ivan, 2010-09-20 10:53:42Sziasztok,
Kb. 2 hónapja van egy gyönyörű 97-es NA Classic-om. A használat alatt néhány kérdés felmerült, kérném a segítségeteket.
1, Szélzaj: a tetővezetőoldali részén nem az ablak-tető csatlakozásnál, hanem felette erős szélzaj 80 felett, illetve 100 felett konkrétan szél fúj. Gondolom ez nem normális, mit lehet vele tenni? Ezen az oldalon a felső csatt erősen koppan, ha átmegyek valamin. Eleve: mennyi hangnak szabad bejönni autópályás használatnál? Normális az, hogy 80 felett alig lehet beszélgetni, a rádiót bömböltetni kell? Neten láttam "akustik" tetőket németországból, vastag anyagból. Az segít?
2, Az autóm ültetve van, amitől szívesen megválnék, ismerve kis hazánk remek úthálózatát. Ugyanakkor az akció költségeit nem ismerem/kordában tartanám. Esetleg valaki, akinek feszesebb futómű kell, és cserélne alkatrészeket velem?
3, Milyen gumit ajánlanátok rá? Jelenleg 215/45 Toyo van rajta, ami szép mintázatú, de szerintem elég erős gördülési zajú.
Első körben ennyi, a használat során biztosan még lesz kérdés... Köszönöm előre is.
Szia Ivan, üdv a klubban!
1. Mióta kicseréltem a tetőmet, nekem is hallható jobb oldalt elölről. Épp az előbb állítottam a a csat feszességét (a tető feszessége miatt, kezdetben tökre kilazítva kellett használnom). Ezt javaslom Neked is, többnyire csökken tőle a szélzaj
2. Tudod konkrétan milyen ültetőszett van rajta? Csak rugók gyári telón, gyári extraként berakott bilstein, vagy egy utólag külön berakott komplett szett? Engem lehet érdekelne az utóbbi 2, és mostanában jópáran eladják a régebbi gyári szettjüket is. Nézz körül az alkatrészek fórumtémákban
3. Ez 15-ös felnin van? Részemről 205ös méretnél nem mennék feljebb, én 195/50/r15-öt használok, de időnként kacsingatok a 185/60/r14-re. Szerintem ha lemész 195/50-re, akkor már a gumi ballonossága is javítani fog a 2. pontban említett helyzeten. Én ezzel kezdenék