Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Kellene egy kis segítség    |   << vissza

Kellene egy kis segítség

2010-09-05 18:34:20
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6902 napja

Úgy érzem ez Bandíto bordó NB je!

Mikor került rá a zöldkártya matrica??? Lehet még 2 éve és azért Piros??

Mivel szabájozot katalizátoros ezért,biztos nem a piros.

A következő műszakin elméletileg már kéket kéne kapnia!

A kipufogó emlékeim szerint nem hangos , de ha vissza akaros alakítani akkor egy müanyagos megcsinálja neked.

Nekem Csepelen van egy ismerősöm akit, csak ajánlani tudok müanyagozással kapcsoltban ,de szerintem 5e, nagyon max 10e forintnál nem kerülne többe a behegesztése.

Fényezés az már megint egy másik dolog!

Ha valahova beviszed ismeretlenűl, valoszínüleg azt fogják mondani,hogy telifény, és nem ködölhető. kb 25-35e.

Ha keresel valakit ,és meg tudja!!! ködölni ,akkor 5e körüli az is!

Fényezőm van ,de az Ercsiben ,ha ködölhető!!! akkor kb max 5-10e ret kér el egy ilyen mutatvámyért bár ezt tőle kéne megkérdezni, lehet olcsóbban is kijön!!!

aláírás Kilinccsel elöre:)
2010-09-05 18:15:30
Joe_R

Joe_R

Posztok: 111
Velünk: 5278 napja

Sziasztok! A dolgok jelenlegi állása szerint a végéhez közeledik az MX-5 beszerzési projektem, de előtte szeretnék még pár kérdést feltenni. Első: a kiszemelt kocsi NB, 2001-es, (még nem NBFL), 1.8-as, tehát legjobb tudomásom szerint EURO-2 normát teljesít, ennek következtében a rendszámra kék környezetvédelmi plakettet érdemelne, ennek ellenére piros van rajta. Mivel mennék vele Pestre, és korábban arról volt szó, hogy piros plakettel majd nem lehet a Hungária körúton belülre menni, mostanában pedig arról, hogy szmogriadókor nem, érdekelne, hogy hogy lehet ezt a hibát korigálni, ha esetleg valakinek van ilyesmivel tapasztalata, az megoszthatná velem. Továbbá a járgányon sport kipuff van, mindkét oldalon véggel, és ha szeretném esetleg visszacsinálni az eredetit, akkor a lökháríton ejtett, gyáritól eltérő bevágásokat is illene visszacsinálni. Ez kb. mennyibe kerülhet? Ilyenkor festeni kell az egész elemet?

2010-09-05 9:39:03
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5785 napja

Az autóm bal eleje kb 2cm-el mélyebben van mint a jobb. Így vettem, sajnos nem tudom mikor "ülhetett" meg. Elég régóta piszkálja már a csőrömet, de nem láttam értelmét, hogy rábízzam egy szervízre a hibadiagnosztikát, mivel annyira nem volt kritikus probléma.

A napokban kaptam egy olyan tippet, hogy az esetlegesen nem jól álló rugó okozhat ilyen problémát. A dokumentációban illetve a neten nem találtam a témában semmit. Esetleg szembesült már vki ezzel a gonddal? Ha igen, akkor hogyan kell állnia a rugónak?

2010-09-03 18:08:08
Zolo

Zolo

Posztok: 1133
Velünk: 5893 napja
Bird, 2010-09-03 18:00:26

Hali!

Olyan problémám van ,hogy az ütközés hatására a lengéscsillapító alsó része ,ahol csatlakozik az alsó lengőkarral ,és átmegy rajta a csavar ,eégőrbűlt.

Mivel nekem is a Gram féle van ,és szettben vettem ,enm hinném,hogy pótolni lehet 1 darabbal ,vagy ne lehetne javítani.

Szerintetek ,ki és hol foglalkozik ilyesmivel? 

Egyszer nekem is volt hasonló, a csonkállvány tövében megrogyott a gátló "tokja". Baja nem lett, de csálé volt miatta az egész futómű. Csomó helyen voltam (gátlófelújítók, Kárászy, stb), de senki sem tudott segíteni. :-(

aláírás

Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)

2010-09-03 18:00:26
Bird

Bird

Hali!

Olyan problémám van ,hogy az ütközés hatására a lengéscsillapító alsó része ,ahol csatlakozik az alsó lengőkarral ,és átmegy rajta a csavar ,eégőrbűlt.

Mivel nekem is a Gram féle van ,és szettben vettem ,enm hinném,hogy pótolni lehet 1 darabbal ,vagy ne lehetne javítani.

Szerintetek ,ki és hol foglalkozik ilyesmivel? 

2010-08-29 18:23:15
cevlart

cevlart

Posztok: 759
Velünk: 6181 napja

Fúúú Peti ez tök jó ötlet erre nem is gondoltam... Kipróbálom mindenképp!! smile

2010-08-19 13:42:09
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6290 napja

elsö lépésben egy kis féktisztítóban áztatós, légbefújós stb. stb. takarítást megpróbálnék. nem veszíthetsz semmit.
(a szondák 90% csak elkoszolódik és a "szenzor" soha nem megy tönkre)
hacsak nem mechanikusan sérül
(visszatekeréskor a menetre grafitos zsír! de csak a menetre!)

ha ez nem  jön be, én bevállalnék gond nélkül egy NGK szondát.
(NGK / NTK honlapon talán ellenörizni tudod h pontosan melyik kell neked)

2010-08-19 13:22:16
Bird

Bird

Ajánlanám monjduk ebay.com ot?!!!

Meg lehet ,hogy nem olyan szar az utángyártott sem!

Azért a gyári cuccok többnyire mindig baszott drágák ,főleg, ha bemész egy márkaszervízbe! 

2010-08-19 13:17:34
cevlart

cevlart

Erno, 2010-08-19 6:23:11

természetesen ILmotorsport.

Bár én eccerűen kimentem a legközelebbi osztrák szervízbe, és úgy is megvolt 60eHUF ból a magyar 82eHUF helyett. (Csak az első)

Ez gyári eredeti volt, persze akkor is hírdettek már mindenféle egyéb gyártmányt tizenhuszonezerHUF ért is. De azt nem mertem.

Ezek szerint neked már kellett cserélni? Én teljesen fel vagyok háborodva, hogy ez a kis biz basz beszart és ezért munkadíjjal együtt fizethetek minimum 50Hufot úgy, hogy az autóban alig van km és elég megkímélten van használva... sad Mondjuk erről nem az MX-5 tehet nyílván, de azért b@ssza a csőröm na! Eddig nem szart be semmi ez az első biztos ezért "sokkolt" a dolog... smile

A reális nekem 20-30e körül lenne...de annyiért meg csak utángyártottak vannak azt meg nem tudom szabad-e venni, hosszú távon mennyire bírja a gyűrődést. Azon is meglepődtem, hogy a Nefelejcsnél van már NGK 18e-től?!

2010-08-19 6:23:11
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 7200 napja

természetesen ILmotorsport.

Bár én eccerűen kimentem a legközelebbi osztrák szervízbe, és úgy is megvolt 60eHUF ból a magyar 82eHUF helyett. (Csak az első)

Ez gyári eredeti volt, persze akkor is hírdettek már mindenféle egyéb gyártmányt tizenhuszonezerHUF ért is. De azt nem mertem.

2010-08-18 13:08:35
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 6252 napja
cevlart, 2010-08-18 12:01:24

Srácok hol tudnék lambda szondát venni reális áron?

hát a reális az sokfélét jelenthet ugye, nem tudom nézted-e mx5parts-nál. szerintem az nem olyan vészes. persze ha első+hátsó kell az már 130 font, de a gyáriból egy kerül annyiba...

2010-08-18 12:01:24
cevlart

cevlart

Srácok hol tudnék lambda szondát venni reális áron?

2010-08-16 21:20:56
Bird

Bird

Totálisan mind1 milyen, a lényeg hogy jól szoljon!!! smile

És jól is fog! 

2010-08-16 21:17:11
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5785 napja

Hát, méretre pont akkora, mint ami rajta van wink Sőt, pont jól elfér, és pont ugyanazon az oldalon megy ki a cső mint az eredetin. Tudom fokozni: fényképek alapján is kb akkora mint egy eredeti.

Szóval ez egy megtévesztésig gyári méretű Bosal, ami akár még az is lehet. Hogy hogyan zenél még nem tudom, de jól rázza a rumbaritmust   smile

2010-08-16 21:11:23
Bird

Bird

Na látod ,fogalmam sincs! smile

Én akkor láttam az enyémen Bosalt amikor az a szerencsétlen kipufogós akihez egyszer (halkan megsúgom volt az 4x is) oda vittem az autüm ,és a hátsó dob helyére felrakott valami fele vagy negyed akkora Bosal dobot.

Kb egy kispolszkin nagyobb van. smile

Nem azt mondom,hogy rossz, de gyári lenne???? Lehet....