simii16
Velünk: 3374 napja
Köszönöm uraim, tavaszig beszerzek egy garnitúra kerékanyát akkor.
Köszönöm uraim, tavaszig beszerzek egy garnitúra kerékanyát akkor.
Ez a gömbölyített anya pont lemezfelnihez való...
Sziasztok!
Remélem illik a témába. A Rota felnijeim csavarfészkébe csak 17-es hatlapfejű anyák férnek bele, vettem tehát egy garnitúra kerékanyát. Na most a helyzet az, hogy "gömbölyű" kúposakat kaptam. Nem tetszenek ezek nekem. Vennem kellene hozzá sima 60°-os kúpos szettet? Vélemény?
Sziasztok!
Remélem illik a témába. A Rota felnijeim csavarfészkébe csak 17-es hatlapfejű anyák férnek bele, vettem tehát egy garnitúra kerékanyát. Na most a helyzet az, hogy "gömbölyű" kúposakat kaptam. Nem tetszenek ezek nekem. Vennem kellene hozzá sima 60°-os kúpos szettet? Vélemény?
Sziasztok!
Remélem illik a témába. A Rota felnijeimbe csak 17-es hatlapfejű anyák férnek bele, vettem tehát egy garnitúra kerékanyát. Na most a helyzet az, hogy "gömbölyű" kúposakat adtak nekem. Nem tetszenek ezek nekem. Vennem kellene hozzá sima 60°-os kúpos szettet? Vélemény?
Sziasztok!
Remélem illik a témába. A Rota felnijeim csavarfészkébe csak 17-es hatlapfejű anyák férnek bele, vettem tehát egy garnitúra kerékanyát. Na most a helyzet az, hogy "gömbölyű" kúposakat adtak nekem. Nem tetszenek ezek nekem. Vennem kellene hozzá sima 60°-os kúpos szettet? Vélemény?
Szia. Van egy jó kis Racing Beat kanyarstabim, állítható kutyacsontokkal. Továbbá egy PU szilentszett is jót tesz a futóműnek. Az is van eladó nekem.
EUNOS ROADSTER V SPECIAL
Srácok, köszönöm az infókat, nekem is szimpibb a coilover, de egyelőre úgy érzem maradok a rövidebb rugó + hozzá illő keményebb gátló párosításnál (aztán később lehet, hogy azt mondom f*ck this sh!t és Tein... :D).
A kanyarstabis ötlet tetszik, köszi, ez lesz majd a kövi upgrade
Srácok, köszönöm az infókat, nekem is szimpibb a coilover, de egyelőre úgy érzem maradok a rövidebb rugó + hozzá illő keményebb gátló párosításnál (aztán később lehet, hogy azt mondom f*ck this sh!t és Tein... :D).
A kanyarstabis ötlet tetszik, köszi, ez lesz majd a kövi upgrade
Sziasztok és B.Ú.É.K.!
Az alábbi dilemma "kínoz" engem az új évben (first-world-problems tudom... :D):
Szeretném a csont-gyári futóművet a kis Mia alatt upgradelni (1.6l NB 2000-es évj.), de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. A célom alapvetően az lenne, hogy a mostani (egyébként kiváló) úttartást és kanyarstabilitást felfejlesszem kicsit. Az autó nem daily-driver, csak jóidőben használnám, kvázi-szezonban (most garázsban pihen).
Szóval ami felmerült a fejemben, mint lehetséges opciók (egy Eibach Pro-Kit-em már van...):
1) a gyári gátlót felkeményíteni + Eibach Pro-Kit
2) Bilstein B6 + Eibach Pro-Kit
3) Koni gátló (narancssárga) + Eibach Pro-Kit
4) Tein (vagy más) coilover-szett
5) esetleg egyéb megoldás/kombó (akár gátló, akár rugó, akár állítható megoldás tekintetében)?...
Segítségeteket, véleményeteket, esetleg tapasztalataitokat előre is köszönöm!
Üdv.:
G.
Ha akarod, akkor 4. pont.
Ha csak annyit szeretnél, hogy ne billegjen, akkor kanyarstabi.
ha ültetni szeretnél, akkor rugó (de csak a telóval kompatibilis keménységű, mert a kemény rugó, puha teló a legrosszabb amit tehetsz).
A Bilstein B6 asszem kb 30%-al keményebb, mint a normál, de hogy ehhez pont jó-e az Eibach Pro azt nálam okosabb kell, hogy megválaszolja. :-)
De itt is igaz, hogy kis pénz kis foci...és (sajnos) mindig az van, hogy kicsivel többért sokkal jobbat adnak.
A sok sok okoskodás (és pénz) végén ugyanoda jutsz mint Ordune: és veszel egy Meister-R / Tein / akármi minőségi cuccot. :-)
Szia, én elég sok mindent kipróbáltam az NA-ban, és egyértelműen a 4. opció hozott minőségi megoldást.
Persze, ez a legköltségesebb, de szerintem nagyon megéri.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Aki nagyon bele akár ebbe a témába merülni, van egy olcsó NB alól kikapott lengescsillapito szet eladó hozzá.
Sziasztok és B.Ú.É.K.!
Az alábbi dilemma "kínoz" engem az új évben (first-world-problems tudom... :D):
Szeretném a csont-gyári futóművet a kis Mia alatt upgradelni (1.6l NB 2000-es évj.), de nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. A célom alapvetően az lenne, hogy a mostani (egyébként kiváló) úttartást és kanyarstabilitást felfejlesszem kicsit. Az autó nem daily-driver, csak jóidőben használnám, kvázi-szezonban (most garázsban pihen).
Szóval ami felmerült a fejemben, mint lehetséges opciók (egy Eibach Pro-Kit-em már van...):
1) a gyári gátlót felkeményíteni + Eibach Pro-Kit
2) Bilstein B6 + Eibach Pro-Kit
3) Koni gátló (narancssárga) + Eibach Pro-Kit
4) Tein (vagy más) coilover-szett
5) esetleg egyéb megoldás/kombó (akár gátló, akár rugó, akár állítható megoldás tekintetében)?...
Segítségeteket, véleményeteket, esetleg tapasztalataitokat előre is köszönöm!
Üdv.:
G.
:-D. Rally miata :-D
Vagy-vagy. Vegyél mellé egy kényelmes autót és azzal menj messzire. S-Merci, Audi A8 meg ilyesmi
Vagy-vagy. Vegyél mellé egy kényelmes autót és azzal menj messzire. S-Merci, Audi A8 meg ilyesmi