tamasx
Velünk: 6175 napja
Sziasztok,
Most volt időm kicsit jobban foglalkozni a problémával, amit korábban részletesen leírtam, de összefoglalva, álló helyzetbe 105C fokig melegedett a kocsi, erős menetben menetszéllel terhelés alatt is elkezdett felkúszni a mutató.
Köszönöm a sok tanácsot, sokat segítettetek.
Mivel a termosztátot cseréltem, a hűtő szerintem nem volt olyan rossz állapotban, bár a teteje már nem az a erős fekete. Korábban ugye olvastam hogy a hűtő műanyag része fárad el barnás lesz és elrepedhet. Ezért beszereztem egy új hűtőt Nissens után-gyártottat. Infrás hőmérővel kimértem hogy a vízhűtőventilátor oldal kb 15C-20C fokkal kevesebb mint a klímahűtőventillátor oldal, szóval a gyanúm az volt hogy ott van vagy eldugulva a hűtőm, vagy sok a retek, vagy valami miatt nem annyira homogén a dolog.
Szétszerelés után valóban meglepődtem mennyi retek volt a hűtőventillátor által szívott részen. Jól mondom ugye ezek szívják be a levegőt? A hűtő szerintem rendben van, csak ki kellene pucolni, erre milyen folyadékot, módszert javasoltok, tényleg iszonyatos mennyiségű retek van még benne, hogy habtisztítóval, ecsettel és erős vízsugárral próbáltam kimosni. Beraktam az új Ninssenst, amin volt két bemenet az alján, külön körön, olajhűtő?, ezt kötötte már be valaki?
A klíma hűtőm sincs valami szép állapotban 17éves . Leszedtem az alsó burkolatot és amíg kint volt a vízhűtő addig próbáltam rendbe rakni, elölről, hátulról.(mint a csajomat :D) Hát kijött vagy 15 légy/darázs/lepke és egyéb tetem. Sajnos a lamellák sincsenek már olyan tuti állapotban. Cserélt már valaki klíma hűtőt ? Drága mulatság?
Visszaszerelve minden, feltöltve 2(fagyi):3(víz) arányú hűtőfolyadékkal minden frankó, nem melegszik alapjáraton. A gumicsöveket nem cseréltem, mert sehol nem találtam ahol gyorsan beszereznék, Hűtőgumicsövet IL eln kívül hol szoktatok venni?
Még egy kérdés: A gyári hűtő alján függőlegesen és a tetején vízszintesen lévő szivacs természetesen már szét volt rohadva. Lógott, mállott. A Nissens-en nyilván nincs ilyen extra, gondolkodtam, hogy pótolnám valahogy, bár nem tudom milyen ragasztót és anyagot használnék. Csinált már valaki ilyet, mennyi értelme lehet? Sajna mivel nem egy időt álló dolog, most nem foglalkoztam vele.
Köszi mindent.
ÜDv
Tamás