nah srácok! megvan a próbléma, költözéskor kicseréltem a pótkulcsra azt amit használtam X hogy miért. a pótkulcsban nincs gyári imo és ezért nem engedte elindulni, egy hét nem használat és egy teljes nap szopó a szerelőnél LOL. a lényeg hogy most megy, 4kból megusztam az embert is szóval én voltam a cocknoob. azért köszi az összes hsz-t és tanácsot! megyek is rideolni amig még süt a nap.
Kellene egy kis segítség
Gyéé
Velünk: 6508 napja
Ezek a kocsik nem nagyon okoznak meglepetést....a szokásos CAS probléma. Angol bontóból olcsóbb.
meszattila
Velünk: 5343 napja
Hát, én még olcsóbban nem láttam, de esetleg keress rá I.L. motorsport vagy mx5parts oldalon is. Elég húzós áron mennek az alkatrészek.
meszattila
Velünk: 5343 napja
Parancsolj:
http://mazdamx5.unas___ezermutengely_jelado
Típushiba az NB-knél. Szinte mindegyikben tönkremegy előbb utóbb. Általában az az első jele, hogy motor leállítás után nem indul újra addig amíg le nem hűl a blokk/hengerfej, aztán később már melegben menetközben is beszarik.
egész nap a szerelőnél voltam és meglett a hiba forrása:
vezérmütengely forgás érzékelő
a probléma hogy az ember egy adatbázisban sem talált ilyet az nb-hez. valakinek ötlet?
Gyéé
A nem indul be nálam azt jelenti hogy tekeri az öníndító de nem robban.
m4n4
Velünk: 5391 napja
Cimbi
Velünk: 5135 napja
Vagy csak egyszerűen az üzemanyagszűrő eltömődött a szmötyitől. Nekem is sokáig indítózott anno, aztán kicseréltem és jobb lett. Nem egy nagy feladat és nem is volt drága...
if in doubt, flat out.
Gyéé
Ami még megnézhető:
-szikra (erős világos színű) - immobilizer, gyújtótrafó, motor testkábel, CAS hiba)
- gyertyák (el vannak-e ázva?) - eljut-e a benzin az égéstérbe
- kompresszió (van-e) - fatálisan átugrott vezérlés miatt nyitva vannak a szelepek amikor zárva kéne hogy legyenek...
- biztosíték - Matt kollégának a múltkor elfüstölt valami fő biztosítéka amitől nem indult a kocsi. Persze szikra sem volt, szóval ez talán kiesik.
Gyéé
Ebben nekem sincs tapasztalatom, bár egyszer végignéztem a nyomozást hogy miért nem indul Bird kocsija és ott az AC nem kapott áramot.
Asszem arról a fehér csatlakozós egységről van szó:
Mindez a "kalaptartó" kárpitja alatti felületen egy fedél alatt található. Úgy emlékszem ha jól fülel az ember hallhatja a pumpaát dolgozni ha ráadja a gyújtást, de nem vagyok benne biztos. Ha nem megy, akkor le kell húzni a csatit és megnézni hogy odáig elmegy-e az áram. Lehet neki tesztelési céllal adni közvetlenül az akksirólvagy ilyesmi de nem akarok hülyeségeket írni, Bird a te embered, hívd nyugodtan, nagy szemét de segíteni fog :-)
Gyéé
Eddig semmi probléma nem volt? Nézzétek meg hogy nyomja-e a benzint az AC. Birdnek van ebben nagy rutinja.