hoppá 
04.26 ota van meg az auto, akarom mondani AZ AUTO es bele repult hipp hopp 10 ezer km. Kicsit megcsusztam az olajcserevel, de mostmar friss van benne ujra. Motul 5w40, mert nem eszi == 3-4 deci 10 ezren, de azert latjatok a fogyasztast is melle, szoval most nincs ugy hasznalva mint a turbos.
Volt egy Torocko meg nyar elejen, ott rendesen meleg volt, akkor voltak a nagy nagy melegek es allandoan forras hataron tancolt, mi meg izzadtunk szepen a futesben. Utolso nap eszembe jutott, hogy meg kellene nezni a masodik ventit, persze, hogy nem kapcsolt. Gyorsan atkotottem az elso ventire a masodikat, igy mar elindult es javult a helyzet kicsit, mar autopalyan tudtam klimazni de figyelni kellett nagyon ra es emelkedon kikapcsolni a klimat mert ugy mar sok volt a hő. Biztositek kibirta, igazabol azota is ugy van..:D
Volt sok gondolkodas, de szoritott az ido es igy egy termosztat es hutosapka cseret mertem csak a kovetkezo tura elott, meg egy kis huto mosast normal auto mosoban, semmi komoly. Termosztat az egy ilyen dupla fajta volt, egy nagy es egy kicsi resszel, utolag azt gyanitom, hogy talan ez is hatraltatta a viz aramlasat mert valamennyivel kisebb igy a nagy resze mint egy normal termosztat egyeduli mozgos nyilasa. De az is kozrejatszhat, hogy minden kifolyo hutofolyadekot deszt vizzel potoltam, aminek elvileg jobb a holeadasa
Ennyire azert nem volt egyszeru egy termosztat csere sem.. :D elol van, nincs reroute, konnyu hozzaferni oke. Van paszta, azt szeretem ilyenekre hasznalni nem a tomiteseket (nem vagyok autoszerelo, ne kovezzetek meg), eddig mukodott is. Na most bepasztaztam es vartam kicsit. Elozoleg a motor csereknel itt mindig eltelt legalabb 24 ora, de volt, hogy tobb mert meg az autobol kint raktam ossze az egeszet es csak utana ment a helyere. Most nem volt idom vagyis igazabol lett volna, de kicsit untam mar, hogy az osszes masodik hetvegem a garazsban toltom, de errol majd kesobb.
Szoval masnap elkezdett csepegni.. mindig ranezek mindenre tobbszor, lassan is szerelek, de igy van esely kiszurni a dolgokat meg a garazsban vagy a kornyeken legalabb. Gyors kerdezoskodes, hogy megis mi a rakot csinaljak, az auto akkor Debrecenben volt, estere mar Szeged melletti szallason kellett lenni es kozben volt egy budapesti megallo aztan masnap Montenegro.
Szetszedes es papir(enyhen gumis) tomites mellett dontottem vegul ami jar alapbol a termosztathoz, mivel az elozo nap a satupadra kinyomott paszta meg mindig nem kemenyedett ki..ugy tunik megromlott szegeny igy az evek alatt. Vagy csak nagyon morcos, hogy most nincs turbo a kocsiban es szabotal.
Papir tomites bejott, viz nem folyik. Volt meg egy gyors hatso futomu csere, ugyancsak a gyari biltsteinre mert a pattogas nem szunt egy futomuallitas utan sem, szoval muszaj volt valamit alakitani. Kicsit jobb lett, de meg mindig nagyon dolt es maradt a rossz uton oldalra ugralas is.
Kocsi Montenegroban azert meg melegedett az eldugott strandokra menet ahol kisse emelkedos kanyargos 1-1.5 savos utakon mentunk nem 80-nal, patakokban folyt rolunk a viz a futestol, de a tenger lemosta hamar, no para
Transzfogarason neha kellett megint futest kapcsolgatni most, de viszonylag jol birta. Telen majd rakok be nagy hutot.
Amugy meg mindig nagyon szep az az orszag es amikor meg nem feltem a rendoroktol, eszmeletlen jokat mentunk a szuper utakon. Most meg lattam a tajat is legalabb, az sem elhanyagolhato. Na meg olyan finomsagok, hogy 1500 meteren alszol egy kis fahazban amiben csak az agy fer el kb, hidegvizes zuhany masik fabodeban, lovak, kecske es olyan hazigazda aki mindig mosolyog, enekel, ugral, beall focizni a tobbiekkel...mikozben reggeltol estig csinalja a finom kajakat, tuzon keszitve mert aram nincs. Meg a sor hutesere is a hegyrol hoztak havat nagy fa hordoban! Valahogy mindenki baratsagos, kedves, erdeklodo, minden orszagbol fujt oda a szel valakit folyamatosan. Szep Ausztria, de ott szerintem ilyeneket mar nem talalni, persze nem is mindenki keresi ezt.
Mielott elindultunk volna Montenegroba pont lett a driftworksnek ujra keszleten Tein Flex Z raadasul akciosan, igy rettento jo aron de meg mindig rettento dragan sikerult megvenni. Hazajottunk, irany Debrecen ujra es bent az uj futomu. Csavarok konnyen mozdultak elol is meglepo modon.
Magassag maradt egy gyarihoz kozeli, felaldoztam a hasznalhatosag es kenyelmes megallasert. Nem vagyok vele teljes mertekben boldog, sokat jelent, hogy nincs alacsonyabban de mivel itthon olyan amilyen, balkan fele pedig megint olyan amilyen nekem meg nincs kedvem jelenleg bukkanot, kinovo aszfalt dombokat figyelni es leszakadt ut szelet elkerulni minden egyes parkolaskor.
Most jon a jo resze, annyit gyorsitott rajtam a flex, hogy nagyon. Nem billeg ugy az auto amit legjobban baratnomon latok fel szemmel, mert mar alig alig kapaszkodik az ajtoba mikor kanyarhoz kozeledunk es nem is szol, hogy gyors lenne. En is biztonsagosabbank erzem a feszes futomuvel a kozelekedest es sokkan nagyobb elvezet. Segit egy amatornek az ilyen upgrade, nekem legalabbis igen.
Kicsit csapongo most igy osszefoglalni sok dolgot, meg is allok itt. Van meg a bufferben es biztos van olyan is amit kihagytam, probalok rendszeresebben jelentkezni.
Pali te meg nyissal mar egy topicot, talan egy par insta keped van amit megoszthatsz itt is, talan..egy par..szaz :DD