Nekem ugye a CX-5 jutott erre a hétvégére, a 2.2 literes, 175 lóerős dízel motorral, 4kerék hajtással.
Az átlagfogyasztás 8,3l/100km-re jött ki, ami szerintem egy ilyen autótol szenzásiós fogyasztás ( főleg, ha a 2,4 literes, dízel XC90-es Volvóm 12 literjével hasonlítom össze).
Az autó nagyon kényelmes volt, jó nagy hely van benne, a csomagtartó is szép nagy, jól pakolható. A belső anyagok is nagyon jó minőségűek, puhák, főleg a műszerfal tetején, már-már luxusautó szinten (azért az alsóbb műanyagok és az ajtó felső borítása már kopogott). A kormány imádtam, jó mérete van, jó a tapintása, de egy kicsit túl kevéssé direkt.
A motor nagyon jól húz, felmelegedve már nem zavaró a dízel kerregése. Az automata váltó viszont fura. 50km/h-nál még négyesben marad, és innen még manuális üzemmodban sem hajlandó feljebb kapcsolni. Gondolom ez a skyactive motor karaktersiztikája miatt lehet, de ez csak tipp.
Az infó center nagyon tetszett. A központi kijelző érintőképernyős, és rengeteg mindent állítani lehet vele (pl. hogy hány másodperc után zárja be az ajtókat automatikusan). Ami nem tetszett, hogy a magar nyelv teljesen hiányzott a palettából, szerintem ez gáz. A hi-fi gyönyörűen szólt, de ennél a felszereltségi szintnél ez már szinte minden autóról elmondhatjuk.
Egy szó, mint száz, fájó szívvel vittem vissza hétfőn...