Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    NA alkatrész    »    Na alkatrész    |   << vissza

Na alkatrész

2010-09-20 15:24:42
Barac

Barac

Posztok: 605
Velünk: 6355 napja

Talán emlékeztek még, kb. 1 hete paráztam be a kattogó jobb hátsó kerekemtől.
Nna. Elvittem a drágámat szerpentinezni, balosokat finoman, jobbosokat kevésbé kímélősen nyomva. Bírta. (T'om hüjje vok smile ) De nem volt idő bütykölni előtte smile
2000km után kicsit elhagyta, de azé' persze meg fogom nézetni...

2010-09-20 15:00:40
obela

obela

Posztok: 639
Velünk: 6581 napja

GT-autót ne várj a sikeres tetőigazítás után se - az MX csak a Ducatihoz képest kényelmes hosszú távon. Az autópálya-elkerülés a közösségben klubsport, és nem a magas díjak miatt smile . És azt az itt dívó mondást is idézném, hogy nincsen hangos autó, csak halk zene!

2010-09-20 14:47:24

ivan

Posztok: 8
Velünk: 5131 napja

Köszi utánanéztem, a 245/45 R15 kb pont akkora, mint a 195/50 R15, úgyhogy ez lesz a megoldás

A tetőhöz pedig levonulok egy szerszámkészlettel, szerintem még ma. Remélem megszűnik ez a zaj, mert az nagyon nem jó, hogy autópályán élvezhetetlen a kocsi. A régi Ducati Monsteremhez kellett hosszú útra füldugó. Többek között ezért cseréltem Miatára, öregszem smile

Köszi a segítséget. A futómű kérdést még átértékelem, mert nagyon jól néz ki így ültetve a gép, de ahogy menni is kell vele, az már nekem fárasztó smile Főleg, hogy kiszárad a szám, annyit káromkodok a kátyúk miatt.

2010-09-20 14:26:18
obela

obela

3. Ja és nem lehet probléma vele, a gyári 195/50-R15-nek  be kell oda férnie, ahol a mostani furcsa 215/45-R15-ösöd van - a külső átmérő pár milliméterrel tér csak el egymástól.

2010-09-20 14:20:44
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6783 napja

EZt nem értem!

Ha a 215/45 (96,75mm) elfér akkor a 195/55 (107mm) nek is el kéne rférnie ,de nem ez az Obela által leírt méret a váltóméreted!Tehát 195/50R15.

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-09-20 14:16:28
obela

obela

1. A szélzaj jelentősen csökken, ha pontos az illeszkedés. A csat koppanó hangja az úthibákon azt jelzi, hogy valami nem stimmel, kellene állítani rajta. Itt találsz képeskönyvet a csat beállításához.

3. Az MX-5 NA és NB gyári váltómérete a 195/50-R15 (nem /55), ez egy jó kompromisszumos méret a magyar utakra és elég olcsón kapsz márkás gumit is a méretben.

2010-09-20 11:45:55

ivan

Sziasztok, köszönöm a válaszokat.

1, A szélzaj tudom soha nem lesz olyan, mint egy zárt kocsiban, de az normális, hogy nem lehet egymás szavát megérteni 80 felett?! Szerintem nem...

2,  Nem tudom, Mazda Mester azt mondta elég sok ilyn kocsit látnak, ami németektől jött. Ránézésre annyi, hogy rövidebb sport rugók (gyári), a csillapítókról nem tudta megmondani, hogy cserélték, vagy sem. Ez elvileg a szétszedésnél derül ki.

3, 15-ös felnin van. A legnagyobb problémám az, hogy attól tartok, az ültetés miatt nem férne el a 195/55 R15, amit kinéztem magamnak (elvileg ez a gyári váltóméret). Azaz először vissza kellene emelni a kocsit és utána jöhetnek a gumik. Ami viszont elég költséges. Gumit viszont lassan kell vennem, mert a hátsó kettőnek már csak múltja van, plusz vizsgázom decemberben.

2010-09-20 11:23:20
Bird

Bird

Meg a 215 ös gumi mellé a 45 magasság az semmilyen váltoméretnek nem megfelelő!

Mekkor a felnid? 

2010-09-20 11:18:14
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5666 napja
ivan, 2010-09-20 10:53:42

Sziasztok,

Kb. 2 hónapja van egy gyönyörű 97-es NA Classic-om. A használat alatt néhány kérdés felmerült, kérném a segítségeteket.

1, Szélzaj: a tetővezetőoldali részén nem az ablak-tető csatlakozásnál, hanem felette erős szélzaj 80 felett, illetve 100 felett konkrétan szél fúj. Gondolom ez nem normális, mit lehet vele tenni? Ezen az oldalon a felső csatt erősen koppan, ha átmegyek valamin. Eleve: mennyi hangnak szabad bejönni autópályás használatnál? Normális az, hogy 80 felett alig lehet beszélgetni, a rádiót bömböltetni kell? Neten láttam "akustik" tetőket németországból, vastag anyagból. Az segít?

2, Az autóm ültetve van, amitől szívesen megválnék, ismerve kis hazánk remek úthálózatát. Ugyanakkor az akció költségeit nem ismerem/kordában tartanám. Esetleg valaki, akinek feszesebb futómű kell, és cserélne alkatrészeket velem?

3, Milyen gumit ajánlanátok rá? Jelenleg 215/45 Toyo van rajta, ami szép mintázatú, de szerintem elég erős gördülési zajú.

Első körben ennyi, a használat során biztosan még lesz kérdés... Köszönöm előre is.

Szia Ivan, üdv a klubban!

1. Mióta kicseréltem a tetőmet, nekem is hallható jobb oldalt elölről. Épp az előbb állítottam a  a csat feszességét (a tető feszessége miatt, kezdetben tökre kilazítva kellett használnom). Ezt javaslom Neked is, többnyire csökken tőle a szélzaj

2. Tudod konkrétan milyen ültetőszett van rajta? Csak rugók gyári telón, gyári extraként berakott bilstein, vagy egy utólag külön berakott komplett szett? Engem lehet érdekelne az utóbbi 2, és mostanában jópáran eladják a régebbi gyári szettjüket is. Nézz körül az alkatrészek fórumtémákban

3. Ez 15-ös felnin van? Részemről 205ös méretnél nem mennék feljebb, én 195/50/r15-öt használok, de időnként kacsingatok a 185/60/r14-re. Szerintem ha lemész 195/50-re, akkor már a gumi ballonossága is javítani fog a 2. pontban említett helyzeten. Én ezzel kezdenék 

2010-09-20 10:53:42

ivan

Sziasztok,

Kb. 2 hónapja van egy gyönyörű 97-es NA Classic-om. A használat alatt néhány kérdés felmerült, kérném a segítségeteket.

1, Szélzaj: a tetővezetőoldali részén nem az ablak-tető csatlakozásnál, hanem felette erős szélzaj 80 felett, illetve 100 felett konkrétan szél fúj. Gondolom ez nem normális, mit lehet vele tenni? Ezen az oldalon a felső csatt erősen koppan, ha átmegyek valamin. Eleve: mennyi hangnak szabad bejönni autópályás használatnál? Normális az, hogy 80 felett alig lehet beszélgetni, a rádiót bömböltetni kell? Neten láttam "akustik" tetőket németországból, vastag anyagból. Az segít?

2, Az autóm ültetve van, amitől szívesen megválnék, ismerve kis hazánk remek úthálózatát. Ugyanakkor az akció költségeit nem ismerem/kordában tartanám. Esetleg valaki, akinek feszesebb futómű kell, és cserélne alkatrészeket velem?

3, Milyen gumit ajánlanátok rá? Jelenleg 215/45 Toyo van rajta, ami szép mintázatú, de szerintem elég erős gördülési zajú.

Első körben ennyi, a használat során biztosan még lesz kérdés... Köszönöm előre is.

2010-09-20 9:07:09
Csabi76

Csabi76

smile smile smile

De biztos lehet, de nem akarom deformálni amíg nem tudom, hogy a kasztni, a lökös, vagy a toldat a ludas. Na, meg akkor a színrefújást is elmehet

Mondjuk ez a kis izé elég vékony cucc, ráadásul végig van bordázva, és fém is van benne, nem biztos, hogy a melegítés a legoptimálisabb megoldás

Másik oldalról nézve, ahogy kicseréltem a két lökőt, olyan hatást értem el, mintha az autót vagy 30mm-el megemeltem volna. A garázsból deszkázás nélkül ki tudok állni (bőven), optikailag meg teljesen terepjárós hátulról. El is kezdtem nézegetni, hogy bilstein szettben mi a legkisebb ültetés smile

2010-09-20 7:00:14
Bird

Bird

Fogd fel úgy ,hogy könnyíted a kasztnit smile

Megmelegíteni finoman nem lehet??

2010-09-19 22:46:30
Csabi76

Csabi76

A mai produkcióm után teljesen átéreztem a tegnapi problémádat: a kezemen nincsen bőr, a körmeim alatt sokáig kiírthatatlan, elhasznált ásványi és szintetikus olajkeverék, görcsben álló hátizmok... stb. Nem egyszerű ez a homeservice dolog smile

Biztos, hogy "PUFF"os volt, de ez nem indokolja ezt az elcsavarodást, vagy vetemedést. Ragasztani tuti nem fogom, a belső kerékjárati ívnél akartam egy lyukat a visszahajtáshoz fúrni, csak ha van egy mód rá, akkor nem trapistáznám a Pirost

2010-09-19 21:43:48
Bird

Bird

Lehet nekem is ezért nem tetszett! smile

Egyébként ezt a jelenséget úgy hívom ,hogy ez puffos volt! smile

Lehet egyébként,hogy nem ezért van. Valami megoldás biztos van rá!!

Pillanatragasztó! smile smile smile

Ja, egyébként Csabi76 mégegyszer köszönöm ,kicsit hulla voltam tegnap!!

2010-09-19 21:38:22
Csabi76

Csabi76

Lecseréltem  a régi "szupresszoros" smile hátsó lökőmet gyárira, egy 1.8-asból származó hátsó sárfogóval kombinálva. A sárfogók felső része mindkét oldalon 15mm-t eláll a kerékjárat ívjétől. Ebben a magasságban már nincsen gyári rögzítési pont.

Találkozott már valaki ilyen problémával? Nem szívesen fúrnék oda egy újabb lyukat az elem behúzásához, ha van normális megoldás is rá