Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    Egyéb autók    |   << vissza

Egyéb autók

2014-09-09 13:10:52
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6105 napja

A múltkor mikor jöttem haza a kipufogóstól az M1-M7 közös szakaszon pont mellém keveredett egy Aston Martin kabrió egy fiatal sráccal, kicsit megröfögtette nekem, összeröhögtünk, aztán nyomott egy közepes gázt, fülre 12 henger volt.

Hatalmas az autó, a Miatából nézve minimu 8m hosszú és 2 m magas volt. :-)

Jó arc volt a srác, szép volt az autó, normálisan közlekedett vele. Ezek szerint van ilyen is. Pozitívan csalódtam.

aláírás May the Fairy be with You!
2014-09-09 13:08:00
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 6105 napja
Gabeszpapa, 2014-09-04 21:16:12

Kiprobaltam ma egy uj szeria tt-t, (147kw), osszkerek, automata... Hat nem ereztem erosebbnek az ncnel smile Turesz turbosa meg kifujna az orrat barmikor... Olyan kis steril volt, ami tetszett az az ules jo kenyelmes es nagyobb hely volt, illetve a puha teto belseje tok igenyes boritasu, minden mas furcsa... Azt hittem ekkora erot jobban erzek majd...

TT nehéz, szerintem bőven 1400 kg felett van. Az összkerekes még csak oké, de az elsőkerekes vicces.

A TTS / TTRS már oké, de annyira le van fogva az elektronika, hogy inkább orrtolós mind.

Viszont rutintalanul is úgy érzed, nagyon gyors vagy, csendes, komfortos. Orsinak jó lenne, nekem nem kéne.

aláírás May the Fairy be with You!
2014-09-09 10:51:08
pke1977

pke1977

Posztok: 578
Velünk: 4873 napja

http://www.vdvgrant.be/en/cars

Figyelmetekbe ajánlom ezt a brüsszeli autóboltot, ahol csak Classic Car kategória kapható. Pénteken 1,5 órát töltöttem ott, de már nem először... Jackie Stewart F1 autóját majdnem megvettem... Érdemes átnézni a mostani kínálatot, engem élőben lenyűgözött ez a sok, szép autó!

2014-09-05 20:18:05
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5669 napja

Nekem ugye a CX-5 jutott erre a hétvégére, a 2.2 literes, 175 lóerős dízel motorral, 4kerék hajtással.

Az átlagfogyasztás 8,3l/100km-re jött ki, ami szerintem egy ilyen autótol szenzásiós fogyasztás ( főleg, ha a 2,4 literes, dízel XC90-es Volvóm 12 literjével hasonlítom össze).

Az autó nagyon kényelmes volt, jó nagy hely van benne, a csomagtartó is szép nagy, jól pakolható. A belső anyagok is nagyon jó minőségűek, puhák, főleg a műszerfal tetején, már-már luxusautó szinten (azért az alsóbb műanyagok és az ajtó felső borítása már kopogott). A kormány imádtam, jó mérete van, jó a tapintása, de egy kicsit túl kevéssé direkt.

A motor nagyon jól húz, felmelegedve már nem zavaró a dízel kerregése. Az automata váltó viszont fura. 50km/h-nál még négyesben marad, és innen még manuális üzemmodban sem hajlandó feljebb kapcsolni. Gondolom ez a skyactive motor karaktersiztikája miatt lehet, de ez csak tipp.

Az infó center nagyon tetszett. A központi kijelző érintőképernyős, és rengeteg mindent állítani lehet vele (pl. hogy hány másodperc után zárja be az ajtókat automatikusan). Ami nem tetszett, hogy a magar nyelv teljesen hiányzott a palettából, szerintem ez gáz. A hi-fi gyönyörűen szólt, de ennél a felszereltségi szintnél ez már szinte minden autóról elmondhatjuk.  

Egy szó, mint száz, fájó szívvel vittem vissza hétfőn...

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-09-05 19:23:07

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 4139 napja

Állat smile

2014-09-05 19:18:52
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 4330 napja

Ha másképp nem megy, toldd meg 2 deszkával! Cool

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2014-09-04 21:16:12
Gabeszpapa

Gabeszpapa

Posztok: 1063
Velünk: 5466 napja

Kiprobaltam ma egy uj szeria tt-t, (147kw), osszkerek, automata... Hat nem ereztem erosebbnek az ncnel smile Turesz turbosa meg kifujna az orrat barmikor... Olyan kis steril volt, ami tetszett az az ules jo kenyelmes es nagyobb hely volt, illetve a puha teto belseje tok igenyes boritasu, minden mas furcsa... Azt hittem ekkora erot jobban erzek majd...

2014-09-01 20:11:13

PublicEnemy

Posztok: 192
Velünk: 3845 napja

Nagyon szép ez az új 3-as! Az új széria összes tagja jól sikerült, régen nem nagyon néztem meg az utcán semmilyen mazdát, de ezek az újak kitűnnek a tömegből, főleg egy jó színnel!

Minden tiszteletem a japánoké, hogy ezt az utat választották (skyactive, no turbo etc...), és megmutatják a többi gyártónak így is lehet ezt! Remélem hosszabb távon is megbízhatónak bizonyulnak majd. Aki teheti vegyen inkább ilyen benyásat, mint bármilyen dízelt.  

2014-09-01 19:28:07
gram

gram

Posztok: 2281
Velünk: 7215 napja

Gondoltam, pár szóban összefoglalnám a hétvégi szervezői autóról szerzett tapasztalataimat, ami egy remek vattaúj 3-as Mazda volt, mint azt láthattátok. Ezúton is köszönjük a Mazda Motor Hungary-nek a lehetőséget.

Nagy. Ez az ami elsőre nem egyértelmű, de a 183 centim mögött tánctér van, kényelmesen elférek hátul is. A tengelytáv akkora, mint egy Octavia-é, a csomagtérbe befért a teljes szombati hangosítás, szóval ez egy fél számmal nagyobb autó, mint amire számítottam.

Takarékos. Nem egy lehetetlen küldetés vele városban 7 literrel, azon kívül 6 literrel kezdődő fogyasztási számot összehozni. Ez egy 1300 kilós, 2 literes benzinestől szvsz szenzációs eredmény, ráadásul érződik a technikán a nehezen kimúlás ígérete. Tök reális alternatíva ezzel a többletfogyasztással a dízelekkel szemben: no turbo, no kettőstömegű lendkerék ugye.

Halad. Az első benyomás nem a fejletépős fajtából való, viszont az egyes feletti rövid fokozatok jól jönnek: hamar itt az autópályatempó, tessen figyelni. Van természetesen egy piciny EURO-nagyonsok gumimotor érzés, amúgy tök kényelmes, csendes, komfortos.

Kezes. Kormányzás pontos, de természetesen nem olyan élénk, mint a "mi autónkké". Váltó Mazda (=tökéletes), kezelőszervek tök jók, infotainment vállalható, főleg a konkurenciához képest.

Bunker. Ez a stabilitáshoz, meg a passzív biztonsághoz sokat hozzátesz, ámbátor körforgalomban egy komplett Punto elfér az A-oszlop és a picinykét eltúlzott "hosszúságú" tükör mögé. Ezt tapasztalatból mondom.

A tavalyi 6-os tesztautó emlékét - természetesen - nem tudta a gép beárnyékolni, az új flottából (3, 6, CX-5) az szerintem durván kimagaslik. Nekem az egyszerűen mindennél jobbnak tűnt, amit volt szerencsém rövidebb-hosszabb ideig használni (inkluzíve A8 Lang, S600, X5, 6M kupé, stb.). Ha az MX-5 egy sportcipő, amit felhúzol, akkor a 6-os egy teljes neoprene ruha egy repülő szőnyegre spaniferezett Jacuzzi-ban... Wink Persze a négy típus nem egy ligában játszik, de ha választanom kellene, akkor ha már megvan a 3 különböző MX-5 (NA gyári, NB track-toy, NC utazós), akkor egy 6-ost vennék. Sealed

2014-08-16 6:39:03
kovandor

kovandor

Mad Mike RX7-ese Goodwoodban. link
Ha valami hasonló rotary kerül az új MX5 projektjébe, az durva lesz!

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2014-08-08 7:09:45
kovandor

kovandor

Na ilyet még nem láttam ;-) link

2014-07-29 20:13:32
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4492 napja

Ma volt alkalmam kiprobalni egy Tesla Model S-t, ez tenyleg jovoauto, nekem a belso design nagyon tetszik, ingyen internet van benne, internetradio, Tesla superchargerrel fel ora alatt 80%-ra toltheto INGYEN!!!, a halozat nagyon gyorsan bovul...

En a 60kWh-os modelt vezettem, ebben a "motor" 306LE/440Nm 0 fordulatrol smile , 0-100km/h: 6.2s , de gyorsabbnak erzodik az azonnali nyomatek miatt ...

Hihetetlen a vehemencia, meg ennel a leggyengebb modellnel isTongue outCool ahogy megindul ultra, es tiszta hangtalan az egesz, neztem mikor eler egy fordulatszamot 80-korul akkor kicsit trolibuszos lesz, de amint nem padlozod, azonnal elcsendesedik, a tapadasa hihetetlen jo....

Kovetkezoleg a Performance modelre faj a fogam 421LE/600NmTongue out, ami 4.4s alatt van szazon...

Tok ingyen mentunk kozel egy orat vele nemeto-ban, aki teheti menjen el a becsi szalonba es probaljon ki egyet, ujszeru autoselmenyben lesz resze smile ...

Csak a 65,000Eur-os ar sok meg egy kicsit, de jovore jon a 40,000Eur-os kis modell na az erdekes lesz....

2014-07-21 10:01:00
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6627 napja

Én kultiválom az ilyesmit, de ez a csúnya kiskacsa kategóriába tartozik, nem túl dögös. 

aláírás DrasticPlastic Driver
2014-07-21 8:17:08
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 4028 napja

Volt egy az ismeretségi körömben, még kerek fényszórókkal. Elnyűhetetlen technika volt, nagyon sokat nyüstölték. Többször ki lett lakatolva, de végül a rozsda lett a veszte. Fájó szívvel adta bontóba a tulajdonosa.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2014-07-20 20:44:09
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4492 napja

http://suchen.mobile___ingen/196508088.html

Egy ilyen kene, aranyos kis RWD 323-as 800kg...Ebbe el tudnek kepzelni egy turbos mx5 hajtaslancot meg a tengelytav is nagyon hasonlo,  Gye-nek idealis 4szemelyes "miata" lenne....