mx5fan
Velünk: 6196 napja
a vadi új gumi az elsö pár(száz?) km-eken jobban csúszik aztán "bekopik" és helyre áll a rend
valószínüleg nálad is erröl van szó
a vadi új gumi az elsö pár(száz?) km-eken jobban csúszik aztán "bekopik" és helyre áll a rend
valószínüleg nálad is erröl van szó
Azzal kezdeném, hogy mindenkinek más az ami számára a legjobban bejön. Szóval nincs szentgrálként továbbadható "ez a tuti beállítás" kombó.
Nekem, és néhány dilettáns haveromnak kb ez a beállítása van:
elől: 2 fok dőlés, pici széttartás
hátul: 1.5 fok dőlés és 0 összetartás
Ezzel kicsit inkább a tail happy felé hajaz, ami szerintem biztonságosabb mintha orrtolós lenne :D
Touge Runnerz
Helló. Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. NCm hátulra új gumikat kapott, (ventus prime4) és azóta rendszeresen befékez kanyarokba, pedig még csak meg sem csúszik. Úgy értem, hogy ahol eddig a régi gumival 90-nel mentem, nem csúszott, nem is villogott a műszerfalon a csúszó autó jel. Most az új gumival 80-nál belefékez ugyanabban a kanyarban. Meg szinte minden kanyarban ahol a régi kopott gumival sosem.
Ez mitől lehet?
Próbáljak egy futómű állítást?
Ez a fékezgetés pont az autó lényegét, azt a kis élményt veszi el, de azt nagyon.
Igazából ez már nem egzakt inkább kinek mi a jobb de nekem hátul fél fokkal kisebb dőlés van mint elől.
Illetve kérdés a 4 gumi egyforma? korban kopásban stb. Mert lehet az elsők nem tapadnak annyira valamiért vagy túlmelegednek akármi... ez is pl okozhatja ezt.
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz
Irtam korabban, de irom a hatsokat is
elöl utánfutás +5'25'', kerékdőlés pedig -1'35'' (ennél többet nem tudtunk)., összetartás +0`03''
Hatul
kerékdőlés -1'36''
összetartás +0'06''
(mindegyik fok/perc)
a bal/jobb oldalak egysegesek
Marcello, amit írsz a gyakorlatlan (pl én ) pályázókról, az teljesen igaz. Én mondjuk azt érzem, hogy tolja az orrát, és akkor próbálgatom, hogy még ráhúzok még jobban, a végén már olyan érzés, hogy a két első kerék teljesen keresztbe megy. A hátulja meg nem moccan. Lehet, hogy vezetéstechnikai probléma. Mindenesetre egészen hamar jelentkezik, és nem emlékszem korábban a viszonylag szedettvedett beállításokkal meg Federalokkal lett volna ilyen érzés.
Illetve amíg hideg, addig nem csinálja így (akkor szimplán csúszkálok mindenfelé, gondolom, ahogy annak lennie kell), ha megmelegszik akkor viszont pikkpakk orrtolózik.
Köszönöm a segítségeteket.
Amúgy kuplung rárúgással lehet orvosolni az alulkormányzottságot :D
Mik a pontos első, hátsó értékek?
Most ez ilyen fotel okoskodás, de nem kell feltételnül gyorsan menni, ha túlzottan tekered a kormányt, akkor simán jöhet az orrtolós érzés és nem gyakorlótt pályázóknál ez kb az azonnali reflex, hogy ha nem fordul jól, akkor még egy kicsit aleszedik a kormányt, amitől csak jobban fogja túrni az orrát az autó.
Szia
Hátul mekkora a dőles? Nem lehet ,hogy az túl nagy ezért tolja az orrát?
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz
Vannak adataim: elöl utánfutás +5'25'', kerékdőlés pedig -1'35'' (ennél többet nem tudtunk).
Biztosan nem megyek gyorsan, mert ahhoz nem értek
Fura ez a melegedés: érzésre határozottan olyan, közben pedig csak 70-75 fokokat mértünk a pályáról lejövet.
Nekem a Federal ehhez képest csoda volt Úgy hogy akkor sokkal összevisszább álltak a kerekek, régi volt a gumi is, mégis minden sokkal jobb volt, ez az orrtolás nem is jelentkezett talán.
Nem tudok mit csinálok rosszul. Még lehet hogy swappolok első-hátsókat, jobb ötletem nincs.
Nekem 8/6-os BC volt, korábban vezettem 10/6-os Tein Monsportot is.
Botondnak van az NA-ban az a brutál keménységű Clubrace, pályán határozottan működik.
Serzintem a 8/6 egy jó középút, de pl BC-hez tudsz különböző rugókat rendelni és simán cserélgetni őket.
Amúgy meg sokan elfelejtik, de egy vastagabb stabrúd sokkal többet tud hozni, most már azzal kezdenék.
Szlalomon is mentek többen Advance Z-vel tavaly, érdekes hogy idénre mindenkinél lecserélődött, de persze amúgy igazad van :D
üdv, BBandi
Az NS2-R egy tök jó, viszonylag olcsó, de erősen kompromisszumos gumi, igazán jól szerintem sosem tapad. Én pont azt éreztem, hogy elég sokáig tudja az a közepes teljesítményt, amit tud, mert annyira nem puha, biztos, hogy nem melegszik el két kör alatt.
Meg kéne nézni, hogy milyen dőléssel és utánfutással mész, de persze ha nem jó a kanyar bejárati tempó, azzal könnyen orrtolóssá lehet tenni bármit. Elől legalább 2 fokos dőlés és 5-6 körüli utánfutást érdemes adni neki, legalább is nekem akkor tetszett az autó.
Sziasztok!
A szakértő kollégákhoz lenne egy futómű kérdésem.
Kakucsoztam a héten az MSM-el (a gyári, de MSM, azaz "piros", vagy "nagy" Bilstein a futóműve) és a viszonylag friss (év végén került fel tavaly) Nankang NS2R-ekkel.
A tapasztalatom az volt, hogy a nagy forró időjárásban hamar bemelegedett (1-2kör), de ugyanolyan hamar mintha túl is esett volna a jó hőmérsékleten, és elkezdett orrtolós lenni, vagyis simán jöttem úgy kanyarokban, hogy az első kerekek keresztben és előre csúsztak, daráltak.
Mi lehet ennek az oka? Futómű beállítás? nyomás? (próbáltuk ott, feljebb és lejjebb venni +0,2 és -0,2 bart, de nem lett jobb). Néztük a gumi hőfokot is amikor lejöttem, nem volt túl magas, 70-75C fok körül mutatta a depóba érkezve.
Mit vizsgáljak meg?
köszi
basq
Köszi a válaszod!
Én is nagyon :D, de pl tesómnak volt Street Advance Z, kifejezette szar, hogy nem lehet a magasságot és a rugó előfeszítést külön állítani, és még ehhez hozzá kell tenni, hogy elvileg ezek nem felújthatók ellentétben a FLEX Z-vel.
Szlalomon is mentek többen Advance Z-vel tavaly, érdekes hogy idénre mindenkinél lecserélődött, de persze amúgy igazad van :D
Igazából ha esztétikai szempontok miatt kell az coliover, akkor tényleg a TA is jó, ha meg kicsit komolyabb upgradet szeretnél, akkor vagy Flex Z, vagy a BC BR series lehet jó választás. Nekem ez utóbbi volt és nagyon szerettem, árban ugyanannyi, mint a Tein.