Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Midnight Blue Baby project    |   << vissza

Midnight Blue Baby project

2023-03-06 8:48:30

jancsoj

Posztok: 29
Velünk: 881 napja

Válasz erre: @Mr_Summer #146133 Szia!

Nekem 46 a hibakód NBFL de nem tudom hol van az a szenzor.

2023-03-05 21:11:10
Mr_Summer

Mr_Summer

Posztok: 33
Velünk: 692 napja

Válasz erre: @jancsoj #146130 

Szia! 

Hát látod, arról már fogalmam sincs, de itt egy táblázat a megfejtéshez: 

https://www.mx5world___warning-light.92669/

2023-03-04 18:04:19

jancsoj

Posztok: 29
Velünk: 881 napja

Válasz erre: @Mr_Summer #146129 
Szia mi volt a hibakód?

2023-03-03 21:58:19
Mr_Summer

Mr_Summer

Még a vásárlás utáni nyáron egy szép estén feltűnt, hogy ki van égve a műszeregységben az egyik háttérvilágítást adó izzó...
Nem is bántam nagyon, úgyi hidegfehér fényű ledekre akartam cserélni, mert szerintem sokkal jobb színe van így a számlapnak, és a mutatónak is. Akkor még azt gondoltam, hogy 5p meló...

Kivettem a műszeregységet, akkor már átnéztem a többi visszajelző izzóját, ha esetleg már feketedne, akkor egy füst alatt cserélem, ne kelljen annyiszor bontani. Ahogy forgattam a műszert, fény felé tartva néztem milyen visszajelzőket tud, akkor tűnt fel, hogy van ám ebben légzsák visszajelző izzó is. No de én nem emlékszem hogy láttam volna az ikonját... Áhh, biztosan kiégett csak/elveszett a foglalat. Itt még naív voltam... 

Tettem bele foglalatot, új izzót összeraktam. Gyújtás ráad, világít minden visszajelző, elalszik, pont annyi időre, hogy megörüljön neki az ember. Aztán szépen ütemesen elkezdett villogni a légzsák visszajelző. Áhhám....
Nem volt véletlen az az izzó hiány...

Gyorsan kitúrtam a morze kód megfejtését, illetve az FB csoport segítségét is segítségül hívva azt sikerült kibogozni, hogy "légzsák vezérlő csatlakozási hiba". Hát mondom ez még jó is, biztos csak kis kontakt bajság, megigazítom a csatit, oszt újra biztonságban folytatjuk a közös életünk. 
Tartott ez a lendület egészen addig, amíg megnéztem hol van ez a vezérlő... 

Konkrétan az utastérbe ezt az alkatrészt tették be első lépésként a gyártósoron...

Üsse kavics, úgyis volt egy sérülés a műszerfalpárna tetején, zavart az is, ráadásul az előző tulaj adott hozzá egy komplett műszerfalat, akkor egy füst alatt meglehet.
Beszereztem egy légzsákvezérlőt, ha esetleg nem csak kontakthiba lenne a dolog...

Néhány dolgot ki kellett vennem az utastérből:

Itt az a rohadék: 

Nyilván nem kontakthiba volt, a vezérlőt kellett kicserélnem, még jó hogy készültem...

Igazából a fűtésboxot is ki kellett volna venni, mert a tálca alatt is van 2 anya, full takarásban... Flexi toldóval sikerült kivennem, de azért közben eszembe jutott hogy nem-e egy francia cserediák tervezte ezt a részt...

Ha már kint volt minden, kipucoltam a légcsatornákat, áttettem a másik műszerfalhéjat a keresztmerevítőre, stb...

Visszafelé egész gyorsan összementek a dolgok, vettem már ki pár műszerfalat, mindegyik után megfogadtam, hogy ilyet soha többé... Itt azért nagy segítség hogy nincs tető, és tök logikus a rögzítése mindennek (kivéve azt az elbaszott légzsákvezérlőt a buzi tálcájával együtt...), így igazából csak egy délutánt szórakoztatott végig a dolog.

Összeraktam mindent, műszeregység be, gyújtás ráad, villog... Itt azért kicsit feszült lettem, de viszonylag gyorsan feltűnt, hogy máshogy villog. Morzefejtés rutinból, övfeszítő hiba.
Sebaaaaaj, úgyis vettem már egy szett övet is, mert a vezetőoldali nagyon agresszíven fogta meg az övet, az anyós oldali meg szarul csévélt vissza... 
Kicseréltem ezeket is amíg lendületben voltam. azóta már tényleg csak gyújtásráadáskor látom azt a jó légzsák visszajelzőt...

Jó eséllyel valamelyik törése után a Tákmák garage Bt jól megszedte magát a biztosítón, mert a kár elszámolásban szerepel egy légzsák vezérlő, és biztonsági öv tétel is. Ezek cseréjét megoldották egy elegáns izzó eltávolítással. Gratulálok... 
Az amúgy is minimális túlélési esélyt így sikerült a nullával egyenlővé tenni. Így mondjuk nem jön vissza az ügyfél panaszkodni... 

Történet:

Még a vásárlás utáni nyáron egy szép estén feltűnt, hogy ki van égve a műszeregységben az egyik háttérvilágítást adó izzó...
Nem is bántam nagyon, úgyi hidegfehér fényű ledekre akartam cserélni, mert szerintem sokkal jobb színe van így a számlapnak, és a mutatónak is. Akkor még azt gondoltam, hogy 5p meló...

Kivettem a műszeregységet, akkor már átnéztem a többi visszajelző izzóját, ha esetleg már feketedne, akkor egy füst alatt cserélem, ne kelljen annyiszor bontani. Ahogy forgattam a műszert, fény felé tartva néztem milyen visszajelzőket tud, akkor tűnt fel, hogy van ám ebben légzsák visszajelző izzó is. No de én nem emlékszem hogy láttam volna az ikonját... Áhh, biztosan kiégett csak/elveszett a foglalat. Itt még naív voltam... 

Tettem bele foglalatot, új izzót összeraktam. Gyújtás ráad, világít minden visszajelző, elalszik, pont annyi időre, hogy megörüljön neki az ember. Aztán szépen ütemesen elkezdett villogni a légzsák visszajelző. Áhhám....
Nem volt véletlen az az izzó hiány...

Gyorsan kitúrtam a morze kód megfejtését, illetve az FB csoport segítségét is segítségül hívva azt sikerült kigobozni, hogy "légzsák vezérlő csatlakozási hiba". Hát mondom ez még jó is, biztos csak kis kontakt bajság, megigazítom a csatit, oszt újra biztonságban folytatjuk a közös életünk. 
Tartott ez a lendület egészen addig, amíg megnéztem hol van ez a vezérlő... 

Konkrétan az utastérbe a soron szerintem ezt az alkatrészt tették be az autóba első lépésként a gyártósoron...

Üsse kavics, úgyis volt egy sérülés a műszerfalpárna tetején, zavart az is, ráadásul az előző tulaj adott hozzá egy komplett műszerfalat, akkor egy füst alatt meglehet.
Beszereztem egy légzsákvezérlőt, ha esetleg nem csak kontakthiba lenne a dolog...

Néhány dolgot ki kellett vennem az utastérből:

Itt az a rohadék: 

Nyilván nem kontakthiba volt, a vezérlőt kellett kicserélnem, még jó hogy készültem...

Igazából a fűtésboxot is ki kellett volna venni, mert a táca alatt is van 2 anya, full takarásban... Flexi toldóval sikerült kivennem, de azért közben eszembe jutott hogy nem-e egy francia cserediák tervezte ezt a részt...

Ha már kint volt minden, kipucoltam a légcsatornákat, áttettem a másik műszerfalhéjat a keresztmerevítőre, stb...

Visszafelé egész gyorsan összementek a dolgok, vettem már ki pár műszerfalat, mindegyik után megfogadtam, hogy ilyet soha többé... Itt azért nagy segítség hogy nincs tető, és tök logikus a rögzítése mindennek (kivéve azt az elbaszott légzsákvezérlőt a buzi tálcájával együtt...), így igazából csak egy délutánt szórakoztatott végig a dolog.

Összeraktam mindent, műszeregység be, gyújtás ráad, villog... Itt azért kicsit feszült lettem, de viszonylag gyorsan feltűnt, hogy máshogy villog. Morzefejtés rutinból, övfeszítő hiba.
Sebaaaaaj, úgyis vettem már egy szett övet is, mert a vezetőoldali nagyon agresszíven fogta meg az övet, az anyós oldali meg szarul csévélt vissza... 
Kicseréltem ezeket is amíg lendületben voltam. azóta már tényleg csak gyújtásráadáskor látom azt a jó légzsák visszajelzőt...

Jó eséllyel valamelyik törése után a Tákmák garage Bt jól megszedte magát a biztosítón, mert a kár elszámolásban szerepel egy légzsák vezérlő, és biztonsági öv tétel is. Ezek cseréjét megoldották egy elegáns izzó eltávolítással. Gratulálok... 
Az amúgy is minimális túlélési esélyt így sikerült a nullával egyenlővé tenni. Így mondjuk nem jön vissza az ügyfél panaszkodni... 

2023-02-18 17:50:37
mester

mester

Posztok: 831
Velünk: 4819 napja

Válasz erre: @Buksa #146101 autóvillanyos szerelő vagy? smile az mindig hiány" ha kell...

2023-02-17 23:52:20
Mr_Summer

Mr_Summer

Válasz erre: @Buksa #146098 

Igen, alapvetően én is így szoktam megoldani, ha nem számít annyira a gyári állapot visszaállíthatósága. Nem tartom rossz megoldásnak, mert megmarad a csatlakozó vízvédettsége, az ajtót meg nem szokta az ember minden szezonban 2x levenni, szóval a bonthatóság sem komoly szempont... 

2023-02-17 19:49:05

Buksa

Posztok: 5
Velünk: 156 napja

Válasz erre: @mester #146100 
Miért kérdezed? :D
Amúgy viccen kívül, részben ezt csinálom hogy lehetetlen helyeken fűzök át kábeleket prototípus autókba 

Történet:

Válasz erre: @mester #146100 
Miért kérdezed? ????
Amúgy viccen kívül, részben ezt csinálom hogy lehetetlen helyeken fűzök át kábeleket prototípus autókba 

2023-02-17 19:19:15
mester

mester

Válasz erre: @Buksa #146098 amúgy mi a szakmád? smile

2023-02-17 19:18:37
mester

mester

Válasz erre: @Buksa #146098