mester
Velünk: 5441 napja
4 db jó állapotú használt télig gumit keresek 195/50/15-ös méretben. Budapesti átvétel előnyben. Előre is köszi!
off:
itt találsz infót a gyári mx5 felnikről, hogy milyet is keress!
Szervusz!
vetéstechnika oktatáson anno nekem 14"-est javasolták, azzal is használtam, voltam vele friss hóban is nem volt nyűgöm
acélfelnit fillérekért kapsz ebben a méretben (2-4eFt/db), és gumi is olcsóbb, ha sikerül padkáznod, vagy megrágja a rozsda, kátyút elkapsz akkor sem fáj! a 185/60 14 ballonos gumival még szerencsésen meg is úszhatod
arra majd figyelj, hogy a kis gumit már könnyebben eltekeri, nekem az 1.6 motor ereje is elég volt kereszteződés után 20-30m-es folyamatos csúszkálásra...
de ez csak szerintem
Ha a tapadás a főbb szempont, akkor inkább a keskenyebb 14-est ajánlanám, vízen és hóban jobban fog tapadni. Valamint az sem egy hátrány, hogy mivel nem annyira peres, kevésbé hirtelen csúszik meg. Bár a választás lehet inkább elméleti, ez a két méret elég közeli, nincs drasztikus különbség. 15-ös mellett szól hogy jobban néz ki
Sziasztok, a 2001-es mx-5 nb miatamhoz vennék télire használt felniszettet (meg gumit is, de azt teljesen újat) de előtte egy kérdés a gumi méretekkel kapcsolatban. A leírás két különböző méretet ír, és az a kérdésem hogy melyik való télire, melyiket érdemes, itt sok okos ember van:
185/60R14
195/50R15
Most az első méretből van rajta 14"-os gyári felnivel a nyári garnitúra, ugyanilyet keressek télire is, és 14"-os felnikkel? Ha igen akkor jelzem hogy keresek felnit.
Köszi a segítséget!
Nekem meg szelesebb volt amikor elhoztam. Borzalmas volt. Gyari 15-ot ra vagy meg konnyebbet (nehez talalni) es vmi jo gumit (nekem re002 lett, nyaron jo) es jon a megvaltas.
Felni nem kell? Van két miata 14 colos felnim. Lemez.
keresek 2 db téligumit 14" 175/60 vagy-65 -öst 2 db -ot! nem kell hogy új legyen évjárat szerint,inkább minta legyen...téli ökörködéshez
17-es dög nehéz papucsokkal vettem az NA-mat, és ugyanezt éreztem. Aztán jött a tél és feltettem a mellé kapott gyári 14-es Daisy-ket és leesett az állam. Mintha egy teljesen más autót vezettem volna...
Összefoglalva a tanulságot, amennyivel könnyebb felnit választasz, annál jobb lesz a vezetési élmény. Ez a te esetben egy jó könnyű 15-ös felnit és 195/50-es gumit jelent.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
17-es dög nehéz papucsokkal vettem az NA-mat, és ugyanezt éreztem. Aztán jött a tél és feltettem a mellé kapott gyári 14-es Daisy-ket és leesett az állam. Mintha egy teljesen más autót vezettem volna...
Összefoglalva a tanulságot, amennyivel könnyebb felnit választasz, annál jobb lesz a vezetési élmény. Ez a te esetben egy jó könnyű 15-ös felnit és 195/50-es gumit ajánlanék. :)
Szerintem gyári 15"-s felniben gondolkodj, vagy mindenképp olyanba ami könnyű. Bár volt 16"-os NB-n, de szerintem a 15 áll neki a legjobban.
Sziasztok!
Nem túl rég vettem egy 2000-es gyártású NB-t (1.6), de egyelőre nem hozza a legendás vezetési élményt. Nyomvályús úton konkréten életveszély, ide-oda dobál a kocsi, húz a kormány. Abban kérném a tanácsotokat, hogy mi lehet gond. Egy 17'' 7,5J ET38 (205/40 azt hiszem az abroncs) felni van rajta.
1. Túl nagy a felni átmérője
2. Túl széles a felni
3. ET szám (offset) nem jó
4. Túl peres abroncsok
5. Futóműbeállítás
6. Egyéb:
Egy 16'' 6-6,5J ET40-45 körüli felnire gondoltam a cserét, megfelelő abronccsal (gyári váltóméret). Ez megfelelő úttartást adna ?
Minden tanácsot szívesen fogadok
Üdv. Dani
Sziasztok!
16" 5x114,3 7J ET40 MAK alufelni garnitúra eladó!
- 67000 Ft - esetleg 6,3mm 205/55 R16 télikkel is! - úgy 92000 Ft-
Jó állapotúak, nem ütnek! Polír felni lévén egy két felületi oxidáció a lakkon látható.
Nr3.: ND 1,5 Blue Reflex 2017
Nr2.: 2.0 NC FL 2010
Nr1.: NB 1,6 Klíma 1998
szia
nekem van egy eladó lemezfelni szettem, amit egy télen át nagy megelégedéssel használtam (tudom, hogy nem pont a megjelölt típusok , de ha véletlen megszorulsz, nagyon olcsón odaadom)