Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Kellene egy kis segítség    |   << vissza

Kellene egy kis segítség

2010-09-24 13:15:15
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6194 napja
Dovasz, 2010-09-24 1:10:49

Azt tudom, h az NC-ből az összes 2.0 l rendelkezik sperr-rel.

ha magyar piacos az autó akkor igaz az állítás.

német piacon lehetett venni (vagy még mindig lehet nemtudom)
5 fokozatú váltóval. 2 literest.
azokban szerintem nincs.

annyi viszont biztos, hogy ha alánézel és sárga lengéscsillapítója van, akkkor 99% biztos hogy van benne seperr.

2010-09-24 11:17:53
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5414 napja
Csabi76, 2010-09-23 23:05:43

Ne haragudj, félreértés ne essék, én semmi esetre sem a Te vezetői tudásodról nyilatkoztam, de úgy gondolom ezt tudod Te is.

Én úgy gondolom, ha annyit vezetted volna, mint a fehéret, szinte biztosan gyorsabb lennél vele. Persze lehet, hogy csak a nyers erő miatt, de nekem akkor (amikor az előbbi véleményem kialakult) nem úgy tűnt. A srácot egy SBKM pályanapon láttam, és ha minden igaz a saját kategóriájában mai napig tartja a pannónián a körrekordot, tényleg elég erős mezőnnyel szemben. Szinte biztos, hogy az alap futóműbeállításai, és a gumiválasztás is stimmelt a sofőrhöz, aki pontosan tudta mit akart, és ki is autózta az autóját (külső nézőként szemlélve). 

A pálya vs. utca témát, szerintem a jóindulatú vs. rosszindulatú jelző eléggé lefedi. Utcán rosszindulatú autóval nem vigéckedünk.

A nálad hazafelé vezető útról meg annyit, hogy ott az utolsó emlékeim szerint az összes MX5-től is úgy távolodtál ahogy akartál (igaz Zuzmi? smile ).  Aztán amikor megálltunk a Viki, széles mosollyal bejelentette, hogy jól lemaradtunk ... smile smile smile

Azaz S2000-es biztos forrásból bilstein versenyfutóművel és slick gumival szerelt gép. Ha jól tudom, akkor a tulaj szervezte az SBKM csapatot..ami talán már ki is múlt.

http://www.sbkm.hu/index2.php?m=67 

2010-09-24 11:14:59
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 5414 napja
ooóó...
2010-09-24 7:19:55
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6806 napja
Dovasz, 2010-09-24 1:10:49

Köszi!
Az Anniversary-ból mindegyik sperr-es? Vagy MX5-ben hogy van ez? Azt tudom, h az NC-ből az összes 2.0 l rendelkezik sperr-rel. NB-nél is van valami szabályosság?

Az Annikból mindegyik speer-es!

Volt 1,6 os ból is ,de az elég ritka ,meg az még nem Torsen diffi volt.

Nekem az volt benne ,de nem sokáig bírta, és igazából nem is zárt annyira mint egy Torsen.

1,8 asokban NA-k ban szokott lenni ,de azt hogy hogy lehet megállapítani ránézésből azt nem tudom.Gyéé ,és Matt kolléga sokáig azt hitte ,hogy speretlenek,közben kiderült ,hogy eszetlenek. smile

1,8 as NB -k ben meg amelyik 6 sebességes abban úgyszintén van speer ha jól tudom.

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-09-24 1:10:49
Dovasz

Dovasz

Posztok: 40
Velünk: 5133 napja

Köszi!
Az Anniversary-ból mindegyik sperr-es? Vagy MX5-ben hogy van ez? Azt tudom, h az NC-ből az összes 2.0 l rendelkezik sperr-rel. NB-nél is van valami szabályosság?

2010-09-23 23:05:43
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5689 napja

Ne haragudj, félreértés ne essék, én semmi esetre sem a Te vezetői tudásodról nyilatkoztam, de úgy gondolom ezt tudod Te is.

Én úgy gondolom, ha annyit vezetted volna, mint a fehéret, szinte biztosan gyorsabb lennél vele. Persze lehet, hogy csak a nyers erő miatt, de nekem akkor (amikor az előbbi véleményem kialakult) nem úgy tűnt. A srácot egy SBKM pályanapon láttam, és ha minden igaz a saját kategóriájában mai napig tartja a pannónián a körrekordot, tényleg elég erős mezőnnyel szemben. Szinte biztos, hogy az alap futóműbeállításai, és a gumiválasztás is stimmelt a sofőrhöz, aki pontosan tudta mit akart, és ki is autózta az autóját (külső nézőként szemlélve). 

A pálya vs. utca témát, szerintem a jóindulatú vs. rosszindulatú jelző eléggé lefedi. Utcán rosszindulatú autóval nem vigéckedünk.

A nálad hazafelé vezető útról meg annyit, hogy ott az utolsó emlékeim szerint az összes MX5-től is úgy távolodtál ahogy akartál (igaz Zuzmi? smile ).  Aztán amikor megálltunk a Viki, széles mosollyal bejelentette, hogy jól lemaradtunk ... smile smile smile

2010-09-23 22:12:19
Bird

Bird

Én nem pályán, hanem közúton vezettem ,és lehet gumi függő is a dolog!

Teljesen gyári volt ,de kanyarban nekem annyira bizonytalan volt ,tólta az orrát ,gázadásra dobta a hátulját.

Én úgy gondolom,hogy "tudok" vezetni ,és azt éreztem ,hogy nem feltétlenül azt csinálta az autó amit én akartam.

Azt meg mondani sem akarom,hogy itt nálunk a Szépjuhásznén kanyarokban úgy távolodtam tőle a kis Mazdámmal ,,mint ő egyenesben.

A srác is ismerte az utat ,és mondhatom,hogy bevállalós ő is.

Nem rossz gép ,de teljesen más mint egy Mx-5.

Én amikor vezettem akkor szerettem ki belőle, de ettől még tetszik! smile

2010-09-23 21:33:05
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5689 napja

Bird jól beszél, de azért ebben az S2000 kanyarban dologban nekem más a véleményem. Én láttam már embert aki tudta vezetni (azért a hondánál NAGYON sokáig a sofőr a szűk keresztmetszet), és szerintem  alap kiépítésben azért jobb. Viszont egy vadállat, mocskos sokba kerül a sok meghibásodó alkatrész (ami meg is hibásodik sajna), alapvetően az autó kissé rosszindulatú, és erősen provokálja az ember bitonyítási kényszerét is.  Nekem egy kicsit kompenzálómobilnak tűnik. 

Gyakorlatilag a Mazda mosolyog, az S2000 vicsorog. A honda áráért én inkább vennék egy Boxstert

Ha tényleg bele akarsz nyúlni a kocsiba, akkor szerintem vegyél egy jó állapotú NA-t kint, aztán gyöszöld egy kicsit. 10-20 000 km után már tudod majd mit akarsz, és a maradék pénzedet rá tudod költeni merevítésre, futóműre, kompresszorra, vagy amiben kevésnek érezted a kocsit.

De ha egy reprezentatív gumicsikorgatót akarsz, akkor próbáld ki Myair barátunk sorozatszámozott Annyját, mert az sem kutya 

2010-09-23 20:07:18
Bird

Bird

Mert egy paraszt figyelmetlen futár ,kikanyarodott elém egy főúton ,és végigrántotta az oldalát!

De folytassuk mailben, ne fárasszuk a többieket! smile

2010-09-23 20:02:31
Dovasz

Dovasz

Hát ezt benéztem! Ha élőben látom, tuti nem mondok ekkora hülyeséget! Egyébként miért kell fényezni?

2010-09-23 19:58:04
Bird

Bird

bird01@t-online.hu

2010-09-23 19:57:45
Dovasz

Dovasz

Mellesleg megadsz 1 mail címet, h tudjunk tárgyalni a VAS megtekintéséről?

2010-09-23 19:57:48
Bird

Bird

El kell hogy szomorítsalak! smile

Az a tök gyári!

Egyszerüen csak hányadák ,volt a motorterem ,és valami egyedit szerettem volna.

Ezért fújtam ki ,meg ezért szintereztettem le a szelepfedelet.

Csak ennyi..

Motortuning ,kimerül egy direktszűröben ,meg a kipufogó van módisítva.

2010-09-23 19:51:39
Dovasz

Dovasz

Az a baj, h nekem eddig csak turbós kocsim volt, és bár vezettem sok szívót, eddig engem a legjobban a feltöltött motorok győztek meg!
Láttam van fokoló kereked = manuális VVT!! Gondolom felül jobban húz tőle!

2010-09-23 19:42:19
Bird

Bird

Hogy motorikusan még ,csak ilyen az a jövő zenéje, de egyszer lesz valami változás! 

És ilyenkor jön az ,hogy hülyén hangzik ,de feltöltés nélkül is iszonyat jó élményt tud adni.

Többek között ezért is nincs még rajta feltöltés!

Nem létszükség bele az a +40-50Le ,csak akkor, amíkor kikapsz lassan egy Suzukitól is a lámpánál. smile