Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Lisztmiata NB 10AE    |   << vissza

Lisztmiata NB 10AE

2022-03-07 11:52:44
Liszt

Liszt

Posztok: 1012
Velünk: 3195 napja

na megrendeltem most gyorsan mielott elmegy az ara a csillagos egekbe. Ketto hatso teljes javito iv..

* 2

https://www.autozube___bZUuaDthygJ-GJZdEeV4

a terv az, hogy egy oldalt meg kell csinalni egy szombat-vasarnap alatt es utana esetleg van meg ido hetfo kedden munka utan igazitgatni. szoval elkezdek most videokat nezegetni es gyujtogetni a tippeket, hogy milyen fele fajta alapozot, festeket, uregvedoket es egyebeket hasznaljak na meg, hogy a gittet mennyire muveszet szepen felvinni es csiszolni

aláírás

Dani 

2022-02-17 17:17:36
susu

susu

Posztok: 492
Velünk: 1984 napja

Válasz erre: @Liszt #144956 

Hátsó ív egy hétvége alatt: sajnos csak akkor derül ki, ha felnyitod. Abban a nagyon kis valószínűségű esetben, ha csak az ívek rosszak, akkor gyorsan megvan. De doblemezre és belső küszöbre is érdemes gondolni, általában azokat is elkezdi megcsámcsogni.

aláírás

Touge Runnerz

2022-02-16 15:59:53
Liszt

Liszt

tegnap elhoztam a nyulvany javitokat Tomiatatol. tetszenek, ez mar jo vastagsag, nem olyan mint a kulfoldi 1.5-es aminek kezben nem volt semmi tartasa. Persze egy ÓTÓtervező lehet mást mondana, en boldog vagyok ezekkel. 

Ha egyszer talalok idot ra, hogy berakjam a rozsda helyere es fonixet jatszon a nyulvanyom, majd kiderul milyen valojaban de az tuti, hogy meggyorsitja az egesz folyamatot 

Alakul a lista:

- hatso ivek. vajon egy hetvege alatt 1 iv megoldhato festes nelkul csak alapozva? 

- nyulvanyok, klimat le kene engedjem valahol aztan itt meg az elso bolcso leszedese es kezelese is bejatszana ha mar kikerul a motor, nem tudom, hogy keritsek idot ra

- melegedes ha klima be van kapcsolva es kint van 30+ fok, menetszel nem szamit, varosban ugyanugy mint autopalyan elmaszik csak keosbb tortenik meg, mondjuk 100-zal lehet menni 

- futomu allitas ellenorzes majd ha nyari gumik visszakerulnek, most kicsit fura de lehet csak a telit erzem 

- allitani kell hatso gatlok magassagan picit lentebb es jatszani a rugo elofeszitessel is esetleg, hogy a hullamzos erzes eltunjon. de lehet utana kellene olvassak jobban ennek a temanak

- olaj es szurok csereje lassan

- teto csatjain allitani valamit, mintha kisebb szelzaj is elerheto lenne csukott tetovel emlekeim szerint

- elegge idegesit meg mindig, hogy a paradox autohifi rammelegitett egy 16os elso szettet jo dragan, hogy majd az mennyire jo lesz. de amugy egy rakas szar, gyenge a 20-as regi mac audiokhoz kepest nyitott tetovel...legszivesebben visszavinnem nekik, hogy tegyek a parnajuk ala

lehet egyszerubb lenne felrakni 3.6-ert, forgalmija az van meg egy evig! 

aláírás

Dani 

2021-11-30 9:08:30
GPali

GPali

Posztok: 673
Velünk: 2429 napja

Válasz erre: @Liszt #144701 

Jó unalmas az élet egy gyári mx-szel, mi? :D Rozsdás, de amúgy semmi más izgalom nincsen. Néha fékbetétet kell cserélni, néha olajat rátölteni. Meg cipőzni neki rendesen!

De ha esetleg új kalandokat keresnél, akkor vegyél egy néhányszor már szétszedett-összetákolt 30 éves NA-t. :D 

aláírás

Touge Runnerz

2021-11-29 17:35:43
Liszt

Liszt

conti ts860 felkerult telire, nem lesz lerakva az mx-5. anyos ulest kiszedve, befert a nyari kerek, 1 hatra, 1 kalaptarto, 2 ules helyere! 

elment az off auto 1 honapja kb, azt terveztem, hogy kihuzom a telet tomegkozlekedessel de vegul hiaba menne garazsba Debrecenbe, nem lenne idom szetszedni es megcsinalni a nyulvanyokat, az elso bolcsot, a ket hatso ivet.. szoval hasznalva lesz es majd megoldodik valahogyan kesobb. Elozovel volt mar telem, meg a csorba tohoz is felment hoban smile csak ne rohadjon el tavaszra:DD

Amugy nincs semmi izgi, indul, megy, megall. 110 korul jol fogyaszt, 140nel meg megy rendesen, hahaha

aláírás

Dani 

2021-10-11 9:11:48
Liszt

Liszt

Miatacaching tegnap, Pest eso, Hatvannal mar szakadozott es csak felhos volt aztan napsutes vegig..Tesco parkoloban talalkoztunk, ott meg beugrottam gyorsan ket 20 literes viragfoldert mert a hatulja nem az igazi meg a kocsinak, de ha van benne suly akkor tokeletes. Lett bele suly. :D

Utana pedig nagyon jot mentunk..az auto erosebb mint en, van hova fejlodni, vicces ezt leirni egy kompresszoros es turbos mx-5 utan smile  

duda minusz, orrtolas plusz. kozpontinak mar hetek ota elszakitottam a vezeteket veletlen, szelistyei szallason pedig ratoltam a kaput a kinyitott ajtora, gyulnek szepen a teendok a teli napokra, de a motor vigan porog tiltasig!

aláírás

Dani 

2021-08-20 12:02:58
Toma

Toma

Posztok: 101
Velünk: 2742 napja

Hahaha mit találtam, hatalmas volt a forgalom :D  SH20 <3

2021-08-17 10:04:46
GPali

GPali

Posztok: 673
Velünk: 2429 napja

Válasz erre: @Liszt #144279 

"meg egy kis huto mosast normal auto mosoban"  És eközben kivel találkoztál random? Na kivel?! 

Az a faházas áram- és meleg víz nélküli szállás nagyon tetszik. Mikor szervezel oda mx-es túrát? Jönnénk!

"Nem billeg ugy az auto amit legjobban baratnomon latok fel szemmel" Kedves menyasszonyod meg ne lássa, hogy csak úgy lebarátnőzted... Reméljük nem tud a fórumról, úgy még megúszhatod.

Talán egy pár insta képem van... telómon pedig inkább pár ezer... Csak a kocsiról... :D

aláírás

Touge Runnerz

2021-08-17 9:22:58
Liszt

Liszt

hoppá

04.26 ota van meg az auto, akarom mondani AZ AUTO es bele repult hipp hopp 10 ezer km. Kicsit megcsusztam az olajcserevel, de mostmar friss van benne ujra. Motul 5w40, mert nem eszi == 3-4 deci 10 ezren, de azert latjatok a fogyasztast is melle, szoval most nincs ugy hasznalva mint a turbos.

Volt egy Torocko meg nyar elejen, ott rendesen meleg volt, akkor voltak a nagy nagy melegek es allandoan forras hataron tancolt, mi meg izzadtunk szepen a futesben. Utolso nap eszembe jutott, hogy meg kellene nezni a masodik ventit, persze, hogy nem kapcsolt. Gyorsan atkotottem az elso ventire a masodikat, igy mar elindult es javult a helyzet kicsit, mar autopalyan tudtam klimazni de figyelni kellett nagyon ra es emelkedon kikapcsolni a klimat mert ugy mar sok volt a hő. Biztositek kibirta, igazabol azota is ugy van..:D 

Volt sok gondolkodas, de szoritott az ido es igy egy termosztat es hutosapka cseret mertem csak a kovetkezo tura elott, meg egy kis huto mosast normal auto mosoban, semmi komoly. Termosztat az egy ilyen dupla fajta volt, egy nagy es egy kicsi resszel, utolag azt gyanitom, hogy talan ez is hatraltatta a viz aramlasat mert valamennyivel kisebb igy a nagy resze mint egy normal termosztat egyeduli mozgos nyilasa. De az is kozrejatszhat, hogy minden kifolyo hutofolyadekot deszt vizzel potoltam, aminek elvileg jobb a holeadasa ?  

Ennyire azert nem volt egyszeru egy termosztat csere sem.. :D elol van, nincs reroute, konnyu hozzaferni oke. Van paszta, azt szeretem ilyenekre hasznalni nem a tomiteseket (nem vagyok autoszerelo, ne kovezzetek meg), eddig mukodott is. Na most bepasztaztam es vartam kicsit. Elozoleg a motor csereknel itt mindig eltelt legalabb 24 ora, de volt, hogy tobb mert meg az autobol kint raktam ossze az egeszet es csak utana ment a helyere. Most nem volt idom vagyis igazabol lett volna, de kicsit untam mar, hogy az osszes masodik hetvegem a garazsban toltom, de errol majd kesobb.
Szoval masnap elkezdett csepegni.. mindig ranezek mindenre tobbszor, lassan is szerelek, de igy van esely kiszurni a dolgokat meg a garazsban vagy a kornyeken legalabb. Gyors kerdezoskodes, hogy megis mi a rakot csinaljak, az auto akkor Debrecenben volt, estere mar Szeged melletti szallason kellett lenni es kozben volt egy budapesti megallo aztan masnap Montenegro. 
Szetszedes es papir(enyhen gumis) tomites mellett dontottem vegul ami jar alapbol a termosztathoz, mivel az elozo nap a satupadra kinyomott paszta meg mindig nem kemenyedett ki..ugy tunik megromlott szegeny igy az evek alatt. Vagy csak nagyon morcos, hogy most nincs turbo a kocsiban es szabotal.
Papir tomites bejott, viz nem folyik. Volt meg egy gyors hatso futomu csere, ugyancsak a gyari biltsteinre mert a pattogas nem szunt egy futomuallitas utan sem, szoval muszaj volt valamit alakitani. Kicsit jobb lett, de meg mindig nagyon dolt es maradt a rossz uton oldalra ugralas is.

Kocsi Montenegroban azert meg melegedett az eldugott strandokra menet ahol kisse emelkedos kanyargos 1-1.5 savos utakon mentunk nem 80-nal, patakokban folyt rolunk a viz a futestol, de a tenger lemosta hamar, no para smile  
Transzfogarason neha kellett megint futest kapcsolgatni most, de viszonylag jol birta. Telen majd rakok be nagy hutot. 

Amugy meg mindig nagyon szep az az orszag es amikor meg nem feltem a rendoroktol, eszmeletlen jokat mentunk a szuper utakon. Most meg lattam a tajat is legalabb, az sem elhanyagolhato.  Na meg olyan finomsagok, hogy 1500 meteren alszol egy kis fahazban amiben csak az agy fer el kb, hidegvizes zuhany masik fabodeban, lovak, kecske es olyan hazigazda aki mindig mosolyog, enekel, ugral, beall focizni a tobbiekkel...mikozben reggeltol estig csinalja a finom kajakat, tuzon keszitve mert aram nincs. Meg a sor hutesere is a hegyrol hoztak havat nagy fa hordoban! Valahogy mindenki baratsagos, kedves, erdeklodo, minden orszagbol fujt oda a szel valakit folyamatosan. Szep Ausztria, de ott szerintem ilyeneket mar nem talalni, persze nem is mindenki keresi ezt. 

Mielott elindultunk volna Montenegroba pont lett a driftworksnek ujra keszleten Tein Flex Z raadasul akciosan, igy rettento jo aron de meg mindig rettento dragan sikerult megvenni. Hazajottunk, irany Debrecen ujra es bent az uj futomu. Csavarok konnyen mozdultak elol is meglepo modon.
Magassag maradt egy gyarihoz kozeli, felaldoztam a hasznalhatosag es kenyelmes megallasert. Nem vagyok vele teljes mertekben boldog, sokat jelent, hogy nincs alacsonyabban de mivel itthon olyan amilyen, balkan fele pedig megint olyan amilyen nekem meg nincs kedvem jelenleg bukkanot, kinovo aszfalt dombokat figyelni es leszakadt ut szelet elkerulni minden egyes parkolaskor. 

Most jon a jo resze, annyit gyorsitott rajtam a flex, hogy nagyon. Nem billeg ugy az auto amit legjobban baratnomon latok fel szemmel, mert mar alig alig kapaszkodik az ajtoba mikor kanyarhoz kozeledunk es nem is szol, hogy gyors lenne. En is biztonsagosabbank erzem a feszes futomuvel a kozelekedest es sokkan nagyobb elvezet. Segit egy amatornek az ilyen upgrade, nekem legalabbis igen.

Kicsit csapongo most igy osszefoglalni sok dolgot, meg is allok itt. Van meg a bufferben es biztos van olyan is amit kihagytam, probalok rendszeresebben jelentkezni. 

Pali te meg nyissal mar egy topicot, talan egy par insta keped van amit megoszthatsz itt is, talan..egy par..szaz :DD smile

aláírás

Dani 

2021-06-10 15:48:48
Liszt

Liszt

Válasz erre: @bayay #143996 

koszi, de egyszeruen nem merek igy vasarolni. Meg egy kis kavedaralot se veszek meg mák darálásra anélkül, hogy legalább végig pörgetném az egész kínálatot..:D egy ilyen árkategóriájú terméknél pedig mint ezek a lengéscsillapítók, azért addig olvasnék egy új modell, márka esetében amíg nem fújom kivulrol az osszes forumot. Szoval igy nem merek elterni a Teintol es inkabb kivarok.

aláírás

Dani 

2021-06-09 15:12:31

bayay

Posztok: 86
Velünk: 2890 napja

Mindkettőt dícsérik, vannak készleten és TÜV-ösek:

https://sps-motorspo___rk-street-na/nb/nbfl

https://www.ilmotors___rk-ilmotorsport-6663

2021-06-09 10:56:57
susu

susu

Posztok: 492
Velünk: 1984 napja

Válasz erre: @Liszt #143994 

Ja, amúgy BC Racing BR-t is csak úgy lehet majdnem gyári magasra tekerni, hogy elég komoly rugó-előfeszítést kell adni neki. De ugye az meg nem ajánlott (nekem vizsgára kérték, hogy ne legyen feltűnő).

aláírás

Touge Runnerz

2021-06-08 22:11:58
Liszt

Liszt

Válasz erre: @boborider #143988 

kicsit utana olvastam meg ennek a mas rugoknak, de uj terep ez szamomra es nem volt biztato amiket irtak, lehet az se veletlen, hogy azokbol van raktaron mikor semmi masbol :D 

Válasz erre: @Ordune #143987

nem talaltam, meg Angliabol nem szeretnek rendelni, eleg bizonytalannak tunik most, de koszi nyitva tartom a szemem

Kicsit az is benne van, hogy Teinhez legalabb adnak tuv papirt amit igaz most nem hasznalnek fel, de kesobb megvan ra az esely legalabb. Meg, hogy egy kiprobalt elterjedt es tudom a magassagat is milyen lesz, lenne :D 

Valoszinu venni fogok egy advance z-t, mert az bezzeg van keszleten es majd elboldogulok azzal, csak kicsit figyelmesebben kell kozlekedjek ujra a hasmagassag miatt

aláírás

Dani 

2021-06-08 11:19:08
boborider

boborider

Posztok: 112
Velünk: 2036 napja

Válasz erre: @Liszt #143985 

Közvetlenül a BC-nél ez a kétfajta rugóerősségű van készleten (10/8 és 10/6):

Nekem is az alap 8/6Kg-os van, de ha gyorsan kell, akkor ezek legalább vannak. Azt írják 1-2 napon belül küldik.

2021-06-08 10:56:00
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5256 napja

MeisterR sincs raktáron sehol? Én nagyon szerettem az NA-ban.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992