Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Futómű kérdés    |   << vissza

Futómű kérdés

2018-06-11 8:35:32
Gyula

Gyula

Posztok: 419
Velünk: 2807 napja

Válasz erre: @chass #131187 

Köszi ! Kb erre számítottam,nem egyértelmű,hogy mindig a "gyári"a jobb.A gyártók sokszor csak az olcsóbb ár alapján választanak beszállítót,persze bizonyos minőségi szintig.

2018-06-10 23:44:49
chass

chass

Posztok: 78
Velünk: 3230 napja

Válasz erre: @Gyula #131166 
Szia!

Én nemrég építettem be 2007-es 1.8-as NC-mbe. Sokat gondolkoztam, hogy ez, vagy az Eibach, sőt már 2 éve vettem is egy Eibach-ot, de Lalee elkeserített a futómű állítás problémájával kapcsolatban és végül Ordune autójába került. Végül idén sok olvasgatás után kíváncsiságból, és egy kis merészségből inkább a Vogtland-et választottam, csak nem lehet annyira rossz, ha valaki ilyen régóta foglalkozik rugókkal. Az Eibach-ot más autóimból már jól ismerem, és ár alapján akcióban a Vogtland és az Eibach is 40eFt körüli.

A tapasztalatom természetesen csak a saját, gyári 1.8-as, közel 90ekm-t futott lengéscsillapítókra érvényes. Miután beépítettem, hát nem mondom, hogy nem voltam óvatos az első métereken, de nem hittem el, hogy mennyivel könnyebben (feszes, ugyanakkor komfortos is) ment át az első fekvőrendőrön. Hogy ez azért van-e, mert a gyári rugók már nem voltak az igaziak, vagy az ültetés, és a feszesebb, progresszív rugó okozza, nem tudom. Persze a legjobb az lett volna ha rögtön csináltam volna egy próbát az Eibach rugóval is, mert gondolom mindenki erre lenne most kíváncsi. Én azóta is maximálisan elégedett vagyok vele.

Egyébként itt vásároltam: http://www.vogtlandmagyarorszag.hu/

Az, hogy Vogtland vagy Eibach lenne a jobb, nem tudom, de szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy nem csak az árban, a minőségben sincs nagy különbség.

És egy kép a gyári majd a Vogtland rugóval:

Történet:

Szia!

Én nemrég építettem be 2007-es 1.8-as NC-mbe. Sokat gondolkoztam, hogy ez, vagy az Eibach, sőt már 2 éve vettem is egy Eibach-ot, de Lalee elkeserített a futómű állítás problémájával kapcsolatban és végül Ordune autójába került. Végül idén sok olvasgatás után kíváncsiságból, és egy kis merészségből inkább a Vogtland-et választottam, csak nem lehet annyira rossz, ha valaki ilyen régóta foglalkozik rugókkal. Az Eibach-ot más autóimból már jól ismerem, és ár alapján akcióban a Vogtland és az Eibach is 40eFt körüli.

A tapasztalatom természetesen csak a saját, gyári 1.8-as, közel 90ekm-t futott lengéscsillapítókra érvényes. Miután beépítettem, hát nem mondom, hogy nem voltam óvatos az első métereken, de nem hittem el, hogy mennyivel könnyebben (értsd komfortosabban) ment át az első fekvőrendőrön (sajnos a kapunktól 10 méterre van egy). Hogy ez azért van-e, mert a gyári rugók már nem voltak az igaziak, vagy az ültetés, és a feszesebb, progresszív rugó okozza, nem tudom. Persze a legjobb az lett volna ha rögtön csináltam volna egy próbát az Eibach rugóval is, mert gondolom mindenki erre lenne most kíváncsi. Én azóta is maximálisan elégedett vagyok vele.

Az, hogy Vogtland vagy Eibach lenne a jobb, nem tudom, de szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy nem csak az árban, a minőségben sincs nagy különbség.

Szia!

A tapasztalatom természetesen csak a saját, gyári 1.8-as, közel 90ekm-t futott lengéscsillapítókra érvényes. Miután beépítettem, hát nem mondom, hogy nem voltam óvatos az első métereken, de nem hittem el, hogy mennyivel könnyebben (értsd komfortosabban) ment át az első fekvőrendőrön (sajnos a kapunktól 10 méterre van egy). Hogy ez azért van-e, mert a gyári rugók már nem voltak az igaziak, vagy az ültetés, és a feszesebb, progresszív rugó okozza, nem tudom. Persze a legjobb az lett volna ha rögtön csináltam volna egy próbát az Eibach rugóval is, mert gondolom mindenki erre lenne most kíváncsi. Én azóta is maximálisan elégedett vagyok vele.

És egy kép a gyári és Vogtland rugóval:

Szia!

A tapasztalatom természetesen csak a saját, gyári 1.8-as, közel 90ekm-t futott lengéscsillapítókra érvényes. Miután beépítettem, hát nem mondom, hogy nem voltam óvatos az első métereken, de nem hittem el, hogy mennyivel könnyebben (feszes, ugyanakkor komfortos is) ment át az első fekvőrendőrön. Hogy ez azért van-e, mert a gyári rugók már nem voltak az igaziak, vagy az ültetés, és a feszesebb, progresszív rugó okozza, nem tudom. Persze a legjobb az lett volna ha rögtön csináltam volna egy próbát az Eibach rugóval is, mert gondolom mindenki erre lenne most kíváncsi. Én azóta is maximálisan elégedett vagyok vele.

És egy kép a gyári és Vogtland rugóval:

2018-06-09 17:06:22
simkor

simkor

Posztok: 629
Velünk: 3585 napja

Eibach a gyari Mazda, ha ultetni szeretnel szvsz olyat erdemes venni.

Történet:

Eibach a gzari Mazda, ha ultetni szeretnel szvsz olyat erdemes venni.

2018-06-09 15:57:51
Gyula

Gyula

Posztok: 419
Velünk: 2807 napja

Hi !

Srácok , van valakinek tapasztalata , megalapozott véleménye Vogtland  - 30 mm-es ültetőrugóról ? 

2006-os 2.0 NC -hez.

http://www.futomushop.hu/index.php?oldal=2&kat=4&termek=1960

Köszi !

Történet:

Hi !

Srácok , van valakinek tapasztalata , megalapozott véleménye Vogtland ültetőrugóról ? (2006-os 2.0 NC )

http://www.futomushop.hu/index.php?oldal=2&kat=4&termek=1960

Köszi !

2018-05-21 21:06:44

Beci11

Posztok: 271
Velünk: 3426 napja

Sziasztok!

Nincsenek valakinek eladó hátsó lengőkarjai(mind a 4), jó állapotúak nem szétrohadt szilentekkel?

2018-05-19 6:21:30
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5165 napja

Válasz erre: @Steel #130703 

8.30 körül beszél a dupla kereszt lengőkaros felfüggesztésről és az mx5-ről.

17.00 körül említi, hogy jön hozzájuk mx5 tesztautó. Az lesz az egyik következő videójuk.

aláírás

.

2018-05-18 22:49:01
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4022 napja

Válasz erre: @Nitzer #130696 

Néztem 2 percig, de nagyon unalmas volt. Hány percnél jön az érdekes?

2018-05-18 19:47:47
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5165 napja

Szerintem ez még nekünk, hátsó kerekeseknek is érdekes.

Lesz mx5 is 

aláírás

.

2018-03-29 13:41:28
uno1

uno1

Posztok: 1083
Velünk: 4174 napja

Sziasztok,

Xi kerben tudtok futóművest? Nem kell hogy olyan szupi legyen mint a montus, mert csak egy öreg off autón kéne nagyából rendbe tenni.c sak jól be van rohadva pár csavar.

Történet:

Sziasztok,

Xi kerben tudtok futóművest? Nem kell hogy olyan szupi legyen mint a montus, mert csak egy öreg off autón kéne nagyából rendbe tenni.

2018-03-23 16:28:47
GPali

GPali

Posztok: 737
Velünk: 2800 napja

Válasz erre: @Blaise #129138 

Én úgy tudom, hogy a rövid megy előre, igen. 

(amúgy rugó beszerelés után ajánlott egy futómű beállítás is)

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Válasz erre: @Blaise #129138 

Én úgy tudom, hogy a rövid megy előre, igen. 

2018-03-23 9:50:49
Blaise

Blaise

Posztok: 64
Velünk: 2585 napja

Sziasztok! Lenne egy sürgős kérdésem! Ültetőrugómnál a rövidebb megy előre és a hosszabb hátra???

aláírás

NA  1.8  1995   és 

NB  1.6  1999

2018-03-20 21:45:53
nrtomi

nrtomi

Posztok: 57
Velünk: 2625 napja

Sziasztok!

Futómű cserénél mi az, amit érdemes, és mi az, amit "kötelető"/muszáj cserélni? Csak hogy milyen költségekre számítsak.

Köszi,

nrtomi 

2018-03-06 11:22:21
Blaise

Blaise

Posztok: 64
Velünk: 2585 napja

Sziasztok! 

Lenne esetleg vkinek NA-ba hátsó használt, de jó lengéscsillapítója 1-2 db? (Tudom lehet kapni újat....)

aláírás

NA  1.8  1995   és 

NB  1.6  1999

2018-02-26 11:20:36
gzugzu

gzugzu

Posztok: 977
Velünk: 4636 napja

Válasz erre: @lexxx #128404 

Túl nagy a dőlés, vagy a széttartás. Én az első széttartásra gondolnék, de mindenképpen a futóműállítás a megoldás, akkor meg megnézik az összeset úgyis.

2018-02-26 10:28:46

lexxx

Posztok: 33
Velünk: 3363 napja

Az este kicsit közelebbről is szemügyre vettem a nyári szettem és a következőkre lettem figyelmes:

- a 2db kopottabb gumi belül egyérteműen kopottabb mint kívül, illetve belül fűrészfogas kopás is egyértelműen észrevehető (egyik esetében hallható is, másik alig észrevetően)

- a 2db kevésbé kopott egyenletesen van kopva

Mivel nem tudom hogy az előző tulaj felcserélte-e a kerekeket néha így próbálok rájönni a fűrészfogas kopás okára.

Kérdéseim:

- Jól sejtem hogy a hátsó kerekeken normális ha belül erősebben kopik a gumi a nagyobb dőlés miatt?

- Átlagos elsőkerekes autónál egyértelmű hogy az első kerekek kopnak jobban. Mi a helyzet az MX-5-el? Itt is jobban kopik az első a fékezések miatt vagy inkább a hátsó a gyorsítások miatt? (1.8 NB, átlagos vezetési stílus)

- Hajlamos az MX-5 fűrészfogasra koptatni a gumi belső oldalát, vagy nem jellmezőÜ Inkább futómű beállítási gond lehet?

- Hol jellemzőbb a fűrészfogas kopás? elől vagy inkább hátul?

Előre is köszönöm a válaszokat!

aláírás

NB AE #7489