péve
Velünk: 6212 napja
Szilentet nem akartam cserélni, csak a futóművet szeretném úgy beállíttatni, hogy élvezetesebb legyen kanyarogni.
Szilentet nem akartam cserélni, csak a futóművet szeretném úgy beállíttatni, hogy élvezetesebb legyen kanyarogni.
A kezes bárány és a harapós farkas ötvözete
Tempós haladásnál is kiszámítható és tervezhető viselkedés.
Azzal csak rázni fog.
Ha nincs ültetve a kocsi akkor elöl csak kevés dőlést tudsz adni.
A kezes bárány és a harapós farkas ötvözete
Tempós haladásnál is kiszámítható és tervezhető viselkedés.
Szia,
mi a cél?
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miért nem lehet NB-n elöl -0.3 foknál nagyobb dőlést állítani?
És ha elöl ennyi, akkor mennyi legyen hátul? Mert ott viszont lehet -2.5 fokot is akár.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miért nem lehet NB-n elöl -0.3 foknál nagyobb dőlést állítani?
És ha elöl ennyi, akkor mennyi legyen hátul?
PU szilentekbol mit ajanlotok?
ezt talaltam, arban jo. Kerdes jo-e?
http://www.duraflexp___sis-bushes-106-p.asp
vagy rakjak uj "normal szilenteket? (azokbol milyet?)
(220ekm van a kocsiban, ultetve (igy vettem), 203ekm-rel vettem es elkezdtem hasznalni. most mar kovalyog :-( )
Nem tértek ki rá mit takart a felújítás... Az volt a gond, hogy összeszerelve vittem nekik és nem néztem felújítás előtt milyen volt a kirugózás. Két szilentet is cseréltek, mert csak annyi volt neki, másik kettőt is kéne. Szentlászló, Dobogókő és társai főleg kanyargok vele. Tehát hosszabb utakra, autópályára nem használom. Most tettem be sportive bilsteinket, kicsit még magasabb lett tőle a kocsi(kb 1-1.5cm) Keresek ültetőrugókat, de most nem látok normális használtat, 40-50k-ért újat most nem vennék.
Valaki tud érdemi infot adni? Vagy még senki nem látott normál gyári gátlót kirugózás közbe?
Más:
949 dual duty beállítás tényleg csak módosított gömbfejjlel kivitelezhető vagy gyárival is kiadja?
A dual duty-t be lehet állítani gyári gömbfejjel is simán, de ültetés nélkül a dőlés értékek nem lesznek meg. Nem tudom mire használod főként az autód, de ha döntően utcán akkor talán felesleges is a DD viszonylag aggresszív dőlése.
Valaki tud érdemi infot adni? Vagy még senki nem látott normál gyári gátlót kirugózás közbe?
Más:
949 dual duty beállítás tényleg csak módosított gömbfejjlel kivitelezhető vagy gyárival is kiadja?
Az renben van, most raktam be helyettük bilsteineket. Azok szépen kijönnek 6-8 mp alatt. Engem továbbra is annyi érdekelne, hogy a videon látható csigatempó gyári normál gátló karakterisztikának tudható be vagy elcseszték a felújítást? El szeretném adni őket, még van gari a felújításra, lengéscsillapító mérés is jó %-ra jobb is lett mint volt, de nem akarok senkit megszivatni, inkább előtte visszaviszem ha így nem jó.
Az renben van, most raktam be helyettük bilsteineket. Azok szépen kijönnek 6-8 mp alatt. Engem továbbra is annyi érdekelne, hogy a videon látható csigatempó gyári normál gátló karakterisztikának tudható be vagy elcseszték a felújítást?
A gatlok karakterisztikaja olyan, hogy befele kicsi a csillapitasuk, hiszen ebben az iranyban a rugo is az osszenyomas ellen dolgozik. Kirogozasnal viszont a rugoban eltarolt mozgasi energia leqdasat kell csillapitania. Onmagaban az, bogy a ket iranyba kulonbozoen viselkedik nem bogy problema, henem tervezesi parameter.
Bemértem őket míg be voltak szerelve. De az itthoni műszaki vizsgán is használt eusama módszer nem igazán alkalmas erre. Ok h ad egy százalékot, de ezt nagyban befolyásolja pld mennyire peres gumi van a kocsin, a rázópad lendítőkerekének mérete, kocsi súlya is nagyban befolyásolja. Ha mérés közben a kocsiban ülsz akkor érzésre azért kijön illetve a lengés diagramján is látható. De mindenki csak a százalékot nézi. A vizsgahelyek 80% >10 gépekkel dolgozik. Nálam viszonyleg fiatal 4 éves gép van. Százalékra megvan az 50 mindegyik, de érzésre nem az igazi. Azért kérdezem, hogy a gyári karakterisztikája milyen kirugózásra, mert az nem ok, hogy felújítják és közbe elcseszik a gyárilag kitalált csillapítást.
Rázópadon bérethetted volna őket amíg a kocsiban voltak. Mondjuk mégmost is lehet nyilván. Szerintem nincs bajuk max más csillapításúak lettek mint a gyári spec.
Az állítható/keményebb stabrúd befolyásolja a dőlést de az sincs ingyen, vannak dolgok amiken ront is egyben. Állítható stabpálca szükségtelen.
Rázópadon bérethetted volna őket amíg a kocsiban voltak. Mondjuk mégmost is lehet nyilván. Szerintem nincs bajuk max más csillapításúak lettek mint a gyári spec.
Na kiszedtem a felújított 700 km-t futott gyári gátlókat. Összenyomásra ok, de kifele tetú lassan jön. Ez normális nb gyári lengéscsillapítónál? http://videa.hu/vide___-mx-xxQEXCQ5IJcyTkfT
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék egy kis kanyarstablitás többletet. Gyárilag ugye elég magas a kocsi. 2-3 cm ültetéssen gondolkoztam, viszont az meg tetszik, hogy az úthibákon nem fekszik ki. Másik megoldás az áttítható stabrúd vagy stabpálca, mennyit befolyásolhat a kanyarba való bedőlésen gyári magassággal?
Na kiszedtem a felújított 350 km-t futott gyári gátlókat. Összenyomásra ok, de kifele tetú lassan jön. Ez normális nb gyári lengéscsillapítónál? http://videa.hu/videok/hirek-politika/vid_20170506_165559.mp4-mx-xxQEXCQ5IJcyTkfT
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék egy kis kanyarstablitás többletet. Gyárilag ugye elég magas a kocsi. 2-3 cm ültetéssen gondolkoztam, viszont az meg tetszik, hogy az úthibákon nem fekszik ki. Másik megoldás az áttítható stabrúd vagy stabpálca, mennyit befolyásolhat a kanyarba való bedőlésen gyári magassággal?
205/45 R16-os gumik gyári sportive felnin 2.1bar. Majd ha tudok rakok fel videot hogy pattog. Alig mentem vele tavaly június körül lett felújítva ég van gari is. Csak a francnak van kedve megint kiszedni a gátlókat....
Steel: Hát nem tudom, nekem audi 80 gázos gátlót elég nehéz volt összenyomni. Ez megy elég könnyen bemozdul azon a kb 3 centin amennyire a rugót összehúztam