Gleris
Velünk: 4579 napja
Sziasztok!
Végre sikerült szereznem egy EREDETI matricarendszámot, habár ormótlan nagyalakú, de legalább már (emiatt) nem állítanak meg többet.
Most az elhelyezésén gondolkodom, nem szeretném középre felragasztani, eltolnám balra a fényszóró alá, törvény szerint elvileg megtehetem:
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 28. §
(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.
Valaki használja esetleg így, vagy valami más kevésbé szembetűnő helyen, ami esztétikailag is jobban mutat, és a rendőrök mennyire szoktak harapni érte?
Köszi!
Gonda Gellért
Azt gondolom, hogy nagyban szerencse kérdése, hogy mi történik az emberrel ha a rendőr megállítja! És akkor egy kis off téma: A múltkor az egyik hiper parkolójában fordultam egy valóban vitatható kicsit farolós-csikorgós 180-at mert a sperr jóbarátom... Frankón közel s távol senki még egy parkoló autó sem! Talán szerda fél 2. Tehát megfordultam irány haza. Fél perc múlva szirénázva villógva rendőrautó a seggembe. Megállok, adom a papírokat - szokásos: tudja miért állítottam meg? Nem... Ő mondja. Ja, értem - mondom udvariasan, elnézést bla-bla. Szerv nem enyhül, mondja ezt nem lehet ezért meg kell büntetnie, helyszíni bírság. Mondom még mindíg UDVARIASAN, kerülve, hogy hülyének éreztessem! Az ő indokára, hogy ilyen nincs is a KRESZ-ben. Erre ő... jó akkor átlépte a záróvonalat... Passz
Erre nem tudok mit mondani.. Jó, tehát akkor meg KELL, hogy bírságoljon... Sehol egy ember sehol egy autó gyakorlatilag nem is közúton vagyunk... Véletlenül sem lehetne figyelmeztetni
Nem, nem! Az úr szabálytalankodott ( A rendőr szerint ) így meg kell büntetni! The end