gzugzu
Velünk: 4777 napja
1.8 NA-t bont valaki? A gyári merevítések érdekelnének belőle, ami 1.6-on nincs rajta. Esetleg NBFL 1.8 ABS-est?
Köszi!
1.8 NA-t bont valaki? A gyári merevítések érdekelnének belőle, ami 1.6-on nincs rajta. Esetleg NBFL 1.8 ABS-est?
Köszi!
Én rendeltem tőlük. A srácok rendesek (magyarul válaszoltak! - gondolom Google Translate-tel csinálták, de akkor is kedves tőlük), a sárvédők jók, már fenn is vannak
Két sárvédőt rendelsz? Mert az nem 172 font...? Amit belinkeltél, az 79,90, nekem a szállítás 37,50 font volt...
Mondd nekik, hogy nagyab elégedett, hátha adnak kedvezményt.
Sziasztok nekem is van egy ilyen rekesz +óra együtesem azt hiszem még a csatija is megvan ha NA-ba szeretné is berakni valaki
Tel:3630/2692123
Üdv: KOPI
Tele van vele az eBay is.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Elképzelhető, hogy érdekelne
Van 1din rekeszem. 06703808643
if in doubt, flat out.
a fejegyseg alatti 1din meretu reszrol van szo, baloldala lejart parkolocetlik gyujtohelye, jobboldala pedig kvarc ora 3 gombbal, ezt en meg nem lattam mukodni, de ugy remlik, amikor a fejegyseget csereltem, hogy nincs is bekotve es kabel sem log belole (vagyis nem tudom, hogy az ora reszet eletre lehet-e kelteni meg...)
bocsi a rossz minosegu kepert, ilyen volt csak keznel, a lenyeg remelem latszik - ha jobb kellene, szolj es delutan/este lovok egy jobbat.
jut is eszembe, amikor meg hirdettem, volt egyszer egy erdeklodo a kocsi utan, aki azt mondta, hogy ez nem FL, csak NB, mert a "szent kvarc" van benne...
Erről mutass már egy képet, mert lehet h érdekelne
if in doubt, flat out.
Hu, engem is erdekelne egy ilyen rekesz - nekem az 1din radio alatt egy NB-bol valo "szent kvarc oras" egyseg van tamasztekkent, ezt szivesen odaadom cserebe/rafizetek barmi.
Nincs véletlenül valakinél elfekvőben egy 1din rekesz ? mióta anno elvitték az észak koreai rászorultak az autórádióm, üres az a hely.
Szóval megvenném, ha volna egy valahol..
Bocs, félreértettem az mx-es résben amit írtál.
Semmi gond! Valahonnan viszont meg kéne tudni gyárilag milyen rücsi van a gépsárkányon!
Bocs, félreértettem az mx-es résben amit írtál.
Nem rücsivel keverem az üregvédőt, hanem olajjal, mert azt beissza a rozsda és többet nem megy bele a víz. Ezért jobb, mint a sima üregvédő.
Üregvédőt ne keverd a rücsivel, kb annyit érsz el vele, mintha homokot szórnál az üregvédőbe fújás előtt.
Nem ismerem a Teroson cuccot. Én a Dinitrol-okat szoktam használni. Van nekik vagy öt fajta különböző keménységgel, kúszási tulajdonságokkal. Üregekbe a hígabbat érdemes (pl: ML), kívülre a keményebbet (pl: ML1000)
Nem tudom ti mit használtok alvázvédő gyanánt, de nagyon sok helyen szoktam látni, hogy bitumen alapú szereket kennek az autóra. Megelőző jellegel, a kedvenceink testi épsége érdekében én azt javasolnám, hogy ezeket messze kerüljétek. Idővel felkeményednek, megrepedeznek és szivacsként funkcionálnak. Amennyiben akár csak finom felületi rozsda is van alatta a lemezen akkor többet árt, ha van rajta, mintha nem lenne semmi. Ha ép a festés alatta, akkor olyan nagy kárt nem okoz. Emellett nagyon nehéz eltávolítani.
Ehelyett kissé rozsdás felületre inkább rendszeres üregvédőzést javasolnék (kerékdobban pl 3-6 havonta szoktam átkenni az offos jművet). Ennek hátránya, h utána nehézkes festeni az adott területre, de a rozsdára amúgy se fessünk. A többedik réteg után a viasz és a kosz keveréke egy erős, ellenálló, lágy és hőre mindig újra fellágyuló védőréteget képez.
Ha még nyoma sincs a rozsdának, akkor inkább 2k alapozó arra pvc v kaucsuk alapú alvázvédő, majd erre újra 2k alapozó (ezek fényezhetőek a bitumenessel ellentétben, sőt érdemes is). A gyári alvázvédő is kb így épül fel. Tapasztalataim szerint ez a legtartósabb megoldás.
(Ami talán még ide tartozhat: rozsdamarót max kerítésre, módjával esetleg rozsdapassziválót használjatok, ez szintén fényezendő, 1k alapozó illetve mindenféle rozsdagátló alapozók kerülését szintén javasolnám: hatékonyságukat jól mutatja, hogy egy nitrós ronggyal letörölhetőek)
Remélem volt aki számára hasznos volt ez a hozzászólás. Ha ez már számotokra természetes, akkor elnézést a trivialitásokért.
Egyetértek veled az Opel is tiltja a bitumenes alvázvédőt, mert feloldhatja a gyári eredeti műanyagot.
Pár autót üregvédőztem és a eddig a Teroson üregvédő + motorolaj felesben keverve kombó vált be a legjobban. Az olajat beissza a rozsda, az üregvédő pedig folyamatosan kúszik be a résekbe így tökéletesen leszigetelve azokat a víztől.
Az emigzötöm hátsó doblemezeinél a kerékjárati ívnél a japó nem fújt rücsit a lemezre. Minden full egészséges makulátlan, de ezt ki szeretném javítani. Nem tudom, hogy Teroson rücsivel lehet-e? Vagy milyen más anyaggal javítható, ami biztosan nem "vész össze" a gyári rücsivel?
Erre tudtok valamilyen infót?
Lángnál 30k körül van darabja, kedvezménnyel még olcsóbb.