Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Futómű kérdés    |   << vissza

Futómű kérdés

2022-08-20 16:34:12
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6314 napja

Bazsee, 2022-08-19 9:41:00

nem egyertelmu szamomra melyik verzio van beepitve, mivel semmilyen jeloles nincs rajta, ami ebben segitene. nagyjabol leszukitettem a B6 illetve B8 modellekre, de jo lenne ha valaki meg tudna mondani biztosan melyik valo bele. 

sem B6, sem B8! -> mindkettö "sportosabb", mint a gyári Bilstein

a gyári Bilstein egy komfortra hangolt gátló, amit a Mazda specifikációi szerint a Bilstein gyártott le
karakterisztikában nagyon közel a "nemBilstein, fekete Tein" -hez amit az alacsonyabb felszereltségü NC-kben használnak

az NC1 rugó + gátlója (az autóhoz méltatlanul) újonnan is nagyon puha volt, ezért bármilyen upgrade rengeteget javít a kanyartulajdonságokon

2022-08-19 12:53:27

Bazsee

Posztok: 3
Velünk: 905 napja

Válasz erre: @GPali #145567 

nem igazan ertek hozza, de nekem eleg jonak tunt a "gyari" bilstein is. leginkabb jo minosegu szerpentineken tettem probara itt Andaluziaban. nem tudom ehhez kepest egy allithato futomu mit nyujtana, de szivesen fogadok tanacsokat! smile

amugy a szerelom szerint 1-2 centivel lejjebb lehet a kocsi a gyarinal es fokent ez okozza a "lekoppanast", ami szerinte az oreg lengescsillapitonak koszonheto, mert engedtek az evek (16) soran... nekem elsore furan hangzott (es meg most is), mert laikuskent azt gondolnam hogy a rugo adja az emelest es a lengescsillapito csak a rugozas sebesseget befolyasolja.

Történet:

nem igazan ertek hozza, de nekem eleg jonak tunt a "gyari" bilstein is. leginkabb jo minosegi szerpentineken tettem probara itt Andaluziaban. nem tudom ehhez kepest egy allithato futomu mit nyujtana, de szivesen fogadok tanacsokat! :)

amugy a szerelom szerint 1-2 centivel lejjebb lehet a kocsi a gyarinal es fokent ez okozza a "lekoppanast", ami szerinte az oreg lengescsillapitonak koszonheto, mert engedett az evek soran... nekem elsore furan hangzott (es meg most is), mert laikuskent azt gondolnam hogy a rugo adja az emelest es a lengescsillapito csak a rugozas sebesseget befolyasolja.

nem igazan ertek hozza, de nekem eleg jonak tunt a "gyari" bilstein is. leginkabb jo minosegi szerpentineken tettem probara itt Andaluziaban. nem tudom ehhez kepest egy allithato futomu mit nyujtana, de szivesen fogadok tanacsokat! :)

amugy a szerelom szerint 1-2 centivel lejjebb lehet a kocsi a gyarinal es fokent ez okozza a "lekoppanast", ami szerinte az oreg lengescsillapitonak koszonheto, mert engedtek az evek (16) soran... nekem elsore furan hangzott (es meg most is), mert laikuskent azt gondolnam hogy a rugo adja az emelest es a lengescsillapito csak a rugozas sebesseget befolyasolja.

2022-08-19 11:04:09
GPali

GPali

Posztok: 745
Velünk: 2866 napja

Válasz erre: @Bazsee #145565 

Tudom, a gyári állapot helyreállítása a cél, de ha már hozzá kell nyúlni,akkor nem érné meg valami jobb minőségű állítható futóművel "javítani" a hibát?

(igyekszem a kisördögöt képviselni a bal válladon) 

aláírás

Touge Runnerz

2022-08-19 10:47:31
BLack Jack

BLack Jack

Posztok: 153
Velünk: 2907 napja

Válasz erre: @bayay #145533 

Tengerentúlról nem biztos hogy olcsó lenne, 

akkor lehet inkább a driftshopról ezt néztem

https://www.driftsho___rs-mazda-mx5-na.html

aláírás

https://turbot.blog.hu/

2022-08-19 9:41:00

Bazsee

Posztok: 3
Velünk: 905 napja

sziasztok

uj vagyok a forumon es egy kis technikai segitsegre lenne szuksegem. van egy (spanyol) 2006-os 2.0 Sport NC MX-5 a tulajdonomban es az utobbi idoben feltunt, hogy utegyenetlensegeknel illetve bizonyos tipusu fekvorendoroknel a kocsi hatulja lekoppan a lengescsillapito aljaig, ami nem csak borzaszto erzes, de a menettulajdonsagokat is hatranyosan erinti. a spanyol szerelom szerint a lengescsillapitot kell cserelni... gyarliag Bilstein-nel van szerelve, de nem egyertelmu szamomra melyik verzio van beepitve, mivel semmilyen jeloles nincs rajta, ami ebben segitene. nagyjabol leszukitettem a B6 illetve B8 modellekre, de jo lenne ha valaki meg tudna mondani biztosan melyik valo bele. elore is koszi a segitseget!

Balazs

2022-08-14 18:00:38

bayay

Posztok: 87
Velünk: 3327 napja

Válasz erre: @BLack Jack #145531 
https://www.flyinmiata.com/NA/na-flyin-miata-springs.html

2022-08-14 11:42:17
BLack Jack

BLack Jack

Válasz erre: @bayay #145529 

FM?

aláírás

2022-08-13 11:48:59

bayay

Válasz erre: @BLack Jack #145523 

A sárga gátló maga tök jó, csak jobb rugók kellenek hozzá. FM mondjuk. A narancs okés a gyári helyett. 

Történet:

A gátló maga tök jó, csak jobb rugókkal. FM esetleg. 

A sarga gátló maga tök jó, csak jobb rugókkal. FM esetleg. A narancs okés gyari helyett. 

2022-08-12 13:11:54
BLack Jack

BLack Jack

Válasz erre: @boborider #145516 

Köszi.

aláírás

2022-08-12 13:11:32
BLack Jack

BLack Jack

Válasz erre: @bayay #145517 

Néztem youtubeon a driveexperience.it-et és minden autójába sárga Koni kerül, onnan jött az ötlet. :D

aláírás

2022-08-11 9:02:22

bayay

A kategóriában teljesen jó, nem a legújabb technológia, de megbízható. Nekem sárga Koni volt bent, a H&R rugókat ehhez az ültetéshez puhának találom, hátul állandóan felütött nekem, meg nem szerettem autópályán, mert nagyon hasonló keménységű a rugó elöl-hátul. Nem hiszem, hogy a narancs sokban különbözne, de lehet tévedek. 

Történet:

A kategóriában teljesen jó, nem a legújabb technológia, de megbízható. Nekem sárga Konival volt bent, a H&R rugókat ehhez az ültetéshez puhának találom, hátul állandóan felütött nekem, meg nem szerettem autópályán, mert nagyon hasonló keménységű a rugó elöl-hátul.
2022-08-11 7:47:57
boborider

boborider

Posztok: 112
Velünk: 2474 napja

Válasz erre: @BLack Jack #145514 

Nem jó a link.

Javítottam: Koni NA-ba.

2022-08-10 11:35:50
BLack Jack

BLack Jack

Sziasztok a linken látható futóműről mi a véleményetek?

Koni NA-ba

aláírás

2022-07-17 14:23:39
basti

basti

Posztok: 384
Velünk: 3330 napja

Válasz erre: @Sztif #145424 

Bocs a kicsit késői reagálásért.

A 4 gumi vadiúj volt amikor már orrtolós lett. A futóműbeállítás (egyben amikor felkerültek az új gumik) utáni első Kakucs után azt vettem észre amúgy, hogy a két elsőnek a belső oldalai kopnak jobban. Lehet, hogy túl kicsi a tempóm smile

Nincs ötletem miért csinálta/csinálja. A szaki tanácsára vettem központosító gyűrűket, talán a kopás egy fokkal normálisabb lett utána, az orrtolás viszont mintha még rosszabb lenne. Most felcseréltem az első és hátsó kerekeket, hátha lesz valami jobb, de még nem jutottam sem pályára, sem esetleges futómű állításra, hogy a javaslatoknak megfelelően esetleg az elöl -2, hátul -1.5 próbálgassam, bár én úgy emlékszem, hogy elöl -1.35-nél tovább nem tudtunk dönteni kereket az MSM-en.

2022-07-08 13:13:42

cZoli

Posztok: 6
Velünk: 2952 napja

Válasz erre: @mx5fan #145433 

Nagyon remélem. Eddig 500+ kilómétert ment, de nem érzek változást. Még csak nem is csúszik és már fékezget. 
A 2005ös yaris is jobban megy jelenleg a kanyarokba.