanga