Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    NA alkatrész    »    Lefojtott motor újraélesztése    |   << vissza

Lefojtott motor újraélesztése

2009-10-17 17:18:33
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5884 napja

:D Nem. Úgy tudom, az még pont jó minden oktánszámhoz. A 14 előttire gondoltam :D

Sajnos az ilyen jellegű tudásom is bővítésre szorul, ezért bocs, ha hülyeséget írok. Úgy képzelem el, hogy a magasabb előgyújtás ugye egy nagyobb nyomású keveréket gyújt meg, aminek, talán magasabb is lesz a égési hőmérséklete. A gyertya hőtágulása talán így nagyobb lett, és így belemart a szorosabban meghúzott menetbe.

De persze ez így biztos hülyeség, mert akkor, már a hegerfej is készen lenne jól.ok

2009-10-16 9:16:32
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 7001 napja

Na látod nekem erről foglmam sincs,de valoszinüleg úgy lehet ahogy mondod. smile

Miért szerinted sok volt a 14fokos előgyujtás? smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2009-10-16 0:03:08
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5884 napja

Köszi a tippet Bird! A hengerfejbontós megoldás első lépése is kb hasonló lenne: hengerfej hevít-gyertya vízbe lóg, "aztánmindegyszerrehórukk!!!". Ezen a hosszú héten kicsit feldobtál, mert legalább vkiről tudok, akinek sikerült.

A mostani időszak nálam néhány fémipari,forgácsoló és szerszámkészítő céggel való közös munkáról szólt, és a hétvégére terveztem egy célszerszám kitömbszikrázását tömör KO40-es csapágyanyagból, melyet esetleg helyben le is hőkezeltetek. Már olyat is mondtak, hogy törjem össze a porcelánt, aztán akkor hozzáférek bikább kulccsal is.

A többi gyertyát is kemény volt megindítani, és nagy nyekkenéssel mozdultak meg. Bird, neked ez a berohadás véletlen nem akkoriban volt amikor olyan iszonyú magas volt az előgyújtásod? Vagy mitől következik ez be?

2009-10-15 10:18:44
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 7001 napja

A gyertya beragadás nem vicces dolog.

Én is, szívtam vele nem is olyan rég.

Kb én is ilyen arányban amortizáltam le az össze gyertyakulcsot, ami otthon volt.

Ezután kaptam egy igen durva darabot és azzal sikerült megindítanom,de kellett módosítanom az erőkaron, és végül kijött.

Addig nincs szerintem annyira nagy gond, amíg nem a gyertyát darálod le.

Próbálj szerezni, valami igazán bika kulcsot, vagy melegítsd be a motort, és hűtősprayel nyomasd le a gyertyát. Ez nem tudom,hogy ó ötlet e, de most jobb nem jutott az eszembe. smile

aláírás Kilinccsel elöre:)