jani
Velünk: 6281 napja
Vennék ültetőrugót, ha valakinek akad!
Van egy garnitúrám. Újszerű, pár ezer km-t volt az autóban, 3-4 cm-t ültet. 12-ért odaadom.
Van egy garnitúrám. Újszerű, pár ezer km-t volt az autóban, 3-4 cm-t ültet. 12-ért odaadom.
Én is én is
if in doubt, flat out.
Ezek közül melyiket javasoljátok?
Csak lejebb szeretném tenni, meg kicsit keményebbé tenni, most egyre jobban azt érzem hogy dőlöngél, pláne hozzátok képest... Meg talán keresztbe is könnyebben lehetne tenni...
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
te gyari gatlokkal hasznalod ezeket a rugokat? az ugy milyen?
igazandibol jo lenne fordulni egyet vkinek az na-javal, ami le van ultetve, esetleg nem gyari gatlo van benne, hogy megis milyen erzes..lehet megsporolnek vele jo sok penzt es szivast ha vki kanyarodna velem egyet
jo lenne vmi osszehasonlitasi alap, mert nem mentem meg masik mx5-tel, az enyem borzasztoan viselkedik katyukban, keresztbordakon stb..pedig elvileg futomuvem rendben van... ezert is gondoltam, hogy most gatlok, rugok csere, szilentek felujit aztan meglatjuk. tenyleg ha mar itt tartunk, vki ujittatott fel szilenteket? ugye nem ilyen gl szemes szar van benne, alfa gtv-n 10 e/db aron ujitottak fel a szilenteket...ne is mondjam hany db volt a hatso futomunvon
de lehet osszes mx5 ilyen a kabrio mivolta meg futomu kora miatt
termeszetesen nem citroenes csillapitast varok egy roadstertol, de mentem haverom s2000-vel, hat vmi hihetetlen, hogy milyen jol nyeli a katyukat annak ellenere, hogy sokkal kemenyebb...ugyhogy el tudom kepzelni, hogy uj gatloval, szilentekkel itt is nagy javulas lenne
tehat ki visz el egy korre vmikor?
Én elvinnélek csak nem mozgóképes a kocsim...:-(
Viszont ahelyedben meggondolnám min változtatok, mert ha nagyon csapkodós meg rázkódós a kocsid akkor egy keményebb ültetőrugó - főleg a gyári puha gátlókkal - inkább rontani fog a dolgokon. A billegés ugyan csökkenni fog, viszont a csillapíts kevés lesz a rugóerőhöz, pattogni fog a kocsi és a rázkódások és csapkodások csak fokozódni fognak.
Ha meg csak rövidebb a rugó de nem keményebb, akkor meg állandóan a bumpstoppokon fog rugózni ami szintén rettenetes. Szóval szerintem rugó és hozzá való gátló kéne, vagy Bird/Szenyor/Gram féle Rokkor coilover.
te gyari gatlokkal hasznalod ezeket a rugokat? az ugy milyen?
igazandibol jo lenne fordulni egyet vkinek az na-javal, ami le van ultetve, esetleg nem gyari gatlo van benne, hogy megis milyen erzes..lehet megsporolnek vele jo sok penzt es szivast ha vki kanyarodna velem egyet
jo lenne vmi osszehasonlitasi alap, mert nem mentem meg masik mx5-tel, az enyem borzasztoan viselkedik katyukban, keresztbordakon stb..pedig elvileg futomuvem rendben van... ezert is gondoltam, hogy most gatlok, rugok csere, szilentek felujit aztan meglatjuk. tenyleg ha mar itt tartunk, vki ujittatott fel szilenteket? ugye nem ilyen gl szemes szar van benne, alfa gtv-n 10 e/db aron ujitottak fel a szilenteket...ne is mondjam hany db volt a hatso futomunvon
de lehet osszes mx5 ilyen a kabrio mivolta meg futomu kora miatt
termeszetesen nem citroenes csillapitast varok egy roadstertol, de mentem haverom s2000-vel, hat vmi hihetetlen, hogy milyen jol nyeli a katyukat annak ellenere, hogy sokkal kemenyebb...ugyhogy el tudom kepzelni, hogy uj gatloval, szilentekkel itt is nagy javulas lenne
tehat ki visz el egy korre vmikor?
mervede rugók -30 mm vagy TA technik . szerintem jó választás . 35e (én ennyiért tudok intézni pont most is van rendelésem tehát biztos az ár )
(nekem is az van tényleg jó)
van vkinek tapasztalata na gatlo/rugo cserevel kapcsolatban?
nem bannam, ha nem billegne ennyire a kaszni, viszont eleg sokat jarok pesten rossz utakon, fekborendorokon stb. nem szeretnek fennakadni, vagy 3km/h-val atmenni a fekvorendorokon
vmint voltam futomuvizsgalaton es kiderult, hogy az egyik rugom kb 5mm-rel rovidebb mint a tobbi, ezert kicsit ferde a kocsi szoval akkor ugyis kapora jonne az ultetes...ahogy latom a legtobb rugo 35mm-t ultet le, nem nagyon sok az? 185/60/-14 van az auton, nem erne az bele? szerelom probalt lebeszelni az ultetesrol, szerinte akkor kartervedon is el kellene gondolkodnom..velemenyek?
http://fahrzeugteile___=p3286.c0.m270.l1313
ezek egesz korrekt aron vannak il, meg mx5partshoz kepest, valaki hasznalt hasonlot?
Ebay.de -n is találtam.
Ez 51.000
Egy egysuerű ültető rugó kell neked!
Az a leg oclsobb megoldás ,és szerintem tökéletesen meg is felel neked!
Ha utáma még mindig nem tetszik akkor veszel bele erősebb stabilizátort ami a dölést fogja jobban gátolni!
Egyszerű ez mint az 1x1.
Gyerekek"..én futómü kérdésben már elvesztettem a fonalat..főleg a stabikar erőségét illetően...mi mivel jó!? A lényeg..és amire szeretnék vélaszt esetleg,egy komoly ültetés kivitelezhető állitható fútomű nélkül? Esetleg keményebb ültető rugóból még vágás??? köszönöm