Ok. Csak azért gondolom mert egy 3.5-ös 1.6 tonnás vaat hajtok mellette hasonló fogyasztással, gondolom ennek nem ennyit kéne.
10,5 a városi fogyasztásom, bár 11km-re járok dolgozni (tehát van ideje bemelegedni). 4-5 km-en szerintem még a vízhőmérséklet sem éri el az optimális értéket nemhogy az olaj. Én pl addig nem is "bántom" - 2500 körül elváltok gonodolom ez is jót tesz a fogyasztásnak.
Nekem is ennyi... ha kiderül hogy sok és rájössz a megoldásra, oszd meg légyszi
if in doubt, flat out.
Nézegesd meg a fogyasztás topicot, szerintem ez túl magas. Igaz hogy hideg van, és rövideket mész de akkor is.
Sziasztok!
Új vagyok MX5 témában. Hozáájutottam egy nagyon jó állapotban levő 95-ös 1.6-os 90-le-ős példányhoz.
Motorikusan is nagyon egyben van a jelek szerint a maga 105ezer km-ével, viszont van egy kis gond.
Először is az lenne a kérdésem, hátha tud valaki itt segíteni ebben, hogy normális-e hogy városban 12l-t eszeik kb 4-5 km-es utakkal. A pályán hosszú távon a legalja talán 8.5, leheletfinom gázzal, max 120km/h-val.
Normális ez fogyasztás? (Mert az eddigi tapasztalataim szerint japán 1.6-os autónál nem)
A gyertya szép őzbarna ahogy a nagykönyben le van írva, légszűrő gyertya új, gyári. Olajfogyasztás nincs, kicsit talán szokatlanul nyomatékos a motor lent is, a lapot azonnal veszi.
Van valakinek tippje hogy hol lehet a gond? Vagy ez normális, szokjam meg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Zoli
Gondoltam, felteszem ide Karotta felhívását a FB-ról... NB stabikat keres kölcsönbe, Hangyászbapróbálás céljából. Itt nagyobb az esély, hogy talál...
Szerintem azok után, ahogy ezt a klubot megpróbálták a kedves totálkárosok lejáratni, nem véletlen, hogy nem keresett meg minket hivatalosan. Szerintem egy öt Forintost nem adna nekik kölcsön senki, nem, hogy négy stabit...
Szemmel láthatóan tévedtem, vannak itt, akiknek nem szúrja már annyira a szemét az a korábbi arcátlan, minősíthetetlen és minden kritikán aluli szemétkedés. :-D
"Well, that's life." :-D :-D :-D
Zolo: azt hogy Te ezt így élted meg egy dolog. Nem tudom emlékszel-e rá, hogy tevékeny szerepet vállaltál annó, hogy abból az ügyből az lett ami. Ezek után az, hogy immáron outsiderként telefosol több topikot is azzal, hogy ez neked mennyire fáj még mindig szerinted korrekt?
Vagy mi a cél? Ne segítsünk, mert annó mondtak két rossz szót a klubra, ráadásul nem is azaz illető aki ide fordult? Vagy csak hangulatot kelteni szándékoztál, mert azt nyílván sikerült.
Hónapok óta nem látogattam ezt az oldalt, most már élénken emlékszek, hogy miért. Ezután is így fogok tenni, mert ez egy agyrém ami itt megy...
Igen, pontosan emlékszem és a félreértelmezett dolgokért elnézést is kértem azonnal, sőt jeleztem, hogy a magánvéleményem hangzott el. Úgy vélem - annak ellenére, hogy jelenleg valóban nem birtokolok sem Mazdát, sem MX5-öst - hogy tettem és teszek annyit a mai napig a Mazdás, Miata-s, Wankeles társaságért is, hogy hangot adhassak a véleményemnek továbbra is, korrekt módon. Te mit is tettél eddig ezért a közösségért, hogy ebben a hangnemben felelősségre vonsz?
Az, hogy ki hogyan segít vagy nem segít, jelen esetben is szuverén joga mindenkinek. Tudomásom szerint - bár lehet tévedek - a besározott miata.hu fórumoldal irányába semmilyen megkövető megkeresés nem történt azóta sem attól a médiától. Szemmel láthatóan viszont valóban csak én örzök kellemetlen emlékeket, úgyhogy ezt magamban tartom a továbbiakban, több szót nem érdemel a dolog.
Cimbi: a magánéletem továbbra is megtartom privát szférának, kérlek ezt tartsd tiszteletben a továbbiakban.
Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)
Nyugivan, gondoljatok a Mikulásra Biztos megint nem jött össze egy csaj a kis érzékenynek
if in doubt, flat out.
Gondoltam, felteszem ide Karotta felhívását a FB-ról... NB stabikat keres kölcsönbe, Hangyászbapróbálás céljából. Itt nagyobb az esély, hogy talál...
Szerintem azok után, ahogy ezt a klubot megpróbálták a kedves totálkárosok lejáratni, nem véletlen, hogy nem keresett meg minket hivatalosan. Szerintem egy öt Forintost nem adna nekik kölcsön senki, nem, hogy négy stabit...
Szemmel láthatóan tévedtem, vannak itt, akiknek nem szúrja már annyira a szemét az a korábbi arcátlan, minősíthetetlen és minden kritikán aluli szemétkedés. :-D
Zolo: azt hogy Te ezt így élted meg egy dolog. Nem tudom emlékszel-e rá, hogy tevékeny szerepet vállaltál annó, hogy abból az ügyből az lett ami. Ezek után az, hogy immáron outsiderként telefosol több topikot is azzal, hogy ez neked mennyire fáj még mindig szerinted korrekt?
Vagy mi a cél? Ne segítsünk, mert annó mondtak két rossz szót a klubra, ráadásul nem is azaz illető aki ide fordult? Vagy csak hangulatot kelteni szándékoztál, mert azt nyílván sikerült.
Hónapok óta nem látogattam ezt az oldalt, most már élénken emlékszek, hogy miért. Ezután is így fogok tenni, mert ez egy agyrém ami itt megy...
Szerintem azok után, ahogy ezt a klubot megpróbálták a "kedves" totálkárosok lejáratni, nem véletlen, hogy nem keresett meg minket hivatalosan. Szerintem egy öt Forintost nem adna nekik kölcsön senki, nem, hogy négy stabit...
Én lemaradtam, lehet tudni, hogy mi volt az ominózus eset? Persze, csak ha nem tép fel mély sebeket, nem akarok hangulatkeltő lenni, inkább csak képben
Szerintem azok után, ahogy ezt a klubot megpróbálták a "kedves" totálkárosok lejáratni, nem véletlen, hogy nem keresett meg minket hivatalosan. Szerintem egy öt Forintost nem adna nekik kölcsön senki, nem, hogy négy stabit...
Tanga
Nekem azt mondták Veszprémben a Mazdánál, hogy nem lehet kiiktatni, mert így van megoldva kábelesen.
na hát akkor ennyit a márkaszervízekröl... tisztelet a kivételnek...
Kedves mx5fan,
Köszönöm a tippet, sikerült megtalálni, valóban valami utólagos közepesen igényes odabarkácsolás, de a biztosíték kivételével könnyen hatástalanítható. Mellékelek képet, hátha valakinek később segítség.
Más téma. A klubtagsághoz szükséges három ajánlás. Akinek nincs ellenére megdobna egy-egy ajánlással?
Előre is köszönöm, jó autózást!
Nekem azt mondták Veszprémben a Mazdánál, hogy nem lehet kiiktatni, mert így van megoldva kábelesen. Nekem xenon van bent és nincs riasztó, de nem tudták átprogramozni. Mondjuk bátyám 3-asában is mindig világított.
De ha így leírtad mx5fan megnézem, majd ha a kocsi közelébe jutok.