balcsi
Velünk: 5532 napja
Szia balcsi!
Milyen tetőt vettél, raktál fel?
http://carhoodsdirec___view=category&id=126
Én ezt a fajtát.
Szia balcsi!
http://carhoodsdirec___view=category&id=126
Én ezt a fajtát.
Sziasztok!
Én is szeretnék tetőt cserélni, vagy javíttatni. NA-m van, nemrégen vettem. Ha jól tudom, akkor lehet készen rendelni, de van olyan szakember is, aki tud készíteni, vagy javítani is. Utánajárt már valaki, hogy melyik opció éri meg jobban? Van valakinek ismerős tetőse? Kész tető rendelésre hajlok inkább, mert azt beszerelhetem magam is, de ha szakember jobbat, vagy jelentősen olcsóbbat csinál, akkor lehet, hogy ezt az utat választom.
ilmotorsporton néztem teljes tetőket. 300EUR a legolcsóbb, amit találtam, és 930 az eredeti Mazda tető. Mi van egy ilyen csomagban? A vászon és a műanyag ablak? Ezekhez vajon jár a vízelvezető csatorna is, vagy pedig az külön rendelendő? Kiszereltem az egész tetőt az autóból, és úgy láttam, hogy nem ártana a csatornát is javítani/cserélni. A vízelvezető nektek is át van furkálva, ahol a csavarok átmennek rajta? A lyukaknál nem szokott ázni?
Közös rendelésben is benne lehetek, de nem akarom elkapkodni, tavaszra kell elkészülni az autónak :-).
bgy, véletlenül nem zuglói vagy? A közeli autószerelő mondta, hogy valaki vett épp most egy NB-t a környékről.
Szia balcsi!
Sziasztok!
Végre felkerült az új vynil tető, Lalee rakta fel gondos munkával. (amúgy is mindig az)
A felrakás utáni (túl)feszessége nem számottevő, a plexi ablak szép és a lyukasztások is ~pontosak voltak.
Ami poén benne, hogy az ablakok fölött van egy dupla varrás, ami az "ereszcsatorna" szerepét betöltve a lehető legtöbb vizet eltereli az ablak gumitönítéseitől, óvva a beázástól azokat. Szóval egyelőre frankó. Természetesen lehajtás már csak tavasszal...
Sziasztok !
El szeretném adni a régi vászontetőmből az üveget (nb) ha valakit érdekel írjon egy összeget és postázom Üdv Mindenkinek !
Csabi
Jó reggelt!
Tetőrendelés előtt állok, erősödött a Ft. (remélem becses Kormányunkból senki nem ad nyilatkozatot az ország helyzetéről az elkövetkezendő napokban)
Innen rendelnék: http://carhoodsdirec___view=category&id=126
Örülnék, ha nem egyedül kellene a szállítást fizetnem!
Tessék, tessék!
Sziasztok!
Új vagyok itt, ez az első hozzászólásom.
Egy 98-as NB-t vettünk nemrég, a tetőt kivéve szép állapotban. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy milyen tetőt vegyek az autóra, de főleg az a kérdés, hogy honnan.
Most egy fekete műbőrszerű anyag a tető, a szélein valamiféle vászonnal körbeszegve, de már volt javítva. Fűtött üveg van benne.
Intenzív guglizás után most úgy gondolom, hogy egy vinyl-fűtött üveg kombinációt fogok rendelni. A Balcsi által linkelt cégnek egészen jó árai vannak, máshol drágábban láttam.
Ha jól veszem ki a hozzászólásokból, akkor többen rendeltek már ettől a cégtől, és nem volt probléma. Rendeljek innen, vagy esetleg van valakinek jobb ötlete?
A tanácsokért, ötletekért előre is köszi
bgy
Belelkesedtem ebbe a projectre! Elég korrekt cégnek tűnik, és még a font is éppen lefele tart!
De én nem vagyok benne biztos, hogy neki mernék állni egyedül... Ezügyben itt akadna valaki, aki jártas tetőcsere ügyben (és még segítene is)? Persze még csak elméletről beszélünk )
indulhat jövő hét elején a rendelés? én sem egyedül rakom föl, hanem egy nálamnál sokkalta jobb kezű ismerősöm segítségét kérem.
Viszont az üvegablakra váltásnál megszűnik az a kellemes lehetőség, hogy az ülésből csapjad hátra a tetőt, (hacsak a fém-szerkezetet nem cseréled ki NB-re). Sajnos ki kell szállni és kézzel rásegíteni a nyitásra...
Ezt fajtája válogatja, pl. a Robbins-féle üvegablakoson nincs zipp-zár, egy pár centivel alacsonyabb az ablak, így pont úgy működik, mint egy normál tető zippelés nélkül.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz: még üvegablakosra is upgrade-elhetsz. A lényeg, hogy a donor tetőről az ablak körüli vászonból(vynil...etc) is legyen némi. Ha ilyet terveznék, akkor Kárpitment kérdezném először meg, hátha van ideje. Eléggé be van táblázva általában, de megéri kivárni
Na igen..ez a fajta megoldás nem jutott eszembe.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz: még üvegablakosra is upgrade-elhetsz. A lényeg, hogy a donor tetőről az ablak körüli vászonból(vynil...etc) is legyen némi. Ha ilyet terveznék, akkor Kárpitment kérdezném először meg, hátha van ideje. Eléggé be van táblázva általában, de megéri kivárni
Belelkesedtem ebbe a projectre! Elég korrekt cégnek tűnik, és még a font is éppen lefele tart!
De én nem vagyok benne biztos, hogy neki mernék állni egyedül... Ezügyben itt akadna valaki, aki jártas tetőcsere ügyben (és még segítene is)? Persze még csak elméletről beszélünk )
Nekem megvannak a doksik amik alapján csináltuk, de sajnos annyira másnapos voltam, hogy részletekre csak elvétve emléxem. Azt tudom, hogy levenni a régit viszonylag gyorsan ment (előző napon megcsináltam..ezért kellett bevállalnom másnaposan a felrakást). A felrakásra szerintem még józanul is érdemes rászánni egy fél napot (mondjuk én rainrail-t is felújítottam tófóliával).
2 emberes meló!
ja ezt en is olvastam. en direk cipzar nelkulit kerestem. elozo cipzaros volt, sosem cipzaroztam le es vegulis nem amiatt kellett lecserelni. szeretem akar menet kozben is lenyitni pillanatok alatt a tetot, vagy ha epp esik az eso kiszallas nelkul egy piroslampanal hipp-hopp fel tudom csukni. lustasag nagy ur
Ebből a szempontból a cipzáros 2in1 megoldás.
ja ezt en is olvastam. en direk cipzar nelkulit kerestem. elozo cipzaros volt, sosem cipzaroztam le es vegulis nem amiatt kellett lecserelni. szeretem akar menet kozben is lenyitni pillanatok alatt a tetot, vagy ha epp esik az eso kiszallas nelkul egy piroslampanal hipp-hopp fel tudom csukni. lustasag nagy ur