Roland
Velünk: 2704 napja
Szuper, igen, ezt kerestem, csak épp nem működött a weboldal. Gyorsan le is mentek mindent.
Szuper, igen, ezt kerestem, csak épp nem működött a weboldal. Gyorsan le is mentek mindent.
mellens.net-en általában sok service manual, stb. elérhető, most éppen pont nem megy, itt egy webarchive link
Touge Runnerz
mellens.net-en általában sok service manual, stb. elérhető, most éppen pont nem megy, itt egy webarchive link: https://web.archive.org/web/20180217101031/http://www.mellens.net/mazda/index.html
Helló, van valakinek olyan szerelési könyve, ahol megadják hogy az NB(FL)-en melyik csavart milyen nyomatékkal kell meghúzni? Köszi!
Bocsi, teljesen véletlenül találtam sértőnek! ????????????♀️
Fúú, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan jön a válasz. Köszi szépen mindkettőtöknek!
Továbbitottam az infót, alkatrészek terén majd lesz tüzetesebb vizsgálat itt a fórumon, addig akkor szétszedés és vizsgálódás.
Ez elkerülhető sűrűbb olajcserével? Vagy nagyon sűrű olajcsekkolással, figyelni, hogy hogyan eszi az olajat?
Szia!
Mi konkrétan kivágtuk az oldalát. Olyan csodálatos morgó hangja lett, hogy elolvadok minden túra alkalmával
A szívászaj tompítót is levágtuk, ami a csövön van, majd -nem annyira szépen-, de célravezetően ledugóztuk egy kupakkal és némi szélvédő ragasztóval, mert az bitang erős! Kartelgáz visszavezetést szintén ledugóztuk. Abban az esetben, ha nagyon környezet tudatos vagy és az emisszió a mindened, akkor nem javaslom. EGR-nél szintén le lett dugózva a visszavezető ág(Így nem veri agyona z érzékelést, mert az EGR nyit, csak nem jön ott semmi). Ha ezek nem tudod mit jelentenek, akkor inkább vidd el egy szerelőhöz, vagy ezeket a részeket ne bolygasd inkább.
Tulajdonképpen ahol mi kivágtuk, azon részen ki is furkálhatod akár, mi kivágtuk flex-el, de a tartó pontokat meghagytuk. Azt a nagy kanyargó szívócsövet pedig kiszanáltuk. Később érdemes lesz majd nekem is még némi terelő lapot odatenni, ahol az olaj tartály látszik, egyszersmind leválasztva azt a részt, hogy a motortérből (a kipufogótól) ne kapjon forró levegőt.
Érzésre, mintha jobban venné a lapot egy picit, de hangja az baromi jó lett, igaza frankó szívóhang, mindenkinek melegen ajánlom! Kisebb gázfröccsre, a lakott területen kívül, 70-el szundikáló hétvégi úrvezetők is fel szoktak ébredni és kellemesen félrehúzódnak, vagy csak menekülnek
Továbbá azért is az egyik legfrankóbb tuning, mert ha nem nyomod a gázt, akkor szépen csendben duruzsol a blokk, nem fogsz agybajt kapni a hangos motorhangtól, ha mondjuk fel kell menni az autópályára, ha viszont nyomsz egy kövéret, akkor leolvad az arcod a gyönyörtől
Íme néhány kép:
"Csak a szelíd madarak vágyakoznak. A többiek repülnek. - Elmer Diktonius"
Szia!
Mi konkrétan kivágtuk az oldalát. Olyan csodálatos morgó hangja lett, hogy elolvadok minden túra alkalmával :)
a szívászaj tompítót is levágtuk, ami a csövön van, majd nem annyira szépen, de célravezetően ledugóztuk egy kupakkal és némi szélvédő ragasztóval, mert az bitang erős! Kartelgáz visszavezetést pedig szintén ledugóztuk. Ha nagyon környezettudatos vagy és az emisszió a mindened, akkor nem javaslom. EGR-nél szintén le lett dugózva. Ha ezek nem tudod mit jelentenek, akkor inkább vidd el egy szerelőhöz, vagy ezeket a részeket ne bolygasd inkább.
Tulajdonképpen ahol mi kivágtuk, azon részen ki is furkálhatod akár, mi levágtuk flex-el. Azt a nagy kanyargó szívócsövet pedig kiszanáltuk. Később érdemes lesz majd nekem is még némi terelő lapot odatenni, ahol az olaj tartály látszik, egyszersmind leválaztva azt a részt, hogy a motortérből (a kipufogótól) ne kapjon forró levegőt.
Érzésre mintha jobban venné a lapot egy picit, de hangja az baromi jó lett, igaza frankó szívóhang, mindenkinek melegen ajánlom! Kisebb gázfröccsre, a lakott területen kívül, 70-el szundikáló hétvégi úrvezetők is fel szoktak ébredni és kellemesen félrehúzódnak, vagy csak menekülnek :)
Továbbá azért is az egyik legfrankóbb tuning, mert ha nem nyomod a gázt, akkor szépen csendben duruzsol a blokk, nem fogsz agybajt kapni a hangos motorhangtól, ha mondjuk fel kell menni az autópályára. ha viszont nyomsz egy kövéret, akkor leolvad az arcod a gyönyörtől :)
Íme néhány kép:
Fúú, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan jön a válasz. Köszi szépen mindkettőtöknek!
Továbbitottam az infót, alkatrészek terén majd lesz tüzetesebb vizsgálat itt a fórumon, addig akkor szétszedés és vizsgálódás.
Ez elkerülhető sűrűbb olajcserével? Vagy nagyon sűrű olajcsekkolással, figyelni, hogy hogyan eszi az olajat?
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Tegnap esti túrázás közben az egyik autón (NB '99 Anniversary Edition) nagyon csúnya hangokat hallottunk bizonyos fordulaton és gázállás mellett a motorból. Miután egy félig hozzáértő azonositotta a probélmát, és csapágycsere lesz a megoldás.
A kérdésem, hogy meg tudnátok-e mondani, hogy a főtengely/nyugvó/hajtókar(hajtórúd) csapágynak mik a méretei? Ha nem értelmes a kérdés, jelezzétek kérlek, tolmácsolok csak
Köszi előre is
Előszőr szet szedni szokás es aszerint rendelni hogy mi a helyzet, ha mar hangja van akkor nagy eséllyel főtengely ki, gépműhely ott egy repedés vizsgálat ha nagyon gatya volt a hajtókar csapágy mert akkor már a nagy ütestől elrepedhet a főtengely is, ha ép akkor köszörüles es aszerint 0.25 mm el nagyobb túl méretes csapágy, ha nem vészes a hangja akkor csak hajtókar csapágy probléma van,főtengely csapok ha mar szarok nagy baj van. Illetve ne használja igy az autót gondolom ez egyértelmű mert csak ront a helyzeten, mi pont most szedtük szet egyik fórum társ autóját, olaj elfolyas es nem időben eszre vétel okozta a galibát, 4 ből 3 hajtókar csapágy a fedél leszedese után magától esett ki a helyéről úgy össze zsugorodott es elkopott. Ilyenkor a hajtókarokat is érdemes bevizsgaltatni. Röviden a lényeg hogy előbb szet kell szedni aztan dől el a többi hogy érdemes e vele baszakodni.
A fo kerdes, hogy tulmeretes kell-e bele vagy sem? Itt tudsz nezelodni, de valoszinuleg az IL-nel is kaphatok.
Ehhez amugy egy hozzaertonek pl Lalee szet kellene szednie, es megnezni
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Tegnap esti túrázás közben az egyik autón (NB '99 Anniversary Edition) nagyon csúnya hangokat hallottunk bizonyos fordulaton és gázállás mellett a motorból. Miután egy félig hozzáértő azonositotta a probélmát, és csapágycsere lesz a megoldás.
A kérdésem, hogy meg tudnátok-e mondani, hogy a főtengely/nyugvó/hajtókar(hajtórúd) csapágynak mik a méretei? Ha nem értelmes a kérdés, jelezzétek kérlek, tolmácsolok csak
Köszi előre is
Hi, szerintem elég, ha leveszed a csövet, amin keresztül beszívja a boxba a levegőt; azon is van egy rezonátorkamra, amit ha kiiktatsz, jön a hang. Viszont melegebb levegőt is fog szívni...Próbáld ki!
Fun is not a straight line
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy K&N sportbetétes légszűrőt a gyári házba. Azt hallottam, hogy a jobb hang érdekében emellett kiszokták furkálni a gyári légszűrőházat. Ezt hogyan kell elképzelni? Csinált már valaki ilyet? Szívesen fogadnék képet is róla. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Csápos emelő, akna nélkül, csak felbakolva mekkora szívás leszedni a futóművet segédkeretestől? Olvasgattam utána, és az a benyomásom, hogy nem olyan nagy vész, de nem szeretnék beleszaladni valami kétkezes bőnyálasba. Aki csinált már ilyet, megosztaná a tapasztalatait? Ezen kívül sok helyen ezt a POR-15 nevű festéket ajánlják a felújításhoz. Ilyet itthon be lehet szerezni? Vagy mivel érdemes festeni? Porfestetni nem akarom, azzal rossz tapasztalataim vannak. Előre is köszönöm!
A hátsó lengőkar csavarokat viszonylag könnyen, roncsolás mentesen kiszedtem. Ugyan némelyik be volt rohadva és erőltetni kellett, de vágásra, fúrásra, melegítésre nem volt szükség. Crova készlet kb. 50 centis hosszabbítóval - a tekeréshez -, kalapács + tompa végű csavarhúzók - az ütögetéshez -, csavarlazító és türelem segítettek. Nekem a legnehezebb a féltengelyek kipattintása volt a difiházból (97-es NA, már nem a négy csavaros féltengellyel). Ehhez végül egy jó nagy pajszert használtam a végét megfelelően ívesre és a kívánt vastagságúra reszelve. A másik nehéz pont a kerékagy lehúzása volt. A praktikeres indiai lehúzóval nem jött le, de vettem egy komolyabbat (KENNEDY) és azzal sikerült. Ami még nehezen ment, az a PPF alumínium összekötő váz leszedése a difiházról. A PPF-et megfelelően kellett mozgatni, illetve feszíteni, hogy el lehessen távolítani a házról. A difi leszerelése - a kardántengely csavarjainak oldása után - és a futómű segédkeret csavarjainak kitekerése már könnyű volt.
Az első lengőkar csavarok könnyebben kijöttek. Ennek a segédkeretét nem szereltem le, mert az nem volt rozsdás.
Az alkatrészeket
homokszórattam és porfestettem. A porfestéssel nekem jók a tapasztalataim, 5-6
év után is olyan, mintha most csinálták volna. Az eredményről néhány kép a
profilomban található.
HELP:
Miért lehet az, hogy ha lekapcsolom a lámpát vagy elég csak a helyzetjelzőt, akkor leesik a fordulat és időnként le is fullad.
Dani
HELP:
Miért lehet az, hogy ha lekapcsolom a lámpát vagy elég csak a helyzetjelzőt, akkor leesik a fordulat és időnként le is fullad.
if in doubt, flat out.