GPali
Velünk: 2941 napja
Na tulaj kolégáknak talán irreleváns de az EUDM 1.6 nbfl-ben is enyhén jobbra áll be gyárilag.
Touge Runnerz
Na tulaj kolégáknak talán irreleváns de az EUDM 1.6 nbfl-ben is enyhén jobbra áll be gyárilag.
Touge Runnerz
En valahol azt olvastam h piac függő is az alapbeállítást. Melegebb országokban (USA-t írtak példaként) közép alatt, hidegebb helyeken (Canada) közép felett áll. Így megnyugtatóbb a usernek
Én annó pont asszem a te vagy Gyéé írását találtam a témában aki kutatta ezt és a vége az lett ez így jó.
Akkor megnyugodtam ez ilyen. De most már két NA tulajjal találkoztam akik azt mondták középen van a mutató. Hozzá teszem egyik sem gyári autó.
Nekem 2 NA volt eddig egyik az 96-os 90 le 1.6 másik a mostani 94-es 1.8 mind kettőben kicsit jobbra áll kb egy mutatónyit. :/
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz
Én úgy tudom h a 94 fölötti NA-knál van az hogy a középtől enyhén jobbra áll be a mutató, míg mimden másnál inkább enyhén balra.
Nekem enyhén jobbra áll mindenesetre.
Sziasztok
Eddig azt gondoltam normális ,hogy NA-ba nem középen áll a vízhőfok műszer. Most viszont volt akinek mégis ott van.
Közvélemény kutatást indítanék szóval akinek NA van üzemi hőfokon hol áll a vízhőfok?
Illetve ha valaki már járt így és megoldódott ,hogy sikerült neki?
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz
Utólag hülye voltam igen, hogy nem néztem vételkor a CAS környékére, szerencsére leparkolás után posszant el a cső. Az biztos hogy gyakrabban fogok benne járni mint az előző tulaj, már csak azért is mert nem akarok mégegyszer órákig a motor és a tűzfal között katatni :D
Köszi a tapaszalatot! Szerencsére annál gyakrabban "járok" a motortérben, hogy egy CAS folyást ne vegyek észre időben, és megenné a gyári csövet
Én az a túlgondolós fajta vagyok :D Szóval lehet, hogy a gumicsövekre kéne valami védőborítás? :D (Csak vicceltem... félig... :D)
Pl. most az is eszembe jutott, hogy kéne hűtőrendszerbe is nyomásmérő, nem csak olajhoz. Így hamarabb észrevenném, ha hűtővizem elmenne valahol/rossz a "kupak"... :D
Touge Runnerz
Csak hogy én is dobjak egy kis tapasztalatot a témához. 2 hónapja cseréltem radiátor csövet szilikonra, sima bilincsel és semmi baja. Plusz ha CAS megint eresztene gyári cső ugyanúgy megadná magát az olajtól. Nem kell ezt ennyire túlgondolni szerintem.
köszi a választ!
igen, ez a rugós bilincs tűnik a számomra is a megbízhatóbb megoldásnak - és remélhetőleg elég széles is ahhoz, hogy a gumiba ne vágjon bele
Ja innen lemaradt a vége: gyári gumicsöveket rendeltem, és úgy néz ki sikerül rugóbetétes csigamenetes bilincset beszerezni. (Rugóbetétes elvileg azért jó, mert egy bizonyos szintig a tágulást a rugóbetét "veszi föl", így a szorítóerő közel konstans marad - nyílván, ha túlfeszítem, nem lesz jó). Várhatóan majd csak januárban zavarom ezzel az itthoni viszonteladót, ha valakinek kellene esetleg, addig szóljon, írjon. Mérettől függően kb. 700-800 Ft körül van darabja.
https://www.normagro___ucts/norma-torro-wf/
Lehet, hogy kicsit túlzás, de ez a bilincs tutira jó lesz.
Touge Runnerz
Szia!
cső anyaga szerintem egyéni ízlés kérdése, szilikonból is biztos van már minőségi mx5-höz való szett, az talán nem lesz akadály
Azt előre végiggondolhatod, hogy:
- gyári marad-e az üzemi nyomás? - ha emeled, akkor cső+ bilincs is lehet jobb mint a gyári
- zavar-e, ha időnként végig kell menni a kocsin, ellenőrizni a csavaros bilincseket?
Pályanapnál meg alapból is úgy készülsz, hogy ellenőrzöd az egész rendszert és van nálad anyag, hogy bármikor újra tudjad tölteni a rendszert!
Közelgő motorcserémet szeretném kiegészíteni hűtőcsövek/bilincsek cseréjével. Coolant reroute is lesz, az ahhoz való spéci cső (termosztát-hűtő) gumi lesz (Gates 22436). A többit érdemes szilikonra cserélni, vagy rendeljem a gyárit? Külföldi oldalakon olvasni hideget-meleget (pl. "szilikon csövet elvágja a bilincs", "gyári jó volt 20 évig, jó lesz megint", "gumicső gyorsabban elfárad, szilikon örökélet", stb.).
Bilincseknél is érdekelne a véleményetek/tapasztalatotok. Gyári rugós, fogóval szenvedős; vagy csavarozós "csigamenetes"? Ebből az utóbbiból létezik rugóbetétes, ezt próbálom felkutatni, hogy itthon lehet-e ilyet szerezni. Itt a külföldi fórumok vitája arról szól, hogy a gyári bilincs tud nyílni, ahogy tágul a cső, a normál csigamenetes meg nem, egyesek szerint ez el fogja vágni a csövet.
Touge Runnerz
fogalmam sem volt mik lehetnek azok és gyors megoldás kellett úgyhogy én levakoltam egy benzincsővel... feleslegesen
szép . Akkor legjobbkor cserélted. Az új Nissens hűtőmön a 2 alsó becsatlakozás az automata váltós olaj hűtőhöz van. Kiyoutuboztam
a hűtő műanyag részével kapcsolatban nekem is volt tapasztalatom, igaz én megelőztem a bajt mert nem az út szélén rohadtam le az autóval miatta:
a néhai csonk helye.. csak le akartam húzni a csövet, mely a képen látható módon sikerült különösebb erőlködés nélkül