csabihal
Velünk: 4104 napja
Szervusz!
RAttilát kérdezd meg, van esélye hogy tud saját tapasztalatot mondani
Szervusz!
RAttilát kérdezd meg, van esélye hogy tud saját tapasztalatot mondani
Van valakinek tapasztalata a 2.0 literes BMW dízel motorral?
Meg merjem venni egy 2012-es 100.000 km futott autóban?
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Köszi a tippeket!
Nekem családi batárként az Octavia Scout bevállt. Tágas, jól felszerelt, emelt hasmagassággal és 4 kerékkel mindenhol elmegy - ahova még nem kell terepjáró - kényelmes városban és utazni is. Keveset hirdetnek itthon az első generációból, de az alkatrészek többsége közös az alap kombival, amivel tele az ország, ha javítani kell.
Mondanám az első XTrail-t is, de talán azok már költségesebbek ilyen korukban.
Imprezaból a wrx is nagyon megbízható, ha nem lett tuningolva. A nem turbósok a világból kimennek. És gyakorlatilag a hajtáslánc bármilyen tereppel elbír. Inkább a hasmagasság és a gumik lehetnek a terepezésnek az akadályai.
A családban lassan 4 éve van egy 1,6-os bugeye (kereklámpás) impreza. Csak olaj kell bele, illetve ezek is hajlamosak a rozsdára (sajnos a lengőkaroknál is, ami zsebbe nyúlós). Ennek a típusnak a hátránya a fogyasztás. Az 1,6 boxer 95 lomha pacival is meg tudja kajálni városban a 10 litert.
Talán jobb választás a 2,0 125 lóerővel. A fogyasztás kb. ugyanannyi, de kicsit fürgébb.
Nekünk kombi van. A csomagtér nem túl nagy, de két személlyel bőven lehet azért pakolni.
Ja, és simán kijön a keretből!
A subaru dizelről én se hallotam jókat. Amúgy szerintem ha imprezzából nem egy wrx-et veszel, hanem valami alapot, akkor az egy tök hétköznapi autó, úgy tudom van turbó nélküli is, az nem kényes, de lalee többet tud a subarukról, régen azokat szerelte.
Legacy-kat nézegettem én is.
Imprezától félnék egy 800-900 km-es útra, hogy hangos és kemény lenné. Illetve, ha jól tudom a dízel boxereket kerülni kell, mint a tüzet.
valami subaru?
Változatos viszonyokat nem kemény terepezésre értettem.
Europában szerte lesz használva az autó, szóval elképzelhető, hogy átjövök vele egy 35 fokos napsütésen majd egy 10 fokos enyhén havas/esős részen aztán szakadó esőben stb. (ezért is kéne a quattro)
BT szerintem sem alkalmas hosszú utakra BTW.
Szerintem a bt mindenre jó, csak hosszú útra nem.e setleg cx 5, 7 de az meg szerintem több, mint a keret.
KoteAG:
Nem tudom mennyire lenne kemény terep, de egy suv szerintem jó lehet. Pl honda crv, bár ennyiből lehet csak benzinest találsz, toyota rav4, hunday, nissan quaskai, kia sportvalami, esetleg jeep csirke (cherokie) ha meg terepre kell, suzuky jimny kettel el lehet szerintem benne férni (nehezen)
Szerintem a bt mindenre jó, csak hosszú útra nem.
Nem tudom mennyire lenne kemény terep, de egy suv szerintem jó lehet. Pl honda crv, bár ennyiből lehet csak benzinest találsz, toyota rav4, hunday, nissan quaskai, kia sportvalami, esetleg jeep csirke (cherokie) ha meg terepre kell, suzuky jimny ;) kettel el lehet szerintem benne férni (nehezen)
Szerintem a bt mindenre jó, csak hosszú útra nem.
KoteAG:
Nem tudom mennyire lenne kemény terep, de egy suv szerintem jó lehet. Pl honda crv, bár ennyiből lehet csak benzinest találsz, toyota rav4, hunday, nissan quaskai, kia sportvalami, esetleg jeep csirke (cherokie) ha meg terepre kell, suzuky jimny ;) kettel el lehet szerintem benne férni (nehezen)
Bár nem mai darabok, meg valószínűleg rohadnak, de Mazda B2500?
Touge Runnerz
Az élet úgy hozta, hogy szükségem lenne egy olyan autóra, amivel kényelmesebben lehet hosszútávokat is letudni, csomaggal, két személnyek.
Örülnék neki, ha összkerekes lenne, eléggé változatos viszonyokkal találkozna a jármű.
Keret körülbelül 1-1.5 millió forint.
Tehát összefoglalva.:
-Két személy+csomagok kényelmese.
-Összkerék
-Nagyobb tank (nincs kedvem megállni tankolgatni 500-600 km-ként)
-Jó alkatrészellátottság
-Nem űrtechnika
- 1-1.5 millió Ft.- os keret
Létezik ilyen vagy álmokat kergetek?
én ezt találtam:
gap between the lifter and cam lobe of 0.008" on intake and 0.012" on exhaust.
Itt:
https://forum.miata.net/vb/archive/index.php/t-155552.html
Akkor irány "Lalee szerelőműhelye".