Matt
Velünk: 6405 napja
Kezdem elveszteni hitem:
tavaly nyáron melegítette a vizet, motorhőfok jeladót cseréltünk és termosztátot, megoldódott. Aztán télen elöregedett véglegesen a hűtő, kicseréltük. Akkor épp nem engedhettem meg a vastagabbat, úgyhogy kapott Nissens márkájú utángyártottat. Vízpumpa szintén új, januári.
Ma dugóztam egy szépet a petőfi hídtól az oktogonig, gyakorlatilag végig dugó, csak az oktogontól volt normális, de mire a garázsba értem, már nem középen állt, hanem fölötte, mire a garázsban beüzemeltem az obd-t, már "csak" 110-et mutatott, aztán szépen csökkent.
A ventillátorok (hűtő + klíma) mennek, a klíma ment közben. A hűtővízcső szép dagadt, a kigyenlítő félig, és nem forró, de meleg benne a víz, a beszívott levegő hőmérsékletére 92 fokot írt, de ezt már a garázsban, mielőtt kinyitottam a géptetőt.
Mitől lehet?
Én ugyanezzel küzdök mióta meg van az autó. Mindent cseréltem már én is, mondjuk hűtőt nem, de nincs baja. Menet közben nem mozdul a mutató ha pályán nyomom ki a szemét akkor sem, de ahogy megállok kúszik fel. 3/4-ed állásig nekem ritkán megy el, de ha kisebb tempóban emelkedőn araszolok melegben akkor egyből. Felforni nem forrt még fel soha, de akkor is kurva idegesítő. Utolsó reményem maradt a coolant reroute.
Álló helyzetben nem teker az mx ventije, igazából túl sok értelme nincs is, mert a víz már úgysem kering leállított motornál a rendszerben, max egy kicsit elszívná a hűtő elől a motorhőt.
Szóval passz, én még olyanban gondolkodtam hogy beteszek egy klímahűtő ventit is és együtt a kettő talán többet ér álló helyzetben.