csabihal
Velünk: 3912 napja
Köszöntem a javaslatokat!
a köv héten lemegyek Győrbe, aztán megkeresem amit írtál
téligumit meg próbáltam volna télen, de már nem volt tél...
Köszöntem a javaslatokat!
a köv héten lemegyek Győrbe, aztán megkeresem amit írtál
téligumit meg próbáltam volna télen, de már nem volt tél...
Ne csináld magad, mert nem tudod otthon kicentírozni, és rázni fog a kormány sztrádatempónál.
A 10 éves gumi valószínű kuka, mert már fáradt. Az enyém 8, és halott, minta pedig dögivel van rajta.
De ez sem törvényszerű! Ki kell próbálni télen, hogy csúszik-e a hátulja. ha megy összevissza akkor kuka. Vagy el kell füstölni... :-)
A gumis balfasz volt szerintem. Megforgatni érdemes, hátul valamiért jobban kopik...
Futóműbeállítást érdemes pár évente megnézni, elmászhat ha fáradnak a szilentek.
Győrben pl. jelenleg akciós, az AGIP kútnál kb. 3000 Ft.
Jobra húz szerintem nem gumitól van, menj el futóműveshez.
Nyomtávszélesítő az olcsóbb megoldás, a felnicsere a drágább. Jelentős a különbség.
NB gyári érték 40, ettől 25-ig nyugodtan eltérhetsz, nem romlik el a kormány feeling, nem ér bele a gumi a perembe.
Vagy használod (nyáron) vagy nem (télen) nem szól bele a futómű értékekbe, tehát tökmindegy, hogy gyári ET 40-es felnid van 10 mm pogácsával,
vagy ET30-as egyéb felnid.
Menj el egy értelmes gumishoz/futóműveshez, pl. Hatvani Győrben. Mert ezek tényleg bénák...
Ja, és szerintem simán túlfújta, közúton nem megy fel 0,4-et normál esetben.
Hogyan lehet szívni egy sima gumicserével, azaz miért nem mindegy milyen gumishoz megyünk...
értem én, hogy tanuljon a kezdő
Az autót 1 nyarat futott Yokohama s.drive gumikkal vettem, semmi bajuk, alig kopott, elég jó felárat fizettem értük.
Eljött a csere ideje, időpontot kértem előre, hogy beférjek, 15 perc csúszással rendben is volt.
Már ott lehetett volna fura, hogy a nem a megszokott arc várt, hanem egy 60 éves koszos munkaruhás bácsika, aki nagy lendülettel pakolta a súlyokat az alufelnire.
Jó, biztos egy szezon alatt annyit kopott, hogy ez kell. Aztán megkértem, hogy fújják hidegen 1,9 bar-ra, ha már pontosan tudnak fújni, és nem a bínzinkutas bizonytalanra kell hagyatkoznom. Gondoltam egyben megnézem a saját nyomásmérőm mennyire pontos.
Ezután jött a már ismert gumis, nézegeti a kerekeket, (nem volt ráírva melyik hol volt) mit hova rakjon.
"Jah, ez hátul hajt?! akkor oda a kevésbé kopottat. Jéé ezen van nyomtávszélesítő is!"
Megcsinálta, közben kiderült, hogy a kocsihoz járt téligumi 10 éves.
3500Ft.
Este mentem vele 50km-t, ráz, jobbra húz. Jött vadi új út, ott is jobbra húz. Faluban lassan, ott is. Nyomvályús út, nah végre most 1x balra is húz.
A téligumival nem volt semmi ilyen.
Este megérkezve néztem guminyomást: 2,3 bar. azt tanultam, hogy a meleg gumiban nagyobb a nyomás, de hogy ez lehet 0,4 bar, sebaj, megjegyezzük.
Ma egy másik gumist felhívtam, ő nem ér rá, de szerinte nem kellett volna előre-hátra felcserélni...
Visszamentem ahhoz aki csinálta, persze nem ér rá, ma se , holnap se, mond egy szerelőt aki ma dolgozik...
Majd jön a hidegzuhany, nekiállt okokat keresni
1. nyomtávszélesítő - téli guminál miért nem?
2. rossz a futómű-beállítás - az eladó nézette, adott róla papírt, hogy az rendben
3. meg különben is ha húz, akkor hibás az a gumi, cseréljem le!
Felmerült bennem a kérdés, hogy ha nyomtávszélesítő 10mm, a felni gyári ET 40mm, akkor ET terén nem lenne jobb egy 30mm-es felni, hogy a gyári beállítás maradjon?
Amúgy a tanulság: Csináld magad!
Ez Km-ben mit jelent h jobban kopik? 2 szezont azért csak csak kibír nem? Én nem fogok úgy indulni h füstöljön a hátsókerék indulásnál.
Fogsz! Még ártatlan és naiv vagy!
:D
Mikor megyünk el megint a tigrishez???
wolfblind : Köszi! Annyi elég is kb.
Ez Km-ben mit jelent h jobban kopik? 2 szezont azért csak csak kibír nem? Én nem fogok úgy indulni h füstöljön a hátsókerék indulásnál.
:D
Mikor megyünk el megint a tigrishez???
wolfblind : Köszi! Annyi elég is kb.
2-3 szezont siman 50.000km-t sztem biztos elmegy...De ha csak 40000-et az is eleg...
Megvannak a kiszemelt példányok:
http://www.gumiabron___op-nyari-gumiabroncs
http://www.gumiabron___ar-nyari-gumiabroncs
Kérdés h az összes ilyen gumi peremvédős?
Dunlop Sport Maxx eleg jo, nekem ennek a "kistestvere" van a Dunlop Fast Response nekem nagyon tetszik tapadasra, kicsit talan gyorsabban kopik sztem az atlagnal...
Sajnos az előző tulajtól nem védte meg a felniket.
Mit mondasz a két gumira? Mind2 jó választás lenne?
A felni peremét védi a járdaszegélytől.
Miért jó/rossz az, ha a gumi peremvédős? Mit is véd meg ez a perem? van hátránya?
Motoron nálam is így viselkedett a hátsó gumi. Elején picit csúszik mindegyik, mert ahogy mondják védőréteg van rajta. Bár nem tudom h mit véd, én ugy tudom h ez a réteg ahhoz kell h a formából ki tudják venni a gumit, h ne süljön bele.
Ugyanakkor lehet h ugyan az a réteg védi az időtől is.
Remélem normális h a zsír új bridgestone re002 adrenalin az első pár km-en rohadtul csúszik! Azt mondta a gumis, h le fog kopni róla valami védőréteg és utána tapadni fog mint a tapadókorog.. így legyen!
Kövezzetek meg de nekem rohadtul tetszett megemeve az autó, amikor a gumis felemete.
Elgondolkoztam, h ha mindenki leülteti, én megemelem 8-10 cm