Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Hi-Fi    |   << vissza

Hi-Fi

2013-09-27 23:26:14
Greg

Greg

Posztok: 586
Velünk: 4203 napja

Köszönet kb így agyalok! wink Esetleg ezen belül vami fontos amire érdemes figyelni? Spec nekem a kormány távirányítás a másik kocsinkon megszokott dolog, de ez sem a világ vége ha nincs... Az antenna kapcsoló engem is foglalkoztat, volt erről leírás valahol?

2013-09-27 22:31:31
tom65

tom65

Posztok: 459
Velünk: 5069 napja
Greg, 2013-09-27 22:23:07

Sziasztok, van aki benne van aktuálisan a fejegység témakörben?! Nem tudom mit keressek, mit válasszak... smile Arra gondoltam itt a digitális világ nem kell már cd mechanika... Esetleg hátlapján (is) USB, okos telefon támogatás... Érdemes valamire figyelni, vagy ha nagy elvárások nincsenek akkor mind1? Ár, garancia és persze némi szolgáltatás? Ha valakinek van erre javaslata véleménye előre is köszi kb 10 éve nem vettem fejegységet, és akkor se értettem hozzá... :/

Hi Greg,

szerintem két dolgot vegyél figyelembe:

1, nyitott autóba veszel fejegységet, így a hangminőség jó eséllyel másodlgos

2. a ponyva sérülékeny és drága dolog. Ha a fejegység miatt kivágják a tetőt, sok lehet a kár...

Én ezért alakítottam át a gyári fejegységet Line-In bemenetesre és antenna kapcsolósra. Innentől bármit rádughatok és az antenna sincs kint, csak ha szeretném...

aláírás tom65
2013-09-27 22:23:07
Greg

Greg

Posztok: 586
Velünk: 4203 napja

Sziasztok, van aki benne van aktuálisan a fejegység témakörben?! Nem tudom mit keressek, mit válasszak... smile Arra gondoltam itt a digitális világ nem kell már cd mechanika... Esetleg hátlapján (is) USB, okos telefon támogatás... Érdemes valamire figyelni, vagy ha nagy elvárások nincsenek akkor mind1? Ár, garancia és persze némi szolgáltatás? Ha valakinek van erre javaslata véleménye előre is köszi kb 10 éve nem vettem fejegységet, és akkor se értettem hozzá... :/

2013-06-09 9:01:22
eper

eper

Posztok: 65
Velünk: 4810 napja

Sziasztok!

Lehet, hogy hülye a kérdés:

kiszereltem az autómból a rádiót és visszaszerelés után nem indul.

Van valami trükk esetleg?

2013-05-12 22:19:15
Jenci

Jenci

Posztok: 191
Velünk: 7163 napja
Kalap, 2013-05-12 0:29:33

utána kell nézni, hogy a TA (Traffic announcement) funkciót hogy lehet kilőni, talán van TA gomb rajta?

Azt már kilőttem. TA gomb van rajta. Nem a közlekedési infokat tolja, hanem az összes programozott rádió összes híradását.

2013-05-12 22:16:53
Jenci

Jenci

Kalap, 2013-05-12 0:29:33

utána kell nézni, hogy a TA (Traffic announcement) funkciót hogy lehet kilőni, talán van TA gomb rajta?

Azt már kilőttem. TA gomb van rajta. Nem a közlekedési infokat tolja, hanem az összes programozott rádió összes híradását.

2013-05-12 0:29:33
Kalap

Kalap

Posztok: 1646
Velünk: 6456 napja

aláírás

Fun is not a straight line

2013-05-11 23:19:04
Jenci

Jenci

Sziasztok,

Sajnos nincs más megoldás, fel kell tennem a kérdést. NBFL (2002) gyári CD-s fejegység rádiójában hogyan tudom kikapcsolni a zenének hírekkel történő mániákus megszakítását?

Nem vagyok műszaki analfabéta, elolvastam a használatit (abban csak a traffic inforól van szó egyébként), mindent végignyomogattam, és képtelen vagyok kiiktatni ezt az ökörséget. Help.

Annyi kieg, hogy nem rendes cd-t hallgatok, hanem a cd tár helyére rátolt mp3/aux kütyün keresztül mp3-at, de szerintem ennek nincs jelentősége.

Előre is kösz,

J.

Edit: lehet, hogy csak be kellett írnom, hogy megtaláljam a megoldást végre... PTY lesz a ludas? A hsz-t azért hagyom, hátha van még ilyen tudatlan, mint én, bár kétlem... smile

2013-04-29 22:02:04
Barac

Barac

Posztok: 605
Velünk: 6498 napja

Akkor okés, én is lehúztam. Egész szépen szól iPodról.

Köszi!! smile

2013-04-29 21:45:06
tom65

tom65

Hi, az csak tipp volt, nekem egy üres van benne, de le van huzva a fej. 

Megcsináltam hétvégén az antennás problémára is a megoldást, képekkel dokumentálva. Hamarosan feltöltöm azt is.

T

aláírás tom65
2013-04-29 21:25:27
Barac

Barac

Posztok: 605
Velünk: 6498 napja

Megcsináltam ezt a plusz bemenetet, működik! Köszi az ötletet. smile

Mit értettél herélt kazin? Szalag nélkül kidobja nekem.

2012-09-26 5:38:42
pietro

pietro

Posztok: 116
Velünk: 4586 napja

Sziasztok! Kiszedtem a rádiót a helyéről, mely után megdöbbenve láttam, nem ISO csatlakozó van a rádióra kötve, hanem kis lapkákat húztak rá mindegy egyes csatira. Úgy tűnik, minden a helyén maradt, azonban a rádió már nem működik. Lehúztam a csatikat egyesével, persze az egyik hozzáért a radióhoz, szikra, biztosíték kiment. Biztosítékot cseréltem, és a biztonság kedvéért vettem egy ISO csatlakozót, de ezzel sem működik. Abban a pillanatban, hogy áramot kap, az antenna fel megy, vilagít a kijelző, de utána kialszik minden, lemegy az antenna és nem lehet bekapcsolni a rádiót. Kipróbáltam másik rádióval, ott csak a bekapcsoló gomb világít, de bekapcsolni nem lehet azon sem a rádiót. Mit gondoltok, mi lehet a gond?

2012-08-02 14:22:01
tom65

tom65

tom65, 2012-07-31 15:39:06

MX5 AUX IN Hack

Többen kérdezték már itt (többek között én is), hogy hogy lehet egyszerűen, olcsón AUX IN csatlakozót varázsolni a gyári fejegységbe. Az RX8-as fórum alapján én elindultam egy egyszerű úton, ami sikerre vezetett. 

A megoldás lényege, hogy egy meglévő egység jelére visszük rá a külső jelet. (forrás)

A szépséghiba, hogy el kell hitetni a rendszerrel, hogy egy adott forrásunk van, így vagy CD egységre, vagy TAPE modulra szükség van, illetve ezekben egy-egy kiherélt lemezre vagy kazettára, de abszolút egyszerű és 0 forintos megoldás (1 db jack végű kábel kell)

Az RX8 rádiója nem teljesen egyezik meg a mienkkel, de sok a hasonlóság, ezért a forrás alatti megoldás itt is ment kis improvizálással. Én a TAPE modult hackeltem, gondoltam ez kevésbé fájdalmas megoldás, de itt egy leírás a CD -s hackelésről: http://www.whatsmyip.org/lib/rx8-aux-ipod-input/ (sajnos ez is RX8)

íme az én megoldásom, csak be kell forrasztani a nyákon feltüntetett L-CH-t és R-CH-t, illetve a földet, amit én az átvezető csatlakozórol vettem le: 

Annyit fűznék még hozzá, hogy a motor kikötését nem tolerálja a lejátszó, de a fej kikötése működik, így azt lehúzva nem zavar be semmi a jelbe. A szalagkábelt a nyák oldaláról húzzuk csak ki!

T

aláírás tom65
2012-07-31 15:39:06
tom65

tom65

MX5 AUX IN Hack

Többen kérdezték már itt (többek között én is), hogy hogy lehet egyszerűen, olcsón AUX IN csatlakozót varázsolni a gyári fejegységbe. Az RX8-as fórum alapján én elindultam egy egyszerű úton, ami sikerre vezetett. 

A megoldás lényege, hogy egy meglévő egység jelére visszük rá a külső jelet. (forrás)

A szépséghiba, hogy el kell hitetni a rendszerrel, hogy egy adott forrásunk van, így vagy CD egységre, vagy TAPE modulra szükség van, illetve ezekben egy-egy kiherélt lemezre vagy kazettára, de abszolút egyszerű és 0 forintos megoldás (1 db jack végű kábel kell)

Az RX8 rádiója nem teljesen egyezik meg a mienkkel, de sok a hasonlóság, ezért a forrás alatti megoldás itt is ment kis improvizálással. Én a TAPE modult hackeltem, gondoltam ez kevésbé fájdalmas megoldás, de itt egy leírás a CD -s hackelésről: http://www.whatsmyip.org/lib/rx8-aux-ipod-input/ (sajnos ez is RX8)

íme az én megoldásom, csak be kell forrasztani a nyákon feltüntetett L-CH-t és R-CH-t, illetve a földet, amit én az átvezető csatlakozórol vettem le: 

aláírás tom65
2012-07-20 7:05:53
meszattila

meszattila

Posztok: 509
Velünk: 5485 napja

Köszi! Ez az ISO csatlakozó van az univerzális rádiókhoz? Egyelőre még csak ötletelek, hogy mi legyen, mert nem sokat használom az autóban a hifi-t. De ha kicserélem akkor valószínű megpróbálom eladni a régit. Sajna a háttérvilágítása(piros) sem stimmel a NB(zöld)-hez.