Ma sajnos utólért a törvény vas marka.
Délután szép nyugodtan haladok az autóval, egyszercsak látom szembe jön egy rendőr, nagyon nézi az autót, nézek vissza a tükörbe, persze utánam fordul, villogtat, sziréna, stb.
Közúti ellenőrzés, iratokat kérem, de már egyből sétál előre, nézi a rendszámot, ez okirathamisítás, mert ez a renszám kisebb, mint egy igazi rendszám, ezt láthatom én is... Mondom neki a magamét, hogy be van jegyezve a forgalmiba, régen még kicsik voltak, én így vettem a kocsit, és akkor nézi, hát hogy nincs benne hologram, én persze nem tudok semmiről, jajj, nem mondja, micsoda kellemetlen helyzet, azt hittem minden rendben az autóval, forgalmiba bejegyezve a matrica. Mutogatja a hátsó rendszámot, hogy ilyen hologram lenne az elsőben is. Ó, mondom tényleg, hát, ez felettébb furcsa.
Ekkor közölte, hogy a lakcímemig kapok útvonalengedélyt, és elveszi a forgalmimat a helyszínen.
Óh, mondom ez nem volna szerencsés, nekem holnap vidékre kell mennem (Kakucs ring :D ), munkámhoz is kell az autó.
Ennek örömére megfújatott velem egy szondát is, én közben mondtam neki, hogy hétfőn akkor bemegyek az okmányirodába, és csináltatok új rendszámot, mondta, hogy ez nem így megy, most le kell vizsgáztatni újra, meg nemtudom mennyi bírság, meg feljelent, én közben hüledeztem.
Kis gondolkodás, majd mit csináljak most magával kérdés következett, aminek nagyon megörültem, és csak annyit tudtam rá kérdezni, hogy mennyi lesz?
Közölte, hogy üljek be az autóba, és csúsztassak be egy húszast a forgalmiba feltünésmentesen. Megtörtént, elvitte hátra a rendőrautóhoz, visszahozta a papírjaimat, és mondta, hogy minél hamarabb intézzem a rendszámot, mert meg fognak állítani a kollégák.
Szóval végülis "jól jártam", hétfőn okmányiroda.
A kérdésem:
Ha igényelek új matricarendszámot (nagyot), akkor ugyanez marad a rendszámom csak EU-s kiadásban, és kapok hozzá regisztrációs matricát is a szélvédőre, vagy ez hogy működik?
A másik kérdés, hogy a papírral amit adnak az okmányirodában, hogy megrongálódott a rendszámom, és gyártás alatt van az új, akkor járhatok első rendszám nélkül addig amég ki nem állítják az újat, mert szeretném elkerülni a hasonló helyzeteket.
Köszönöm, ha tudtok segíteni!