gram
Velünk: 7215 napja
Főni, ezt fogod dízel kombivá alakítani? Ha már rotary, legyen ez:
Főni, ezt fogod dízel kombivá alakítani? Ha már rotary, legyen ez:
Tomi!
Én újonnan vettem 2007-ben a Mazda 6-osomat. Dízel, full felszerelt, de persze nem automata. Szerintem a listádról a 6-os a legjobb választás, mert:
- Pompás a futóműve, "majdnem" MX5 szint, komolyan,
- A motor, és az autó úgy általában, jó összhangban van, semmi eltúlzott részlet, de mindene egyben van,
- A váltó pontos, határozott, semmi sincs túl könnyítve (kormány, fék, kuplung),
- 98000 km van benne, és eddig (kopp-kopp) 3 db 5wattos kis izzót cseréltem. Semmi más hiba nem volt!
- Bőven van benne hely. Az enyém ötajtós, minden belefér (Merem ezt mondani 4 év külszolgálati cuccolás után, és két gyerekkel hátul),
- A BOSE nagyon szépen szól a külön erősítővel és mélynyomóval.
Remélem, segítek ezzel!
Első gondolatom a 6-os volt. Az előző széria is nagyon tetszik, kívül belül, híresen megbízhatóak, de dízelben nincs automata, amit viszont nagyon szeretnék. Megszoktam és nagyra értékelem a pesti dugóban, mikor nem kell össze-vissza kuplungolni, váltogatni.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Magamnak...
Megértem a kombit, nagy a család...
Viccet félretéve, nagyjából a listád felétől lefelé sztem ne is nagyon keress a kritériumoknak megfelelőt, a prémiumok között ilyen árkategóriában min. 5-7 éves kocsikat nézhetsz, azokban meg ha nincs benne 150-200e km, az gyanús. Tekeréssel együtt.
Mazda 6, Accord jó sztem... Még az S60 is érdekes lehet.
Volvot is néztem, de nagyon sok kilométer van bennük.
A kombi egy évben csak pár alkalommal kell, de akkor nagyon jól jön.
Ha találsz Octaviát vagy Superb-et de a common rail motorral, akkor azokat ajánlom. Volt mindkettő.
Magamnak...
Megértem a kombit, nagy a család...
Viccet félretéve, nagyjából a listád felétől lefelé sztem ne is nagyon keress a kritériumoknak megfelelőt, a prémiumok között ilyen árkategóriában min. 5-7 éves kocsikat nézhetsz, azokban meg ha nincs benne 150-200e km, az gyanús. Tekeréssel együtt.
Mazda 6, Accord jó sztem... Még az S60 is érdekes lehet.
Tomi!
Én újonnan vettem 2007-ben a Mazda 6-osomat. Dízel, full felszerelt, de persze nem automata. Szerintem a listádról a 6-os a legjobb választás, mert:
- Pompás a futóműve, "majdnem" MX5 szint, komolyan,
- A motor, és az autó úgy általában, jó összhangban van, semmi eltúlzott részlet, de mindene egyben van,
- A váltó pontos, határozott, semmi sincs túl könnyítve (kormány, fék, kuplung),
- 98000 km van benne, és eddig (kopp-kopp) 3 db 5wattos kis izzót cseréltem. Semmi más hiba nem volt!
- Bőven van benne hely. Az enyém ötajtós, minden belefér (Merem ezt mondani 4 év külszolgálati cuccolás után, és két gyerekkel hátul),
- A BOSE nagyon szépen szól a külön erősítővel és mélynyomóval.
Remélem, segítek ezzel!
Azért nem meglepőek ezek a tapasztalatok, én is ilyenekt olvasok a különböző népitéletekben.
Nem tudom mit lenne érdemes választani ebben a spektrumban.
Ti mit vennétek ha viszonylag erős (min. 140LE) autót kerestek, ami viszont nem fogyaszt sokat (tehát dízel), viszonylag nagy (akár kombi), lehetőleg keveset futott (max 100-120.000 km) és 2-3 millió HUF körül szántok rá?
Eddig néztem:
Mazda6 - nincs automata dízeles
Toyota Avensis - nem tudom
Ford Mondeo - unalmas
Passat - nagyon jó autó, de félek a PDTI motoroktól (2 is volt)
Alfa 159 - megbízhatóság???
Skoda Octavia - nem nagyon találtam megfelelőt
BMW 520/525/530 - félek a fenntartási költségektől, ill. ebből nem lesz valós 130.000km futott példány
Audi A4/A6 - a literes motor ugyanaz, mint a Skodánál vagy a Passátnál, a nygobb motorokat nem ismerem (A6), de szintén félek a fenntartási költségektől
Mercedes E Class - nem tudom mennyire megbízható, félek a fenntartási költségektől
300M 320CRDi - u.a. mint az E Class
Én álladóan ezen töröm a fejem, lapomba hívtál
Az új mazda6 nálam etalon ebben a kategóriában, csak az a budget többszöröse még
Skoda Superb? Én racionálisnak tartom és szerintem jó kocsi! (ocativam van, igazából tud mindent, de nem presztízs )) )
Amit én még esetleg számítsába vennék az a BMW, ha jó kezekben volt akkor a 520 d elfut sokat...gondolom a többi is!
De egyébként Neked egy keménytetős NC-kell
A BMW is szerepel a listában.
Most 320d-vel járok, és nagyon tetszik. A motor 178Le-jével nagyon dinamikusan vezethető, és sportos vezetéssel se éri el a fogyasztás a 7l-t.
De ha elromlik, akkor zsebbe kell nyulni...
Tomi, ezt az autót kinek szánod?
Magamnak...
Tomi, ezt az autót kinek szánod?
Azért nem meglepőek ezek a tapasztalatok, én is ilyenekt olvasok a különböző népitéletekben.
Ti mit vennétek ha viszonylag erős (min. 140LE) autót kerestek, ami viszont nem fogyaszt sokat (tehát dízel), viszonylag nagy (akár kombi), lehetőleg keveset futott (max 100-120.000 km) és 2-3 millió HUF körül szántok rá?
Eddig néztem:
Ford Mondeo - unalmas
BMW 520/525/530 - félek a fenntartási költségektől, ill. ebből nem lesz valós 130.000km futott példány
Audi A4/A6 - a literes motor ugyanaz, mint a Skodánál vagy a Passátnál, a nygobb motorokat nem ismerem (A6), de szintén félek a fenntartási költségektől
Mercedes E Class - nem tudom mennyire megbízható, félek a fenntartási költségektől
Én álladóan ezen töröm a fejem, lapomba hívtál
Az új mazda6 nálam etalon ebben a kategóriában, csak az a budget többszöröse még
Skoda Superb? Én racionálisnak tartom és szerintem jó kocsi! (ocativam van, igazából tud mindent, de nem presztízs )) )
Amit én még esetleg számítsába vennék az a BMW, ha jó kezekben volt akkor a 520 d elfut sokat...gondolom a többi is!
De egyébként Neked egy keménytetős NC-kell
Azért nem meglepőek ezek a tapasztalatok, én is ilyeneket olvasok a különböző népitéletekben.
Eddig néztem:
Ford Mondeo - unalmas
BMW 520d/525d/530d - félek a fenntartási költségektől, ill. ebből nem lesz valós 130.000km futott példány
Audi A4/A6 - a 2 literes motor ugyanaz, mint a Skodánál vagy a Passátnál, a nygobb motorokat nem ismerem (A6), de szintén félek a fenntartási költségektől
Én ~1000 kmet vezettem egy kombi automata dieselt, tetszett nagyon belül, jól ment. (a bőr nagyon szép benne) , viszon kombi létére elég szűk, első két ülés ok, de hátul kicsi, csomgtartó kicsi.
A tulaj sokat szívott fél motort kicserélte, de egyébként szereti. Birdnek igazat adok, szép autó, nem megy rosszul és nem is drága, de azért gond akad vele...
Ide nem kell tapasztalat!!! ALFA!
Szép ,de olasz... felejtsd el , csak egy üveg garázsba való, nem céges autónak!
Köszi Bird koma, de elsősorban olyanok véleményére lennék kíváncsi, akiknek volt is szerencséjük/szerencsétlenségük a tipussal.
Ide nem kell tapasztalat!!! ALFA!
Szép ,de olasz... felejtsd el , csak egy üveg garázsba való, nem céges autónak!