Ordune
Velünk: 5550 napja
Szerintem egyszerűbb, ha veszel egy olyan kocsit, amiben már van sperr. Tudok egy eladót Ráadásul egynyóc!
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Ugyanez a problémám van a feleségem Micra-jával. Eddig zöld matricája volt, majd az idei vizsga alkalmával (szerelő intézte) elkezdtek problémázni, hogy változott a besorolás,ezért nem adják meg a matricát, a feleségem menjen el az okmányirodába. El is ment a rendszámmal, és természetesen külön illeték fejében rányaltak egy új környezetvédelmi matricát. Én nem is foglalkoztam a dologgal, biztos hülyék voltak, mint mindig. Pár nappal később az autója mögé parkolok, és feltűnik, hogy piros matrica van a rendszámon. Mi van? Egy 1998-as szabályozott katalizátorral ellátott autó nem felel meg a kék matricának? Nem használhatom szmogriadó alatt? Uánanéztem a neten, és a következőt találtam a 6/1990 (IV. 12) KöHÉM rendelet 5. mellékletének II. pontjában, ami a gépjárművek környezetvédelmi osztályba sorolását tárgyalja: "Az 1996. január 1. napját követően az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államban újként forgalomba helyezett katalizátoros, szabályozott keverékképzésű, Otto-motoros gépkocsit az ENSZ-EGB 83.02/B. jelű jóváhagyási jellel ellátottnak kell tekinteni és a forgalomba helyezés engedélyezésekor, illetőleg a gépkocsi üzemben tartójának kérelmére a 4. környezetvédelmi osztályba kell besorolni/átsorolni." Azaz, ha KÉRED, akkor megkapod a 4. osztályba sorolást, és a kék matricát. Ha nem kéred, hát rohadj meg. Elképesztő ez az ország. Még nem volt kedvem reklamálni, és egy újabb illeték árán módosítani a matricát, de meg fogom tenni.
Számolj be róla, hogy neked hogy sikerült.
Egyébként a link: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000006.KOH
Szerintem egyszerűbb, ha veszel egy olyan kocsit, amiben már van sperr. Tudok egy eladót Ráadásul egynyóc!
Tanga
Ráadásul az enyém 1.6-os.
Gram mesélte még anno valami olyasmit ,hogy hézagolni kell, ami nem egyszerű, mert ha laza akkro azért esik szét ,ha feszes akkor meg azért...
Olyat kéne venni, ami házastúl van.. Gyéé valami angol forumról vette, azt hiszem innen http://www.mx5heaven.co.uk/acatalog/1800.html
Mondjuk a 340 es GBP egy kicsit erős!
Na pont ennyire értek hozzá!
De ez csak a belseje!!
Ezt még mire összerkaod , meg ki az aki jól összerakja stb... na meg mire ideér!
Monjduk 13e ből kb itthon van
ebay.co.uk?
ebay: 223 ill. 290 fontért.
Hun lehet ilyet kapni és mennyiért?
Mit gondoltok Ti hozzáértők; a T1-es vagy a T2-es Torsent érdemesebb megvenni?