Mr_Summer
Velünk: 636 napja
Amúgy ha már szóba jött a futómű...
A gyári rugók brutálisan össze voltak már ülve, és ki is voltak lágyulva, szinte folyamatosan felkoppant a hátsó gátló az úthibákon.
Gondolkoztam, olvasgattam, ár-érték arányban Tein FLEX-Z tűnt befutónak, mégiscsak japán (már amennyire, tudom), és egész sok tapasztalat összegyűlt belőle. Gondolkoztam rajta sokat, hogy kihasználnám-e az állíthatóságát, főleg a hátsókon tűnt tortúrának, aztán kaptam egy jó ajánlatot egy Basis-Z-re...
Látszólag nem túl régi, és valószínűleg nem is volt sokat használva az autó, nem ereszt, nem folyik, sérülésmentesek a szárak, szilentek épek... Végül emellett döntöttem.
A torony lemezeit átfestettem, elpucoltam, és így ahogy van bekerült. Maxra tekertem végül a rugótányérokat hátul, elől talán 10mm-el max alatt áll, így áll vízszintesen az autó, a gyárinál kb 30mm-el mélyebben. Így még Bp-en is kényelmesen használható.
Sajnos a szerelés alatt nem készültek képek, nehezen veszem rá magam ha belendülök...
Nagyjából így áll alatta:
A változás jelentős a szétlágyult ~260e-t futott gyárihoz képest, utcára szerintem bőven vállalható, teljesen meg vagyok elégedve vele...
Viszont ami becsülendő, hogy a hátsó gátlókon a felütköző baba teljesen szét volt verve, kb 3cm magas porhanyós gyűrű maradt csak belőle... Ellenben a gátló még most sem folyik, és bőven értelmezhető talpnyomást produkált műszakin is. Japán...