Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Futómű kérdés    |   << vissza

Futómű kérdés

2020-10-10 18:47:00

Pipas73

Posztok: 1
Velünk: 1525 napja

Sziasztok!

Most találkoztam azzal a problémával, hogy nagyobb sebességnél elkezd kúszni az autó, gázadásnál elindul balra, gázelvételkor jobbra.

Én hátsó futóműre tippelek, de vajon melyik alkatrész lehet a ludas?

Vagy a bölcső felfüggesztés lehet...

2020-07-18 23:17:35

b_rob

Posztok: 5
Velünk: 1612 napja

Válasz erre: @Sztif #141887 

Szia

Köszi szépen smile

Igen, valóban messzire tud vezetni, és lehet, hogy már messzire is vezetett, ezért akarom most visszarakni alapra, kap egy futóműállítást, aztán ha utána valamit módosítanék, akkor van egy kiindulási alapom. Tökéletes beállítás persze úgysincs, ízlés és felhasználás dolga, és nagy bajom tényleg nincs a mostanival. Elöl nekem kevesebb előfeszítéssel szerintem jobb lenne, és talán-talán könnyebben indul meg a hátulja, mint az eddig vezetett mx5-öké, ami megint függhet más dolgoktól is, meg általában nem is nagy gond

2020-07-16 19:44:53
Sztif

Sztif

Posztok: 354
Velünk: 2684 napja

Válasz erre: @b_rob #141886 

Szia Befotóztam a kiskönyvből azt az oldalt. Illetve a borítóját e-szerint ez NB-hez is jó tehát gondolom ugyan azok a beállítások.

Viszont az igaz ,hogy valószínű a Tein nem véletlen ad meg alapot. De olyan ,hogy tökéletes beállítás nincs. Ez ember függő ki mit szeret vagy visel el smile Illetve ez önmagába semmi sőt ez mellé főleg ha magasságot variállsz állítani kell futóművet mert az tuti megválltozik. Ezért is kérdeztem ha nincs semmi oka csak miért ne akkor azért gondold meg mert ez messzire tud vezetni smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-07-16 17:57:30

b_rob

Válasz erre: @Sztif #141882 

Ha megtennéd esetleg, hogy előkeresed, nagyon megköszönném.

A mostani beállítással nincs igazából bajom. Ami miatt vissza szeretném rakni, hogy remélem hogy az egy jó nullpont. Aztán ha úgy érzem, hogy ezt-azt állítanék rajta, akkor tudom honnan indultam ki. Bízom benne, hogy ha már adtak meg ilyen alapbeállításokat, akkor a Tein-nél pár tesztmérnök/pilóta ment vele pár karikát, mire kijöttek pont ezek az értékek. smile

2020-07-16 17:44:45

b_rob

Válasz erre: @Steel #141867 

Az "A" gyakorlatilag a rugóelőfeszítés mértékét, a "B" pedig a magasságot adja meg az alsó bekötési ponttól, a "C" és "D" kiadódó méretek, de talán egyszerűbb őket mérni, gondolom ezért vannak megadva. Pl a lenti képen asszem GT86/BRZ-hez tartozó adatok.

https://www.ft86club___6&stc=1&d=1488477557

2020-07-16 14:07:24
Sztif

Sztif

Válasz erre: @b_rob #141866 

Szia nekem NA-ban van ugyan ilyen futómű. Ha szeretnéd előtúrom a papírját és megnézem. Mivel NA/NB kompatibilis szerintem kb ugyan az lehet. 

Viszont inkább a kérdés miért szeretnéd vissza rakni gyárira? Mi nem tetszik a mostanin? Vagy mit szeretnél elérni?

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-07-16 14:05:35
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Steel #141867 

Flex Z hez adnak egy kis könyvet amiben benne van sokminden illetve különböző pontokon megvannak a távolságok ezeknek adtak betű jeleket smile Ami így kicsit semmi de nyílván ha megvan a leírása amibe benne van mi micsoda úgy már értelmes.

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-07-15 15:12:53
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4030 napja
b_rob, 2020-07-15 15:00:21

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2002 1,8 nb-t (nem találtam új fórumtagoknak szóló "beköszönős" topic-ot, így ezúton is üdv mindenkinek wink ), amiben tein flex-z futómű van. Vissza szeretném rakni alapbeállításra, ehhez meg is vannak a referenciaértékek, amit sajnos csak egy képen kaptam meg az előző tulajtól, mert a gyári dokumentáció valahová elkallódott. A bajom az, hogy ezektől az értékektől a mostani beállítás elég messze van, így van bennem némi bizonytalanság, hogy tényleg ezek-e a helyes referenciaértékek. Gugliztam már elég sokat, kb mindenféle típushoz meg lehet ezeket találni neten, de pont ehhez nem találtam semmit.

Ha valakinek van még ilyen cucc a kocsijában, tudna esetleg írni egy megerősítést, hogy tényleg jók-e?

Első: A237mm, B325mm, C33mm, D121mm

Hátsó: A170mm, B235mm, C46mm, D111mm

Köszönöm szépen előre is!

Robi

engem érdekelne, hogy mi az A, B, C, meg a D jelentése?

2020-07-15 15:00:21

b_rob

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2002 1,8 nb-t (nem találtam új fórumtagoknak szóló "beköszönős" topic-ot, így ezúton is üdv mindenkinek wink ), amiben tein flex-z futómű van. Vissza szeretném rakni alapbeállításra, ehhez meg is vannak a referenciaértékek, amit sajnos csak egy képen kaptam meg az előző tulajtól, mert a gyári dokumentáció valahová elkallódott. A bajom az, hogy ezektől az értékektől a mostani beállítás elég messze van, így van bennem némi bizonytalanság, hogy tényleg ezek-e a helyes referenciaértékek. Gugliztam már elég sokat, kb mindenféle típushoz meg lehet ezeket találni neten, de pont ehhez nem találtam semmit.

Ha valakinek van még ilyen cucc a kocsijában, tudna esetleg írni egy megerősítést, hogy tényleg jók-e?

Első: A237mm, B325mm, C33mm, D121mm

Hátsó: A170mm, B235mm, C46mm, D111mm

Köszönöm szépen előre is!

Robi

2020-05-29 11:12:38

kobold

Posztok: 31
Velünk: 2265 napja

Válasz erre: @BBBB #141488 

B4-et néztem még, az kb fele annyi, mint az itthon kapható B6, de akkor ezt sem érdemes megvenni, mert nem lesz olyan mint a gyári szerelésű B6. Felújításban a te tapasztalataid alapján már nem gondolkozom, szívás lenne nekem is meg a szerelőnek is és az eredmény is erősen kérdéses. Megnézegetem amiket ajánlottál és elkezdem a családi költségvetést átdolgozni. 

Köszi a tippeket.

Üdv:

Z

2020-05-29 10:00:58
BBBB

BBBB

Posztok: 473
Velünk: 4169 napja

Válasz erre: @kobold #141484 

A sima gyári rugónál erősebbek voltak azért. Bilsteinnek Bilstein, csak biztosan valami alap széria. Szóval semmi de semmi köze például az IL-en kapható B6-hoz, ami már tényleg egy komoly upgrade, ~1200 EUR körül van az ára.

Nekem anno a gyári Eibach rugókkal voltak bent, és teljesen OK volt a szett. Nálam az idő ette meg a dolgot, és kb 11 évet bírt.

Idén került be egy Tein Flex Z , és így most még OKébb lett smile

Én is utána még használtam legalább egy évet az autót, a rossz csillapítókkal, szóval ez nem egy olyan dolog, ami azonnal cserés, - szóval én mindenképpen az új felé terelnélek. Tein van az IL motorosportnál is, - 980EUR szállítással, úgy rémlik, - ha van türelmed kivárni, egy 10-15% haloween, black friday, XMas, leértékelést, még tudsz rajta 100 EUR-t hozni. Állítható magassság, 1-29ig állítható keménység. Igény szerint bevezetékezhető, és edfc upgradelhető, ergo a telefonoddal wifivel eléred, és tudod állítani a magasságot, keménységet, - sőt a komolyabbak, megjegyeznek beállításokat, tárolják, és ha mondjuk felmész a ringre, tudja, hogy ott jársz, és beállítja automatikusan, a legutolsó ringes setupot. de ugyanígy például ha autópályára mész. (persze ez nincs benne az alap szett árában, ez extra móka).

2020-05-28 23:19:11

kobold

Válasz erre: @BBBB #141461 

Szia!

Nagyon köszönöm, hogy leírtad a kálváriádat, ezzel megkímélve engem és még pár sorstársunkat a felesleges köröktől. Azóta egy apró kört futottam én is, ma voltam Dunakeszin Kovács Józsinál, hogy nézzen rá a lengéscsillapítókra. Lenyomta az autót mind a négy keréknél külön-külön, és azt mondta, hogy még jól csillapítanak, de a folyás(köd) miatt érdemes lenne kicserélni vagy felújítani, majd előkerült az emelő, levette a kereket, benézett a porvédő alá és azt mondta, hogy ezek bilsteinek, amit nem lehet felújítani. Nagyon korrekt volt, de azért reménykedtem, hogy a Kárászy, vagy Katona megoldja a dolgot. Fel is hívtam Katonáékat, hogy ők vállalják-e és ha igen, akkor milyen határidővel és mennyiért. Júliusra tudnak időpontot adni, az ár pedig 10e-től 20e-ig terjed, 20, ha festetni is szeretném és 2-3 munkanap alatt megvan. Tetszett a dolog, ezért már a szerelőmmel is egyeztettem, hogy vállalná-e. Vállalja a ki/be szerelést, de csak úgy, ha hétköznap meg tudom oldani a felújítást, mert tovább nem tudja tárolni az autót. Tapasztalatod alapján a határidőre történő teljesítésre nem sok esélyt látok és az is erősen kérdéses, hogy egyáltalán a felújítás után jobb lesz, vagy kidobtam 100 ezret az ablakon a nagy semmire.

Ezt most még jobban át kell gondoljam, mint amire számítottam. Még egyszer nagyon köszi, hogy ilyen részletesen leírtál mindent, hatalmas segítség volt.

Ui: írtad, hogy "kamu" bilstein-ek vannak a kocsi alatt, ami nem más mint egy kicsit keményebb gyári gátló. Nem lenne érdemes, akkor egy sima gyárit venni? Vagy azzal nagyon más lenne a kocsi viselkedése, egyáltalán lehet érezni valami különbséget? Nekem az nem fontos, hogy állítható legyen, a gyári állapot viszont annál inkább.

Üdv:

Z

Történet:

Szia!

Nagyon köszönöm, hogy leírtad a kálváriádat, ezzel megkímélve engem és még pár sorstársunkat a felesleges köröktől. Azóta egy apró kört futottam én is, ma voltam Dunakeszin Kovács Józsinál, hogy nézzen rá a lengéscsillapítókra. Lenyomta az autót mind a négy keréknél külön-külön, és azt mondta, hogy még jól csillapítanak, de a folyás(köd) miatt érdemes lenne kicserélni vagy felújítani, majd előkerült az emelő, levette a kereket, benézett a porvédő alá és azt mondta, hogy ezek bilsteinek, amit nem lehet felújítani. Nagyon korrekt volt, de azért reménykedtem, hogy a Kárászy, vagy Katona megoldja a dolgot. Fel is hívtam Katonáékat, hogy ők vállalják-e és ha igen, akkor milyen határidővel és mennyiért. Júliusra tudnak időpontot adni, az ár pedig 10e-től 20e-ig terjed, 20, ha festetni is szeretném és 2-3 munkanap alatt megvan. Tetszett a dolog, ezért már a szerelőmmel is egyeztettem, hogy vállalná-e. Vállalja a ki/be szerelést, de csak úgy, ha hétköznap meg tudom oldani a felújítást, mert tovább nem tudja tárolni az autót. Tapasztalatod alapján a határidőre történő teljesítésre nem sok esélyt látok és az is erősen kérdéses, hogy egyáltalán a felújítás után jobb lesz, vagy kidobtam 100 ezret az ablakon a nagy semmire.

Ezt most még jobban át kell gondoljam, mint amire számítottam. Még egyszer nagyon köszi, hogy ilyen részletesen leírtál mindent, hatalmas segítség volt.

Üdv:

Z

Szia!

Ui: írtad, hogy "kamu" bilstein-ek vannak a kocsi alatt, ami nem más mint egy kicsit keményebb gyári gátló. Nem lenne érdemes, akkor egy sima gyárit venni? Vagy azzal nagyon más lenne a kocsi viselkedése, egyáltalán lehet érezni valamit? Nekem az nem fontos, hogy állítható legyen, a gyári állapot viszont annál inkább.

Üdv:

Z

2020-05-28 10:24:47
BBBB

BBBB

Posztok: 473
Velünk: 4169 napja

Válasz erre: @kobold #141454 

Szia,

Tanulság gyanánt leírom, én ugyanezt a kört jártam végig 2-3 éve. Felhívtam a Kárászyt, - mondta persze vigyem ki a gátlókat semmi akadálya. Mivel csak ugye annyit tudtam róla, hogy Bilstein gátlók.

Autó szerelőhöz elvisz, (nulladik nap). Gátlók kikerül (első nap). Ezek után vittem el hozzájuk a gátlókat, majd közölték, hogy ez nem javítható. Ugyanis...ez a gátló csak nevében és festésében Bilstein, nem több mint egy PR fogás. A gátlók vége, egybe van hegesztve,  úgyhogy ők mondták sorry nem vállalják. Semmi köze a piacon kapható B6, B8 szériákhoz, ez nem több tényleg mint egy erősebb gyári kicsit keményebb gátló, amihez a Bilstein a nevét adta.

Itt kezdődött a kálvária, mivel ugye az autó állt szerelőnél, lábak nélkül. Ezek után jutottam el a Katona "motorsporthoz". Lent vannak vidéken, az 51 út mentén. Nagy nehezen elértem őket, mondták persze vigyem le, megnézik mit tudnak tenni, mivel akkor már tudtam az infót, amit a Kárászyék mondtak, - mondták megnézik, vigyem le. OK.

Talán 3/4 nap lehetett amikor levittem. A műhely a falu végén van, két istálló között, nagyjából egy kupis pajta. De ki volt írta, hogy Bilstein Magyarországi Márkaszerviz, jó helyen járok. Mondta, hogy megcsinálják persze értenek hozzá, leflexelik, ha szeretném keményítenek rajta, mondom ok szuper, hajrá. Megkérdeztem nagyjából mennyi idő, mondták nagyon sok a dolguk 2 hét. 20 ezer HUF áron vállalta darabját. Rendben. Az autó ugyebár áll a szerelőnél. Letelik a 2 hét, semmi, nem jelentkeznek. a 3. héten elkezdem őket hívni, semmi, nem vagyok az a nagy telefonon zaklató típus, 2-3 nem fogadott hívás, után már nincs pofám hívni, de semmi, vissza nem hív senki. majd a hét vége felé, amikor már napi minimum 7-8x hívtam őket, felvették, és mondták, hogy nagyon sok a dolguk jövő hét elejére biztos kész, jelentkeznek. Ok, rendben, várok, jövő hét eleje semmi. Nem hívnak. Újra elkezdem őket hívni, napokig semmi, 7-8 hívás/naponta. Majd nagy csoda folytán ,felveszik, újabb halasztás, valami hülye indokkal.

Lényeg, hogy a nulladik naptól számítva, nagyjából másfél hónap volt, amire kész lettek vele. De akkor is, már napi szinten 10x hívtam őket, mire egyáltalán felvették.

Lementem a gátlókért, szépen néztek ki, lefestették, ami apró alkatrész volt rajta, az kicserélték. Mondom, ok szuper, megnyugszom, megérte rá ennyit várni. Kifizettem, mondtam szeretnék róla számlát kérni (az a fajta vagyok, aki elteszi az autóval kapcsolatos számlákat egy mappába), - erre, jaaa, számláról nem volt szó, akkor egészen más az ár. Osztok szorzok, nem vagyok magam ellensége ok. Elhoztam.

Várnom kellett kb egy hetet, szóval ez már a 7. hét, mire a szerelő be tudta illeszteni a munkahetébe, a lábatlan autót, mivel ugye abszolút kiszámíthatatlan volt mikor kapom a végén már vissza a gátlókat.

Bekerültek. Hallelujah.

Megyek az autóért, öröm boldogság. Beül, vezet, kicsit keményebb, hú jó, tetszik. Majd másnap elkezdte ugyanazokat a tüneteket produkálni, amit előtte. Kopog, zajos, a keménység érzet is elszállt. Puff.

Felhívtam a katonamestert, hát azt mondja, vigyem vissza, megcsinálják garanciában. Mondom, tessék? Mikorra? két hét, nagyon sok a dolguk. Na mondom, hagyjál. Lepörgött előttem, hogy megint visszavinni a szerelőhöz, akinél közel két  hónapot állt az autó, és már hullott a haja tőle, plusz a szerelő se csokiért szedi ki újra a gátlót. Belemenni megint egy ilyen spirálba. Mondtam nem. Szóval mondtam neki, hogy egyszerűen úgy szar az egész ahogy van, amit csináltak. Jeleztem, hogy akkor szeretném visszakérni az ott hagyott összeget. Na azt persze nem lehet, ugye számlád nincs, és ezt tudta is, közölte, hogy nem is járt náluk a gátló, úgyhogy részéről akkor le van tudva a dolog.

Biztos ért hozzá, biztos biztos, lehet ezeket a gátlókat tényleg nem lehet felújítani, de akkor érted mondja meg, hogy nem lehet, nem vállalja, ne vesződj vele. A pénzért mindent vállal, csak épp ami kijön onnan, az sz@r. Ezen kívül a kommunikáció az elégséges szintet sem üti meg és akkor finoman fogalmaztam. 

Szóval én a helyedben kétszer is meggondolnám a felújítást. Lehet én egyedi eset vagyok.

Egy új korrekt szett, rugóval együtt 1000 EUR környékén kezdődik. Ma már biztos, hogy a felújítás is 100-120K. Én is úgy gondoltam, hogy jó lesz felújítva, de igazából a felújítással, csak elnyújtjuk az az időt, amíg a végső kidobásról nem döntesz, és akkor így-is úgyis új kell. Ha hosszabb időre tervezel az autóval, akkor szerintem érdemes egy új szett. (Tein, Bilstein B6, B8, Meister, Öhlings, de ezen kívül még sokféle van, pénztárca függően, állítható, keményíthető, telefonról vezérelhető, etc. )

Üdv,

Történet:

Válasz erre: @kobold #141454 

Szia,

Tanulság gyanánt leírom, én ugyanezt a kört jártam végig 2-3 éve. Felhívtam a Kárászyt, - mondta persze vigyem ki a gátlókat semmi akadálya. Mivel csak ugye annyit tudtam róla, hogy Bilstein gátlók.

Autó szerelőhöz elvisz, (nulladik nap). Gátlók kikerül (első nap). Ezek után vittem el hozzájuk a gátlókat, majd közölték, hogy ez nem javítható. Ugyanis...ez a gátló csak nevében és festésében Bilstein, nem több mint egy PR fogás. A gátlók vége, egybe van hegesztve,  úgyhogy ők mondták sorry nem vállalják. Semmi köze a piacon kapható B6, B8 szériákhoz, ez nem több tényleg mint egy erősebb gyári futómű, amihez a Bilstein a nevét adta.

Itt kezdődött a kálvária, mivel ugye az autó állt szerelőnél, lábak nélkül. Ezek után jutottam el a Katona "motorsporthoz". Lent vannak vidéken, az 51 út mentén. Nagy nehezen elértem őket, mondták persze vigyem le, megnézik mit tudnak tenni, mivel akkor már tudtam az infót, amit a Kárászyék mondtak, - mondták megnézik, vigyem le. OK.

Talán 3/4 nap lehetett amikor levittem. A műhely a falu végén van, két istálló között, egy nagyjából egy kupis pajta. De ki volt írta, hogy Bilstein Magyarországi Márkaszerviz, jó helyen járok. Mondta, hogy megcsináljál, leflexelik, ha szeretném keményítenek rajta, mondom ok szuper, hajrá. Megkérdeztem nagyjából mennyi idő, mondták nagyon sok a dolguk 2 hét. 20 ezer HUF áron vállalta darabját. Rendben. Az autó ugyebár áll a szerelőnél. Letelik a 2 hét, semmi, nem jelentkeznek. a 3. héten elkezdem őket hívni, semmi, nem vagyok az a nagy telefonon zaklató típus, 2-3 nem fogadott hívás, után már nincs pofám hívni, de semmi, vissza nem hív senki. majd a hét vége felé, amikor már napi minimum 7-8x hívtam őket, felvették, és mondták, hogy nagyon a dolguk jövő hét elejére kész, jelentkeznek. Ok, rendben, várok, jövő hét eleje semmi. Nem hívnak. Újra elkezdem őket hívni, napokig semmi, 7-8 hívás. Majd nagy csoda folytán ,felveszik, újabb halasztás, valami hülye indokkal.

Lényeg, hogy a nulladik naptól számítva, nagyjából másfél hónap volt, amire kész lettek vele. De akkor is, már napi szinten 10x hívtam őket, mire egyáltalán felvették.

Lementem a gátlókért, szépen néztek ki, lefestették, ami apró alkatrész volt rajta, az kicserélték. Mondom, ok szuper, megnyugszom, megérte rá ennyit várni. Kifizettem, mondtam szeretnék róla számlát kérni (az a fajta vagyok, aki elteszi az autóval kapcsolatos számlákat egy mappába), - erre, jaaa, számláról nem volt szó, akkor egészen más az ár. Osztok szorzok, nem vagyok magam ellensége ok. Elhoztam.

Várnom kellett kb egy hetet, szóval ez már a 7. hét, mire a szerelő be tudta illeszteni a hetébe, a lábatlan autót, mivel ugye abszolút kiszámíthatatlan volt mikor kapom a végén már vissza a gátlókat.

Bekerültek. Hallelujah.

Megyek az autóért, öröm boldogság. Beül vezet, kicsit keményebb, hú jó, tetszik. Majd másnap elkezdte ugyanazokat a tüneteket produkálni, amit előtte. Kopog, zajos, a keménység érzet is elszállt. Puff.

Felhívtam a katonamestert, hát azt mondja, vigyem vissza, megcsinálják garanciában. Mondom, tessék? Mikorra? két hét, nagyon sok a dolguk. Na mondom, hagyjál. Lepörgött előttem, hogy megint visszavinni a szerelőhöz, akinél közel két  hónapot állt az autó, és már hullott a haj, plusz a szerelő se csokiért szedi ki újra a gátlót. Belemenni megint egy ilyen spirálba. Mondtam nem. Szóval mondtam neki, hogy egyszerűen úgy szar az egész ahogy van, amit csináltak. Jeleztem, hogy akkor szeretném visszakérni az ott hagyott összeget. Na azt persze nem lehet, ugye számlád nincs, és ezt tudta is, közölte, hogy nem is járt náluk a gátló, úgyhogy részéről akkor le van tudva a dolog.

Biztos ért hozzá, biztos biztos, lehet ezeket a gátlókat tényleg nem lehet felújítani, de akkor érted mondja meg, hogy nem lehet, nem vállalja, ne vesződj vele. A pénzért mindent vállal, csak épp ami kijön onnan, az sz@r. Ezen kívül a kommunikáció az elégséges szintet sem üti meg.

Szóval én a helyedben kétszer is meggondolnám a felújítást. Lehet én egyedi eset vagyok.

Egy új korrekt szett, rugóval együtt 1000 EUR környékén kezdődik. Ma már biztos, hogy a felújítás is 100-120K. Én is úgy gondoltam, hogy jó lesz felújítva, de igazából a felújítással, csak elnyújtjuk az az időt, amíg a végső kidobásról nem döntesz, és akkor ígyis úgyis új kell. Ha hosszabb időre tervezel az autóval, akkor szerintem érdemes egy új szett. (Tein, Bilstein B6, B8, Meister, Öhlings, de ezen kívül még sokféle van, pénztárca függően, állítható, keményíthető, telefonról vezérelhető, etc. )

Üdv,

2020-05-27 22:54:31

kobold

Válasz erre: @gzugzu #141456 

Köszi szépen, őket is felhívom majd, kíváncsi vagyok, h ők mennyiért vállalják. 

2020-05-27 22:52:18

kobold

Válasz erre: @susu #141455 

Köszi a tippet és a videót, profik a srácok. Beszéltem velük 3 hét múlva kezdenek. 20e+Áfa/db a felújítás, az új árához képest nem is rossz.