Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Hűtő gondok, segítséget kérek...    |   << vissza

Hűtő gondok, segítséget kérek...

2015-07-17 11:56:17
Csaba

Csaba

Posztok: 194
Velünk: 4403 napja
gonzi, 2015-07-17 11:10:01

Ha a mutató egyhelyben áll, az ECU meg 110 fokot ír, akor a vízhőfok jeladó lehet rossz. Két eres, az egyik az ECU-nak, a másik ér a "mutatónak" küldi a jelet. 

Nekem fordítva volt, ECU szerint 86-88, mutató meg kiakadt, és bugyogott a vizem. 

Az alapjárat ingadozás a vízhőfok miatt legfeljebb azért lehetséges, mivel nem jó jelet kap az ecu, és neadj isten dúsítja, majd szegényíti a keveréket, de mivel folyton más jelet kap, ezért ugrál(hat), de ezzel nem vagyok képben. 

Egyből a lefulladás után nem indul?

Kösz a tippet. Nem, utána nem indul egy darabig. 

2015-07-17 11:55:26
Csaba

Csaba

Gyéé, 2015-07-17 11:02:55

Akkor ha jól értem nem biztos hogy túlmelegedésed van, csak van egy dugózáskor jelentkező alapjáratemelkedés/ingadozás?

Igen, pontatlanul fogalmaztam. Nem biztos, hogy túlmelegedésem van, csak meleg-intoleranciám smile  

2015-07-17 11:10:01
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3951 napja

Ha a mutató egyhelyben áll, az ECU meg 110 fokot ír, akor a vízhőfok jeladó lehet rossz. Két eres, az egyik az ECU-nak, a másik ér a "mutatónak" küldi a jelet. 

Nekem fordítva volt, ECU szerint 86-88, mutató meg kiakadt, és bugyogott a vizem. 

Az alapjárat ingadozás a vízhőfok miatt legfeljebb azért lehetséges, mivel nem jó jelet kap az ecu, és neadj isten dúsítja, majd szegényíti a keveréket, de mivel folyton más jelet kap, ezért ugrál(hat), de ezzel nem vagyok képben. 

Egyből a lefulladás után nem indul?

2015-07-17 11:02:55
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6726 napja

Akkor ha jól értem nem biztos hogy túlmelegedésed van, csak van egy dugózáskor jelentkező alapjáratemelkedés/ingadozás?

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-07-17 10:47:58
Csaba

Csaba

Sziasztok!

Túlmelegedési problémáim vannak (NBFL Sportive). Lalival egyszer már nekiestünk a kérdésnek, találtunk is egy elszenesedett hűtőventillátor-csatlakozót, Kopi jóvoltából ki is cseréltem az egész ventillátort. Sajnos ugyanúgy jelen van a probléma azóta is, és mivel Lalinak elsőre nem volt ötlete, hogy mi lehet a baj, ráadásul nagyon el is van most havazva, gondoltam megkérdezlek titeket, hátha valaki kitalálja. 

A jelenség a következő: meleg időben, dugóban araszolva 5-10 perc után elkezd ingadozva emelkedni az alapjárat, néha fölmegy 3000-ig, majd lefullad. Aztán 10-20 perc múlva pöccre indul, mintha mi sem történt volna. 

A vízhőfok visszajelzője meg sem mozdul, a középvonaltól kicsit balra látható - ott szokott lenni normálisan. Mondjuk múltkor Lali nézte a vízhőfokot a diagnosztikával, és akkor is ugyanott volt, mikor 110 fokot mutatott a diagnosztika. Nem is nagyon tudta visszahűteni a vizet, még klímával sem, de ezt betudtuk a szenes csatlakozónak, amit azóta kicseréltem. 

Az olajhőmérő 90-100 fokot mutat.

A legutóbbi szlalomon többen mondtátok, hogy a hűtő előtti grillrácsot, és a beömlőt kicsit eltakaró rendszámot vegyem le. A rendszámom a grillrácshoz van rögzítve, beszerzés alatt van egy normális rendszámtartó, ami nem lesz útban. Utána leszerelem a rácsot is, de attól tartok, nem lesz elég. 

A hűtőrács nem tűnik nagyon bogarasnak sem, de letisztítom majd, amennyire lehet. 

Van valakinek valami ötlete? 

Történet:

Sziasztok!

Túlmelegedési problémáim vannak (NBFL Sportive). Lalival egyszer már nekiestünk a kérdésnek, találtunk is egy elszenesedett hűtőventillátor-csatlakozót, Kopi jóvoltából ki is cseréltem az egész ventillátort. Sajnos ugyanúgy jelen van a probléma, és mivel Lalinak elsőre nem volt ötlete, hogy mi lehet a baj, ráadásul nagyon el is van most havazva, gondoltam megkérdezlek titeket, hátha valaki kitalálja. 

A jelenség a következő: meleg időben, dugóban araszolva 5-10 perc után elkezd ingadozva emelkedni az alapjárat, néha fölmegy 3000-ig, majd lefullad. Aztán 10-20 perc múlva pöccre indul, mintha mi sem történt volna. 

A vízhőfok visszajelzője meg sem mozdul, a középvonaltól kicsit balra látható - ott szokott lenni normálisan. Mondjuk múltkor Lali nézte a vízhőfokot a diagnosztikával, és akkor is ugyanott volt, mikor 110 fokot mutatott a diagnosztika. Nem is nagyon tudta visszahűteni a vizet, még klímával sem, de ezt betudtuk a szenes csatlakozónak, amit azóta kicseréltem. 

A legutóbbi szlalomon többen mondtátok, hogy a hűtő előtti grillrácsot, és a beömlőt kicsit eltakaró rendszámot vegyem le. A rendszámom a grillrácshoz van rögzítve, beszerzés alatt van egy normális rendszámtartó, ami nem lesz útban. Utána leszerelem a rácsot is, de attól tartok, nem lesz elég. 

A hűtőrács nem tűnik nagyon bogarasnak sem, de letisztítom majd, amennyire lehet. 

Sziasztok!

Túlmelegedési problémáim vannak (NBFL Sportive). Lalival egyszer már nekiestünk a kérdésnek, találtunk is egy elszenesedett hűtőventillátor-csatlakozót, Kopi jóvoltából ki is cseréltem az egész ventillátort. Sajnos ugyanúgy jelen van a probléma azóta is, és mivel Lalinak elsőre nem volt ötlete, hogy mi lehet a baj, ráadásul nagyon el is van most havazva, gondoltam megkérdezlek titeket, hátha valaki kitalálja. 

2015-07-06 16:45:54
gonzi

gonzi

54posztodból szerintem nem vészes... :D

2015-07-06 15:49:24
todie

todie

Posztok: 76
Velünk: 3619 napja
gonzi, 2015-07-06 15:43:41

off, keresd vissza  a hsz-ediet, melyik volt ilyen anti-populista smile

serobol, vagy van history opcio az oldalon? smile

2015-07-06 15:43:41
gonzi

gonzi

off, keresd vissza  a hsz-ediet, melyik volt ilyen anti-populista smile

2015-07-06 15:16:00
todie

todie

gonzi, 2015-07-06 15:07:02

Rakhatsz is fel, de ha Te magad nem cserélted, és a gyári hűtője van, nagyon valószínű, hogy a gyári van rajta. Az legfeljebb öregedni tud. 

A ventit pedig megnézem majd, ha autózom, ha jól emlékszem, ha szembeállsz vele, akkor balra pörög. (szemből óramutató járásával ellentétesen)

koszi szepen!

akkor meglesem majd a ventit, de elobb-utobb lalee lesz ebbol ugy erzem.

off: jol bepirosodtam, nemtom mivel vivtam ki, ha valamit rosszul csinalok, szoljatok! wink

2015-07-06 15:07:02
gonzi

gonzi

Rakhatsz is fel, de ha Te magad nem cserélted, és a gyári hűtője van, nagyon valószínű, hogy a gyári van rajta. Az legfeljebb öregedni tud. 

A ventit pedig megnézem majd, ha autózom, ha jól emlékszem, ha szembeállsz vele, akkor balra pörög. (szemből óramutató járásával ellentétesen)

2015-07-06 13:48:52
todie

todie

gonzi, 2015-07-06 13:45:36

Azt tudom javasolni, hogy menj végig az alap hibakereső módon:

Beindítod a hideg motort, az sem baj, sőt, ha napon, majd:

1. hagyod járni, és egy darabig hideg hűtővízcsövön elkezd áramlani a meleg levegő, ez kézzel érezhető, tehát nyitott a termosztát, ez 86-88 fok, termosztát függő.
  2. 96 foknál beapcsol a venti, 92-ig visszahűt, szerintem NA-nál is így megy. 

Ha ezek így megvannak, és működnek, akkor ezekre mondhatjuk hogy jók. Hűtősapkád gyári? A venti jó irányba pörög? 

hutosapi: passz. honnan kene tudni? rakjak fel rola kepet?
venti: passz. mi a jo irany?

2015-07-06 13:45:36
gonzi

gonzi

Azt tudom javasolni, hogy menj végig az alap hibakereső módon:

Beindítod a hideg motort, az sem baj, sőt, ha napon, majd:

1. hagyod járni, és egy darabig hideg hűtővízcsövön elkezd áramlani a meleg levegő, ez kézzel érezhető, tehát nyitott a termosztát, ez 86-88 fok, termosztát függő.
  2. 96 foknál beapcsol a venti, 92-ig visszahűt, szerintem NA-nál is így megy. 

Ha ezek így megvannak, és működnek, akkor ezekre mondhatjuk hogy jók. Hűtősapkád gyári? A venti jó irányba pörög? 

2015-07-06 13:29:23
todie

todie

gonzi, 2015-07-06 13:19:46

Mint mondtam notorius hőfoknézegető pszichopata vagyok, és ezért képes voltam rendelni OBD csatlakozót, először Bluetooth-ost (25000ft, eBay) androidhoz, és a Torque free alkalmazást, majd mostmár iPhone-hoz Wifi-s csatit (kb. 6000 ft), és egy DashCmd nevű appot (10USD). Nekem ennyit megért, mert már a hajamat téptem. Hibakódot is olvas, és komplett ECUt. Nem vagyok nagy autószerelő, nekem tapasztalni jó ez az app, nem világot megváltani. smile

NBFL-től volt a miatákban gyárilag, NB-ben még nincs ilyen csati. 

Hunya autója pedig tele van műszerekkel, de nem tudom, hogy melyik mit mutat, nem láttam még élőben smile

i see, akkor na-nal foleg nincs. ejj. hofok engem is bosszant: nincs grillracs, a rendszam sem ott van, a hofok megis felmegy a masodik harmadba araszolasnal ebben a nagy melegben.

2015-07-06 13:19:46
gonzi

gonzi

Mint mondtam notorius hőfoknézegető pszichopata vagyok, és ezért képes voltam rendelni OBD csatlakozót, először Bluetooth-ost (25000ft, eBay) androidhoz, és a Torque free alkalmazást, majd mostmár iPhone-hoz Wifi-s csatit (kb. 6000 ft), és egy DashCmd nevű appot (10USD). Nekem ennyit megért, mert már a hajamat téptem. Hibakódot is olvas, és komplett ECUt. Nem vagyok nagy autószerelő, nekem tapasztalni jó ez az app, nem világot megváltani. smile

NBFL-től volt a miatákban gyárilag, NB-ben még nincs ilyen csati. 

Hunya autója pedig tele van műszerekkel, de nem tudom, hogy melyik mit mutat, nem láttam még élőben smile

2015-07-06 13:09:49
todie

todie

hogy neztek ilyen pontos hofokokat?