MX5 AUX IN Hack
Többen kérdezték már itt (többek között én is), hogy hogy lehet egyszerűen, olcsón AUX IN csatlakozót varázsolni a gyári fejegységbe. Az RX8-as fórum alapján én elindultam egy egyszerű úton, ami sikerre vezetett.
A megoldás lényege, hogy egy meglévő egység jelére visszük rá a külső jelet. (forrás)
A szépséghiba, hogy el kell hitetni a rendszerrel, hogy egy adott forrásunk van, így vagy CD egységre, vagy TAPE modulra szükség van, illetve ezekben egy-egy kiherélt lemezre vagy kazettára, de abszolút egyszerű és 0 forintos megoldás (1 db jack végű kábel kell)
Az RX8 rádiója nem teljesen egyezik meg a mienkkel, de sok a hasonlóság, ezért a forrás alatti megoldás itt is ment kis improvizálással. Én a TAPE modult hackeltem, gondoltam ez kevésbé fájdalmas megoldás, de itt egy leírás a CD -s hackelésről: http://www.whatsmyip.org/lib/rx8-aux-ipod-input/ (sajnos ez is RX8)
íme az én megoldásom, csak be kell forrasztani a nyákon feltüntetett L-CH-t és R-CH-t, illetve a földet, amit én az átvezető csatlakozórol vettem le: