Matt
Velünk: 6127 napja
Esetleg a termosztát ház tetején lévő hőkapcsolót illetve hátul a blokkban lévő hőmérséklet jeladót érdemes cserélni. Nálam utóbbival volt már gond és az akkor megoldotta a melegedést.
Esetleg a termosztát ház tetején lévő hőkapcsolót illetve hátul a blokkban lévő hőmérséklet jeladót érdemes cserélni. Nálam utóbbival volt már gond és az akkor megoldotta a melegedést.
Fagyálló kb 60% víz 40%. Castrol.
Akkor lehet, hogy csak simán ennyi a gond, 55víz / 45 fagyállóval elvileg -26-ig jó lennél. Én 50-nél több fagyállót nem tennék bele semmiképp.
NA 1993
Fagyálló kb 60% víz 40%. Castrol.
Utána nézek, bár szerintem a ventillátorral nem lesz gond.
Köszönöm a válaszokat!
Köszi!
Esetleg még valakinek tipp?
Egy pár ötlet, nyáron mi is végigmentünk ezen a problémán a bátyámmal, és ugyan sokkal jobb lett, de kemény menet utáni hirtelen leállás után még előfordul.
- Milyen arányban keverted a fagyállót? Esetleg érdemes "lazábbra" keverni, több vizet bele, akár 70/30 arányban. Akár csak nyárra.
- Nézd meg, hogy milyen állapotban van a hűtőkupak, ha kérdéses érdemes lehet cserélni.
- Nézd meg, hogy a ventilátor hőkapcsoló rendben van-e, (nem laza-e, vagy mozog) illetve maga a ventilátor teljes erőbedobással megy-e.
- Esetleg érdemes lehet a 90-93-as NA termosztátra cserélni, ami ugyan nem "két szelepes" verzió, de korábban nyit. Ezt ugyan nem próbáltuk, de alvázszám alapján rendeltünk mindketten gyári termosztátokat és az enyém 82fokon, a két szelepes pedig ha jól emléksztem 86-on nyit.
NA 1993
Én sima pillanatragasztót szoktam használni. De vigyázz, mert amikor kiszeded a tükröt, könnyen leesik belőle a földre. Én már kettőt iseltörtem..
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Én sima pillanatragasztót szoktam használni. De vigyáz, mert amikor kiszeded a tükröt, könnyen leesik belőle a földre. Én már kettőt iseltörtem.. :(
És mivel szokás azt utána visszaragasztani, hogy tartós legyen?
A tükör ragasztva van. Szépen alá kell nyúlni egy kisebb csavarhúzóval és finomn ki lehet nyitni.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Köszi!
Esetleg még valakinek tipp?
Szervusz!
túlmelegedésre pár érdekes gondolat, de nem állítom, hogy bármelyik érvényes rád, és segít...
1. rozsdás trutyi lehet a rendszerben? teljes mosás?
http://4x4barangolas___a-mosas-oblites.html
2. termosztát tesztelve is rendben?
http://rustlab.blogspot.hu/2012/01/termosztat-csere-buktatoi-avagy-mire.html
3. adalék a hűtőfolyadékba
Sziasztok!
Lenn pár technikai jellegű kérdésem:
1.: NA oldalsó tükröt szedett már szét valaki? Találtam hozzá angol leírást, de ott nem derült ki, hogy a fekete színű műanyag keret a tükör üvege körül ragasztva van eredetileg, vagy patentolva? Le lehet azt úgy szedni, hogy szépen vissza is menjen?
Illetve lehet kapni ilyen "tükörfelújító készletet", ami igazából 1 csavar alátétekkel. A gyári megoldás mennyire hasonlít ehhez? Az érdekene, hogy ez csak ilyen barkács megoldás, vagy teljesen ugyanolyan lesz-e mint a gyári?
2: Még a nyáron, melegben 30fok felett előfordult néha, hogy mondjuk 1 óra autópályázás után (autópályán minden rendben), amikor lelassítottam mondjuk egy dugóban, akkor el kezdett kicsit feljebb kúszni a vízhőmérő. Nem vártam meg soha, hogy mennyire menne fel (azonnal fűtés rá, így visszahűlt). Rendes tempónál sose csinált ilyet. Termosztát 1 éves gyári új (Mazda márka), ventillátor megy, hűtő át lett mosva vízzel, amúgy gyári még. Víz nem fogy, nem is koszos. Van valami tippetek, hogy mi lehet? Szeretném még a szezon előtt megszűntetni ezt a problémát.
Köszönöm!
Sziasztok!
Főként NC -sek segítségét kérném szépen. Kint vagyok épp autót nézni, és nem az első NC csinálja a következőt:
Üresben gurulva a fordulatszám beesik 800-500 közé, és ott fel-le, mintha fulladozna. Megállás után kicsit jobb, talán ha fékezek akkor a legdurvább, kicsit a váltó is beleremeg. Egyébként mikor már sebességben van semmi gond, veszettül meg és meg sem torpan.
Gyors segítséget kérnék, mert holnap döntenem kéne...
Köszi! P.G.
Gabeszpapánál a pont. Ha kiveszik az akksit akkor az alapjáratot újra be kell állítani Mazda diag toollal, vagy megtanulja magától. Ez utóbbihoz hagyni kell kb. 10-30 percig alapjáraton járni. Utána kikapcs-bekapcs és jónak kell lennie.
Az hogy éppen volt benne akksi nem jelent sokat, nepper szinte mindig kiveszi, mert tönkremegy állásban, ha van némi áramfelvétel. Alaposabb tulaj detto.
Köszi az infot.
Ma új akksit kapott ma az nc-m, de alacsony volt és ingadozott az alapjárat.
kikapcs, 15 percig járattam alapjáraton, majd ki-be és utána jó lett.
Hazaértem! Kicsit durva volt a havazás tegnap, ami Ausztriában elkapott, 60 kmh volt a pályán a tempó..
Jelentem a diagnózis tökéletes volt, köszönöm, az út alatt be is állt az alapjárat, most áll mint a cövek! Megnyugodtam.
Útibeszámoló később, vagy az első guruláson inkább. Üdv, P.G.
Szuper!
Kíváncsi vagyok a gépre, majd tehetnél fel képeket is!
Hazaértem! Kicsit durva volt a havazás tegnap, ami Ausztriában elkapott, 60 kmh volt a pályán a tempó..
Jelentem a diagnózis tökéletes volt, köszönöm, az út alatt be is állt az alapjárat, most áll mint a cövek! Megnyugodtam.
Útibeszámoló később, vagy az első guruláson inkább. Üdv, P.G.
Én jártam úgy hogy a magánszemélynek német neve volt. Relatív akcentus nélkül beszélt de keveset. Megtekintéskor elég sötét színe volt, ez nem is lett volna baj, csak tekert volt az óra.
Én mind a 2 autóm német magánembertől vetten, mind a 2 tip-top még 17 évesen is. Úgy néz ki a lambdám vacakol, amúgy vetekszik egy-két 10 év alatti autóval.