BCapelluti
Velünk: 2718 napja
És a tapasztalatok szerint mennyire papírozható le?
nekem a Bilstein B16-nak van frankón TÜV-ös papírja, na cserélünk? :-D
Elvileg a Tein teljesen típus azonos, így nincs vele gond vizsgán sem, nekem legalább is nem volt vele bajom. @Jugo biztos tud pontos megfejtést is mondani.
Nem tudom ki, hogy van vele, de szerintem ebben az esetben egyértelműen a TEIN az ideális választás mégpedig az EDFC miatt. Hiába lehet állítani a keménységet, ha nehezen hozzáférhető, körülményes a folyamat, erre tökéletes megoldás: http://www.tein.com/products/edfcII.html
Utána már nem kell egyesével tekergetni, csak kényelmesen nyomogatni a gombokat.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni olyanoktól, akik már követtek el hasonlót. Adott egy gyárias NA, amin a következő hónapokban futóműfelújítást tervezek, összes szilent cseréje stb. Közben elkezdtem gondolkodni, hogy a gátlót és a rugót esetleg lecserélném valami kicsit komolyabbra. Eddig a Tein Street Advance Z-t nézegetem, de nincs tapasztalatom, hogy egyrészt ez mennyivel másabb/jobb a gyárinál, másrészt az állítható csillapítás tényleg érdemi változást tud okozni? Alapvetően azt szeretném, hogy a legpuhább állásban a magyar országutakon is viszonylag komfortosan tudjak túrázni, de a legkeményebb állás jelentsen tényleges pluszt egy pályanapon (Slovakiaring).
Amikor én vettem a futóművet, még nem volt opció lágyabb rugó, csak egy fix erősségűt lehetett rendelni (azaz adtak hozzá).
Van egy dualtech futómű, ami professzionális, abba na tekintetben, hogy egy az egyben ugyan az a meister felépítésével. Független magasság és keménység állítás, terepjárótól porban fekvő lowriderig, mindenféle lehetőséget tud ( magasság állításban iszonyúan nagy a skála benne) emellett most már lágyabb rugó-t is lehet rendelni, opcionálisan te választod ki milyennel küldjék, és így gyáriastól egész pályára való feszes állításig mindent tud.
De, olcsóbb mint a tesók, ezekkel a lehetőségekkel is olcsóbb mint a TEIN de jóval mint a Meister. És szerintem 1-1 ben felveszi a versenyt.
Nem kapok tőlük jattot, ez személyes véleményem - szerintem mindenki vegye számításba ezt a darabot is, ha futómű cserére kerül a sor.
2 év vegyses használat tuán is úgy működik és néz ki, mintha új lenne.
https://www.driftwor___1989-2005-58023.html
A Meister R-nek is van keményebb futóműve a CRD-nél, a CRD+. Vagy ha rengeteg a lóvé, akkor a GTi
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Nekem NA-ban majdnem mindennel volt tapasztalatom, teljesen felújított gyári, Koni sport, TEIN Monosport, Mesiter R zetta CRD, és vezettem TEIN Flex Z-s NA-t is. Ha utcára használnám és nem zavarna, hogy gyári magsságon van az autó, akkor a tökéletes full gyári a megfejtés, amikor rendbe lett téve a futómű, onnantól zseniálisan hozta a gyárilag tökéletesen kitalált karakterisztikát. Ha ültetnél, akkor Mesteir R és a Flex Z is maximálisan elég utcára, ha pedig versenyautó a cél akkor a Monosport lényegesen komolyabb cucc, mint a Koni, ellenben zömében utcai használatra nem igazán komfortos.
tenyleg erdemi valtozas, faszan meg lehet kemenyiteni vele. kozuton nekem kozepen van (8), autopalyan neha kemenyitek mikor oda tevedek (6) , kakucson meg 3 vagy 4 volt, lehet elbirt volna kemenyebbet is.
Kanyarban sokkal sokkal stabilabb, iranyithatobb es biztonsagosabbnak is erzodik nagyobb sebesseg mert nincs libeges. Fekezeskor bolintas csokken.
Nekem mikor bekerult akkor azt mondtam, hogy jobban megerte mint a feltoltes, elmenyben tobbet hozott. Igaz mar a gyari gatloim ratyik voltak..
Dani
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni olyanoktól, akik már követtek el hasonlót. Adott egy gyárias NA, amin a következő hónapokban futóműfelújítást tervezek, összes szilent cseréje stb. Közben elkezdtem gondolkodni, hogy a gátlót és a rugót esetleg lecserélném valami kicsit komolyabbra. Eddig a Tein Street Advance Z-t nézegetem, de nincs tapasztalatom, hogy egyrészt ez mennyivel másabb/jobb a gyárinál, másrészt az állítható csillapítás tényleg érdemi változást tud okozni? Alapvetően azt szeretném, hogy a legpuhább állásban a magyar országutakon is viszonylag komfortosan tudjak túrázni, de a legkeményebb állás jelentsen tényleges pluszt egy pályanapon (Slovakiaring).
montus futóműszerviz kft. budapest
Ertenek az mx5-hoz es meg tudják állapítani a hiba okát.
Eleg nehez látatlanban megítélni, de pl lehet szál szakadásos a hátsó gumid. Első körben egy gumis utána futomuves.