Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    "D" rendszám    |   << vissza

"D" rendszám

2014-07-15 14:42:09
Gleris

Gleris

Posztok: 196
Velünk: 4579 napja

Sziasztok!

Végre sikerült szereznem egy EREDETI matricarendszámot, habár ormótlan nagyalakú, de legalább már (emiatt) nem állítanak meg többet.

Most az elhelyezésén gondolkodom, nem szeretném középre felragasztani, eltolnám balra a fényszóró alá, törvény szerint elvileg megtehetem:

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet  28. § 

(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.

Valaki használja esetleg így, vagy valami más kevésbé szembetűnő helyen, ami esztétikailag is jobban mutat, és a rendőrök mennyire szoktak harapni érte?

Köszi!

aláírás

Gonda Gellért

2014-06-23 7:11:29
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 6130 napja
palcsi, 2014-06-22 23:24:55

A pláza parkolója magánterület?

Magánterületen én úgy tudom nem büntethet, pl. ha benzinkúton állsz bent.

Cáfoljatok meg, ha ez nem így van!

A pláza parkolója ún. közforgalomnak átadott magánterület, tehát büntethet a rendőr.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2014-06-22 23:24:55
palcsi

palcsi

Posztok: 510
Velünk: 5034 napja

A pláza parkolója magánterület?

Magánterületen én úgy tudom nem büntethet, pl. ha benzinkúton állsz bent.

Cáfoljatok meg, ha ez nem így van!

2014-06-22 10:55:03
cevlart

cevlart

Posztok: 759
Velünk: 6642 napja

Szerintem ez egy kicsit homokba dugom a fejem "efektus". Most nem akarok a jól megmondom majd én itt ember lenni és ezt nem is Glerisnek szánom! De akinek ilyen rendszáma van az többnyire tisztában van/kellene legyen a feltételekkel. Már több embernek szóltam a klubban, hogy a kis matrica rendszáma nem eredeti és gond lehet belőle. Volt aki hamiskásan mosolygott volt aki őszintén meglepődött és megköszönte és utána rossz szájízzel de csináltatott rá "új" nagyot. Itt van pl. Csobal is - pedig neki nem szóltam... Nekem is a szürkén kicsi volt és hologramos! A forgalmiba is be volt jegyezve. Volt is, hogy nézegette a fakabát de minden rendbe volt így mehettem tovább. Most "B" típusút csináltattam és amíg készült nem kellett leadni a nagyot. Kaptam egy papírt is, hogy folyamatban van a "B" típusú rendszám gyártása. Így vidáman járkáltam első rendszám nélkül a "naggyal" a szélvédő mögött. 1 napig... amikor is azonnal kiszedett egy rendőr természetesen emiatt. Mivel volt papírom és frissen volt fényezve a lökhárító minden felfogatási pont nélkül és nem néztem hülyének a zsarut így elengedett. De azért udvariasan hozzátette, hogy ez így sem szabályos és minél hamarabb menjek haza és lehetőleg ne járjak így amíg nincs kész a másik. Aztán van olyan barátom aki meg évek óta mászkál rendszám nélkül és a kutya sem zargatja smile Azt gondolom, hogy nagyban szerencse kérdése, hogy mi történik az emberrel ha a rendőr megállítja! És akkor egy kis off téma: A múltkor az egyik hiper parkolójában fordultam egy valóban vitatható kicsit farolós-csikorgós 180-at mert a sperr jóbarátom... Frankón közel s távol senki még egy parkoló autó sem! Talán szerda fél 2. Tehát megfordultam irány haza. Fél perc múlva szirénázva villógva rendőrautó a seggembe. Megállok, adom a papírokat - szokásos: tudja miért állítottam meg? Nem... Ő mondja. Ja, értem - mondom udvariasan, elnézést bla-bla. Szerv nem enyhül, mondja ezt nem lehet ezért meg kell büntetnie, helyszíni bírság. Mondom még mindíg UDVARIASAN, kerülve, hogy hülyének éreztessem! Az ő indokára, hogy ilyen nincs is a KRESZ-ben. Erre ő... jó akkor átlépte a záróvonalat... Passz Laughing Erre nem tudok mit mondani.. Jó, tehát akkor meg KELL, hogy bírságoljon... Sehol egy ember sehol egy autó gyakorlatilag nem is közúton vagyunk... Véletlenül sem lehetne figyelmeztetni Sealed Nem, nem! Az úr szabálytalankodott ( A rendőr szerint ) így meg kell büntetni! The end Tongue out

2014-06-22 10:14:31
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4607 napja

Köszi Bird! Akk nem habozok. 

2014-06-22 10:02:50
Bird

Bird

Posztok: 3822
Velünk: 7363 napja
Steel, 2014-06-22 9:52:19

Bird, 2014-06-22 9:35:28

boogie84, 2014-06-22 7:39:24

Gleris, 2014-06-21 23:07:58

Steel, 2014-06-21 22:54:28

1. ugyanilyen magyar zászlós marad a rendszámod, csak nagy lesz.

2. persze, járhatsz vele, amíg elkészül az új

Én is kérdeznék egyet: ez most "dekoros" első rendszám volt, vagy ezzel is vetted?

Ezzel vettem, de dekoros volt, előző tulajjal beszeltem, nem o csinaltatta, már igy vette, egyszer sem allitottak meg miatta 3 év alatt.

Ebbol is latszik h ramentek a rendorok a szopatasra. Zsebbe mindig jol jon nekik a love...

(Most keszulok ultetorugokat venni, kerdes h milyen alacsonyan lehet az auto h ne buntethessenek meg?)

Valakinél láttam dekoros matrica rendszámot , amin azonnal látható volt hogy nem olyan a betűtípus, meg az egészen látszik,hogy valami nem stimmel.

Nekem is nagy lepedő matricám van, eu-s de az a vicc hogy már nem egy autón láttam kis eu-s matrica rendszámot.

Meg hallottam is ,hogy valahogy valaki elintézi.. valami ügyvédes sztori volt...sok sok utána járással.

Nem tudom mennyire városi a legenda, de amúgy kicsit hivatalosan úgy tudom sima hétköznapi embernek nem csinálnak.

Amúgy az ültetéshez annyit,hogy a sima 3centis ültetú rugókat nem veszik észre..meg szerintem nem is szólnak érte

Én 3 éve járok úgy ,hogy 5-6 centivel van lecsüccsentve de talán egyszer kérdezték,hogy nem nehéz kiszűllni belőle.. smile

Mondom ez így gyári ,már megszoktam! smile

És átsiklottunk ezen a problémán!

EU-s kis matrica valós eset, pl. egy sárga RX8-on is volt; a Váci úton árulták és elmagyarázták, hogy az ügyvéd tulaj elintézte, stb.

Látjátok, hogy a rendőrök igazából erre a hologram dologra mennek rá, tehát erre kell figyelni.

Arra mennek rá ,hogy be van e írva a forgalmiba vagy nincs... engem egyszer csak ezért állítottak meg.. megnézték ,hogy nagy matrica és viszlát..

Magát a rendszámot szerintem nem kezdik el nagyítóval vizsgálni, csak legyen megfelelő betűtípus és fényvisszaverős alapon stb..

Én réges régen, nagyon sokáig első rándszám nélkül jártam, de nagyon ráűmentek , így inkább felragasztottam.. smile

Pedig milyen jól nézett ki az eleje úgy ..! smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2014-06-22 9:52:19
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4524 napja
Bird, 2014-06-22 9:35:28

Én is kérdeznék egyet: ez most "dekoros" első rendszám volt, vagy ezzel is vetted?

Ezzel vettem, de dekoros volt, előző tulajjal beszeltem, nem o csinaltatta, már igy vette, egyszer sem allitottak meg miatta 3 év alatt.

Ebbol is latszik h ramentek a rendorok a szopatasra. Zsebbe mindig jol jon nekik a love...

(Most keszulok ultetorugokat venni, kerdes h milyen alacsonyan lehet az auto h ne buntethessenek meg?)

Valakinél láttam dekoros matrica rendszámot , amin azonnal látható volt hogy nem olyan a betűtípus, meg az egészen látszik,hogy valami nem stimmel.

Nekem is nagy lepedő matricám van, eu-s de az a vicc hogy már nem egy autón láttam kis eu-s matrica rendszámot.

Meg hallottam is ,hogy valahogy valaki elintézi.. valami ügyvédes sztori volt...sok sok utána járással.

Nem tudom mennyire városi a legenda, de amúgy kicsit hivatalosan úgy tudom sima hétköznapi embernek nem csinálnak.

Amúgy az ültetéshez annyit,hogy a sima 3centis ültetú rugókat nem veszik észre..meg szerintem nem is szólnak érte

Én 3 éve járok úgy ,hogy 5-6 centivel van lecsüccsentve de talán egyszer kérdezték,hogy nem nehéz kiszűllni belőle.. smile

EU-s kis matrica valós eset, pl. egy sárga RX8-on is volt; a Váci úton árulták és elmagyarázták, hogy az ügyvéd tulaj elintézte, stb.

Látjátok, hogy a rendőrök igazából erre a hologram dologra mennek rá, tehát erre kell figyelni.

2014-06-22 9:35:28
Bird

Bird

Posztok: 3822
Velünk: 7363 napja

aláírás Kilinccsel elöre:)
2014-06-22 9:02:15

sturm

Posztok: 161
Velünk: 5707 napja

ezzel magam is így voltam, 2 vizsga után kapttak ki a sorból smile

(mondjuk nekem gyanús is volt, amikor még 4-5 különböző méretű rendszámot is kaptam a kocsihoz...)

2014-06-22 8:57:42
Oszi bácsi

Oszi bácsi

Posztok: 216
Velünk: 5355 napja

Gleris azt írod, hogy 3 évig volt rajta dekoros rendszám. A kérdés adja magát, akkor hogy vizsgázott le minimum egyszer az autó? Most megyek a garázsba akkor hologramot nézegetni ! Nekem már többször is vizsgázott, és soha nem volt probléma. Túléltem egy célzott rendőri ellenőrzést is.

2014-06-22 8:45:41
Csobal

Csobal

Posztok: 174
Velünk: 4685 napja

kérdésem:

Ha igényelek új matricarendszámot (nagyot), akkor ugyanez marad a rendszámom csak EU-s kiadásban, és kapok hozzá regisztrációs matricát is a szélvédőre, vagy ez hogy működik?

Én is dekoros picivel vettem és azonnal le is téptem. Önkoriban 2 hét volt amig elkészült a lepedö. Olyat csinálnak, amilyen hátul van rajta. Ha magyar zászlós mert eredetileg mert itthon helyezték forgalomba, akkor a matrica is olyan lesz.

Emiatt nincs is a szélvédön se EUs matrica

2014-06-22 7:39:24
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 4607 napja

2014-06-22 0:31:43
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 4524 napja
Nitzer, 2014-06-21 23:36:13

sturm, 2014-06-21 23:04:25

na, képzeld, én ugyan ezt szívtam meg, csak valami közutiellenőrzős csávókkal,

nekem is le kellett vizsgáztatni (mondjuk egy hónap múlva meg amúgyis...), és 16 000 -ér kellett új rendszámot generálni, de sajnos már csak nagyot lehetett... sad

De, ha letéped a kicsit és "elveszett"ként pótlod, akkor kaphatsz kicsit

(és adnak a bejelentéskor egy papírt, amivel 30 napig lődöröghetsz)

Ha "letéped" a kicsit, akkor is csak nagyot kaphatsz.

És nem járhatsz első rendszám nélkül. Meg kell legyen az eredeti rendszámod, amit ilyenkor fel kell rakni.Engem emiatt megbüntettek, pedig ott volt az eredeti rndsz az ablakban és meg tudtam mutatni a hivatalos papírt is.

Járhatsz első nélkül, ha fel tudod mutatni az okmányirodai igazolást, mely szerint a rendszám pótlása folyamatban van. Ez a rendszám elvesztésének esetére vonatkozik, nem tudom, a kolléga ügyében is megállja-e a helyét, de az okmányirodában úgyis megmondják neki. Bár olyan esetről is hallottam, amikor a rendőr felülbírálta az okmányirodát ebben a kérdésben.

2014-06-21 23:56:46
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1508
Velünk: 5668 napja

Nekem otthon van a polcon.

aláírás

.

2014-06-21 23:50:49
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 7661 napja

Eredeti rendszám? Nekem arról van papìrom, hogy kotelezől leadnom, ha kész a matricarendszám.