Bird
Velünk: 6806 napja
Már elkelt!! : )
Jah, hogy neked adtam el.....
Már elkelt!! : )
Jah, hogy neked adtam el.....
helló-helló !!! El ne add a csatomat !!!
sc.
Ha semmi cicónak nem kell a 2 csatt, akkor ha vkit érdekel szóljon nekem van 1 pár.
Kétségtelenül igazad van, és tényleg sokat nyitogatom (mint itt mindenki). Bár tényleg meg van kopva, de most hézag van a pöcök és a csatt között, tehát ennyire ne kophatott el.
Kíváncsi vagyok, mit találsz.
Érdekes amit írsz ... . Bár azt gondolom, nem attól kopik a csat, hogy keveset mentél vele, hanem - nagyon helyesen - sokat nyitogattad :-)
Ha mindenki lusta megnézni a miata.net vagy a miata.de ide vonatkozó fórumait, akkor majd én megnézem.
sc.
Egyébként én elemeire bontottam vasárnap, legalább jól kipucolódott.
Arra a megállapításra jutottam, hogy az előző gazda a pöcök nélkül használta és így elkopott a kettő érintkezésénél az a vékony alulumínium fül. Az állítgatás után úgy tűnik rendesen zár és nem akar magától nyílni csak nem kell a pöcköt nyomnom a nyitáshoz. Én csak idáig jutottam.
Az én autómban sincs még 20000, de a jobboldali tetőzár nálam is a biztonsági pöcök nélkül nyílik. A múltkor vizsgálgattam a dolgot, de nem jöttem rá a megoldásra. Látszik, hogy valamikor még működött, mert a pöcök nyomokat hagyott a fülön, de most nem ér hozzá, és ebben az irányban nem látok állítási lehetőséget. Az állítócsavar csak azt a kart rövidíti, amivel odahúzza a tetőt az ablakkerethez. A biztonsági pöcök viszont fix távolságúnak tűnik a fülhöz képest (amit biztosít). Ha valaki előbbre jut, az szóljon, mert egy kicsit engem is bosszant a dolog, bár magától még nem akart kinyílni a csatt a biztosítás nélkül sem.
Sziasztok!
Térjünk vissza egy kicsit lentiekre.
Próbálom állítani a csavarokkal de bármennyire szoros is, a biztonsági pöcök nélkül nyitható. Az egyik oldlon maxra van húzva az állító csavar, a másikon úgy, hogy már nehezen zárható, mégis. A műanyag végeget most is épnek látom. Valaki aki már kínlódott vele és sikerült, segíthetne. Nem akarok értetlennek tűnni és elolvastam a lenti hozzászólásokat is, csak nem látok okot a problémára. Az autóban nincs 40000 km, elvileg tehát még elkopva sem lehetne.
Köszönettel:
Mint azt kettő posttal lentebb írom (khhhmmm) , valszeg elkopott - mint nálam. Csere. Ilmotorsporton csiliárdba kerül, 100 Eur egy darab! Érdemes itt is rákérdezni, mert pl. pont ma is kínált eladásra és "valaki" le is csapott rá ...
sc.
nagyon aprólékos, köszönjük.
egyébként mi a megoldás, ha bármilyen állítás ellenére sem marad becsatolva a csat? ...becsukva a tetőt az egyik csatom tart rendesen, de tetőkinyitáshoz a nem okés oldalon nem kell benyomnom a csatot kioldó izét, hanem simán magától kiold amikor kihajtom a csatot. A jól működő oldalon a csatot védi az izé a kioldás ellen.
Nem írtam újra a soft top fine tuning-os post-omat, inkább belinkelem ide a picasaweb-es képeimet, amit jól elláttam kommentekkel.
From MX-5 - Soft T... |
Egyébként jut eszembe, ha felhívod Török kollégát, neki is van elfekvő csatja, ha jól emlékszem!
sc.
Nekem az a bajom, hogy az első csatok maguktól kinyilanak, egy kis rázkódás és pikk kinyilik. Akár szorosra, akár lazára állítom, nincs meg az ideállis pont
Áthoztam Barac postját ide.
Naszóval az a helyzet, hogy valszeg egyszerűen elkopott a csat. Csere.
Bird-öt ne hívd a hírdetése miatt, mert én már eloroztam előled, ui. ugyanezzel a problémával küzdök. sorry
sc.