Cimbi
Velünk: 5315 napja
Ha megvettem a cuccokat, megbeszéljük és megyek
if in doubt, flat out.
Ha megvettem a cuccokat, megbeszéljük és megyek
if in doubt, flat out.
Budakalászon leledzem
Ha LaLeeKirály nem pest környékén lakik vagy nem vállalná akkor kéne a szám Ordune! Most mindenek előtt befizetem a számlákat és amennyi marad abból rendbeszedetem télre
if in doubt, flat out.
Nagyon sokat csináltam már, de így is egy napig tart. Sajnos ezek nem olyan dolgok, amiket érdemes elsietni. Amúgy célszerszám is kell a diffihez, úgyhogy ha nincs, akkor már kókányolás van.
Moci hátulján a felsorolásodon kívül lehet még a hátsó főtengely szimmering, vagy a kartertömítés, ami esetleg pont hátul szivárog.
Attól, hogy nem eszi a vizet, sajnos jöhet a hengerfej tömítés felől olaj, vagy olajpára. Ha onnan jön, akkor sem kell bepánikolni, nem azt jelenti, hogy hengerfejes lesz a verda, de ha meg akarod szűntetni, akkor ugyanaz a meló, mintha az lenne.
Én 3 hete cseréltettem kuplungot, szívesen megadom a szerelőm elérhetőségeit.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
LaLeeKirály Király vagy ahogy a neved is említi! Köszönöm! Kinyomtatom és ha megvettem a féket akkor ez alapján állok neki Már cseréltem néhányszor féket, de úgy hozta a sors, hogy csak elöl....remélem tényleg menni fog!
Más: Már régebb óta megjelent olajpára a moci hátulján. Nem cas, nem szelepfed szimmering és nem lehet hengerfej sem, mert nem eszi a vizet és semmi ilyen jellegű prob nincs... A váltó alja olajos, de ez motorolaj. Ami eszembe jutott, hogy mociból a váltó oldalán milyen tömítések lehetnek? Lehet, hogy kéne ezeket cserélni ha cserélek kuplungot is? Ismertek olyat aki cserélt már kuplungot mx5-n? Nem vinném olyanhoz aki még soha és gyakorlásként lehúz, mert fél napig tart neki...
if in doubt, flat out.
Hátul féket mennyire bonyolult cserélni? Betétet is kéne meg tárcsákat. Azt mondta valaki, hogy a hátsó munkahengert speckó cucc kell visszanyomni, de ma pedig azt hallottam, hogy simán mint elöl... Mi az igaz?
Tárcsát cserélni nem vészes ,ha könnyen lejön,de nem
Betét vagy spéci szerszám amivel visszanyomod, vagy visszatekered a munkahengert imbusszal.....
A hátsó munkahengert óramutató járásának megfelelően kell visszatekerni. Ehhez van célszerszám, de egy nagy fogóval is meg lehet csinálni. Illetve azt hiszem az NA-n is van hátulról egy fedőcsavar alatt imbuszos visszahúzó csavar. Ha van, használd azt. Mikor bent vannak az új betétek tekerd vissza, amig enyhén kezd fogni a fék majd tekerd ki 1/3-ad forulatot.
Viszont nemcsak be kell rakni az új betétet, hanem le kell szedni a nyerget, jó alaposan kidrótkefézni, a lemezkék alatt a felrakódott rozsdát lecsiszolni, belepróbálni a betétet, hogy nem szorul-e. Aztán a betéteket rézpasztázni ott, ahol csúszkál a nyeregben és így összerakni. Érdemes leellenőrizni, hogy az úszónyereg tüskéi nincsenek-e berágosodva. Ha igen, kiszed, megpucol, megzsíroz, visszarak. Ez esetben figyelni, hogy a kis gumiharangok a helyükre kerültek-e rendesen.
A féknyeregcsavarokra kell egy kis menetrögzítő, a meghúzási nyomatéka 50-60 Nm. Az úszónyereg csavarjáé 25 Nm.
Mikor nyomod vissza a munkahengereket, nézd meg, nehogy kibuggyanjon a fékolaj a tartályból. Ez persze csak akkor lehet, ha volt rátöltögetve fékolaj.
Ha csere után szar a kézifék, ne szarj be, hagyd összekopni a betéteket.
Ja és még 1. mielőtt leszeded a nyerget, egy kerékcsevarral rögzítsd a féktárcsát. (lehet, hogy kell alá néhány alátét.) Ez azért hasznos, mert ha szerelés közben elmozdul a tárcsa a kerékagytól, beeshet mögé egy rozsdadarab, ami miatt rázni fog a fék, mintha hullámos lenne a tárcsa.
Nyugodtan állj neki, életben nem bonyolult! Sok sikert a munkálathoz!
Hátul féket mennyire bonyolult cserélni? Betétet is kéne meg tárcsákat. Azt mondta valaki, hogy a hátsó munkahengert speckó cucc kell visszanyomni, de ma pedig azt hallottam, hogy simán mint elöl... Mi az igaz?
if in doubt, flat out.
nincs gond nálad, valamikor 95-96 körül volt egy kis belsőtérátszabás és ekkor többek között felköltözött a belsőtérvilágítás fentre. Meg picit a középkonzol is átalakult... meg a bajuszkapcsolók is.
de már sikerült szereznm lentre valót angliából.
Van a visszapillantónál belsőtér világítás? ,)) Hátezt nem tudtam..akkor nálam is gond lehet ,)
Szevasztok!
1.6 NA-hoz keresek komplett differenciálművet vagy kúpkereket a difibe.
Valakinek egészen véletlenül nem hánykódik otthon egy felesleges belsőtérvilágítás foglalatostól? Nem a visszapillantó fölé való, hanem a kesztyűtartó melletti. Il-en, meg máshol is csak az újfajta van engem meg zavar picit a helye...
Sziasztok!
Ha valkit érdekel van egy bal oldali elektromos ablakemelő szerkezetem szakadt bovdennel de a motor müködik.Akad még egy bal oldali ajtóba való ablaksín és egy félkör alaku vas ami arra szolgál hogy a ponyvát rögzítse a kasznihoz.Ha valakit érdekel írjon vagy hívjon nyugodtan az árban majd megeggyezünk
O-ring on the way
if in doubt, flat out.