BLack Jack
Velünk: 2849 napja
Sziasztok,
Lenne egy garnitúra V-maxx streetem eladó újonnan vettem, nagyon keveset használtam, szép állapotú. NA- alá jó.
160.000Ft
https://turbot.blog.hu/
Sziasztok,
Lenne egy garnitúra V-maxx streetem eladó újonnan vettem, nagyon keveset használtam, szép állapotú. NA- alá jó.
160.000Ft
https://turbot.blog.hu/
Igen, a gyári gátló-rugó kombódat ha szétszeded, akkor mindent rá tudsz szerelni az új futóműre ami kell.
Egy rugóősszehúzó szerszámra mindenképp szükséged lesz ha magad tervezed csinálni.
Touge Runnerz
Nincs valakinek elfekvőben egy állító kulcs ta technik futóműhöz? Addnék érte csokit vagy némi aprópénzt...
Nekem más volt a tapasztalatom sajnos, a kért specifikációkat nem adták meg, csak annyi jött, hogy jó lesz az vegyed meg! Nekem az egész társulat egy nagy kérdőjel hozzáállás/értés szempontjából. A saját futóművük bevallottan egy BC copy, amire rácsapták a FOX-nál, Bilsteinnél használt rugóállandókat, de jó ég tudja, hogy milyen a gátló fele annyi pénzért. A saját bemutató videójukban arra mennek rá, hogy a legfontosabb fejlesztési szempont az volt, hogy ne zörögjön... A fejlesztő K-tec honlapja egy vicc, semmi technikai paraméter nincs. Egyes fórumok szerint a mellékelt TÜV-ben szereplő specifikációk elavultak, tehát az sem ér semmit. Ennek ellenére drága, viszont úgy tűnik szeretik, és papírosban jelenleg ez az egyetlen problémamentesen elérhető ebben az árszegmensben.
Lehet ha közvetlenül a főnöknek írnék, akkor más lenne a kép, de azt hiszem megválaszoltam magamnak a kérdést, egyelőre visszamegy a gyári rugó :/
Nekem más volt a tapasztalatom sajnos, a kért specifikációkat nem adták meg, csak annyi jött, hogy jó lesz az vegyed meg! Nekem az egész társulat egy nagy kérdőjel hozzáállás/értés szempontjából. A saját futóművük bevallottan egy BC copy, amire rácsapták a FOX-nál, Bilsteinnél használt rugóállandókat, de jó ég tudja, hogy milyen a gátló fele annyi pénzért. A saját bemutató videójukban arra mennek rá, hogy a legfontosabb fejlesztési szempint az volt, hogy ne zörögjön... A fejlesztő K-tech honlapja egy vicc, semmi technikai paraméter nincs. Egyes fórumok szerint a mellékelt TÜV-ben szereplő specifikációk elavultak, tehát az sem ér semmit. Ennek ellenére drága, viszont úgy tűnik szeretik, és papírosban jelenleg ez az egyetlen problémamentesen elérhető ebben az árszegmensben.
Lehet ha közvetlenül a főnöknek írnék, akkor más lenne a kép, de azt hiszem megválaszoltam magamnak a kérdést, egyelőre visszamegy a gyári rugó :/
Nekem más volt a tapasztalatom sajnos, a kért specifikációkat nem adták meg, csak annyi jött, hogy jó lesz az vegyed meg! Nekem az egész társulat egy nagy kérdőjel hozzáállás/értés szempontjából. A saját futóművük bevallottan egy BC copy, amire rácsapták a FOX-nál, Bilsteinnél használt rugóállandókat, de jó ég tudja, hogy milyen a gátló fele annyi pénzért. A saját bemutató videójukban arra mennek rá, hogy a legfontosabb fejlesztési szempont az volt, hogy ne zörögjön... A fejlesztő K-tech honlapja egy vicc, semmi technikai paraméter nincs. Egyes fórumok szerint a mellékelt TÜV-ben szereplő specifikációk elavultak, tehát az sem ér semmit. Ennek ellenére drága, viszont úgy tűnik szeretik, és papírosban jelenleg ez az egyetlen problémamentesen elérhető ebben az árszegmensben.
Az SPS tulaja fent van Facebook-on és tök készségesen válaszol minden kérdésre.
Nekem egy felni kapcsán volt egy kérdésem egy ND csoportban, majd Ő privátban rámírt, ahol egy hosszabb beszélgetés közepén derült ki róla, hogy ő az SPS tulajdonosa. :D
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Az SPS tulaja fent van Facebook-on és tök készségesen válaszol minden kérdésre.
Nekem egy felni kapcsán volt egy kérdése, majd egy hosszabb privát üzengetés közepén derült ki róla, hogy ő az SPS tulajdonosa. :D
Elolvastam minden fellelhetőt, de meglepően kevés a tényszerű információ. Reméltem, hogy van itt valakinek.
De ha tudsz valami rejtett zugot a neten, ahol mondjuk van hatsó rugóút kimérve, akkor küldjed légyszi :D
Beszélsz angolul vagy németül?
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Sziasztok, SPS Street futóművel van valakinek tapasztalata NA-ban? Elvileg NC/ND-ben jó, de NA-ról semmi infó a neten. Tényleg alkalmas lehet utcára? Ennek vannak a legkeményebb rugói az árszegmensben.
Köszi a kimerítő választ.
Akkor ez nem egy olyan dolog amit otthon a garázsomban - haha, csak szeretném! Nincs is garázsom... szóval amit Susu garázsában - magamnak eltekergetek és akkor az majd úgy nagyon jó, meg racse lesz. Szomorú... Akkor ehhez egyelőre mégsem nyúlok.
Bár ahogy az én futóművem van "beállítva"... Lehet, hogy nem oszt nem szoroz, így is úgy is összevissza van már tekergetve szerencsétlen :D
Touge Runnerz
Ez az előfeszítés téma nem olyan egyszerű, én nem piszkálnám a helyedben, mert eléggé el lehet vele rontani az autó karakterisztikáját, bár mint most kiderült majdnem 3 évig úgy jártam, hogy az első rugóim rendesen elő voltak feszítve (HSD Dualtech). A 9 kg-os rugók 25mm-t voltak feszítve, azaz olyan, mintha 225kg-al lett volna megterhelve mindegyik oldal. Elméletileg ez terhelésváltásnál okoz(ott?) gondot, azaz több terhelést ad az íven kívül haladó kerékre.
Most váltottam erősebb rugőkra elöl/hátul, 0 előfeszítéssel. 25-én majd kiderül Kakucson, hogy milyen lett így a futómű, bár a geometriát is változtattam, így lehet torz lesz az eredmény.
Elvileg a gátlód gyártója megadja a megfelelő rugó előfeszítést, ami általában 0 (HSD-nél pl.), az egyszerűség kedvéért, de elképzelhető, hogy a tiéden alapban van valamennyi előfeszítés.
Rugó előfeszítéssel ki lehetne "egyensúlyozni" az autót, ha tudod, hogy egyes kerekere mennyi súly jut, de ez már level 999.
A lényeg amúgy az, hogy a rugó karakterisztikáján nem változtat az előfeszítés, azaz nem lesz tőle sem "erősebb", sem "lágyabb" a rugó. A rugóállandó, az állandó... Azért is az a neve.
Azokban az állítható futóművekben, amiket mi használunk lineáris karakterisztikájú rugók vannak. Miért lenne keményebb a lineáris rugó, ha összenyomod?
Szia,
Végül állítottál az előfeszítésen? Ha igen, akkor mennyit és mi a tapasztalatod? Ha jól értem, akkor túl sokat nem szabad feszíteni mert azzal csak rosszat teszek.
Egy ideje bennem van a kisördög, hogy állítgatok az előfeszítésen, de eddig nem mertem hozzányúlni, pont ezért, hogy nehogy negatív hatása legyen a futóművemre.
Touge Runnerz