Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Futómű kérdés    |   << vissza

Futómű kérdés

2016-04-02 19:31:35
FBence

FBence

Posztok: 199
Velünk: 3249 napja

Sziasztok!

Ezekről a teleszkópokról vélemény esetleg tapasztalat van valakinek?

KYB (kayaba) New SR Special + Espelir ültetőrugók

Történet:

Sziasztok!

Ezekről a teleszkópokról vélemény esetleg tapasztalat van valakinek?

KYB (kayaba) New SR Special

2016-03-31 19:20:15

Beci11

Posztok: 271
Velünk: 3426 napja

Sziasztok!

Ezekkel a szilentekkel kapcsolatban van valami tapasztalat?

http://www.ebay.com/___c:g:0aMAAOSwBadTohb0

Vagy ez? Ebbe van diffi szilent is.

http://www.ebay.com/___b:g:0Z4AAOSwEppUSlZF

Történet:

Sziasztok!

http://www.ebay.com/itm/Mazda-MX5-Eunos-Miata-Front-Rear-Suspension-Chassis-Bush-Set-Black-PU-/251598430476?hash=item3a946f610c:g:0aMAAOSwBadTohb0

Sziasztok!

http://www.ebay.com/itm/Mazda-MX5-Eunos-Miata-Front-Rear-Suspension-Chassis-Bush-Set-Black-PU-/251598430476?hash=item3a946f610c:g:0aMAAOSwBadTohb0

Vagy ez? Ebbe van diffi szilent is.

http://www.ebay.com/itm/Mk2-Mazda-MX5-Eunos-Miata-BIGGA-Suspension-Chassis-Bush-Set-Red-PU-/262079493211?hash=item3d0527b45b:g:0Z4AAOSwEppUSlZF

2016-03-25 14:46:33

Gudea

Posztok: 71
Velünk: 3319 napja

Minap lecseréltem a futóművemet (Bilstein B12) és az a gondom, hogy a hátsó tengelyen nem ül le kellő mértékben (elöl tökéletes). Kiszerelve gymás mellé téve a két gólyalábat egyértelmű az a kb. 3cm. Minden futómű csavart terhelt állapotában húztam a megfelelő nyomatékra. Mi lehet a gond? 

2016-03-21 19:34:19
petbalog

petbalog

Posztok: 148
Velünk: 3361 napja

Sziasztok!

NB/NBFL lengéscsillapítók csereszabatosak? Eldurrant a jobb elsőm az NBFL-ben és egy bontódó NB-ből vennék a helyére gyárit. Van esetleg valami különbség közöttük, vagy teljesen ugyanaz? Rugó nem számít, mert megy rá az Eibach Pro kit ugyanúgy.

Előre is köszi!

2016-03-15 18:27:40
simkor

simkor

Posztok: 629
Velünk: 3585 napja
bog_josi, 2016-03-15 18:11:49

Sziasztok!
Le szeretném ültetni picit a miatám. Két megoldás közt "vacilálok":

- Eibach Pro Kit

vagy gátló+rugó szett

- Koni Srt.T Kit (H&R ültetőrugóval)

Kérlek, akinek van tapasztalata a Koni-val az ossza meg a véleményét. Kárászy-s akció keretében most 119e-ért hozzá lehetne jutni a szetthez, ami megfontolandó (Eibach Pro Kit meg 43e kb.)
Köszönöm!

Nekem OFF autóban volt Koni STR.T szett, egy év két hónap után fel kellett újítani. Lindor csinálta, csak azt tudom írni, amit ő mondott : ez mar látszik, hogy nem eredeti japán gyártmány, ugyanolyan a belseje mint a torok LIP-nek. Lehet, ez csak a Renault csillapitokra vonatkozott, en inkább TOKICO vagy TEIN csillapitot raknek bele vagy rugó plusz bilstein felújítva Katonaeknal
2016-03-15 18:11:49
bog_josi

bog_josi

Posztok: 122
Velünk: 3400 napja

Sziasztok!
Le szeretném ültetni picit a miatám. Két megoldás közt "vacilálok":

- Eibach Pro Kit

vagy gátló+rugó szett

- Koni Srt.T Kit (H&R ültetőrugóval)

Kérlek, akinek van tapasztalata a Koni-val az ossza meg a véleményét. Kárászy-s akció keretében most 119e-ért hozzá lehetne jutni a szetthez, ami megfontolandó (Eibach Pro Kit meg 43e kb.)
Köszönöm!

aláírás ...ne gondolkodd túl a dolgokat...ÉLVEZD!
2016-03-11 10:42:38
Red Sun Service

Red Sun Service

Posztok: 972
Velünk: 3933 napja
FBence, 2016-03-11 0:11:36

Sziasztok!

Biztos sokadjára teszik fel ezt a kérdést, de egyértelmű választ nem találtam itt fórumon, illetve a másik hogy néhány post (amiből talán el lehetne indulni) jó pár éves, azóta változhattak a vélemények is. Tehát pályázgatni - persze nem vérprofi szinten- milyen teleszkópokat ajánlotok?

Gyári Bilstein ? Bár ezek nagy része elvileg szét van rohadva és felújítást igényel. Olvastam Tein Street advance-ról is,  aztán van olcsóbb Rokkor is szóval ötletem sincs... Fontos lenne az ár/érték arány és nem az 500-600e Ft-os kategória a cél.

Kakucsringen jól mozgott Hunya illetve Bird autója, esetleg azokról valami infó? smile

Köszi előre is !

Van polcon egy K-Sport új szettem NB-be, Tein Street Flex NC-be. Akciós mindkettő

aláírás Japán autókra specializálódott szerviz és tuningműhely. Felnik, fékek, futóművek, alkatrészek stb.
2016-03-11 8:58:35
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6063 napja
FBence, 2016-03-11 0:11:36

Sziasztok!

Biztos sokadjára teszik fel ezt a kérdést, de egyértelmű választ nem találtam itt fórumon, illetve a másik hogy néhány post (amiből talán el lehetne indulni) jó pár éves, azóta változhattak a vélemények is. Tehát pályázgatni - persze nem vérprofi szinten- milyen teleszkópokat ajánlotok?

Gyári Bilstein ? Bár ezek nagy része elvileg szét van rohadva és felújítást igényel. Olvastam Tein Street advance-ról is,  aztán van olcsóbb Rokkor is szóval ötletem sincs... Fontos lenne az ár/érték arány és nem az 500-600e Ft-os kategória a cél.

Kakucsringen jól mozgott Hunya illetve Bird autója, esetleg azokról valami infó? smile

Köszi előre is !

Futómű topicban ezer vélemény van, szerintem ne várj koplett összefoglalót senkitől. :-)

Keress rá, olvasgass.

Nyilván a drágább jobb, itt is igaz.

Ami fontos, hogy ha nem félmegoldást akarsz, akkor ne ültetőrugóban gondolkodj.

Tein Street Advance: RAttila topicja.

Boogie topicja: Meister R

Enyém: Bilstein B6 (újonnan) + Katona átalakította, plusz Flyin Miata rugók. (de ez sem olcsóbb, mint mondjuk a Tein)

aláírás May the Fairy be with You!
2016-03-11 0:11:36
FBence

FBence

Posztok: 199
Velünk: 3249 napja

Sziasztok!

Köszi előre is !

Történet:

Sziasztok!

Gyári Bilstein ? Bár ezek nagy része elvileg szét van rohadva és felújítást igényel. Olvastam Tein Street advance-ról is,  aztán van olcsóbb Rokkor is szóval ötletem sincs... Fontos lenne az ár/érték arány és nem a 500-600e Ft-os kategória a cél. :)

Köszi előre is !

Kakucsringen feltűnő volt a Hunya illetve Bird autója

2016-02-28 12:05:52
varga-gabor

varga-gabor

Posztok: 1027
Velünk: 3701 napja
simii16, 2016-02-28 11:41:16

Sziasztok!

Eltört excenteres csavart hogyan lehet kigyilkolni a lengőkarból? Próbáltam az ép oldala felől kitekerni, de nem igazán akar megmozdulni, illetve próbáltam kiütni is. Rengeteg csavarlazító segítségével persze, de nem jutottam semmire. Van erre valami bevált módszer? 

Szia. Flex és szilent csere. Belerohadt a csavar a fém hüvelybe

aláírás

EUNOS ROADSTER V SPECIAL

2016-02-28 11:41:16
simii16

simii16

Posztok: 121
Velünk: 3334 napja

Sziasztok!

Eltört excenteres csavart hogyan lehet kigyilkolni a lengőkarból? Próbáltam az ép oldala felől kitekerni, de nem igazán akar megmozdulni, illetve próbáltam kiütni is. Rengeteg csavarlazító segítségével persze, de nem jutottam semmire. Van erre valami bevált módszer? 

2016-01-21 23:56:58

Gudea

varga-gabor, 2016-01-21 23:16:50

http://m.ebay.co.uk/___390152810?nav=SEARCH

Igen, a sachsot néztem, ha más nincs, az lesz. Csak furcsállom, hogy a Bilstein nem is kínál ehhez a típushoz. Csak az alaphoz, illetve a csúcshoz.

Ez a powerflex f@sza lehet, csak nem ér annyit, mint amennyibe kerül.

2016-01-21 23:16:50
varga-gabor

varga-gabor

http://m.ebay.co.uk/___390152810?nav=SEARCH

aláírás

EUNOS ROADSTER V SPECIAL

2016-01-21 20:41:37
varga-gabor

varga-gabor

Gudea, 2016-01-21 18:05:13

Ma jöttek meg a Bilstein B8 gátlóim. Nem voltam biztos benne, hogy jár e majd hozzá porvédő, de reménykedtem. A dobozban nem volt. 

Azt tudja esetleg valaki, hogy honnan tudok normális minőségben/árban hozzá szerezni?

A sachs a legolcsóbb. De nem tudom hogy bírja.

aláírás

EUNOS ROADSTER V SPECIAL

2016-01-21 18:05:13

Gudea

Ma jöttek meg a Bilstein B8 gátlóim. Nem voltam biztos benne, hogy jár e majd hozzá porvédő, de reménykedtem. A dobozban nem volt. 

Azt tudja esetleg valaki, hogy honnan tudok normális minőségben/árban hozzá szerezni?