Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Hűtő gondok, segítséget kérek...    |   << vissza

Hűtő gondok, segítséget kérek...

2018-06-18 10:57:49
simkor

simkor

Posztok: 629
Velünk: 3726 napja

Válasz erre: @Nyiri #131365 

https://www.mishimoto.eu/lifetime-warranty/

Itt tudod ervenyesiteni, online regisztralod es adnak helyette egyet (erdemes a szallitasra is odafigyelni, nehogy tobb legyen, mint egy ujat venni)

2018-06-18 10:27:19
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4128 napja

Válasz erre: @Nyiri #131365 

Gondolom, hogy viszonteladó független, de abban biztos vagyok, hogy egy másik kereskedő nem fogja intézni a garanciát.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2018-06-18 9:24:41
Nyiri

Nyiri

Posztok: 692
Velünk: 3054 napja

Valaki érvényesített már Mishimoto örökgaranciát? Azt hazai forgalmazónál is lehet? Moss miatatól vettem mert sűrgősen kellett is itthon 3 hétre mondták. 

Az örök garancia az viszonteladó független nem?

2017-12-03 10:21:07
gzugzu

gzugzu

Posztok: 978
Velünk: 4777 napja

Ne legyen igy, de sok esetben a trutyis hutofolyadek es futeshiany hengerfejtomites hibara utal.

Ha ki akarod mosni, akkor mosd egyben az egesz rendszert. Ha megis a futoegyseget, akkor ne arrol huzd le a gumicsoveket, hanem a motorrol a masik veget. Konnyu kart tenni a rez csovekben es sokszor ra van egve a gumi.

Ecet jo lehet. Szoktak irni meg a trisot. Na azt nem ajanlom. Egyszer probaltam off auto hutojen, de megnyultak tole a gumi elemek.

2017-12-03 9:02:19
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6351 napja

A kesztyűtartó mögötti csövet azértnézd meg nincs-e lecsúszva.

Lalival elmélkedtünk egyszer h mitől tűnik el jellemzően NA-ban a fűtés és gyanús még a fűtőpanel körüli tömítőszivacs elporladása is. Erre ki lehetne találni vmi DIY megoldást de nem találtam normális felragasztható szivacsot.

Történet:

A kesztyűtartó mögötti csövet azértnézd meg nincs-e lecsúszva.

Lalival elmélkedtünk egyszer h mitől tűnik jellemzően NA-ban a fűtés és gyanús még a fűtőpanel körüli tömítőszivacs elporladása is. Erre ki lehetne találni vmi DIY megoldást de nem találtam normális felragasztható szivacsot.

2017-12-02 15:06:32
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 4105 napja

Válasz erre: @mester #125434 

én anno ezt olvastam el, mielőtt nekiláttam foglalkozni a problémával, így legalább nem vettem hűtőtisztító adalékot smile

http://4x4barangolas___a-mosas-oblites.html

2 hete eceteztem egy régi Swiftet, probléma nélkül működött

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2017-12-02 14:23:00
mester

mester

Posztok: 889
Velünk: 5574 napja

Válasz erre: @csabihal #125431 köszönöm...igen,igazatok van,lehet hogy nem figyeltem egész nyáron,csak úgy gondoltam minden oké sad hááááát,lehet megpróbálom valami tisztító folyadékkal,mert vasárnap jön a hó,én meg mennék hóban bohóckodni smile és ezt a kiszedős projektet meghagyom két ünnep közé. Ha nem segít a kemikália...

2017-12-02 14:03:21
csabihal

csabihal

Válasz erre: @mester #125430 

hát én NBFL-t szedtem szét, ott bontani kellett műszerfalat, más megoldás esélytelennek látszott sad

NA-nál ilyen a sofőr oldaláról:

ami jónak tűnik, hátha oldalra ki tudod húzni, de ugye ennyi hosszú csövet nem lesz egyszerű áthúzni a tűzfalon...

ha elvágod a meleg/felső/bemenő csövet is, és toldod mint az alsó ahogy van gyárilag, úgy működhet 

amúgy amit írtál - hogy fűtés kapcsolása nélkül nem volt koszos a hűtővíz, majd amikortól használtad már elkezdett koszolódni -

az azért érdekes nekem, mert Mx5-ben nincs fűtéscsap =>

az utastéri radiátoron (gyári állapotban) mindig áramlik át víz. És azért nem fúj meleget, mert egy leffentyű elzárja a levegő útját a fűtőradiátortól.

mielőtt szétszednéd a műszerfalat én a helyedben bizton megpróbálnám levenni ismét a fűtőradiátor csöveit, és beleönteni vmit, ami kioldja a dugulást 

Történet:

hát én NBFL-t szedtem szét, ott bontani kellett műszerfalat, más megoldás esélytelennek látszott :(

ami jónak tűnik, de ugye ennyi csövet nem lesz egyszer áthúzni a tűzfalon. ha elvágod a meleg-felső csövet is, és toldod mint az alsó ahogy van gyárilag, úgy működhet 

amúgy amit írtál - hogy fűtés kapcsolása nélkül nem volt koszos a hűtővíz, majd amikortól használtad már elkezdett koszolódni -

az utastéri radiátoron (gyári állapotban) mindig áramlik át víz. És azért nem fúj meleget, mert egy leffentyű elzárja a levegő útját a fűtőradiátortól.

mielőtt szétszednéd a műszerfalat én a helyedben bizton megpróbálnám levenni ismét a fűtőradiátor csöveit, és megpróbálni beleönteni vmit, ami kioldja a dugulást 

hát én NBFL-t szedtem szét, ott bontani kellett műszerfalat, más megoldás esélytelennek látszott :(

ami jónak tűnik, hátha oldalra ki tudod húzni, de ugye ennyi csövet nem lesz egyszer áthúzni a tűzfalon...

ha elvágod a meleg/felső/bemenő csövet is, és toldod mint az alsó ahogy van gyárilag, úgy működhet 

mielőtt szétszednéd a műszerfalat én a helyedben bizton megpróbálnám levenni ismét a fűtőradiátor csöveit, és megpróbálni beleönteni vmit, ami kioldja a dugulást 

ami jónak tűnik, hátha oldalra ki tudod húzni, de ugye ennyi hosszú csövet nem lesz egyszerű áthúzni a tűzfalon...

2017-12-02 13:29:42
mester

mester

Válasz erre: @Gyéé #125429 oké...de a fő kérdésem: ki lehet valahogy szedni műszerfal bontás nélkül?

2017-12-02 13:20:06
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6726 napja
mester, 2017-12-02 12:18:50

Válasz erre: @csabihal #125427 igen...tavasszal átmostam az egész rendszert,nyáron ugye zárva volt a fűtés,most ráhúztam ,és el is színezte az egész rendszert,ami nyáron nem volt! A motor hűtése tökéletes,a mutató is jól áll,csak langyosat fúj sad   gondoltam rá hogy a tűzfalon lehúzom a két csővet és beküldök valami cuccos vízet,de ez tavasszal se jött be...

Szerintem a víz mindig keresztül megy a fűtőradiátoron, amikor fűtést kapcsolsz a levegő útját irányítod.

aláírás DrasticPlastic Driver
2017-12-02 12:18:50
mester

mester

Válasz erre: @csabihal #125427 igen...tavasszal átmostam az egész rendszert,nyáron ugye zárva volt a fűtés,most ráhúztam ,és el is színezte az egész rendszert,ami nyáron nem volt! A motor hűtése tökéletes,a mutató is jól áll,csak langyosat fúj sad   gondoltam rá hogy a tűzfalon lehúzom a két csővet és beküldök valami cuccos vízet,de ez tavasszal se jött be...

2017-12-02 12:04:14
csabihal

csabihal

Válasz erre: @mester #125426 

Szia!

ecettel (20%, forró, de legalább meleg) próbáltad feltölteni, majd ki öblíteni?

Történet:

Válasz erre: @mester #125426 

Szia!

ecettel (20%) próbáltad öblíteni?

2017-12-02 11:32:13
mester

mester

Sziasztok,valószínűleg  a fűtőradiátorom iszapos",alig ad le meleget,ki kéne cserélni vagy mosni,sajnos beszerelve nem tudtam(slagos átmosás), az volna a kérdésem,mennyire szopás kivenni? Lehet műszerfal kiszedés nélkül???

2017-07-11 11:38:18
no_holy_shit

no_holy_shit

Posztok: 140
Velünk: 3349 napja

Válasz erre: @Tocska #120869 

lehet hogy csak elfaradt a muanyag. ha minden igaz, nem egyedi eset...

2017-07-11 10:51:38
gzugzu

gzugzu

Posztok: 978
Velünk: 4777 napja

Válasz erre: @Tocska #120869 

A hűtősapkának nem szabad szorulnia. Cseréld azt is.