Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Technika    »    Kellene egy kis segítség    |   << vissza

Kellene egy kis segítség

2012-11-12 11:50:00
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1451
Velünk: 6314 napja
thomas2626, 2012-11-11 9:20:22

1. Járó motornál a tompított fényszóró mindig ég. Ez így normális, de szeretném tudni, hogy van-e valamilyen mód ennek átprogramozására, hogy a lámpát csak a vezető, a kapcsolóval kapcsolhassa

a kormányoszlop alján ill. a müszerfal alá benézve van egy fém dobozka, rajta egy vagy 2 LED. (ezek kapcsolják a tompítottat.)
erre a dobozra rámennek barna vezetékek. ezeken a vezetékeken van egy biztosíték bekötve csak úgy a levegöben, látszik, hogy nem gyári megoldás. ha ezt a biztosítékot kihúzod, akkor visszaéll minden normálba és csak te tudod felkapcsolni a lámpát!

az akku nem merülhet le olyan gyorsan, ahogy írták vagy rossz vagy a nyugalmi áram túl magas, tehát valami fogyasztó leszívja.

ui.: eladók a télikerekeim, ha esetleg érdekelnének...   wink  

itt:   http://www.miata.hu/forum/?tid=3553&page=1  

2012-11-11 18:17:35
zed1

zed1

Posztok: 935
Velünk: 5263 napja

Hello!

Nem tudom valaha/valahol szeretélték-e gyárilag automatikus fényszóróbekapcsolással az NC-t (néhány országban kötelező/ajánlott), de az egész így összefoglalva tipikusan utólag belegányolt riasztó esetének tűnik.Frown Szvsz szedesd ki a francba az egészet, ha akarják vinni, vinni fogják, az olcsó vackok nem érnek semmit, a normálisak meg normális beépítéssel 100 felett vannak jócskán. Ennyiből köss rá inkább casco-t, az legalább ér valamit és akkor is fizet, ha más baja lesz a kocsinak.

Akksi: pár hét állás utáni lemerülés vagy rossz akksi (a gyárit most cseréltem hét év után), vagy elkötés eredménye, vagy fogyasztó eredménye. Normál esetben egy hónap állás során sem merülthet le egy akksi sem, le is szednék a tervezőmérnökök fejét... Fogj egy multimétert és mérd meg van-e és ha igen, akkor mennyi áram folyik kikapcsolt állapotban. Ehhez kösd be, majd hagyd állni vagy 10 percet, mert bekötéskor nekiáll inicializálni a világmindenséget is ami áramfelvételt eredményez. A lemerülést simán okozhatja a túlérzékeny (állandóan kijön sleepből) vagy túl sokat fogyasztó (egyszerűen vacak) riasztó.

2012-11-11 17:36:40
DonPedro

DonPedro

Posztok: 157
Velünk: 5826 napja

Az autómban tönkre ment a benzin szivattyú. Vettem bele újat és egyben kicseréltem a benzin szűrőt is. Három napot ment és újra meghalt a szivattyú. A sziv. alján lévő szűrőt is cseréltem a javításkor.

Ötletek?

2012-11-11 9:20:22

thomas2626

Posztok: 7
Velünk: 4771 napja

Sziasztok,

Egy NC boldog tulajdonosan vagyok, és kíváncsi vagyok más NC tulajok tapasztalataira pár témával kapcsolatban:

1. Járó motornál a tompított fényszóró mindig ég. Ez így normális, de szeretném tudni, hogy van-e valamilyen mód ennek átprogramozására, hogy a lámpát csak a vezető, a kapcsolóval kapcsolhassa

2. Az autó akkumlátora pár hét állás után teljesen lemerül. Találkoztam már ilyennel új autók esetében, de nem tudom, hogy ennél a típúsnál is ez-e a helyzet. Tapasztalatok?

3. Az autóhoz a mazda hungária által gyárinak bélyegzett (de valójában utólag beszerelt elég gyenge minőségű ősöreg berendezés) risztó ultrahangos érzékelője rendkívül érzékeny. Már állítottam rajta (amit csak a burkolat rongálásával lehetett), de még a legalacsonyabb szinten is vannak helyzetek, amikor indokolatlanul indul el.

Előre is köszönöm

2012-11-06 14:41:46
Balázs

Balázs

Posztok: 121
Velünk: 4524 napja

Köszönöm!

2012-11-06 14:39:39
szeg

szeg

Posztok: 92
Velünk: 5466 napja

NA esetén kuplung hidralajkához DOT-3 fékfolyadékot ír a szervizkönyv.

Mikor még csak a hibát keresgéltem (trottyra került fő- és munkahenger), magyar Block Plus-t öntöttem  rá fél liter @ haccáz, javítás (csere és átöblítés) után Lockheed Delphi kétszer annyiért - babonából és mert már az volt a fékrendszerben is.

2012-11-06 13:55:49
Zolo

Zolo

Posztok: 1133
Velünk: 5918 napja
Balázs, 2012-11-06 10:49:37

Szia!

Remek hír, köszönöm! smile

Akkor feltöltöm maxig és várom az elkerülhetetlent... Milyen nedűt töltsek hozzá, gondolom ide is van egy javasolt márka, minőség?

Esetleg valaki nem tudja az ajtókban lévő hangszórók méretét, a gyáriakat úgy érzem ideje lenne lecserélni.

Köszönöm a gyors segítséget az uraknak!Laughing

Már nem emlékszem pontosan. Vagy hidraulika olaj ment bele vagy ATF. Inkább az utóbbi, de nem biztos. :-s

aláírás

Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)

2012-11-06 13:42:38
Balázs

Balázs

Köszönöm, ez a topik valahogy elkerülte a figyelmemet.

2012-11-06 12:33:40
tom65

tom65

Posztok: 459
Velünk: 5069 napja

A hangszórókra van külön topic, ott megtalálod a pontos méretet, meg hogy milyenre érdemes cserélni stb. Sajnos fejből már nem emlékszem, de a topicot megtaláltam: http://www.miata.hu/forum/?tid=2840&page=1

Ha bármi ilyesmi kell, google segít:pl "hangszóró site:miata.hu"

aláírás tom65
2012-11-06 10:49:37
Balázs

Balázs

Szia!

Remek hír, köszönöm! smile

Akkor feltöltöm maxig és várom az elkerülhetetlent... Milyen nedűt töltsek hozzá, gondolom ide is van egy javasolt márka, minőség?

Esetleg valaki nem tudja az ajtókban lévő hangszórók méretét, a gyáriakat úgy érzem ideje lenne lecserélni.

Köszönöm a gyors segítséget az uraknak!Laughing

2012-11-06 9:24:49
Zolo

Zolo

makaip, 2012-11-06 7:35:48

Nekem is szivárgott a kuplung munkahengerem,1 évig eljárkáltam vele,mindig utántöltöttem a tartályt.Idén meg kicseréltem 1 újra. Tudtommal csak 1 munkahenger van, a jobb első kerék mögött kell keresni.Kicsit el van dugva.Nézd meg,szivárog e.

Két munkahenger van. :-) Az egyik ott, ahol Te mondod, az a segédmunkahenger, a főmunkahenger fent van, ahol a tartály is, azt "nyomkodod", amikor benyomod a pedált. ;-)
Nekem egyszerre sz@rt be mindkettő. :-D A légtelenítés volt a legnyagyobb élmény, fél éjszaka szívtam vele...

aláírás

2012-11-06 7:35:48
makaip

makaip

Posztok: 230
Velünk: 4854 napja

Nekem is szivárgott a kuplung munkahengerem,1 évig eljárkáltam vele,mindig utántöltöttem a tartályt.Idén meg kicseréltem 1 újra. Tudtommal csak 1 munkahenger van, a jobb első kerék mögött kell keresni.Kicsit el van dugva.Nézd meg,szivárog e.

aláírás mp
2012-11-05 21:44:09
Zolo

Zolo

Balázs, 2012-11-03 14:14:13

Sziasztok!

A tengelykapcsoló folyadékszintem a minimum fölött van kb. 6mm-el.

Az MX-5 kézikönyv szerint "a szintnek állandóan a MAX jelnél kell lennie". Tavasszal terveztem a folyadékok, így a tengelykapcsoló folyadék cseréjét is, szerintetek várhatok vele tavaszig, vagy mostanában cseréljem le az alacsony szint miatt.

Illetve még egy kérdés, gyári kialakítás a hangszóróknak csak az ajtókban vannak, ugye?

Előre is köszönöm!

Ahoj. Annak a folyadékszintnek a csökkenése nem túl jó dolgot - kuplung munkahengerek cseréje - prognosztizál. Nekem anno, mikor lejjebb ment a maxnál, fél éven belül mindkét munkahengerem ki kellett cserélni. :-s

aláírás

2012-11-04 20:14:41
Balázs

Balázs

Nekem oda nem jutott... smile

Meg tudná valaki írni a méretét az ajtóban lévő hangszórónak, illetve a felette lévő csipogónak?

2012-11-03 15:59:00
manson

manson

Posztok: 566
Velünk: 4725 napja

van az ülés fejtámlájában is, néhány NA-nál legalábbis.. smile